Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Любов по време на възродителен процес
Добави мнение   Мнения:14 1
Д-р Перемянов
09 Сеп 2005 09:23
Мнения: 3,425
От: Bulgaria
95 души са прочели досега статията, и никой не е посмял да коментира... Що така бе, другарки и другари?***Филмът е всичко онова, което AJ е описала (специално на оная премиера саунда май го монтираха вкл. по време на прожекцията, ама карай да върви...Славчо сигурно го е оправил). Идете и вижте.
Eleanor Rigby
09 Сеп 2005 09:41
Мнения: 1,493
От: Bulgaria
Ще ти кажа защо:
Защото преди 2-3 месеца в същия този вестник от същата тази авторка имаше пак представяне на същия този филм. Нищо не се е променило оттогава, за да има нови коментари.
Д-р Перемянов
09 Сеп 2005 09:45
Мнения: 3,425
От: Bulgaria
Наистина ли е имало? Не помня. Ти тогава коментира ли?
BatJoro
09 Сеп 2005 09:50
Мнения: 7,657
От: Bulgaria
Всъшност историята е истинска и се случва в с.Sartas Жълти камък, Пловдивско.
Учителката се казваше Семиха а войника Антон
XaMaB
09 Сеп 2005 09:52
Мнения: 1,225
От: Bulgaria
На мен Анита лично ми забрани да и коментирам статиите.
Имам електронни доказателства
Eleanor Rigby
09 Сеп 2005 09:56
Мнения: 1,493
От: Bulgaria
Да, коментирах.
Помня, че споменах за "Неведомите пътища на прошката" (драма) на Теодора Димова, която за мен е прецедент по темата и вероятно доста време ще остане ненадмината.
Може би е съвпадение, но ако имаш желание прочети в Теми на форумците "Къща на село" последния постинг на Великанчо. За същото е, и мисля че много си струва.
Д-р Перемянов
09 Сеп 2005 10:15
Мнения: 3,425
От: Bulgaria
Прочетох го. Алиосман Имамов (истинският) беше асистент във ВИИ, по времето, когато следвах. Бе във ВУЗ-овския комитет на ДКМС (аз - не). Лек ден на всички...
Спасов Ден
09 Сеп 2005 12:31
Мнения: 96
От: South Africa
Ей момчета, съвсем се отплеснахте. Да ви питам – има ли някой от вас да е бил по тези райони през 80-те, или само така си плямпате? Щото аз бях тъкмотогава селски доктор из селата в Добричко, нещо по въпроса, синковци? Ако толкова му е досвидяло на българския народ, на българското кино и култура за “братята турци”, що му е било на един режисьор и на една нерез терзиева филм да правят – по-лесно щеше да е да идат в ДПС и да гласуват за ахмед...Както и са направили по-голяма част от прототипите на техните филмови герои. Казвайки това – съвсем НЕ ПОДКРЕПЯМ измишльотините на режима преди 25 години, но само горчиво ви напомням, че “братята турци” няма да станат нито по-добри, нито по-умни от този филм. А нерез терзиева и въпросният режисьор само бъркат в раната и комерсиализират ТРАГЕДИЯТА НА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ. Ако беше за едното “чукане” от филма /с което всъщност той взе наградата!/, да ма звинявате, ама има други жанрове то да бъде показано. Ей, много се комерсиализира българското кино – да види жабата че подковават коня и тя вдига крак. Искаме да се перчим с Емир Костурица и Тенгиз Абуладзе, но си играем с огъня, наречен ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС.... Или само така ми се струва, а? Кво ще кажете? Или сте заети да празнувате 9 септември, та съвсем ви замлъкнаха гласчетата от форума...А това, какво била казала кака ви Анита преди един месец – съвсем не е оправдание да мълчите!
Йори
09 Сеп 2005 13:04
Мнения: 2,656
От: Bulgaria
Не вервам да си бил чак селски доктор в Добричко тогава.
По времето, когато Добричко се казваше Толбухинско, за да станеш доктор се изискваше интелигентност.
Dari
09 Сеп 2005 14:16
Мнения: 28
От: Bulgaria
За мен филма е толкова фашив(да не кажа "боклук", че не си струва да го коментирам. Трябва да си много як антикомунист (или ДПС-ар) за да ти хареса.
Гарван
09 Сеп 2005 16:16
Мнения: 9,350
От: Bulgaria
Ясно, направих си изводите - няма да го гледам.
Azia
09 Сеп 2005 16:23
Мнения: 1,115
От: Italy
А, не. Не мога да се съглася, че българското кино било на системи или, че режисьори, сценаристи и актьори работели слабо. Българското кино произведе знаменити филми през последните петнадесет години, пък ако ще и да са за много тясна публика
Myxa
09 Сеп 2005 17:40
Мнения: 1,048
От: USA
верно си е... де що награди имА забърсаха, де що академии имА катурнаха... биджи мувитата де...
Спасов Ден
09 Сеп 2005 20:52
Мнения: 96
От: South Africa
Очевидно “некои ора” тук се барат за герои от “Мечо Пух”, а всъщност са бивши нискоинтелигентни и нископлатени фелдшери. Как иначе ще знаят Толбухинския край. Такива като горния с магарешкото име ги имаше бол в Дуранкулак и Крушево и по-хубаво е да замълчат и да слушат...
Ей, съвсем се отплеснахте. Да ви питам – има ли някой от вас да е бил по тези райони през 80-те, или само така си плямпате? Ако толкова му е досвидяло на българския народ, на българското кино и култура за “братята турци”, що му е било на един режисьор и на една нерез терзиева филм да правят – по-лесно щеше да е да идат в ДПС и да гласуват за ахмед...Както и са направили по-голяма част от прототипите на техните филмови герои. Казвайки това – съвсем НЕ ПОДКРЕПЯМ измишльотините на режима преди 25 години, но само горчиво ви напомням, че “братята турци” няма да станат нито по-добри, нито по-умни от този филм. А нерез терзиева и въпросният режисьор само бъркат в раната и комерсиализират ТРАГЕДИЯТА НА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ. Ако беше за едното “чукане” от филма /с което всъщност той взе наградата!/, да ма звинявате, ама има други жанрове то да бъде показано. Ей, много се комерсиализира българското кино – да види жабата че подковават коня и тя вдига крак. Искаме да се перчим с Емир Костурица и Тенгиз Абуладзе, но си играем с огъня, наречен ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС.... Или само така ми се струва, а? Кво ще кажете? Или сте заети да празнувате 9 септември, та съвсем ви замлъкнаха гласчетата от форума...А това, какво била казала кака ви Анита преди един месец – съвсем не е оправдание да мълчите!

Добави мнение   Мнения:14 1