Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Кирил Маричков: Гражданско общество не се прави от бройлери
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:337 « Предишна Страница 17 от 17 15 16 17
Pavlik Morozov
02 Окт 2005 23:50
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
(незнайко прави си пас. доктора каза да не му противоречим)

Време за пране
02 Окт 2005 23:57
Мнения: 15
От: Bulgaria
да бе, че си правим пас, че си мълчим, коя си ти ма – кво кат ни ИЗГОРИШ КАТ ФАКЛИ - ние сме на вдсеки километър, квото и да праиш – не мож ме спря! па че си турнем по един ник и като те подгоним, фамилийката ти ще лъсне павлик моризова госпожичке, гледай си броя и вибратора
Pavlik Morozov
03 Окт 2005 00:06
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
абе глупав, искаш бан на IP-то ли или на цялата си подмрежа?

Пейчо Пеев
03 Окт 2005 00:11
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
Арсеник и стари кукундели....
Явно господата от вечерната дежурна смяна на вестника се събудиха от дрямката и си влязоха в ролята . Личи си. Раздават акъл, размахват палци, язък за свободата на мнение и вероизповедание по конституция. Параграфе39, къде си, ела спасявай ни, че Бойко Ламбовски и дружинката
шъ нъ удушът
nesnaecht
03 Окт 2005 00:23
Мнения: 15,180
От: France
Тъй като си имате две ръце и ако си немате друга работа не се чешете къде не ви сърби или си бъркате по дупките , а ми вземете по една чаша и си налейте по нещо - кажете наздраве и си гледайте живота ! какво се носите като пияни жени във сънищата на не по трезви мъже ?!?
Pavlik Morozov
03 Окт 2005 00:45
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
пейчо, душице, теб ли те мъчило днес разтроение на личността?

Manrico
03 Окт 2005 00:52
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Ба, влезли си били в ролята вестникарите - ни провокация, ни интрижка - заспала работа. И аз ще си лягам, белким утре стане по-интересно.
Pavlik Morozov
03 Окт 2005 00:56
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
незнайко, а не може ли да сипя нещо за пиене на палавте близначки (или може би раздвоен шизофреник) гърнето и перачката и като свалят гарда да им пребъркам дупките и да ги начеша дето ги сърби?

nesnaecht
03 Окт 2005 01:08
Мнения: 15,180
От: France
Павлик не е редно - нека а се чешат сами като тебе бре ?!? поне това е безплатно !! то и аз се чеша сам де , нема лошо даже е кеф ?!?
Грациан
03 Окт 2005 01:22
Мнения: 4,060
От: Canada
Зевзече: Здраво, брато. Много умни хора днеска в тоя форум бе...много тънки познавачи...мани, мани...направо...а бе изобщо.
* * *
Ами, бъди... копеуе , глей с'а... да ти редам така, пра'ичката: Нещо...ич, ама ИЧ не си падам по този вид абразивни коментари хвърлени ни в клин, ни в ръкав дето ти и авренския хуманитарист-социалист ми подавате.
Тъй де...постави се на мое място и ще видиш, че не са хуба'и тия работи.
Влиза, значи, Дончо, пра'и там два тигела и без да каже, както си му требе: Добър ден. Здраствуйте, ребята... или там да фърли барем някакъв локален авренски поздрав...ами гле'й го какво успя да скалъпи:

Граци,
що не си ЕПМ, залюпен кебапчийо?

Айде, сега, разбирам...не всеки има хубав ден. Не винаги живота тече по мед и масло. Случват се понякога там разни неща с не особено жизнерадостен развой. Някой път, котката ти избегала, друг път кокошката, а някой път даже и булката. Чоглаво ти е едно такова. Навън ръми, телевизора емитира глупости и ти в такъв един момент на душевна пустота вземеш и започваш да си търсиш някакъв отдушник за да изпърдиш оттам цялата тази негативна енергия дето се е натрупала в душичката ти и те яде отвътре като кучешка тения.
И тъй като наоколо в момента няма някой малчуган да му забиеш една зад врата, няма и мангали да напсуваш, няма и гадни капиталисти и фашисти та да убиеш барем двама-трима от них, ами к'во праиш?... сядаш пред компютеро и почваш да раздаваш съвети с вулгарно-некрофилистичен привкус ( майка ми, лека и пръст почина преди седем години...и някак си такъв род инцесни пожелания са ми меко казано неприятни)...особенно пък когато са подхвърлени от някой с който нито спориш, нито даже имаш и желание да спориш.
Аз по принцип, не обичам да се заяждам персонално. Ако забелязваш, ако тръгна да споря с някого на персонално ниво (а не концептуално), то винаги е в случаи на самоотбрана. Ей ми го досието - на...поразгледай го и ще видиш. За тия няколко години и барем 5000-6000 постинга, едва ли ще намериш и дузина случаи да съм отправил "другарска критика", без това да е било в самоотбранителна ситуация.
Както, обаче, не обичам да отпочвам "виртуални престелки", така и не обичам да оставям без отговор някой който е тръгнал безпричинно (според мен, разбира се) да ме хваща за топките. Нещо като доблест, дето му се вика. Тъй де, от къде на къде оня ми ти Дончо ще ми държи такъв тон, сякаш ми е взводен? Нито съм му ял от сутлияша, нито съм закачал другарката му в живота, нито пък съм споменавал името му някъде (баш па Дончо ще ми е в акъла...пфффф) и изведнъж: , що не си ЕПМ, залюпен кебапчийо? Айде, разбирам, там партията го подготвяла за кормчия там, изучила го и в Чехия и в СССР, а сега - той мухлясва в тоя Аврен и се чуди на кой да си го изкара, ама защо па баш на мен? Ей ме на - на толкова хиляди километри далеч. Нито му ям от данъците, дето има една дума, нито му бъркам в спестяванията, нито даже мисля за него с каквито и да е било чувства...и изведнъж такова едно обръщение? Тъй де.
А после, па и ти...айде, барем при теб забелязвам там една съгражданска добронамереност...макар че и ти, да го еба, се опитваш да се заиграваш, по ( дето му викате вие с левите убеждения) партийна линия...ама айде...теб барем си те знам че си си такъв един "конфликтен характер" и че в повечето случаи влизаш за да развееш (индиректно, разбира се) червения байрак ( от к'ъф зор не знам...ама няма па с'а и психоанализи да ти правим...да не съм Илийката, де )...и не очаквам нещо по-различно. Тъй де. Не сме от вчера в тоя форум, да го еба. Знаем си кирливите спаржове (кесии).
* * *
Пейчо Пеев
03 Окт 2005 01:26
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
Арсеник и стари кукундели... с този ник е играл в антология, и започвам да се дразня от наглата простотия, няма изискване да си тъп или с волски нерви за участие във форума. Бях Един в Mediapool, превзеха го, вазирах, и тук усещам сбогуване, не мога да си слизам от нивото
Old Emigrant
03 Окт 2005 06:30
Мнения: 1,646
От: Bulgaria
Храчко, прочетох ти одата, лумпене. Всичко е точно, и гадорията и гнусотията - все в стил Грациян витошки присаден на канадска почва. Едва ли някои е изненадан, пишеш си както си знаеш - единствената новост е че ставаш още по-гнусно елементарен. То от природата си никои не може да избяга. Дали ми вярваш, ми е точно през кавала които редовно надуваш (нямам нищо против). Па как мухоговнярски си се опитал да ми изопачиш думите, смотаняк сбъркан. Значи писал съм бил че било кофти в Америка, тъпо викаш, а. Е, хубаво щом не правиш разлика между кофти, тъпо и скучно си е твои проблем, ако факта, че комшията ти ебял жената ти прави живота нескучен - абсолютно си прав. На мен лично много ми хареса един от първите ти постинги:
*
"Кирчо, ако четеш, благодаря за поздравите които си ми изпратил по Иван с който (както той ми каза) сте се видели на концерта на "Блек Сабат" в София .

Поздрави родната рок гилдия и приеми моя музикален поздрав от далечна Канада: Джетро Тулл - Аqуалунг. Сега в момента Иън се цепи от ДВДто ми - един разкошен концерт от тази година в Лозана ( непременно да си го намериш - абсолютен деликатес!)..и се сещам че аз ти го донесох албума да си го запишеш...леле...преди...хмммм...35 ГОДИНИ. Ужас. УЖАС...а като че ли беше вчера, мама му стара. Гле'й как си остаряхме ей тъй като на майтап...ужас."
*
Ето го образа на соц-културтрегера-дисидент. Лиглйо, лиглйо и ти си тръгнал да се правиш на интересен.
moni
07 Авг 2007 04:51
Мнения: 3,972
От: Bulgaria
Стига бе момчета. Гледайте Sicko на Майкъл Мур (да не се бърка с Майкъл Бей!)

Цитирам ...

I think democracy is the most revolutionary thing in the world.
Far more revolutionary than socialist ideas, or anybody else's idea.
But if you have power, you use it to meet the needs of your community.
And this idea of choice that Capitolism talks about all the time,
"you gotta have a choice", Choice depends on the freedom to choose.
And if you're shackled in debt, you don't have a freedom to choose.
It seems that it benefits the system, If the average working person
is shackled and is in debt?
Yes, because people in debt become hopeless, and hopeless people don't vote.
See, they always say that everyone should vote. But I think, if the poor
in Britain or the United States turned out and voted for people representing
their interests, it would be a real democratic revolution.
So they don't want it to happen.
So keeping people hopeless and pessimistic...
See, I think there are 2 ways in which people get controlled:
first of all, frightening people, and second, you demoralize them.
An educated, healthy and confident nation is harder to govern.
And I think there's an element in the thinking of some people.
We don't want people to be educated, healthy and confident
because they would get out of control.
The top 1 % of the world's population own 80 percent of the world's wealth.
It's incredible, the people put up with it, but they're poor, they're demoralized,
they're frightened.
And therefore, they think, "Perhaps the safest thing to do is
to take orders and hope for the best."


Захари Павлевски-Ричи
23 Сеп 2007 13:21
Мнения: 3
От: Bulgaria
Някакъв умник бе прекръстил "Щурците" на "Изпърдците", като изтъкваше, че Гошо Минчев бил изгонен от групата от майката на Киро, която била "комунистически функционер", че Ботьо Панов бил изгонен, защото не се поддавал на диктата на Маричков и пр. тъпотии. "Щурците" нямали били стил! Е па това ако не е тъпотия! Аз една песен на "Щурците" си я познавам още от началните акорди! И ако това е безидейна група, какво да кажа за комерсиалната поп-група "Д-2"? Нищо лично, но ако някой е тръгнал да се прави на модерен и си е зарязал таланта на китарен виртуоз и е започнал да дрънчи акорди, а не да суче вихрени сола, то това не е Пеци Гюзелев. И ако Гюзелев е вече остарял, оплешивял и сбръчкан, то той след тия 43 години на сцената свири още по-добре от разните там "секс-символи", които сякаш забравят, че Старостта така или иначе идва - само при Църето няма да дойде, защото той си отиде твърде млад. "Лицето ще е хубаво година-две, това добре./И после за какво те бива, ще се разбере!" казва Джон Ленън на Пол МакКартни в песента "Как нощем спиш?". Ами, младостта и красотата са временни неща. Само че музиката на "Щурците" ще остане в класиката на българския, европейския и световния рок. И не на последно място - кой внесе рока в СССР и ГДР? Не бяха ли "Щурците" тези воини на Рока, тогава млади, красиви и пълни със сили да атакуват вятърните мелници с китарите и "маршалите" си?
А бе, "умник", по оноива време кое не беше цензурирано да става на естрада от рок? Кои спортед тебе са рок? "Б.Т.Р." ли, дето направиха денс-вариант на "Цвете от луната" (на нейния клип спирам звука и си пускам IRON MAIDEN), или "Д-2"? Кои са наведени? Тези ли, дето създадоха рока, трасираха му пътя и го канализираха, или тези, дето си продадоха гъзовете на поп-индустрията (имена няма да цитирам този път, цял народ ги знае кои са те, а и място няма да стигне) за 5% от диск, който никой не купува, защото в него има само аудио-лайна? Коя е аджеба естрадата на "Щурците"? "Естрадна група" е понятие, което се отнася за "Тоника" или за "Феротон", и те си бяха точно на мястото. Знаеш ли, приятелю, колко нерви им струваше пускането само на една песен на тия, които ти наричаш "Изпърдците"? Знаеш ли защо те на по 40 години излеждаха с по 10 лазарника отгоре? Знаеш ли какво е разни идиоти със сиви фуражки всяка вечер да пребиват дългокоси деца пред очите ти, или глупаци с бомбета и каскети и правешко наречие да ти решават съдбата? Какво е да знаеш, че като се прибереш у дома, след няколко месеца на турне, жена ти да ти каже:"Прости ми, но от Държавна Сигурност ме карат да доноснича за тебе", а ти се чудиш с какво си се провинил пред държавата си? А да не би "Бийтълс" или "Ролинг Стоунс" да са били по-рокаджии от "Щурците"? За разлика от тях "Щурците" не ги разделиха славата, парите, пиенето или наркотиците, а умората, която в 1987 достигна връхната си точка. Да, тогава те се бяха "изчерпали" от шибаната цензура, която спря плочата им и ги принуди да заменят буреносни песни като "Чичовата Кичовата" и "Вик" с лесно минаваеми леки песнички и поп-звучене. Ти свирил ли си в група, тебе натискали ли са те, гонили ли са те, че наричаш "Щурците" с името "Изпърдците"? Ако не бяха тези хора, тук щеше да е бетер от Албания и Иран, където рокът е забранен и днес. Затова просто кажи едно "Благодаря" на тези ветерани - поне за това, че сринаха вятърните мелници, или поне ги напукаха от темелите до покрива. И ако си фен на "Сигнал" и "Диана експрес", "Златни струни" и пр. велики банди, не забравяй, че всички крадяха. И днеес дори се краде. Даже и Дони Векилов. При това 1:1. А това е така, защото тук имаше цензура и нямаше как чуждата музика да достигне тук. Цензура има и сега, но сега не я командва ЦК на БКП, а гей-движението. Да не би сега някъде да се върти рок? Най-хубавото е, че има рок-радио. И това, че все още има истински рок-групи, се дължи не на милостта на цензурата, а на това, че сме имали достойни учители. А ти се научи да свириш на китара поне като Петър Гюзелев, тогава плюй.

Zakk
Захари Павлевски-Ричи
23 Сеп 2007 14:37
Мнения: 3
От: Bulgaria
Колкото до бройлерите, г-н Маричков, аз съм отглеждал бройлери - пилета де, не в преносния смисъл. И мога да кажа, че Вашето мнение е много точно. Бройлерът е химия, смрад, рахит и ранна смърт. Ни с петлите петел, ни за ядене става.
Днес определени хора се опитват да превърнат децата в бройлери, започвайки от поп-културата. И затова днес тази поп-култура се е превърнала във фекаловоз. Кое е стойностното днес, което се предлага? Предлагат се гейове, лесбийки и секс с богаташи. Затова аз не слушам радио. И редом с Азис има още немалко "бройлери", които не се срамуват да се нарекат "продукт на поп-културата". И какъв продукт са те? Сигурно, ако се погледнат, ще видят, че са отпадъчен продукт, сдъвкан, изцеден и с предрешена съдба, лишени от своя воля.
Що се отнася до дворните клозети, то тях ги има във всяко село, дори и в Англия. Но има друго - България беше превърната в именно такъв дворен клозет от редица политици, които и Вие много добре познавате. При това отблизо. Хора, които бяха лицата и авторитета на СДС. И именно заради тях Вие напуснахте парламента с още 38 човека, нали?
Бройлеризацията на обществото е това, което е целта на БСП, ДПС и някои, които се наричат "демократи". Защото същите създадоха псевдокултурата. Азис не е първопричина, той е последствие, той е продукт на системата. Той е олицетворение на моралното падение. И тези, които мятаха гюбеци по концертите на БСП, опиянени с ракия, са тези, които се страхуват от соления вкус на времето. И които са се превърнали в послушно стадо от проскубани и негодни за нищо бройлери.
Моля Ви, отговорете ми - като колега рок-музикант, защо "Щурците" слязоха от сцената в 1987? Кои бяха истинските причини? Защо след като комунизмът си отиде, не се завърнахте? И защо забранените в 1986-87 песни се появиха близо 20 години след това? Знам версията на Данчо Караджов от "Сигнал", но бих искал да знам и Вашата. Защото това лято концертите ви бяха на невероятно високо ниво. Вярно - Възрастта е нещо, което пречи, но все пак "Щурците" звучаха актуално, а не настолгично, а стръвта, с която свирихте, днес я няма в "модерните" и налагани в медиите групи. Господ Иисус Христос е казал на апостолите: "Вие сте солта на Земята". Чудя се, ако вкусът на времето не е солен, няма ли да е зле, защото сега се използват подсладители. А в духовното измерение тези "подсладители" са нещо страшно. А знам от собствен опит, че от еснафски сладкия живот няма нищо по-отвратително - защото той създаде такива като Азис. Съгласен ли сте с това?
С уважение: Захари Павлевски-Ричи

Zakk
Захари Павлевски-Ричи
23 Сеп 2007 15:44
Мнения: 3
От: Bulgaria
Проклета да е чалгата барабар с тези, дето я насадиха!
А братя Мишеви за какво офейкаха в Канада - да оправят стари таралясници ли? Към какво са им били стремежите? И честно ли е да продадеш оборудването на колегите си без да ги питаш и да ги оставиш на произвола на Съдбата, както сториха те? "Златни струни" имаха бъдеще, но явно някой се е оказал по-бай Ганю от очакваното. Нямаха ли поклонници тия хора, нямаха ли пари, нямаха ли талант? В Норвегия няма голяма сцена - всичко е сведено в клубовете (кръчмите), но със спечеленото и купено там те можеха да се задъежат дълго и да успеят. Прочие, какво става с Дориан Шопов, бившият им клавирист?

Zakk
Добави мнение   Мнения:337 « Предишна Страница 17 от 17 15 16 17