Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Кирил Маричков: Гражданско общество не се прави от бройлери
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:337 Предишна Страница 2 от 17 1 2 3 4 Следваща »
Doctora
01 Окт 2005 01:30
Мнения: 19,503
От: Bulgaria
Сребърните гривни бяха реплика на Бандераците. Тях също ги гонеха през 60-те... .
Вкусовете, разбира се са винаги индивидуални, на за мен единствената креативна българска рок-банда са и си остават ФСБ. Но те излязоха доста по-късно 77-78-ма..
Д-р Косев
01 Окт 2005 01:31
Мнения: 902
От: Bulgaria
За досега по-голямо крякало от параграфа не съм виждал Обаче е прав, че Маричков требе да си гледа китарите и да не си вири голия гъз. У нас живи бунтари/дисиденти просто нема, дето имаше кумунягите ги обезвредиха своевременно и без да им дадат възможност да крякат много-много. Па и психиката си ни е такава, примиренческа, да не кажа робска. Една Кайли само дето вее байрака още
Doctora
01 Окт 2005 01:33
Мнения: 19,503
От: Bulgaria
Да, Стефан беше слънчевото момче на Младежкия театър.Сега синът му Сашко е също актьор.
Пейчо Пеев
01 Окт 2005 01:38
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
Tupakmango, същата е, често ми идва в мислите, правехме я с Звън Звън. Казански-незабравим, още имам една книжка от баща му за Свищовското читалище. Чичо Фичо, С Воронов беше рядък глас и дарба, Суранайка помниш ли ? тя му е връх.Няма ли кой да им направи МР 3
Doctora
01 Окт 2005 01:42
Мнения: 19,503
От: Bulgaria
В Песни за любовта - 4 CD има песен на Стефан Воронов - Краят на всяка игра и на Константин Казански -Викам твоето име . Но в Златния архив на БНР сигурно има доста повече.


Двамата Бънди - Митко (R.I.P.) и Иван Милеви направиха първата група в България - Бънди, Вачо, Киро Маричков и Пепи Цанков.Свиреха по сбирки из читалищата и по балове... После даже май една година съпровождаха и на "Орфея"..Около Бънди се въртяха Киро Маричков, Пепи , Борето Годжунов, Бисер Киров, Жоржиян Банов и Трошан Владовски (по-големия брат на Чочо Владовски), които направиха Сребърните гривни. Учеха тогава в училището на Редута...Ама изкласиха само Киро и Пепи. Щото се подстригаха. А Борето и Бисер си бяха подстригани...Това е историята. Другото са приказки.

Редактирано от - Doctora на 01/10/2005 г/ 01:55:53

Чичо Фичо
01 Окт 2005 01:50
Мнения: 24,838
От: United States
Пейчо, Магаренце малко със дълги уши? Ами Нека урока ни по танц започне?
*
ФСБ бяха другите големи у нас, но отдавна ги няма. А като дойдох в Америка, установих и изненада, че много от свиреното по тогавашното радио Смуут джаз, 101.9 ФМ, беше живо копие на ФСБ, т.е. обратното. Цели пасажи, интонации, звука на инструментите. ФСБ явно бяха прекалено ерудирани, за да са креативни, а и работата им беше да записват чужди парчета.
Пейчо Пеев
01 Окт 2005 01:54
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
Имам ги тия, но много хубави песни са пропуснали, някога нямаше чужда музика, сега наша, и спомням си преписвахме на ръка историята и текстовете на Бийтълс, Боже, какъв ентусиазъм е бил, и защо ни лишаваха от онази култура никога не разбрах
Ironside
01 Окт 2005 01:59
Мнения: 2,919
От: Bulgaria
Аз пък " Щурците " ги помня от фестивала Ален мак.
Ама как хубаво пееха против войната и империализъма.
Doctora
01 Окт 2005 02:01
Мнения: 19,503
От: Bulgaria
Винаги сме били информирани. Имаше Мини-Макс, имаше Метроном, Юготон издаваше като луд всички групи. Е, от радиото като записвахме, имаше фадинг, но след някоя и друга седмица идваха плочите...
Пейчо Пеев
01 Окт 2005 02:05
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
Чичо Фичо, имам Smooth Jazz.com, Soulful Smooth Jazz.com, Smooth Choice.com, Jazz FM 91, ама твойто липсва
Meto ot Interneto
01 Окт 2005 02:12
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
"Ромът е напитка"

Doctora
01 Окт 2005 02:17
Мнения: 19,503
От: Bulgaria
Епа верно си е. Във времето (за което му бягат спомените) беше в шише с пиратски кораб на етикета. Сервираха ни го тайно в Студентското (с чай).
Кракра Пернишки
01 Окт 2005 02:17
Мнения: 144
От: Bulgaria
Doctora,

Човек, който бърка национализъм с шовинизъм не ми вдъхва доверие.
HC11
01 Окт 2005 02:18
Мнения: 445
От: Brazil
Щурците си бяха част от соц естаблишмента и няма нищо бунтарско в текстовете им само леко в музиката от 60-70 нали копираха Бийтълс. В коя песновка е точно "бунта на щурзите"? Бяла тишина? Звън, Звън?
Верно , че времето беше много ветровито за бунтари ама даите да не казваме на черното бяло. На Щурците им се издаваха всички преписваници от запада а ние соц зобитата като се изрази някои горе ги харесвахме щото друго няма. Е Имаше Металика, Секс Пистолс, Флоид ама те далеч.
Бунтарско е "Oh, Megi what have we gone? " на Флоид.
С времето все повече осъзнавам , че в БГ имаше 2 автентични групи
Сигнал и ФСБ. Другото беше бял щум.

между другото някои може ли да ми каже кои е оригинала на "Стаааар албум с коооожени кори с дуууупки от молци, забрааавен може би....". В Щатите върви една реклама на тая песничка и като я чуя и се изчервчвам от срам заради Маричков. Такъв съм малко срамежлив падам.
Иначе за интервюто Еваларка. Много Истини! Умен пич е Маричков като всеки добър приспособенец.
HC11
01 Окт 2005 02:22
Мнения: 445
От: Brazil
Sorry,

"Oh, Megi what have we done?"
Става въпрос ако не се лъжа какво Меги е сторила на Фолкландските/Малвински острови.
volog
01 Окт 2005 02:23
Мнения: 3,826
От: Reunion
Не му четох онтервюто, само от заглавието разбрах, че от личен опит е стигнал до тази мъдрост. Ако имаше граждсанско общество не от бройлери този щеше да е в затвора за убийство при шофиране в пияно състояние
smarty
01 Окт 2005 02:27
Мнения: 1,271
От: USA
С това, което е написал Маричков съм напълно съгласен.
Доктора, смятам също, че има право.Бащата на Маричков беше посланник във Ватикана.С една дума се имаха с комунистите преди това.Синът му Кирил от първия му брак Кирил отиде да учи в Италия по "дядова" линия.Имах един познат, много добър български музикант, Чавдар Павлов/Чавето/, които имигрира в Швеция, и които казваше, че Маричков е свързан бил с ком. спец.служби и е бил причина доста музиканти да не могат да пътуват зад граница.В този период доста български групи работеха в Скандинавия.
Стефан Воронов беше интересен певец, но учеики ВИТИЗ по онова време катастрофира и умря на 28 години.Слушал съм на живо Константин Казански и Мария Мицева/и двамата имигрираха във Франция/.Бяха наистина много по-добри от Емил Димитров и Лили Иванова.На тях комунистите пречеха по всякакъв начин.
От "Бандараците" познавам някои, като последният Бандарак, които се беше алкохолизирал и работеше като шивач умря зардно с Ванъото/бившия барабанист на Вили Казасян/ като се бяха отровили с менте алкохол, което бяха закупили в обикновен магазин в София.
Гледал съм "Сребърните Гривни".Алехандър Петрунов/Сашо Гривната/беше невероятен изпълнител.Полицията го съдеше под път и на път за пеене песните си на англииски.Сега живее в Лас Вегас.Стана протестант и пее в един от наи-големите църковни хорове на Невада.
Аз искам също да споделя, че харесвам "Щурците", въпреки, че по-голямата част от музиката им е плагиятство.Нека споменем И Косъо Щуреца, които има заслуги за тази група също.
И да ви споделя, че като бях малък ходехме в Новотел 'Европа" да слушаме Сашо Гривната и Тенко Славов да изпълняват песни на Billy Joel "Тhat's the way you are" and "New York stand of mind".Много често в някоя от стаите в Новотела се събирахме и слушахме касети изпратени от Милчо Левиев, които същевременно адресираше посланията си до Сашо и Банана/флеитиста-Щерев/ как трябвало да свирят като чернокожите без напрежение.
Надявам се, че не досадих на никои.
Doctora
01 Окт 2005 02:27
Мнения: 19,503
От: Bulgaria
Тия групи са доста по-после...
Ама като пишеш за Секс пистълс...Джони Ротън пееше „Няма бъдеще".. Та бих казал на позастарелия бройлер (в хода на тази културна дискусия), че липсата на бъдеще е по-страшна от липсата на минало.До добавя само два факта за ФСБ:

*Известно е, че Хосе Фелисиано лично ги кани да работят заедно в Щатите. Така ФСБ стават аранжори, продуценти и студийни музиканти в албума на Хосе - "I’m gonna change", издаден от EMI през 1989 г.


*ФСБ са единствените български музиканти удостоени с Grammy за продукция и аранжимент на световно известния хит “Sellito Lindo”- 1990 г.


Редактирано от - Doctora на 01/10/2005 г/ 03:00:17

Veselyaka
01 Окт 2005 03:31
Мнения: 203
От: Bulgaria
Чърчил е казал: "Ориентът започва оттам, където клозетите миришат и се пие боза." Лошото е, че боза вече не се пие, но маричков като ходи до кенефа не мирише на рози.
Ей такива демократуни погубиха демокрацията.
И аз не обичам чалгата, ама нека се сложат на кантар с нея и да се премерят. Всичко е инвестиция. А не налагане на определена музика преценена през субективния вкус, та дори и на маричков. Не съм пропуснал Sift бутона!
Докато не си понесе отговорността за убийство след употреба на алкохол да не ни изнася нравствени беседи!
KNIGHT TEMPLAR
01 Окт 2005 03:51
Мнения: 723
От: United States
Голямата троица на българския рок са: Щурците, ФСБ и Диана Експрес.
Параграфе, ти като напишеш една песен която да запее цяло едно поколение, тогава може да изкажеш мнение за Кирил Маричков.
Добави мнение   Мнения:337 Предишна Страница 2 от 17 1 2 3 4 Следваща »