Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Кирил Маричков: Гражданско общество не се прави от бройлери
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:337 « Предишна Страница 6 от 17 4 5 6 7 8 Следваща »
редник
01 Окт 2005 16:43
Мнения: 9,547
От: Bulgaria
Да-а, а бяхме млади и търсихме музиката на нашето поколение, особено след Фестивала през '68 г...
С удоволствие четох и спомените ми са, че, макар и трудно, намирахме почти всичко, което се слушаше по "свободния" свят... Някои от големите хитове на онези млади години са завинаги свързани в паметта ми с конкретни лица /и тела/ на любими момичета... Предполагам, че при повечето е така и затова долавям известна тъга в написаното...
Captain Buddy
01 Окт 2005 17:08
Мнения: 3,294
От: Bulgaria
Кюфте,

Тhanks a lot!!! Направо ме разнежи! Те това парче много ми харесваше! Лириката е супер, да не говорим за музиката и изпълнението! Ех, ... это было давно (уже неправда), когато всяка свободна минута гледах кат невиждАл Sky Channel, Super Cannel и американското Solid Gold!
Кюфте
01 Окт 2005 17:16
Мнения: 125
От: Bulgaria
Captain, my pleasure
хунвейбин
01 Окт 2005 17:36
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
Кое е вярно.
Това дето Eisblock съчинява , като се опитва да разхожда хората като шарани в блатата.

ИЛИ? Казаното от Маричков?
, , Каква безпросветност настана, каква пошлотия, какво изкривяване на нещата до някаква пародия на тяхната истинска същност. Какво огромно количество бройлери въобще в нашето общество. А от бройлери не се прави гражданско общество.”


Това седесарите наистина са лумпени.Огромни лумпени.Бе може ли чак такова изкривяване и изопъчаване на фактите да правите.


Редактирано от - хунвейбин на 01/10/2005 г/ 18:10:02

Зевзека
01 Окт 2005 17:39
Мнения: 7,255
От: Bulgaria
Кирил Маричков е интелигентен мъж и интервюто, което е дал е отлично. От къде е минал през комунистическо той си знае. Тогава пътищата бяха тъмни и неведоми за целия български народ. ДС си вреше гагата навсякъде и културните дейци не правеха изключение. Ха кажеш или изпееш нещо, което не е по линията, ха са ти видели сметката. Тежко време беше за тези които обичаха да приказват, пишат или пеят. Лесно време беше за тези, които не говореха а мучеха, за тези които не пееха а блееха и тези които не пишеха а лижеха задници. Такива ги имаше много, има ги и днес. Те са бройлерите. Комунистите ги отглеждаха масово защото им бяха удобни. Седят затворени в пилчарника, кудкудякат и гледат с гладни очи някой да ги нахрани. И самите те служеха за храна. Верно кофти храна, но по-добре от нищо. Радостите им - ориенталски. Да щипнат нещо, да хапнат сладко, да се опънат на припек, да пуснат курешки на метеното. Демокрацията отвори вратите на пилчарника и бройлерите плъзнаха навсякъде. Кудкудякане, рев, дандания, чалга, щипане, тичане във всички посоки и пак много курешки. Но това е добре. Бройлери започват да стават нормални пилци и да имат нужда от хубава музика. Някъде четох, че американски фермери пускали музика на кокошките и те снасяли големи яйца. Само не помня рок музика ли беше или класическа.
Пейчо Пеев
01 Окт 2005 18:08
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
Зевзек, работех в Хасково 6-7 години, помня мъжки момчета беха в милицията, ставаха за всичко и тъпи номера нямаше. В Пловдив съм лекувал толкова много полицаи и семействата им но не стават, евтини, царе на номерата, гяволеят на дребно, това за благодарност, да са ми живи и здрави, ама са много далече от живота. И в целия живот-къде отидоха тези хора, окрехнати, открити, мъже на думата. И да чакам нещо хубаво от гяволета- тарикатско общество, дано успеят, на такива не вервам, цъ
цуцурко
01 Окт 2005 18:19
Мнения: 1,588
От: Bulgaria


Щурците изпяха:

зад трънливото чело на гения,
както под кубето на глупака...


А оригиналът (знаете чий) е:


зад трънливото чело на гения,
както под каскета на глупака...


Тодор Живков май и той.... таковата... с каскета...


Скакалци, не щурци.... и гражданско общество

[/b]
milcho
01 Окт 2005 18:39
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Тоя винаги е бил имитатор и като певец и композитор и като гражданска позиция... Прости му господи, нагаждача имитатор е по страшен и от ром, и от Берон, Волен, Костоф, Петьо, Надка ... Нейсе що ли го коментирам... Нека продължава да имитира позиция...
цуцурко
01 Окт 2005 18:50
Мнения: 1,588
От: Bulgaria
сори, не бях чел горните мнения
Бай Иван
01 Окт 2005 18:55
Мнения: 3,806
От: Virgin Islands (Unit
В изказванията на всички звучи приятната дъгма на носталгията. Понякога малък невзрачен спомен може да рзаплачи и най–коравия съдист.
Тази носталгия е и двигателят за издаване и разграбване на омръзнали на времето, но приятно да се чуят отново албуми. Истина е и, че който е имал възможност да слуша качествени /а не късовълнови/ оригинали едва ли би харесал преводите на Щурците и другите добри български изпълнители, а и да слушаш рок на български е долу горе същото като да слушаш рап или чалга на български – почти омерзение. Щурците и Маречков са безспорно добри професионалисти, а плувайки в мазния слой на водата с редки гмуркания им носи и професионално дълголетие. Що се отнася за политиката –
не обичам холивудски педераси използвайки широкия достъп до простоватата си публика да налагат мнение, не обичам нобелови лауреати по химия, физика или подобни да използват достъпа си до високите си обществени трибуни и да искат вдига акциза на бирата и виното. Педерасите нека да си гледат вазелина, лауреатите да си бъркат атомите и молекулите и да оставят обществото да избира говорителите си и приоритетите си. Верно е че навремето на клоуните са давали трибуна/арена/ и там те са пляскали каквото си искат, но кой ли е обръщал внимание на клоуните. Питам се дали нашите беди не идват от това, че вземаме много присърце сегашните клоуни, колкото и да са талантливи.
Oraсle
01 Окт 2005 18:56
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
Милчо, първо дай сто кинта на каруцаря, после раздавай оценки, особено пък за гражданска позиция, тарикат с тарикат.

"Щурците" си остават най-голямата българска група, с оригинален стил през осемдестте, и уви, от малкото слушаеми през естрадния бълвоч на социализъма.
На червенушковските критикари като Параграфа и Милчо предлагам да си слушат партийните оригнали като Веселин Маринов.

Редактирано от - Oraсle на 01/10/2005 г/ 18:57:02

america1332002
01 Окт 2005 19:01
Мнения: 5,137
От: Bulgaria
vоlоq , втората младост е като второто обезчестяване, има само някаква безлична тъпа болка. няма ги парещите вълни на страха от неизвестното, няма я пронизващата радост, няма тръпка, няма вълнение, няма нищо
всичко може да се закърпи, и девствената ципа дори, само времето никога, младостта е само една и само веднъж. комунистите почерниха нашата, дано новото поколение , децата на демокрацията се радват на по светли дни.
arhiman
01 Окт 2005 19:12
Мнения: 2,069
От: Bulgaria
Много хубаво интервю на Маричков - един безспорно талантлив музикант и истински гражданин.
+
Помня като сега октомврийския ден през 1968 г., когато с ухо, залепено на ВЕФа, слушах половинчасовата класация на поп-музиката по БиБиСи. Накрая пуснаха № 1 - "Хей, Джуд" на гениалните "Бийтълс". Секунди преди кратките новини в 21 часа говорителят обяви: "Far from the wild... Now the news" (Далеч от дивото... Сега новините". Ударих такъв юмрук на радиото, че то изгърмя на земята.
Calina Malina
01 Окт 2005 19:16
Мнения: 6,931
От: Bulgaria
И на мен ми хареса интервюто. А това за бройлерите и гражданското общество си е точно попадение.
Top Gun
01 Окт 2005 19:49
Мнения: 5,874
От: Bulgaria
Браво Кириле! Но кой те чува - бройлерите нямат такова осезание! - Има един филм с Нино Манфреди - "Хляб и шоколад" -В него хора, които работеха в един пилчарник бяха високи метър и петдесет ....защото таванът беше на един и петдесет!!!!А таван трудно се повдига и предимно от хора - интелигенти, които виждат високо и далеко!!!!!
milcho
01 Окт 2005 19:52
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Оракле, как беше канадска ливада, това беше навремето и сега Кирчо Маричков лигарокаджия, а твоята "позиция" е подобна на неговата. Ти адвокат на каруцата ли си. Да, които си приличат се привличат... Ха Ха...
Кракатау
01 Окт 2005 20:11
Мнения: 4,538
От: Indonesia
Малина - "Нека да не знам"
алб. Хит Бикини 2005

Нека да не знам, нека да не знам
във чие легло си нощем.
Нека да не знам, нека да не знам
мислиш ли за мене още.
Нека да не знам, нека да не знам
тъжно ли ти е след края.
Нека да не знам, нищо да не знам
за да спра да те желая.
Първи ден, втори ден, трети ден не си до мен
Никаква вест, никакъв жест, плаче ми се, вика ми се
Целият град шепне злорад "Ти си сама, пак си сама"
Zmeja
01 Окт 2005 20:17
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
Днес, 1 октомври е националният празник на Китай. Вестник "Женмин Жибао" публикува уводна статия по случай 55-годишнината от създаването на Китайската народна република.

В уводната статия се казва, че от 55 години насам, особено през последните повече от 20 години, социалистическите производителни сили в страната бързо се развиват, комплексната мощ забележимо нараства, жизненият стандарт непрекъснато се подобрява, а международният статут на Китай се повишава с всеки изминат ден. Китайската нация печели уважението на международната общност и е пълна с увереност към бъдещето.

В статията се казва още, че Китай ще задълбочи реформите, ще разшири сферите за отварянето към света; а едновременно с това, ще работи за защита на световния мир и ще даде своя принос за общото развитие на света.
------
Нашите средства за масово осведомяване, разбира се подминават с мълчание празника на 1/3 от човечеството!


paragraph39
01 Окт 2005 20:20
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
По непотвърдена информация Петър Стоянов е новият лидер на СДС

1 октомври 2005 | 19:56
Агенция "Фокус"София. По непотвърдена информация от източник от мандатната комисия по избора, делегатите на ХV национална конференция на СДС са избрали за лидер на синята партия президента (1997-2002) Петър Стоянов, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Според информацията за него са гласували около 65% от 1928-те делегати на форума, което означава, че вероятно до балотаж няма да се стигне.
paragraph39
01 Окт 2005 20:26
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ZMEJA,
..............
Натиснете тукhttp://bg.chinabroadcast.cn/-CHINA RADIO INTERNATIONAL, БЪЛГАРСКА РЕДАКЦИЯ/сайтът е на български език!/
Добави мнение   Мнения:337 « Предишна Страница 6 от 17 4 5 6 7 8 Следваща »