Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Кирил Маричков: Гражданско общество не се прави от бройлери
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:337 « Предишна Страница 4 от 17 2 3 4 5 6 Следваща »
Nickolas
01 Окт 2005 09:03
Мнения: 8,500
От: Bulgaria
Е, све има свой край, пак чак и МИНИМАКС!
smarty
01 Окт 2005 09:14
Мнения: 1,271
От: USA
Грациян и Гаспарини, Митко Пеиджа не беше ли този, които се беше оженил за "малката Жужка".Ако е същият, то аз го познавам много добре.
Грациян, познавах и Нако Циганина, които както Личо Стоунса свиреше понякога като Джими Хендрикс.А Личо беше гадже на Лили Иванова докато и беше шеф на групата и винаги разправяше за една жена, че не била свестна ако непознавала Ритчи Блекмор.
gudjonsen
01 Окт 2005 09:22
Мнения: 885
От: Bulgaria
не си падам по Щурците, но наистина имат своето място в бг-рока. Обаче помня как страшно ме дразнеше не плагиатството им , ами направо краденето. Вкеса на времето си е едно към едно AC/DC - за които същите Щурци казваха, че били примитивна група!?!?!? Или чудесната песен Клетва, която Маричков продължава да подписва като композитор, макар да нема особени разлики с Congratulations на Дилън. Да крадеш не от неизвестни музиканти, а от ДиСи или Боб Дилън си е нагличко. А после те ти и наследници в дейността - Дони, Каффе - вместо Олдфийлд или Стиви Уондър. Класиката е вечна. Но може би тея работи са неизбежни, па и не са болка за умиране.
Zmeja
01 Окт 2005 09:23
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
С Маричков имаме две допирни точки. И аз съм учил в училище "Антим I" и известно време съм бил барабанист в състав. Радостен съм обаче , че по всичко друго сме поне на 1000 км отдалечени.
Монтен 1
01 Окт 2005 09:32
Мнения: 3,218
От: Bulgaria
Фич, да беше разказал нещо за Воронин.
Имам му една плоча и като се върна в родния си град, в старата къща със старите винилови плочи - това е едно от нещата, които винаги слушам.
Много хубави неща направи той. Воронин, Казански и Емил бяха наистира оригинални интонации в Бг.
Руританец
01 Окт 2005 09:48
Мнения: 3,941
От: Bulgaria
Някои неща са много верни.
Историята с онзи, дето паркирал...
Минавам от тук
01 Окт 2005 10:05
Мнения: 5,214
От: Bulgaria
Може и да не е хубаво ама "бунтарската" музика на щурците ми е загадка
Как толкову вчесана и конформистка серийка влезе на "пантеона" и остана там та чак до митингите през 90-те
А че то нямаше рок и тогава и днес пго няма е факт
Нямаше нито сэшински тежък, нито същински прогресив. То за рока не е важно къде се записва, важно е да бъде слушан, гледан преживяван.
Тук и това ме влезе и в очите и в учите се нрави наистина една сладникава бузичка с тъжни и дълги арии в стила "блюз" и барабанни трели в стила комшийска бор машина
Да ми прощават, но Сигнал е поп, а не рок
Най-гадното е това, че комсомолското си нутро Маричков с удоволствие днес издава за "десното" ценностно нещо.
А както ги поставиха отдалеч да приличат на рок така и остана отдалеч приличащ.
Както е имитирал така и имитира. то днес цялото ляво и дясно е имитация от най-лош вид
Ама нейсе
Радикална Партия
01 Окт 2005 10:15
Мнения: 728
От: Bulgaria
Знате ли защо тази група е наречена ЩУРЦИТЕ?Тази информация може да се намери в Архивте на Държавна Сигурност.Който има достъп до клафицирана информация може да го прочете и да срещне един псевдоним Щуреца.Ако беше легално щях да ви е пусна тук във този форум.Но можете и да попитате Волен Сидеров когато е работил в Коми с кого е имал срещи и какво са правили с един човек от службите на КГБ който е подготвил прослувутата група Щурците в България.Вие сами си направете извода ако искате.Ще му дойде времето на всичко и хората накрая ще разберат истината за този цирк в България който се прави от петнайсет години насам.
Графът
01 Окт 2005 10:33
Мнения: 4,109
От: Bulgaria
Ех, младежи! Всеки счита преживяванията от младежките си години за исторически връх. А после изведнъж констатира, че само той и още неколцина си спомнят.
Ами то и за битълсите скоро ще трябва да се обяснява под черта кои са...
Doctora очерта доста пълна и добра картина от една времева граница насам. И за времето “натам” може доста да се говори – силни музиканти винаги сме имали. Откровено, “Щурците” не са ми били особено по вкуса – поради причини, които някои тук подхвърлиха и главно поради това, че доста трябва да се напъне човек за да говори за добър рок при тях. Но това са си мои предпочитания и си остават за мен. Изобщо изкуството си е съвсем индивидуално възприятие що се отнася до “харесва – не харесва”. Точно масовизацията на “харесването” (камо ли пък “модерното”) са си чиста проба бройлерство – и чудесно място за петли-бройлери.
А стар бройлер е тъжна картина – ни петел с петлите, ни за ядене става.
Пейчо Пеев
01 Окт 2005 10:54
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
Предполагам от интонационната среда в детството, младите години се формират музикални вкусове и предпочитания, е и музикална култура, слух си трябва, но онова е по-силното и трайно
Кракатау
01 Окт 2005 11:19
Мнения: 4,538
От: Indonesia
По случай Международния ден на музиката – 1 октомври, телевизия "Планета" ще достига до многобройните си зрители в България и Европа в некодиран вид този уикенд. Спектакълът от националното турне "Планета Прима 2005", в Пловдив, ще бъде една от кулминациите в музикалната програма. Освен него зрителите ще видят през двата почивни дни и документалния филм за Турнето на народа, събрало повече от 250 000 зрители на стадионите на Родината това лято.
Коя от звездите в националното турне "Планета Прима 2005" е най-атрактивна на сцената?
- Вероника
- Гергана
- Мария
- Емилия
- Преслава
- Малина
- Камелия
- Ивана
хунвейбин
01 Окт 2005 11:22
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
В една държава в която музикантите са политици и политиците са музиканти , се свири единствено и само на китарите и върху китарите на електората.
А електорат който си дава китарата , за да свирят на нея , е обикновена балалайка.
На такъв електорат се опъват жертиерите като струни и Кирето Маричков го учи на интелектуално поведение , като ЩУР-ец.
Да се чуди човек и да се мае какви юнаци е народила майка България.
Щур-ци.

хунвейбин
01 Окт 2005 11:36
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
Радикална Партия,

Типично радикално парче си , изпълнено върху радикална китара от радикални МУЗИ-канти , доказващи непобедимата сила на простотията.
Свири ти балалайкато поредното рокаджийско парче за тоалетна чиния и отворен задник.Осмърде форума бе дрисльо.
paragraph39
01 Окт 2005 12:56
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
KNIGHT TEMPLAR,

/:// "...Голямата троица на българския рок са: Щурците, ФСБ и Диана Експрес.
Параграфе, ти като напишеш една песен която да запее цяло едно поколение, тогава може да изкажеш мнение за Кирил Маричков."
......................................... .......................................
А ти поне 4х3 песни би трябвало да си написал , щом даваш мнение за три музикални групи наведнъж?!?
Освен това, СВОБОДНОТО даването на Мнение е КОНСТИТУЦИОННО ПРАВО/чл.39/ на всеки български гражданин , съгласно ДЕМОКРАТИЧНАТА българска Конституция от 1991 г.!!! А и НИКЪТ ми -PARAGRAPH39, е във връзка ТЪКМО със Свободата на даване и РАЗПРОСТРАНЯВАНЕ на ЛИЧНО мнение !!!
Та, въпросът ми, всъщност, Е: КОЙ си ти, че ще решаваш кой може и кой НЕ може да дава мнението си тук, БЕ ?!? Демократ ли си, НЕдемократ ли сиили си най-ОБИКНОВЕН демоКРЯК - като К. Маричков ?!
риж
01 Окт 2005 13:16
Мнения: 2,075
От: Bulgaria
Айде стига сте го крякяли Маричков. Голяма група бяха за нашите условия и макар да не бяха баш бунтари, ни даваха глътка свобода.
А това, че един музикант не прави разлика между национализъм и шовинизъм, си остава за негова сметка. За позицията му за циганите съм 90 на сто съгласен.
А, спомних си, навремето "Сигнал" наистина бяха репресирани след един легендарен концерт в Бургас. Когато тъпи ченгета почнаха да бият младежи, защото станали и танцували пред сцената, а Караджов рече: "не можем да свирим под ритъма на милиционерски палки".
EGATI
01 Окт 2005 13:20
Мнения: 3,811
От: Switzerland
Искам да попитам когато маричков блъсна и уби човек при явна вина на същия, като музикант ли го оправдаха и потулиха скандала или като седесар?
Питането мие кой е ненаказуем?

как става така че се измъква?
а никога нее бил бунтар ако си брои дългата коса з а бунтарство...

Пламен Кафадаров
01 Окт 2005 13:32
Мнения: 901
От: Bulgaria
Прави ми впечатление, че ако интервюто беше на някои от новите "народни изпълнители", нямаше да се изговорят/изпишат/ толкова приказки. Макар след време , не се знае, тяхните фенове може да открият какви "бунтари" са били и те. Как смело са си показвали физиологията , когато хората все още са се обличали с дрехи и още не са разбирали колко удобно се живее по дърветата. Вярно човекът е стигнал , до някой житейски истини , преди това си вършил работата , след това пак. Като всеки човек е имал заблуди, и точни попадения. Абе стреми се да е ЧОВЕК! Вярно , никой не е идеален. А след като не сме идеални и ние, защо с такава настървеност искаме другите да са? Иначе , установяването на точни ФАКТИ е даже много полезно за всяка една дискусия. Даже помага да се разобличават "ОНЕЗИ ДЕТО ВИКАТ ПОСТОЯННО ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА". Ако бях Римлянин сигурно щях да имам правото да кажа:"О времена, о нрави". Ама не съм , и кво от туй, пак ша го кажа, пък квот ще дъ стъва. ИСТИНАТА , че в последните години във всички области на обществото наблюдаваме постановката приказката "КАК ГАРДЖЕТО СТАВА ПЕВЕЦ" , а ма не на ГАРДЖЕТО от баснята "Гарга и орех" на Д.Подвързачов.
Затова сега с такава жадност преоткриваме стойностното , и се сещаме за него /макар и спомените да водят и някой толкова стари интриги / , просто сме жадни . Живота безамилостно си тече.
P.S. " УМНИТЕ докато се наумуват, ЛУДИТЕ се налудуват"!
paragraph39
01 Окт 2005 13:54
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
РИЖ,
Това, че добрият музикант и певец К. Маричков е бил депутат съвсем НЕ значи, че е бил добър депутат! А още по-съвсем НЕ значи, че е бил ДОБЪР политик!!! То и Гошо Тъпото беше депутат, нали?!
Щях да му кажа "Браво!" на К. Маричков, ако беше влязал в Парламента като НЕЗАВИСИМ депутат/ избран ПЕРСОНАЛНО от Народа/, а НЕ като депутат от ПАРТИЙНА листа- в партийна листа на "МОДНА" към Момента партия и оФца да туриш- и тя ще влезе в Парламента/справка-НДСВ 2001/!!!
Проблемът ТУК е, че К. Маричков в интервюто СЕ показва повече "политик", отколкото музикант! Което е НЕправдоподобно!!! Въпросът е: ЗАЩО това интервю е във в. "Сега"- и то в "Наблюдател", а НЕ в разделите за Култура и Музика ?!? Само за да разберем за политическите възгледи на един добър български рок-музикант и певец, ли?!? А струва ли си да му ГИ разберем?!
Eisblock
01 Окт 2005 14:08
Мнения: 9,157
От: Iceland
ГОЛЯМАТА ПЛЮВАЛНЯ


Така и стана: - Отново голяма плювалня!

Самото интервю е като повечето такива. Маричков си казва каквото мисли или иска да си мисли, че мисли. Грациан най-точно го е описал. Кое как беше. Всички тези които сега търсят под вола теле, следва да бъдат попитани:

- А какво направихте вие другари, сега господа, ТОГАВА?

Повечето нищо не са направили. Просто нищо. А всички тези (бих казал ние) все пак се осмелихме да "правим" нещо. Нещо което изгравира, на една не малка част от нас, бъдещето. Не само на "нас", обаче. Да, не сме били безумно смели или пък имахме шанса, че не нас ликвидираха в началото на 60-те. Имаше други - с по-малко късмет. За едното НИЩО си отидоха. Дали, че не издържаха и се обърнаха към чашката или бяха просто ликвидирани. Както това стана в кариерата край Ловеч с един приятел от ул. Паренсов - Емо....

Това, че върхушката на СДС (а и другите също) се оказаха недостойни хора - също е факт. Че ограбиха мечтите и порива на Хората. Че по всяка вероятност са изпълнявали и изпълняват Задание - също. Че цялата Публика се разглежда и третира като стадо Офце от т.н. "елит" - годни само за стригане. Пак е вярно. Какво са криви групите, че не са отишли партизани или горяни за да се борят срещу комунизите? От друга страна какво са криви тези които сега с пяна на уста и неприлично подмокряне си спомнят миналото с умиление? Касае потърпевшите и от двете страни на Барикадата. Или какво да се направи, че манияците, надъханите "активисти" от всеки един кольор, да станат нормални хора? А'ми - Няма да станат. Просто не може! Примери по страниците на Форума - повече от БОЛ. Това е положението Другарки и Другаре, Дами и Гъспада! Които иска - вижда, които иска разбира, които може - действа. А останалите си чешат езиците.

По онова време повечето се познавахме един друг. Някой познанства продължиха и до сега. Други отмряха. Заради разстоянията времето или сменените жизнени концепции. Или заради лични , не съвсем благопристойни дела. Така и в групите имаше текучество, така беше и извън тях - просто такъв е живота.

Но основното което остана от онова време бе и то е до сега валидно, че българските Групи, -независимо дали бяха на аванссцената или зад кулисите, изгравираха поне няколко буквички от надписа върху надгробният Камък на т.н. "социализъм"!! Надпис гласящ: НИКОГА ВЕЧЕ!....

..... А кой ли знае? Може пък Той да вампиряса (пу, пу - да спи зло под камък!) - почитатели има достатъчно. Предпоставки .... също.

Редактирано от - Eisblock на 01/10/2005 г/ 14:24:50

Пейчо Пеев
01 Окт 2005 14:21
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
Т Живков им го каза, комунизма е мъртвородена работа, пък те дали са му повервали друга тема, ама тоа беше с акъла си. Социална е само богатата държава, другото е имитации
Добави мнение   Мнения:337 « Предишна Страница 4 от 17 2 3 4 5 6 Следваща »