Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
В Ирак се роди нещо без име
Добави мнение   Мнения:12 1
milcho
08 Сеп 2005 23:42
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Този ме разсмя, родило се нещо, което не мяза на нищо, ама бизнеса си върви нели братчед...Всяка империя е велика докато се бие, спре ли загива...
Pavlik Morozov
09 Сеп 2005 00:45
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
milcho, забравил си май повтарящото се изречение, което се среща в историята на всяка империя - "изтощена от безкрайни межуособици и войни империята пада под ударите на външни и вътрешни врагове". хубаво нещо са войните, но когато от тях печели цялата държава. сега цял САЩ плаща за войната, а се облагодетелстват подбрани малцина. такива войни отслават държавата, не я засилват. виж ги американците - защо се оплакват? заради това че съсипаха ирак за десетилетия напред ли? не. заради жертвите на армията си ли? не. хленчат защото няма келепир за обикновения американец от войната, а той е главния носещ тежестта и. затова реват. с крокодилски сълзи.
paragraph39
09 Сеп 2005 02:18
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
РЕПЛИКА и ДУПЛИКА !
..................................
Буш пропиля възможността да изгради съюз от демократични държави. Волята на американците да поддържат на място нужните войски си има граници

Ирак - бъркотията на САЩ
Президентът оправда нахлуването с неоконсервативни понятия
Франсис ФУКУЯМА* Le Monde
В. "МОНИТОР"-09.09.2005

Джордж Буш се опита да оправдае войната в Ирак с нуждата да се разпространява демокрацията в Близкия изток.
Четири години след 11 септември външната политика на САЩ може да се анализира със следните въпроси: до каква степен произтича тя от американската политическа култура? И в каква степен се определя тя от особеностите на сегашния президент и неговото правителство?
Човек може да се изкуши да възприеме реакцията на администрацията на Буш на 11 септември като белег на приемственост с традиционната външна политика на страната. В историческо отношение американците се ориентират към целенасочен унилатерализъм, когато се почувстват принудени, и в такива моменти използват идеалистична реторика. Ключовите решения във външната им политика след 11 септември обаче не бяха взети съобразно тази традиция, нито под вътрешен натиск. Веднага след атентатите американците се оставиха президентът Буш да ги поведе в каквато и да било посока. Нацията бе готова да приеме значителни рискове и жертви. След бързото сваляне на талибанския режим администрацията пое риска да се заеме с решаването на един стар проблем, който бе съвсем слабо свързан със заплахата от Ал Каида: Ирак. С това тя опропасти картбланша, който населението й даде след 11 септември. В същото време тя отблъсна повечето си близки съюзници, голям брой от които впоследствие започнаха стратегия на дипломатически натиск срещу американското влияние, разпалвайки съществуващите в Близкия изток антиамерикански настроения...
.................................
ЦЕЛИЯТ МАТЕРИАЛ ТУК:
Натиснете тук
http://www.monitor.bg/opinions/article?si d=&aid=53163&eid=472
Oraсle
09 Сеп 2005 02:57
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
ДУПЛИКА и РЕПЛИКА !
Втрещен че Параграф39 поне веднъж е prepechat-нал (г-н Кракатау) нещо което да може да се чете, му изказвам благодарност и отръщам по същия начин:

Горещият картоф “Атака”

Пирински е парламентарист-ветеран и би трябвало да знае, че правната комисия в НС е законодателен орган, а не съвещателен, пък ЦИК си има други функции. Така че господин председателят да тропне с юмрук по масата пред разиграващия го Волен Сидеров и да му обясни в прав текст, че пререгистрация на парламентарна група не се прави. Няма такъв прецедент. А който иска да има своя група, напуска предишната и си съставя нова, ако му стиска и ако събере достатъчно депутати за нея. Ако пък Сидеров не знае как се прави това, да пита Костов, който го стори в 39-ото НС.
.................................
ЦЕЛИЯТ МАТЕРИАЛ ТУК:
Натиснете тук

Редактирано от - Oraсle на 09/9/2005 г/ 02:59:56

milcho
09 Сеп 2005 09:12
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Павлик, Павлик, войните са хубаво нещо да ги гледаш на ДВД. У С ЕЙ е зачената в грях, цялата и история е грях. Поход на запад, поход на ЮГ, европейска война, световна война, план Маршал, империя на злото, тероризъм, нежни революции, какво е това, претворяване в дела на протоколите на еврейските мъдреци...?ще каже някой, не това е история на капитала, на парите, на безчовечното слугуване на златото и властта... Това е съдбата ни... Не биеш ли ще бъдеш бит. Затова и религията е измислила задгробния живот...Да живей У С ЕЙ...
Гарван
09 Сеп 2005 11:26
Мнения: 9,350
От: Bulgaria
Пак нищо ново под слънцето.
Всичко това беше дъвкано и предъвквано незнам колко пъти.
Основният проблем е, че Бушовете не помислиха за алтернатива на Садам, решиха, че ще могат да минат без него - big mistake. В която и държава, ако просто така махнеш правителството и органите на реда неминуемо настава хаос. А хаоса е идеална почва да разцъфне фанатизма. Всички тези хиляди загинали ще тежат на съвестта на няколко корпорации, които лобираха за войната. Тоест биха им тежали на съвестта, ако имаха такава.
Pavlik Morozov
09 Сеп 2005 13:59
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
milcho: не мога да се съглася. казано е както "бий за да не те бият", така и "който нож вади от нож умира". та във връзка с това ще си повторя мнението по друг начин - империите трябва да водят войни защото това отвлича вниманието на хората от вътрешните междуособици и разделения, армията е опитна и силна и ако се напада разумно печалбата от плячката е по-голяма от вложениете средства. но в сегашната война цената която се плаща и ще се плаща е голяма, а плячката се дели сред малка клика и не води до незабавно и несимволично забогатяване на държавата като цяло. напротив - държавата бива ограбвана чрез данъци, спекула и монополизъм, а неравенството при понасянето на тежестта и деленето на плячката засилва разцеплението в обществото. така че единствената полза на империята америка е че армията и натрупа голям опит. откъм цялостен финансов резултат за народа и сплотяващ ефект войната е провал. в дългосрочен план неумелото водене на тази инвазия ще струва скъпо на САЩ, особено откъм репутация и авторитет. а политиката и икономиката се крепят именно на вяра в авторитетите.
Старшината
09 Сеп 2005 14:16
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
бууууум .....
milcho
09 Сеп 2005 16:38
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Павлик, виждаш ли колко е просто, а пък Буш не чете нашия форум и поради това го разбира... Ха Ха...
Vitalius
09 Сеп 2005 16:50
Мнения: 361
От: Bulgaria
Засега със сигурност се знае, че конституцията дава на северната зона името Кюрдистан, което предизвиква нервна криза в Турция, както споменаването на Република Македония - в Гърция.


Чудесно, дори само заради такова едно нещо, ще си е заслужавало, че сме били там. Дано да стане наистина. Свобода за Кюрдистан! Е отначало като федерален субект в Ирак де, но поне да тръгне.

Редактирано от - Vitalius на 09/9/2005 г/ 16:51:52

ЗИТО
09 Сеп 2005 18:20
Мнения: 2,864
От: Bulgaria
Роди се-тъпотия.Американска манджа с българска подправка!
Djok
10 Сеп 2005 18:39
Мнения: 4,498
От: Bulgaria
... защото му бабува нещо без мозък...
Добави мнение   Мнения:12 1