Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Свършекът на света? Тц, не сега...
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:41 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
moment
26 Сеп 2005 23:45
Мнения: 1,085
От: Bulgaria
Бойко, срамота е! Не отива на човек написал за Бай Милан, който отишъл да живее другаде, да пише такива глупости Не подценявай вестника и неговите читатели!
fractal
26 Сеп 2005 23:59
Мнения: 9,824
От: Bulgaria
много водка ''не мир офф'' сте изпили другарю има и други водки като ''фин ланд и я'' ,''с мир нов'',''сто лиц на я''
аз пия само ''абсолют''
nesnaecht
27 Сеп 2005 00:21
Мнения: 15,180
От: France
Ламбовски е прав .
"Аз пък ви казвам: обичайте враговете си, благославяйте ония, които ви проклинат, правете добро на ония, които ви мразят, и молете се за ония, които ви обиждат и гонят, за да бъдете синове на вашия Отец небесен, защото той оставя своето слънце да грее над лоши и добри, и праща дъжд на праведни и неправедни. " (Матей, V, 43-45)


Има доста забременели от своето САМОМНЕНИЕ както казва автора в последната си фраза . Май е 100%прав и сигурно тея личности пречат за да се развиват останалите , знае ли човек!

Редактирано от - nesnaecht на 27/9/2005 г/ 01:08:09

Зевзека
27 Сеп 2005 00:21
Мнения: 7,255
От: Bulgaria
Бойко Ламбовски ни напомня, че българските политици от край време са обичали природните бедствия за да оправдават с тях. Едно време си спомням комунистите всяка година се оправдаваха с лошата реколта. Или много валеше или малко валеше, но никога не беше точно както трябва. Вчерашнят брой на Сега публикува интервю с Сергей Станишев, който започна с потопите у нас. Изглежда затова на български език преводът на билблията е Ноев "ковчег". Защото на други езици съоръжението на Ной няма нищо общо с ковчег. На англииски е Noah's ark. На френски e l'arche de Noe.
STARSHI
27 Сеп 2005 00:54
Мнения: 812
От: Bulgaria
Хареса ми.
Търкулнало се гърнето
27 Сеп 2005 00:56
Мнения: 14
От: Bulgaria
А на мене пък Бойко Ламбовски ми напомня за старата немска гимназия и за стиховете, дето му ги печатеха през ден в Родна Реч. Сега авторът е неузнаваем! Дали това се дължи на стреса, на търкането на ръкави във вестник “Сега”, или на ЕКОЛОГИЧНАТА КРИЗА, за която лее мастило.
Каквато и да е причината, Бойко, добре дошъл си в моето шоу “Дядо Мраз през Октомври”, което телевизия Сакат пуска наскоро. Драсни ми един имейл и немаш проблеми, ако те подгони /подобно героя на Чавдар Шинов от последната страница/ кака ти Миряна Башева. Хайде наздраве начи
anacephal
27 Сеп 2005 01:08
Мнения: 3,134
От: Bulgaria
0.6 градуса затопляне при около 20 градуса средна температура са 3%. Има ли някой, който сериозно да смята че през последните сто години температурата систематично се е следяла с точност по-добра от 3%?! Хайде да не бъркаме науката с политиката, пък макар и да става дума за метеорология..
Пейчо Пеев
27 Сеп 2005 01:38
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
Май маите определяха краят на света не преди 14 август 5119. Social philosopher Eric Hoffer once described nature as a self-made machine or self-recovery ?
Има богословска дисциплина теодицея-богооправдание, която изследва въпроси, които не се поддават на ординерно обяснение като стихийните бедствия, Archiman е компетентен нататък

Редактирано от - Пейчо Пеев на 27/9/2005 г/ 03:50:03

valiko27
27 Сеп 2005 03:16
Мнения: 177
От: Bulgaria
Това за Създателя много ми хареса.
олезатвориочички
27 Сеп 2005 08:43
Мнения: 1,759
От: Turkmenistan
Бойко пак се опитва да разсъждава...
yapayapa
27 Сеп 2005 09:45
Мнения: 2,222
От: Belgium
Ами, дa - имa. Средногодишните темперaтури сa следени от 60те години нa 19тия век. Тaкa е извлечено глобaлното 0.6° покaчвaне зa повече от сто (130) години, с което ни стряскaт. Не е зле дa се знaе, че нaй-горещите три години зa целия период сa били все в 80те години нa 20ия век. А след товa - след товa 1998 е нaй-горещaтa изобщо откaкто имa писaнa метеорологическa история. А следвaщите след нея сa 2002, 2003, 2001 and 2004. Тaкивa сa фaктите, зa кaкво вярвaне може дa стaвa думa. Тa имa, не сaмо вярвaщи, a знaещи.
Бирник
27 Сеп 2005 10:02
Мнения: 2,138
От: Bulgaria
Есхатологични настроения, метафизичен спектър, бренност, апокалипсис и мегаполиси, че и спомени за събития и лица от тридесеттте години на миналия век, на които Ламбовски е бил свидетел
Какво ли би написал за творбата му един негов приятел и колега от Смолян, определян като "скандален"?
Пламен Кафадаров
27 Сеп 2005 11:24
Мнения: 901
От: Bulgaria
"Шаро е още малко кутре,
може ли Шаро да разбере, ........"
Похвалното е , че поне прави опити този афтор да мисли по такива теми.Само не ми е ясно защо след като сам осъзнава, че не знае, пише статий във весници.
И аз толкова много неща не знам , но никой не ме кара да пиша статий за тях и да ги побликува след това!?
Явно , трябва да помисля по-този въпрос. Ако някой във форума знае моге да ми обясни.
Пламен Кафадаров
27 Сеп 2005 11:27
Мнения: 901
От: Bulgaria
Пейчо, то света на майте отдавна вече го няма. Защо ли?
Dedovec
27 Сеп 2005 12:15
Мнения: 3,803
От: Bulgaria
Пейчо хубаво се сети за маите. Изяли са ресурса, който им е бил даден (от природата), а нищо ново не са създали на негово място. Познато, нали?
Пейчо Пеев
27 Сеп 2005 13:16
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
Ами американски астрономи предполагат, че нашата галактика ще изчезне след около 5 милиарда години, и литературен refresh не ме вчепетлява. А уроците на предишните цивилизации е сериозна тема за анализ, няма робство, човешки жертвоприношения, и много още.... та грешка е движението на заден ход по спиралата
CommonSense
27 Сеп 2005 13:18
Мнения: 230
От: Bulgaria
Абе Ламбовски! Да беше започнал с филми като "Денят на независимостта" или онзи в който метеорит удря земята. Или пък този дето го даваха миналият уикенд по БТВ. Да ти прави някакво впечатление колко катастрофични са сценариите им!
А на мен и други неща ми правят впечатлене!
Например каква е рецептата на Холивуд за решаване на глобален катастрофичен проблем!
1. Планетата ви е заплашена от удар с метеорит: - нЕма проблем - идва американския президент с няколко няколкоилотонни заряда и свършва основната част от работата.! За да има съспенс обаче остава едно парче - там пък американската военна машина демонстрира способностите си при евакуация и устройване на временни лагери!
2. Извънземни нападат градовете ви - ПАК нЕмате проблем! Достатъчен е компютърен вирус и неколко килотона заряд доставени в базата на на извънземните! Пак благодарение на американския президент и военната МУ машина!
3. Масивно разрушително земетресение заплашва да промени гографията на Северна Америка: Ама нямате никаква грижа беее! За всичко е помислил американския президент - 5 неколко килотонови заряда на определена дълбочина в земята и земетресението е регулирано!
5. Земното ядро спира да се върти вследствие на което изчезва земното магнитно поле: ма защо въобще повдигате въпроса! То решението е ясно: серия от ядрени взривове действат на земното ядро какато електрошокът действа на спряло сърце.

Другарят и другарите подобни на Ламбовски обаче не пишат бодряшки статиии по повод подобни катастрофични сценарии(между впрочем чисто виртуални за сега). Другарите ала Ламбовски се тревожат от тревогите на залятите от потопа. За това как реагират свидетелите на съвсем реално случилата се Катрина, и жегите в Испания. Що ли! Ми щото трябва някак да се оправдаят милярдите за килотоните и воената машина(а поне засега явно не са измислили как с ядрена бомба да спрат заводнение)(тук не пропускаме воените машини на Китай, Русия, Турция и прочие), по-доходоносно е да си адвокат(PR или политически лоби) на петролни и въгледобивни компании, отколкото да се захващаш с нещо толкова "абстрактно" като глобалното затопляне!
Но има една неприятна изненада за другари алал Ламбовски! Как според вас ще реагират застрахователните компании на милярдите които трябва да изплатят за щетите от Катрина. А как щяха да реагират това лято в БГ ако българите имаха навика да се застраховат.
Въобще другаря Ламбовски явно обича да залага - щото в основата на бодряшките му твърдения прозира хипотезата че в "утрешният ден" няма да е така. И въобще дори не му хрумва как залогът е имуществото му, животът му - неговия и на семейвтото му, а и на още неизвествно количество хора!
Бай Иван
27 Сеп 2005 13:57
Мнения: 3,806
От: Virgin Islands (Unit
Обикновено се говори за два типа равновесие – динамично и статично. Може и да има и друго – не знам. В действителност има само динамично равновесие. Статичното равновесие е позадържала се фаза на динамично равновесие. Но хора привикнали да живеят в удобствата на статичното равновесие не приемат неговото динамизиране, мъчат се да спрат с пръдня могъщите вселенски сили, дори се опитват да оцветят /в зелено/ пръднята като създават за целта екотерористи, по известни като екоидиоти, щедро финансирани и подслонени по покрива на фиска /м–во на финансите и по специално данъчните управления/. Най–лошо е когато зелената пръдня, притендираща за красив аромат, се появи на червен фон гарниран със "социални" измислици и мафиотски обръчни изпълнения.
Пламен Кафадаров
27 Сеп 2005 15:00
Мнения: 901
От: Bulgaria
Стремежат да се тълкуват нещата винаги е съпътствал човечеството, има много примери за това .Вярно успехът е бил променлив. Към това са се стремили хора които имат някакъв интелектуален потенциал. В древноста са се наричали МЪДРЕЦИ или по друг начин.
Не знам за " червения змей" , но "ВЕЛИКИЯ СССР" вече го няма. Защо? Още не можем да разберем ние съвременниците, а как ли ще разберат тези след нас?
P.S.Човек предполага, Господ разполага. Колкото за американците, по-добре Холивуд да им направи един филм , че ВСИЧКО СЕ ПЛАЩА В ТОЗИ ЖИВОТ, и по добре с пари , отколкото по друг начин. А не, да им промива мозъците колко са велики техните водачи, и как винаги мислят за тях.
Пейчо Пеев
27 Сеп 2005 18:18
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
Силата зависи от вида знание, което човек притежава-казвали маите. Странна цивилизация, вярвали, че боговете са техни предци, дошли от митично място, но Бог Кукулкан ги напуснал през 550 г. пр. Хр. с обещание да се върне. След търпеливо очакване в продължение на около 1300 години той все още не се бил появил. През 763 г. сл. Хр. астрономи-жреци на маите провели конференция, вероятно за да обсъдят къде са сгрешили. В последващите няколко века странно изчезнали, или пък Бог Кукулкан се е върнал и ги е отвел

Редактирано от - Пейчо Пеев на 27/9/2005 г/ 21:33:31

Добави мнение   Мнения:41 Страница 1 от 2 1 2 Следваща