Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Георги Господинов: У нас все още дремят социалистическият манталитет,
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:217 Предишна Страница 3 от 11 1 2 3 4 5 Следваща »
nesnaecht
08 Окт 2005 13:47
Мнения: 15,180
От: France
А не е ли време за по бира , току за болести приказвате ??
gudjonsen
08 Окт 2005 13:56
Мнения: 885
От: Bulgaria
тая емблема на глупостта и бездарието беше крайно време да цъфне и в Сега. А тва че ни го натрапват за талант и писател само показва нивото на снобите. У нас. По нивото на снобите се разбира и общото ниво. Впрочем има много интересни криволици и в политическите му възгледи, но тва е дреболия на фона на колосалната му семплост....Не случайно Дичев го харесва.
каруцаря
08 Окт 2005 14:03
Мнения: 5,516
От: Bulgaria
комуняги, мизантропи и редови простаци в грандиозна надпревара по слузоотделяне. Пръва награда "Златния саполь" и ритуално редене на 265 метрова опашка за банани, втора награда двуседмична бригада в нишестена фабрика "Пролетарий" в края, на която се връчва червена книжка за втори разряд "лепач на кутии за фиде", трета награда три месеца режим на тока 3 към 1 в панелна гарсониера в Перник и пръво второ и трето фор фрий, сготвени с кафева запръжка от Пепа, некогашната готвачка в рудничарския стол. И хлеб от миналия четвъртък. много хлеп за народо...
Пламен Кафадаров
08 Окт 2005 14:18
Мнения: 901
От: Bulgaria
Що бе , и аз имам много интересни спомени от соца , ама не ги спомням много , а кат си потърсих досието, да си припомня нещо , приеха закон /като подарък за рождения ми ден естествено/ , да се не отварят досиетата щот били мноо важни за Държавната Сигурност, или за сигурността на държавата , не си спомням много как го формулираха монархистите.
P.S. Имаме ли представител нов в Международния Онкологичен Комитет . Някой сестричка мой пак да вкараме. Да има защо да ни се смеят хората по света на воля. ДЕЙ КАКА ВИ БРЕ ? Пак заю-БОГАТИРА я търси?
Cruella de Vil
08 Окт 2005 14:37
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Е, добре! Живяхме го, преживияхме го и го надживяхме, слава Богу! Няма да си кривя душата, имам и хубави лични спомени от онова време, но... когато гледам тогавашни филми (с най-голямо удоволствие, защото човешките истории са ми интересни!), обществените отношения ми се струват като някакъв абсурд и нещо далечно на няколко светлинни години. "Маргарит и Маргарита" съм го гледала преди два пъти. Това лято не можах да го догледам, беше невероятно подтискащ. Когато имам възможност гледам и руски филми - най-добрият от тях е "Извисяване" на Лариса Шепитко. Имам дискове със избрани съветски песни и тях слушам с удоволствие.
Мили са ми младежките спомени, но не бих искала да живея при онзи строй вече никога! От днешна гледна точка това е един АБСУРД.
Пламен Кафадаров
08 Окт 2005 15:17
Мнения: 901
От: Bulgaria
НУ Волк ПОГОДИИИ!! / следва песничката/
Това си спомням . Тогава и ЯСТРЕБОВСКИ , СОКОЛОВ /не ходжата/ , и прочие се знаеше , че са " ОПАСЕН ЧАР".
P.S. Ей сестричките , разбрах , че КАКА ВИ се скрила в засада , по ВЕЛИКАТА СЕМЕЙНА СТРАТЕГИЯ / кат задуха вятъра / на промяната/ СНИШАВАНЕ , СНИШАВАНЕ, СНИШАВАНЕ , а кат спре пак да излезем на предни позиции кат в ДОБРОТО СТАРО ВРЕМЕ /историята никога не се повтаря по точно определен начин/ нали/. Тогаз ДА ИЗЛЕЗЕ СИСИ боата без боа. То бил смок и той избягал , добре. Аз на Вас миналата година горе-долу по туй време КАЗаХ ли ВИ бе какво Ви мисля . Цяла година оставих ли Ви да ми се смеете. Е може да спирате защото ВРЕМЕТО ВЕЧЕ ИЗТИЧА.
Vute Graovski
08 Окт 2005 15:24
Мнения: 2,225
От: Poland
Кракра престани да се ежиш със сладоледите , сите разбрааме че деда ти партизантино получаваше народна пенсия.
Виолета
08 Окт 2005 15:36
Мнения: 2,940
От: Bulgaria
Миналото е история, бъдещето мираж, а настоящето подарък.
Живей за мига.
Какъв ти социализъм? Не искам и на кино да го гледам. Развалиха ми празника, като на 5 септември вместо за съединението ми пуснаха Изпепеляване. Изпепелиха ме отвсякъде и с На всеки километър по тв България, ма на некой си им харесва. Било екшън. Какъв екшън бе брате?
По времето на соца най-смешни ми бяха филмите, когато руснаците пунктираха американски филм, а американците руски. Американците никога не могат да стигнат до глъбините на славянската душа.
А сега тече някакъв руски екшън по бтв. Май руснаците са се понаучили от американците.
Иванов
08 Окт 2005 15:50
Мнения: 2,891
От: Bulgaria
Ей Гошо, толкова си зелен, че повече не може. Ако и много от нещата, които разправяш да са верни, защо изпускаш всичко останало. За тези години, за които ти имаш глупостта да пишеш, хората започнаха от газовата лампа и от парния локомотив. Българите построиха десетки заводи и система на здравеопазването, на образованието и на почивното дело, каквито нямаха и най- богатите бивши колониални страни. Погледни бе Умнико, колко страни като нашата имат атомни реактори!! Какво да кажем за всички останали капиталистически страни, които не са чували за комунизъм. Имаш ли и понятие от техните проблеми или ти си от тези оторизирани бърборковци, които затлачват и без това затлачената ни от глупости преса.??? От 15 години насам у нас само се руши и продава, продава и унищожава. България загуби за този период повече население отколкото за което и да е време от цялата ни история. Само с едно съм съгласен, комунизмът създаде една абсолютно фалшива мисъл у нас, че всеки може да раздава ум, та ако щеш да е най- малограмотното говедо. Е тука влизаш напълно в собственото си комунистическо мислене, от което не можеш да се отделиш. На запад всяка жаба си знае гьола.

steretje
08 Окт 2005 15:55
Мнения: 211
От: Bulgaria
"Засега идеите ми са да участвам в създаването на Музей на комунизма заедно с Георги Лозанов и Слави Минеков".

На мен ми е интересно какви спомени от онова време има да сподели Г. Лознов?
Доколкото аз си спомням, по времената му в "Народна култура" беше журналист, добре балансиращ на конюнктурната вълна, и изобщо не беше бунтар. Даже създаваше впечатление, че е доволен от живота и от всичко около себе си.
Miranda
08 Окт 2005 15:58
Мнения: 14,000
От: Bulgaria
И само той л ?! Махаш с ръка и ги подминаваш. На всяка епоха - метреси.
Винаги ги е имало.
steretje
08 Окт 2005 16:02
Мнения: 211
От: Bulgaria
Останалите не познавам, Миранда, затова той. С него се познавахме що годе.
Защо ли не ме учудва дебелоочието му?
smiren
08 Окт 2005 16:05
Мнения: 539
От: Bulgaria
Гледайте от какво искат да се отърсим и над какво се присмиват Евреите и ще видите от какво ги е страх и къде има нещо рационално. И у нас и в Русия.
Старшината
08 Окт 2005 16:24
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
да попитам - колко броя от книжките на това момче са продадени ??? пардон, кис-кис, на доктора имах предвид ....
Doctora
08 Окт 2005 16:27
Мнения: 19,503
От: Bulgaria
Киното на живота е цветно. Нещастни са само тези, които го виждат само черно-бяло. Спомнете си го, когато нашето поколение се пресели във вечните ловни полета. За реалните оценки просто е необходимо време.
ikonomist2000
08 Окт 2005 16:36
Мнения: 90
От: Bulgaria
Аз си мисля, че с това "осмиване на социализма" ще постигнат обратен ефект. Аз не си спомням кой знае колко неща от онова време, но като показах на майка ми идеята за Музей на комунизма, тя започна да говори колко хубаво било тогава, че въобще не е имало страх от властта, дори напротив - на заводските събрания работниците са критикували партийните секретари, а сега я било страх да каже нещо срещу областния управител, защото директорът й бил от НДСВ.
Разбира се , аз не искам да се връща онова време, но не съм и от тези, които постоянно се борят с призраци. Това са хора от миналото.
Forza NATO
08 Окт 2005 16:45
Мнения: 11,582
От: Bulgaria
Какви призраци, бре, двукубиков икономистино?! Шубето на майка ти, бай ти Либен Гоцев, кака ти Емилия Масларова, сите куки у сите бизнеси и прочие, все призраци ли са?
Жалко, че не помниш. Такива инициативи са именно за непомнещите и за нежелаещите да помнят, а не за помнещите като майка ти. Со здраве!
Фрида
08 Окт 2005 17:09
Мнения: 971
От: Bulgaria
Иванов ! Така си е, както казваш! Жалки са такива оплаквачки като господина, които не виждат блатото, в което плуват, но продължават да каканижат за онова, соц-блато, където било еди-кво си... Само че в онова време се е създавало, а сега хем се хули създаденото, хем се присвоява къде тайно, къде явно. По лицемерие, безочие и порочност сегашното блато значително "превъзхожда" соца.
Та ... за какво преодоляване ставаше дума, г-н Грибоедов?...
Shako
08 Окт 2005 17:16
Мнения: 1,638
От: Bulgaria
Тва със заклеймяването и критикуването по служби и предприятия е огромна тема. Не само партийни секретари, и членове на Политбюро бяха критикувани. Трайчо Костов, Горуни разни и пр. Майката на икономиста бая сериозно била влязла във филма, та и още си мисли, че онова време кога на работа можеш да обсъждаш областния, Костов, Царя или политиката не е отминало.
Имахме една такваз „байрактарка” в офиса и като взе много да досажда се наложи да и покажат вратата щот ния кът сме на работа си бачкаме, а оная само с Царя, Доган и Станишев си говореше по цял ден.
цуцурко
08 Окт 2005 17:39
Мнения: 1,588
От: Bulgaria
Разбира се, можем и с друг кантар да измерим времената.
На едната теглилка слагаме книгите, написани в онзи мракобесен и гъзолизен период (да не ги изреждаме, че са малко мнжожко), а на другия одите за кенефа от естествения роман на гошето, рязания поп, епиците на христо калчев и чикклитора на персона щерева...
Не че съм голям фен на социализма, щото не ме е имало толкова по негово време (както и гошо, впрочем), но неравенството само се натрапва, май. Чети Гошо, води си бележки...

Редактирано от - цуцурко на 08/10/2005 г/ 17:56:32

Добави мнение   Мнения:217 Предишна Страница 3 от 11 1 2 3 4 5 Следваща »