Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Четвърти ден тровят Стара Загора
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:56 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
OnE61811301
12 Юли 2005 01:40
Мнения: 793
От: Martinique
Ами като не им стиска на старозагорци да се вдигнат срещу тая дупка змейово ли змеево ли как се казва, ще се тровят
Siol En
12 Юли 2005 09:31
Мнения: 1,171
От: Bulgaria
Добре де, защо като не сте сигурни не монтирате край комините една подвижна лабораторийка? И защо не им наложите на собствениците такива глоби, които биха ги стимулирали ВЕДНАГА да изградят сяроочистващи инсталации? Защо кметът на Стара Загора и/или РИОС не са взели веднага мерки за локализиране на източникът на замърсяването? И какво би станало, ако някой поиска да пусне ТЕЦовете със 100% - и трита? Жителите на Стара Загора, Раднево, Гълъбово да мрът ли?? КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА???
monopolist
12 Юли 2005 09:50
Мнения: 112
От: Bulgaria
Как е възможна такава наглост от страна на ТЕЦ-овете? Толкова отрова няма откъде да дойде, още повече с вчерашното обгазяване на Раднево недвусмислено се доказа че те са източника на отровата. Къде са държавните институции и организации? Или пак някой си е платил при приватизацията под масата?
КГБ
12 Юли 2005 10:04
Мнения: 377
От: Bulgaria
Сега така наречения полигон Змеево .. се намира на запад от селото или по точно между селата Борилово и Змеево.....Полигона е далаг над 30 км.... точната площ трудно сега мога да я споделя.
Полигона е даден в момента на французи да си горят старите оръжия и химическите отпадаци.След тях ще са американците ..... така че лошите ТЕЦ-ове пак ще ни обгазяват.
Нещата с прословутите ТЕЦ-ове почнаха точно преди година , а сега си спомнете от кога ме в НАТО и не се знае какво сме подписвали...Не може ТЕЦ-вете които работят толкова години , и то на пълна мощност .. без никакви пречиствателни станции , до сега да не се е случвало такова нещо и изведнъж - хоп и ТЕЦ-овете, метеоусловията и някакви си природни аномалии...
Само да спомена че от както над града почнаха да прелитат вертолети в посока полигона... обгазяванията почнаха , или това също е съвпадение....
Скандала ще е огромен ако се разчуе, какво се върши там ...

Редактирано от - КГБ на 12/7/2005 г/ 10:07:04

оптимизатор
12 Юли 2005 10:22
Мнения: 36
От: Bulgaria
Като се умножи площта на засегнатите райони по концентрацията на серен диоксид излиза, че в приземния 300 мертров слой има стотици тонове. Който твърди, че не е от ТЕЦ-овете, да ми каве кой друг обект има техническа възможност да изпърди толкоз. За всички грамотни е ясно, че няма такъв.
Не разбирам защо трябва да се доказва нещо очевидно, което и без друго не ще се промени заради колосалните икономически измерения на проблема.
сам
12 Юли 2005 10:33
Мнения: 434
От: Bulgaria
Обгазяването на Стара Загора показва слабостта на държавата да се справи с безпорядъка и анархията при опазване на природата и околната среда за живеене на българите.Темата за мръсотията и боклуците в българските градове , рушенето и краденето на елементи от инфраструктурата на населените места - метални капаци на шахти, метални пътни знаци , кабели и проводници и други.Изводът , който може да се направи : "липсва адекватно наказание за нарушителите за да спрат обгазяванията , замърсяванията и кражбите".Ако проблемите се подминават и не се решават от държавните и общински органи , гражданите са в правото си да потърсят отговорност от тях съгласно Конституцията и правната уредба в България.
КГБ
12 Юли 2005 10:34
Мнения: 377
От: Bulgaria
Хей човече ... намини някой ден към Стара Загора и ще ти покажа комините на ТЕЦ-овете ..виждат се и с просто око при хубаво време и колко дим изхвърлят ... и в каква посока....
Онзи ден преди поредното обгазяване ... дима от комините беше в посока ....
запад- югозапад....
И в крайна сметка ... няма ли някой д аизлезе с ясно становище по случая...
До сега всичко е с недомлавки , а това яко мирише на нещо нередно.....
9101
12 Юли 2005 10:49
Мнения: 5,952
От: Bulgaria
Наглост от страна на държавата! Защото ТЕЦ-овете се командват от София. Там пък не им пука (то се видя със софийския боклук), защото имат по-важни неща от здравето на хората: правителство правят...
Пък то решението е ясно: За да работят ТЕЦ-овете трябва да работят сероочистващите инсталации. Това е. Нищо друго. До тогава някой трябва да нареди да се намали значително производството на електроенергия от тези ТЕЦ-ове и да се увеличи от други. Т.е. някой в София трябва да си свърши работата.
Между другото - нали все още има министерство на енергетиката?
КГБ
12 Юли 2005 10:55
Мнения: 377
От: Bulgaria
Има .. но се сетете кой е миинистър в това министерство.... още един с мазна усмивка.....
оптимизатор
12 Юли 2005 10:58
Мнения: 36
От: Bulgaria
Зашто си мислиш, че белята е от 2004? Преди 12 години се сдобих с тъст и тъща живеещи в Гълъбово. Повярвай, че и тогава нещата бяха трагични. Погледни статистиката на заболяванията около комплекса. Дихателните проблеми са в пъти по-чеси от средното за страната... Бих се радвал да си прав, защото една военна площадка може да бъде затворена за унищожаване на боеприпаси, но ТЕЦ- не. След като се спрат малките блокове на Козлодуй, вашия комплекс ще поеме още по-голям дял в енергийния баланс. Да се спре е сравнимо със спиране на Нефтохим-а.
9101
12 Юли 2005 11:00
Мнения: 5,952
От: Bulgaria
Ми натиснете го малко де. Нали има депутати от Стара Загора. Също и Раднево беше обгазено.
КГБ
12 Юли 2005 11:11
Мнения: 377
От: Bulgaria
Не отричам че ТЕЦ-вете замърсяват .. дори доста и то ... хора в Гълъбово не останаха ...които са останали бягат.....
Но според мен .. независимо какво е , някой трябва да предприеме нещо .....а никой нищо не прави ...
Поне да излязат с ясно становище по въпроса....хаиде чакаме следобед кам 3-4 часа .. да видим дали пак няма да ни удошат.....
9101
12 Юли 2005 11:24
Мнения: 5,952
От: Bulgaria
Стара Загора нали има местна власт? Да си свършат работата, не да гадаят от къде идва обгазяването. Да направят съответните проверки и да се обадят където трябва. Много остро да се обадят!
МОНА ЛИЗА
12 Юли 2005 11:49
Мнения: 130
От: Bulgaria
9101, би ли ни открехнал ти чий представител си - на Генщаба или на ядреното лоби, дето ТЕЦ-овете му бодат очите непрекъснато?
Мерси, но на фона на нашия проблем нямаме нужда от подстрекатели като тебе. Харчи си сребърниците тихомълком, Юда!!!
9101
12 Юли 2005 11:54
Мнения: 5,952
От: Bulgaria
МОНА ЛИЗА,
Защо да съм Юда? Защото искам управляващите да си вършат работата ли?
LORD
12 Юли 2005 11:56
Мнения: 674
От: Bulgaria
Едни яки глоби от милиони всеки месец, много бързо ще накара тецовете да си сложат всякакви филтри и чудесно да си ги поддържат; Защото глобите сега са символични и им е по-евтино да си ги плащат; Ама и енергийната мафия не се дава лесно-отказахме се лесно от евтиния ток/1, 3 евроцента/ от АЕЦ Козлодуй, а сега ще развиваме тецовете с техните лигнитни въглища, които са с огромно съдържание на прах и сяра и в пъти по-скъп ток.А, че се внасят скъпи въглища от Украйна и другаде си е публична тайна.А главната еколожка на тецовете каза такива щуротии, че направо не повярвах, че служител на такава длъжност може да изрече толкова глупости; Пълна овца, продала се е като проститутка за пари, а по-лошото е, че е продала и съвестта си на честен човек; А, че е нужна промяна в законите по опазване на околната среда е ясно; Ей това е нашата власт-пълно безхаберие и една шайка грухтящи прасета, топки лой, които си гледат само собствения интерес.
лидия
12 Юли 2005 12:32
Мнения: 53
От: Bulgaria
Големи глупости говориш LORD Изказваш се неподготвен, не познавах хората, проблема. Диагнозата ти е ГРАФОМАНИЯ
newi
12 Юли 2005 12:42
Мнения: 75
От: Bulgaria
Старозагорци и останалите българи от провинцията не са получавали представителство в Народното събрание от много време.Всички депутати са наложени от централите на политическите партии в София.Затова гласът на провинцията не се чува в Народното събрание, а националните телевизии - БНТ, БТВ , НТВ и националното радио тръбят и коментират преди всичко проблемите на София.Представителите от провинцията са послушници на софийските централи.Ако София бе обгазена , въпросът щеше да се решава на ниво Президенство , Министерски съвет , Народно събрание и т.н.Именно тогава се решават проблемите.Виновни за това обаче са хората от Стара Загора и провинцията , затова че не променят това положение, когато имат възможността да го направят.Тяхната възможност е на изборите да си избират народни представители , които да защитават интересите им.Най-добре ще защитават интересите им хора, чийто семейства и самите те, по един или друг начин са потърпевши от обгазяването.Такива могат да бъдат само техни съграждани живущи в техния град.
LORD
12 Юли 2005 12:56
Мнения: 674
От: Bulgaria
лидия, виждам, че си нямаш понятие от политика и екология - я иди на сайта http://www.government.bg/Priorities/Envir onment/2004-07-08/11246.html ; Та да видиш каква е истината и кой е глупавия; Защото съм сигурен, че не си ми нито на образованието, нито на годините, нито на парите
LORD
12 Юли 2005 13:00
Мнения: 674
От: Bulgaria
Точното име на интернет страницата е :http://www.government.bg/Priorities/Envi ronment/2004-07-08/11246.html
МОНА ЛИЗА
12 Юли 2005 13:16
Мнения: 130
От: Bulgaria
Ей, прости хора сме това старозагорци и това си е! Колко "подготвени" хора, с "възраст ", "образование"и "пари" ни набиват вече втори ден в тъпите глави колко лоши са тия пусти ТЕЦ-ове и как трябва да се разправим с тях! А ние - не, та не, не щем да ги виним и това си е! Предпочитаме да вярваме на собствените си кьорави очи, а не на загрижените думи на "доброжелатели", които мрат да отклонят вниманието от истинския проблем.
P.S. Още чакам отговор на въпросите, които зададох вчера, ама нещо още не са ги стъкмисали. Що тъй, бе, умници?
Добави мнение   Мнения:56 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща