Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Руски изтребител побърка НАТО
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:65 Предишна Страница 3 от 4 1 2 3 4 Следваща
interceptor
18 Сеп 2005 09:25
Мнения: 514
От: Denmark
СУ-27
опс
Аведар
18 Сеп 2005 11:45
Мнения: 346
От: Bulgaria
Почити физиологическата необходимаст да се хвали руското оръжие е част от пороците на руската душа. За голямо съжалание за руските слуги в България реалният живот не се влияе от написаното в интернет или пресата. По страниците на вестниците, страните от СИВ бяха "най-стабилната и динамично развиваща се икономическа общност" до момента на пълното згромолясване поради своята икономическа несъстоятелност.
Спомняте ли си Южнокорейския самолет който беше свален от Русия след като по погрешка се отклони от своя път? Той премина първо над полуостров Камчатка, после над остров Сахалин и току-що напуснал въздушното пространство на СССР беше атакуван и свален. Защо не беше прехванат още над Камчатка? Тогава този въпрос не се дискутираше. После Елцин разсекрети документите и си призна. Радиолокаторите са го засекли. Четири двойки изстребители от дежурните поделения са излетели и не са могли да го прихванат !! В условия на бойна тревога, четири двойки изтребители, действайки самостоятелно, не са могли да открият и прехванат най-голямия пътнически самолет в света летящ по права линия, с постоянно включен радиопредавател за опознаване и с включени бордови светлини. Така се проверяват реалните бойни тактико-технически качества на руските изтребители.
Душко
18 Сеп 2005 13:56
Мнения: 11,027
От: Austria
Аведар "" Почити физиологическата необходимаст да се хвали руското оръжие е част от пороците на руската душа. ""

А това да се хвали всичко американско част от " Американската Душа "" ли е

Всеки който е гледал поне един американски филм, знае за какво говоря. Все супер - американ - бой , които громят наляво и надясно примитивните руснаци - комунисти , немци - фашисти, японци - садисти, араби - глупаци.


"" За голямо съжалание "" "" реалният живот не се влияе от написаното в интернет или пресата "" или супер - филмите.

"" По страниците на вестниците, " и всички западни медии ( от ВВС до DER SPIEGEL и Дойче Велле "най-стабилната и динамично развиваща се икономическа общност" за сега е Източна АЗИЯ начело с Китайската Народна Република .

Колко кофти за промитите мозъци възхваляващи всичко американско. Най кофти е, че страните които могат да си позволят НЕЗАВИСИМА политика - от Китай и Индия до Иран до Венецуела предпочитат ПО- ДОБРОТО, по безотказното и по- евтино Руско оръжие
Душко
18 Сеп 2005 14:16
Мнения: 11,027
От: Austria
Аведар "" Спомняте ли си Южнокорейския самолет който беше свален от Русия след като по погрешка се отклони от своя път? ... Четири двойки изстребители от дежурните поделения са излетели и не са могли да го прихванат !! ""

***
***


Случаят с южнокорейският самолет над Камчатка не е първи. Същото се е случило 5 години по- рано, но над Мурманск. Един ден преди посещението на Брежнев във Германия. Американските спецслужби и проттежетата им от Южна Корея правят същата провокация.

1 )Навлизане във руското въздушно про странчство точно над секретни обекти ( Мурманск, Камчатка ) на Хиляди или Стотици километри от маршрута. От първокласни пилоти, пътували мно0О0ого години по познат маршрут.
2 ) Игнорира се и не се реагира на изтребителите прехващачи.

Аведар "" Четири двойки изстребители от дежурните поделения са излетели и не са могли да го прихванат !! ""

Аведар явно НЕ ЗНАЕ, че големите самолети - траспортни, бомбардировачи, разунаващи имат мно0О0ого по0О0овече гориво от изтребителите

Аведар, изтребителите - прехващачи са се мъчили и надявали до последно, че купените от американските спецслужбите пилоти, ще помислят за живота на пътниците които возят, а не само за своя.
Те са знаели, че ако се подчинят на руските изтребители, после ще бъдат ликвидирани от американците. Така стана и с разменения от руснаците в Берлин американски пилот - Пауър. Руснаците си получиха разузнавача Абел , американците ликвидираха своя пилот, понеже не глътна отровата и не се самоуби.

Наистина жалко за загиналите южнокорейци - жертва на хитрите ходове на спецслужбите, но стана добре за Президента Рейган който поведе пропагандна кампания .

Други протежета на ЦРУ - семейство Ладен и компанията около него, не се оказаха толкова раболепни като южнокореците и излязоха из под контрола на шефовете си .

Макар, че някои считат , че това е само игра от която печелят 2 приятелски семейства от Саудитска Арабия и Тексас.
Аведар
18 Сеп 2005 14:25
Мнения: 346
От: Bulgaria
Когато се говори за "руските слуги в България", някои форумци възприемат това като лично объщение към тях.
tupakmango
18 Сеп 2005 15:48
Мнения: 6,736
От: Bulgaria
А ти чий слуга си гАведар?
Su38
18 Сеп 2005 16:43
Мнения: 13,718
От: Bulgaria
Аведар, на български се пише "СГромолясване", а не "згромолясване", освен това самолетите са "изтребители", а не "изстребители"!
kasapina
18 Сеп 2005 17:18
Мнения: 13,355
От: Bulgaria
Аведар по леко с лъжите за корейсикия самолет. Аман от евтина американска пропаганда. Чудя се само дали умишлено пробутваш лъжефакти или просто не си потърсил нещо различно от бълваното по поръчка от "свободните" медии.
Артиста
18 Сеп 2005 17:44
Мнения: 5,204
От: Canada
Чети повече, говедарче!

Американското списание "Сайънс дифенс мегъзин"още тогава писа: " На южнокорейския Боинг преди инцидента е правена профилактика в американската военно-въздушна база Ендрюс, където е монтирано ново навигационно оборудване. При тази операция са присъствали представители не само на Агенцията за национална безопасност и ЦРУ, но и специалисти от военоморското разузнаване на ВВС на САЩ." Кратко и ясно.


Та в самолета е монтирано съвершено секретно тогава разузнавателно оборудване, предназначено за връзка с разузнавателния самолет RC-135 и летящия успоредно с него Е3А- Ауакс. Съвсем случайно в 3.40 над Сахалин се намира и спътника Фере- Д...Между другото, екипажът на корейския Боинг 747 , командван от бившия военен пилот Ким броял цели 29 души!! В същото време японската ДЖАЛ поддържащ същите Боинги на същото трасе ги е обслужвало от 15 души, а компания Пан-Ам - от 12 души. А целта е прозрачна - документиране на системата на ПВО в зоната на ракетни силози и базиране на далекоизточния флот.

Oraсle
18 Сеп 2005 18:10
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
Аз съм леко стъписан от меко казано странната дискусия тук.
Руски самолет паднал в Литва и разни хора веднага почват хвалят руското от оръжие и да се смеят на литовците че вдигнали стари самолети.
Първо, Литва няма собствени военновъздъшни сили. Затуй пращането на цели два Фантома е индикация до доколко руският изтребител е "побъркал" НАТО.
Второ, специално за Душко. Да знаете значението на словосъчетанието "оръжейно ембарго"? Ако да, оръжейното ембарго е основната причина някои от изброените от Вас страни, които водят "НЕЗАВИСИМА политика" да "предпочитат ПО- ДОБРОТО, по безотказното и по- евтино Руско оръжие."
milcho
18 Сеп 2005 18:26
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Тая АведаРадева, от закрития плювалник Демокрация, така смело и безотговорно си пишеше и там за "великите" мъже от типа на Богдан Филов, че бил голям архитект и нито дума, че ни върза за губещия кон във Втората война, та и тука същата, песен антирусия да живей новия фюрер Буш...
Oraсle
18 Сеп 2005 18:30
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
Гледам че по някаква причнина се коментира и свалянето на Korean air flight 007 на първи септември 1983 г. Необходимо е да се уточни датата или номерът на полета, защото това не е единственият пътнически корейски самолет, свален от руснаците.
KAL007 е атакуван извън въздушното пространство на СССР и всякакви оправдания че (евентуално) бил тъпкан с шпионска апаратура са неуместни. По тая логика можеха и над Сеул да го свалят.
Артиста
18 Сеп 2005 18:50
Мнения: 5,204
От: Canada
Натиснете тук
Pavlik Morozov
18 Сеп 2005 21:19
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
oracle, прав си. американците не нарушават собствените си ембарга. ако искат да търгуват с някого - продават му и хич не ги е*е какъв е - диктатор, тиранин, терорист, фанатик, нема значение - важното е че си е техния диктатор, тиранин, терорист и фанатик. ако не искат да му продават му слагат ембарго и така го тикват в ръцете на руснаците. иначе много страни биха купували и от русия и от сащ/израел едновременно, защото във високотехнологичните разработки сащ са по-напред, но откъм надеждни и евтини оръжия, които са с по-добро отношение полза-към-цена русия не е била надмината досега.
п.п. не забравяйте че високотехнологичните разработки освен много по-скъпи са и далеч по-ненадеждни, което е логично последствие от повечето на брой вградени електронни компоненити. защото колкото повече електроника наблъскаш толкова е по-голям шанса нещо да се повреди и да издъни цялата система. така че високо-технологичното оръжие е меч с две остриета. когато работи дава ненадминати резултати. когато обаче се издъни провалите са катастрофални. за пример - великия ракетен щит дето е глътнал планина пари и засега става само за фойерверки на стойност стотици милиони. затова не бързайте да отписвате нито руското ВПК, нито принципа който стои зад него

Oraсle
18 Сеп 2005 21:29
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
Тия траектории какво пък идват да покажат?
Pavlik Morozov
18 Сеп 2005 21:34
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
oracle, саддам го свалиха в багдад по ПОДОЗРЕНИЯ че има (не дори че мисли да ползва, камо ли срещу САЩ) ОМП. после се оказа че докладите са били манипулирани за да създадат впечатлението че саддам има тези оръжия и да има повод за инвазия. и не беше намерено нищо. ама един шпионски самолет с южнокорейски военни е много по-голяма болка от една държава хвърлена в хаос и кръвопролитие, нали?

Душко
18 Сеп 2005 21:34
Мнения: 11,027
От: Austria
Oraсle ,

Прав си, че срещу НАЙ - Големия купувач на оръжие в Света - КНР от страна на Запада има оръжейно ембарго. Само , че и преди ембаргото Китай купуваше оръжие главно от Русия. Заради " диверсификация " на доставките си купуваще чат пат и от Франция или Германия. Последните 2 държави итскат сваляне на ембаргото, но не са напълно независими и не могат да си защитят интересите .

По ирония на съдбата миналата година Индия беше Най- Големия купувач на оръжие в Света. Сигурно знаеш, че срещу Индия няма и никога НЕ е имало ембарго. Въпреки това индийците купуват и ще купуват главно руско оръжие. Понеже е най добро и действа безотказно и в полярни и в тропически условия.

Индийците са едни от най- хитрите търговци в света. Някои твърдят , че дори умеят да се пазарят повече и от евреите и китайците. Те винаги гледат да вземат това което е най- изгодно.

Павлик е напълно прав, за това , че новото и високо - технологичното е винаги по- малко надеждно, от нещо старо, проверявано години, десетилетия или векове.
Pavlik Morozov
18 Сеп 2005 21:36
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
чети бе, нали знаеш еиглес. показват какво отклонение от планирания маршрут са се опитали корейците под американска диктовка да пробутат като "неволно" навлизане в руското въздушно пространство

Pavlik Morozov
18 Сеп 2005 21:46
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
душко, не става дума само за проверени през вековете технологии. става дума за проверени през вековете принципи и механизми на действие на оръжието. електрониката зависи от това ефимерно нещо наречено софтуер от което Oracle съм сигурен че разбира повече от 20 души като мен взети заедно. и добре знае че всяко нещо съдържащо капризни електронни части, управляваи, освен това, от софтуер е податливо както на malfunctions, така и на electronic countermeasures и ECCM пропорционално на усложняването си. не следя руските военни разработки но бих предположил че усърдно развиват ECM за да максимизират риска на западна машина изправена срещу по-ниско технологична руска такава. изобщо с механиката едно е ясно - добра е само колкото човека който я ползва. така че са важни кадрите. американците искат да заобиколят този проблем с железария и електроника които да направят човека едва ли не излишен. но тия неща са или много по-добри от човека който ги ползва или чисто и просто се скапват. трябва да се разбере че тия неща са въпрос на военна доктрина, не само на производствени възможности. а и колко струва една умна ракета с глупав оператор?

Oraсle
18 Сеп 2005 22:25
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
Няма да подържам смешният и безсмислен спор "е ли руското оръжие най-доброто, най-евтиното, най-...". Туй не се решава със спорове, още по-малко спорове на такова ниво.
Ще си позволя да отбележа само една дребна подробност: НАТО всъщност има руско оръжие. И то не е някоя древна сабя, изпитана с векове, а зенитноракетен комплекс С300, наистина добро оръжие. И високотехнологично.

Последно за корейския боинг. Няма смисъл да се уверяваме колко много се бил отклонил, колко лоши са американците и корейците и прочие. Пък и не съм си хабил времето да твърдя обратното.
Корейският самолет е свален над международни води, след като е напуснал територията на СССР.

Редактирано от - Oraсle на 18/9/2005 г/ 22:26:50

Добави мнение   Мнения:65 Предишна Страница 3 от 4 1 2 3 4 Следваща