Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Бизнесът поиска от левия премиер ултрадесни мерки
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:204 Предишна Страница 2 от 11 1 2 3 4 Следваща »
Т_Живков
14 Сеп 2005 05:57
Мнения: 5,459
От: Bulgaria
СоцялизЪма беше лош и ви беше зле. Поискахте демокрация - получихте я. Да, ама тя е за баш-демократите(дет наричат себе си бизнес), а вие(дето скок-подскок по площадите) че играете робите. Е, и това е важна роля, нали без нея бизнес нема...да ви го начукам и на демократите...
Chicho Dr.
14 Сеп 2005 06:59
Мнения: 8,006
От: USA
СултанБг и Т_Живков, мараба!
Всичките изброени лица от тези бизнесмени са КОМУНИСТИ. Не се правете на ударени, че не сте ги чували изобщо. Все са известни имена от "Позитано" 20. Дори преди години, те и Мултигруп, се обявиха за икономическият двор на првителството на Виденов. Не ни прехвърляйте вашите си хора на нас. Ако бяха хора-демократи, дошли от демократични, установени страни, те нямаше да приказват такива глупости, а щяха да дадат, това, коеот се полага на работника, та и повече, без излишни приказки. Да Т_Живков, начукай го на облеклите се като демократи комунисти. По делата им ще ги познаете. А ние ги познаваме по имената.
Калки
14 Сеп 2005 07:51
Мнения: 20,000
От: Bulgaria

Интересно, че не са поискали и да отпаднат заплатите и данъците въобще. Даже би било много полезно за бизнеса, ако работниците си плащат някаква минимална надница на собственика за правото да му работят. Препдолагам, че тази схема ще помогне много за развитие на българския бизнес и разкриване на нови работни места.

гошо
14 Сеп 2005 08:03
Мнения: 4,631
От: Bulgaria
Трудът, както всяка друга стока, струва толкова, за колкото човек може да я намери.

Заплатите в БГ са ниски, защото има достатъчно хора, готови да работят за ниски заплати, което пък е следствие на недостатъчните работни места.

Какво би трябвало да направи държавата в случая? -- да направи страната атрактивна за инвестиции (т.е. нови работни места, които биха повишили търсенето на труд, и съответно, цената му).

Какво значи страната да е атрактивна за инвестиции? -- да има добра инфраструктура (транспортна, комуникационна, и т.н.), ниски данъци, малко бюрократични спънки, правила на играта, важащи еднакво за всички. Ако управляващите се вземат в ръце и реализират тези 4 неща, останалото само ще дойде!
polar
14 Сеп 2005 08:12
Мнения: 137
От: Bulgaria
Назад към робовладелството, заплатите трябва да са точно толково, колкото да не умрат работниците от глад. Никакви данъци за печалбата, но данъци върху доходите трябва да има, все пак робите не инвестират. А биз това е пълно с безработни така че една част все пак може да получава и по-малко отколкото е необходимо за живеене, така ще се изравнят търсенето и предлагането.
Чок觧
14 Сеп 2005 08:21
Мнения: 7,337
От: Israel
Тия измислени работодатели трябва да се отстрелват като вреден дивеч! А шибаните Профсъюзи ако позволят това и не се намесят с Общонационална стачка-да се одерат живи!
Бе тия изроди как си я представят демокрацията и капитализма?
Като анархия и работа на ангария?
В Израел има установена минимална работна заплата-не се ли спази, работодателят отива на съд и могат да му затворят фирмата или предприятието!
Има Трудов Съд, който ВИНАГИ е на страната на работника, дори той да е нелегален! Дори договора между работника и работодателя да е само устен !!! Работотдателя плаща кото поп, плюс лихва за времето, за което е задържал парите-18%!
В Израел има Общонационални профсъюзи (Хистадрут), които като кажат "стачка", на всички им настръхват косите, защото спират работа пощи, банки, обществен транспорт, болници, и най-страшното е като спрат буклучиите-улиците се напълват с смрад! Правителството клеква, камо ли някакви посрани работодатели!
Я покрай мутрите им вземете мярката и на тия!
polar
14 Сеп 2005 08:24
Мнения: 137
От: Bulgaria
Гошо, добрата инфраструктура, стабилната съдебна система и доброто образование се правят с пари и тези пари обикновено идват от данъци. Всичко на този свят се плаща и не знам защо в България битува мнението че парите, които държавата харчи идват от небето е не е така те се събират от данъци или от печатане на пари, ако не искаме инфлация трябва да се събират данъци, а когато тези пари не се харчат добре трябва да се иска отговорност от политиците. А за данъка върху печалбата, аз лично мога да ти кажа достатъчно закони начини да плащаш толкова данъци колкото ти искаш независимо каква е данъчната ставка. И в момента бюджета разчита на ДДС, акцизи и данъци върху доходите, а не на корпоративен данък - него го плащат основни държавни фирми и монополи.
Графът
14 Сеп 2005 08:26
Мнения: 4,109
От: Bulgaria
Gan(ю)гоТрий, точно за тоя, за който си мислим с Вас!
Дохс_Читем
14 Сеп 2005 08:36
Мнения: 1,144
От: Bulgaria
Ето още някои вредни идеи към работодателя:
-на работника да се заплаща минималнио възнаграждение под формата на стипендия, за която не се дължат осигуровки. Със спестените пари се назначава втори работник на същия принцип.
-отпадане на постоянните трудови договори и въвеждане на стажантски позиции с продължителност max. 6 месеца.
-въвеждане на времеви праг, след изтичането на който работникът, ако не е заел постоянна позиция, няма право да работи повече в същия бранш.
гошо
14 Сеп 2005 08:36
Мнения: 4,631
От: Bulgaria
polar, съгласен съм, че хубавите неща струват пари. Но има едно понятие, ефективност, за което, уви, повечето управляващи държавата не са и чували.

Ясно е, че с много пари могат да се направят много неща. При добър мениджмънт, обаче, много неща могат да се направят с доста по-малко средства.

Ще отбележа един много "малък", но показателен факт -- като се разхожда човек по "Графа", може да забележи какви лъскави возила карат "инвалидите", паркирали там, където не би трябвало да се паркира. Ето един такъв "дребен" факт показва как държавата ни се подиграва на хората в неравностойно положение, а и на всички нормални граждани. Защото това (мерцедес за над 100 хил. лв., паркиран на "Графа" с инвалидна карта) си е чиста проба подигравка.
viktor_bozhikov
14 Сеп 2005 08:50
Мнения: 32
От: Bulgaria
на нашите боклуци ако им дадат още малко власт ще трябва ние да им плащаме за това че им работим Нещастници
J_J
14 Сеп 2005 08:51
Мнения: 1,199
От: Bulgaria
Не знам кой и как е създал БСК и Божидар Данев преди 10 ноември 1989 и как те могат да говорят за икономика. И за каква икономика? Като са такива печени събирачи на информация не знаят ли с колко се е увеличил дефицитът ни само за първото полугодие на тази година и само спрямо същия период на миналата година (внасят, преразпределят и ядат)?
Не знам и дали брат Василев продължава да убеждава НОИ, че е прав като не си е платил осигуровките на съкратените си работници с аргумента, че братя Василеви АД е различно от братя Василеви ООД? Шеф на съюза на "работодателите"!
Не знам и дали Саша Безуханова е продала повече принтери на пазара ни или повече са приходите от "търгове" с държавната администрация и от непрекъсната подмяна на паспорти, шофьорски книжки върху едни, пък после върху други хартии. Но и при тях (чуждите фирми, особено гръцките) не се забелязва някакъв особен пример за морал в предприемачеството.
Може да е законно, но определено не е морално такива "работодатели" да ни учат. По делата им ще ги познаете. А по делата и по всички световни показатели икономиката ни е далеч от нивото на 1989.
dobadoba
14 Сеп 2005 08:55
Мнения: 5,891
От: Bulgaria
Сега бат' Серго ще трябва да изиграе успешен втори рунд след този за 13-та заплата и пенсия. Тогава се оказа, че пари за тях все пак ще се намерят. Сега остава да убеди и босовете, че ще трябва да плащат не само за вили и мерцедеси.. .
fractal
14 Сеп 2005 08:57
Мнения: 9,824
От: Bulgaria
лява ръка десен джоб
Dago
14 Сеп 2005 09:02
Мнения: 263
От: Bulgaria
След 8 години глад и възможност за max 2 години управление Вие какво очаквате от комунягите бре...крадене му е майката... прави впечатление, че първо смениха масово снабдителите в Министерствата??? и сега разглеждат всички договори за доставка... Да ЖИВЕЙ РУШВЕТА!!!
ГНевен
14 Сеп 2005 09:02
Мнения: 1,000
От: Bulgaria
В отговор на въпроса на предишния форумец относно Божидар Данев: Това беше един комсомолски деятел в Института по техническа кибернетика при БАН, управляван от идейно подплатения "проф. Наплатанов-активен борец против капитализЪма и фашизЪма. Същият Данев беше една от неговите десни ръце. Сега обаче виждате, че се е осъзнал и дава мъдри капиталистически съвети наляво и надясно. Те това е!!!
Свежарков
14 Сеп 2005 09:09
Мнения: 2,583
От: Bulgaria
Божидар Данев освен това беше солташак на Карлович и писа първата икономическа програма на СДС. Една от най-важните перестроечни гниди, направил огромна гуша покрай Карлович и Гадъ.
pistons
14 Сеп 2005 09:27
Мнения: 123
От: Bulgaria
Ае според мен не само трябва да не пипат осигуровките, трябва да ги скъсат от проверки - начело с тия от вапросните камари. Що за логика е това - аз така и така не плащам (осигуровки), ама дай поне да стане законно.

Иначе някой горе вече го е написал, по изгодно е да инвестираш в партии от колкото в собствените си работници. И стига с тия филми, дето освободените пари (след намаляването на данъците) щели да се върнат при работниците като увеличение на заплати. Най-вероятно е да отидат за реинвестиции в партийната система.
pan4o
14 Сеп 2005 09:27
Мнения: 1,262
От: Bulgaria
Леле, тая организация досега само глупости предлагаше. Сега направо безумия. Ми давайте бе, то най-лесно е нищо да не се плаща, работодателя да се превърне в господ. Болен, здрав на работа иначе пари йок. Такива безумия наистина щяха да са смешни, ако не са тревожни.
И прави са форумците, като видиш само кои личности са по върховете на организацията. А къде се изгуби оня "играч" В.Василев. Същия дето даже осигуровки и заплати не плащаше в "Мраз"????
Тези изцепки са поредното доказателство какъв е характера на средния и едрия бизнес в БГ. Феодално-капиталистически.
mila zorina
14 Сеп 2005 09:43
Мнения: 1,360
От: Bulgaria
90 на сто от така наречените работодатели са хора от бившата БКП и ДКМС номенклатура, от нейните приближени- шофьори, спортисти, журналисти. Както вече споменаха повечето форумци, по имената им ще ги познаете. Те така са научени - да получават всичко наготово. Даром им беше даден начален капитал, обществени поръчки, достъп до информация. Кого защитават профсъюзите? Себе си, защото не знам в някое частно предприятие да има профсъюз.
Добави мнение   Мнения:204 Предишна Страница 2 от 11 1 2 3 4 Следваща »