Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
SMS: Краят на света
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:24 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
arhiman
08 Окт 2005 00:03
Мнения: 2,069
От: Bulgaria
Реална проза по реален случай с реални хора. За мое учудване ми хареса. Има един съспенс, едно романтично напрежение, увенчано от неизбежното разочарование в наратива.
Спасов Ден
08 Окт 2005 01:02
Мнения: 96
От: South Africa
Да е оригинално – иди дойди, ама ако почнем всички да ползваме изкуството на имейлите, за да правим литература? Спомням си един от първите романи на Умберто Еко – та там авторът, като нашия завалийката се правеше на интересн и оригинален. Познавам Дядото като сериозен автор. Тук обаче не е. Сори Архимане, ама мнението ми не се припокрива с твоето
Miranda
08 Окт 2005 13:14
Мнения: 14,000
От: Bulgaria
Хареса ми много.
Увлекателно разказана история, а героят може да е и в апартамента отсреща ...
Forza NATO
08 Окт 2005 16:17
Мнения: 11,582
От: Bulgaria
Тц, деде. Нито е оригинално, нито е увлекателно.
редник
08 Окт 2005 18:36
Мнения: 9,547
От: Bulgaria
Хареса ми - уж ежедневно и все пак...
Високи технологии - и въпреки тях си оставаме хора - самотни в безсънните нощи, остаряващи "неусетно" и усещащи приближаването на края...

Редактирано от - редник на 08/10/2005 г/ 18:38:36

arhiman
08 Окт 2005 20:46
Мнения: 2,069
От: Bulgaria
Какъв край бе, редник? Смъртта е просто минаване в друга фаза на живота. Ако си заслужил, аскер, може и да те произведат в чин - я майор, я генерал, я дежурен по кухня. Христос неслучайно говори, че ще има трапеза в царството Божие. Здраве желаем!
galena
08 Окт 2005 22:42
Мнения: 240
От: Bulgaria
Архиман, много е трудно да вярваме на това което е казал Христос, по простата причина че неговите последователи са изопачили всичко казано и направено от него, до степен че да им харесва и служи, само, и именно на тях!Съжалявам, но аз мисля така!
А редник е прав, хора сме, и въпреки високите технологии, дигитални телевизии, мобилни телефони от трето и пето поколение, всеки от нас има нужда от хора, от приятели, а дори и от врагове, защото няма по-тежко наказание за човека от това, да живее самотен и изолиран!На мен разказът ми хареса!
arhiman
08 Окт 2005 22:53
Мнения: 2,069
От: Bulgaria
Галена,

Чел съм практически всички текстове, свързани правилно или не с името на Иисус от Назарет. Смея да те уверя, че Църквата нищо не е изопачила, а е записала точно казаното от него в каноничните евангелия. Другите са по-късни гностически компилации и не са оригинални. Личи си, че си чела окултни книжки, които са пълна помия. Не си губи времето и парите!
galena
08 Окт 2005 23:35
Мнения: 240
От: Bulgaria
Архиман, аз не поставям под съмнение това което ти казваш, но не вярвам на източниците, тъй като те са писани, преписвани и променяни така, както е удобно на този който преписва!Може и да не съм права, но от това което съм прочела, съм достигнала до този извод!
Ти сгреши в преценката си за мен, аз съм абсолютен атеист, и не чета никаква окултна литература, защото смятам, че това са абсолютни глупости!Интересуваме историята на Христянската и други религии, същността и влянието им върху различните групи хора, и до къде може да се стигне с манипулиране на съзнанието на хората, но моите интереси са без значение!Не искам, а и съм сигурна че не мога да споря с теб, защото имам насреща си един блестящ интелект, убеден христянин и виден учен!Остани със здраве!
arhiman
09 Окт 2005 12:37
Мнения: 2,069
От: Bulgaria
Библията и конкретно Новият Завет е най-точно преписваната книга в историята. Най-ранните запазени фрагменти са от Евангелието на Йоан на папирус и датират ок. 125 г. сл. Хр. От ІV в. е пълният препис на Библията - Синайският кодекс (сега в Британския музей). Текстът е същият като днешния.
*
Абсолютният атеизъм е всъщност абсолютна вяра, но с обратен знак. Прочетете следните материали: Протойерей Михаил АПОСТОЛОВ
Има ли Бог? - http://synpress.bglink.net/02-2004/kam_st radalec.htm; от индуистка гледна точка - Existence of God, http://www.hindu.com/2004/05/05/stories/2 004050502160900.htm

cherno nigro
09 Окт 2005 15:20
Мнения: 514
От: Burundi
Ах, ах, ах – ето и тук отварям и що да сваря – плява! Извинявайте, бе хора ама ще ви повторя туй, дето го рекох току що горе – под “стиховете” на Вътьо. “Сега” онлайн се чете от неголям кръг българи, а в България вестникът Ви се продава ехе, в какъв тираж! Длъжни ли сме ние зад граница да четем “втора ръка” проза и стихове, когато има стойностни автори? Който и да прави подборката – нека любезно бъде осведомен, че има съботи, дет АНТОЛОГИЯ никак, ама никак не е за четене. Защо не виждаме по-често Васко Сотиров, Митко Кирков, Жива Кюлджиева, Камелия Кондова. Защо стоят забравени пловдивските и бургаски автори? Ами Георги Данаилов? Ами Ваня Петкова? Или пак ще ми кажете, че нам кой си бил в редакцията, а друг – лека му пръст...Айде холан! Много Ви моля, вместо да си ги държите в тетрадката “за спешен случай”, предложете ни ги! Така де, и ние сме хора, не ВТОРА РЪКА ЧИТАТЕЛИ. Хайде със здраве
Карагьозения Джо
09 Окт 2005 15:42
Мнения: 148
От: Bulgaria
Черно негро, пловдивски и бургаски автори, кайш?
Ми той Добри Тонев предаде Богу дух, последва го Веселин Сариев, Христо Фотев почина, Николай Искъров загина... А какви поети са! В "СЕГА" поне могат да направят една рубрика "Памет за приятеля"... вместо да ни пълнят главите с нещастници, които пописват. Черно негро!
Алексей Блиндяев
09 Окт 2005 16:04
Мнения: 1,516
От: Burkina Faso (Upper
фък... за без пари - толкоз...
cherno nigro
09 Окт 2005 16:33
Мнения: 514
От: Burundi
Здрасти Валерка, къде се загуби брато?!
Отворил съм си вече биричката, ти на кво си?
Драго ми е, че има пичове кат теб, дет разсъждават. Дет имат вкус! Вкусът кайш е до човека. Да, ама кат се навъдиха такива, дет вместо с главите, пишат с тва, дет им е между краката, за къв вкус и за ква литература става дума, а?
Айде наздраве. Другата събота друг късмет

PS
Фък, не си прав, пич. Щото знайш ли колко паунда плащам за туй да ги чета у интернета разните му там п....шлемета


galena
09 Окт 2005 16:51
Мнения: 240
От: Bulgaria
Архиман, атеизмът, ми позволява да мисля свободно, без да се подчинявам на фалшиви канони, измислени правила, и рамки, които религята се опитва да налага на всяка цена!Всъщност, най-отблъскващо е лицемерието на божиите служители, а и на силно религиозните граждани, които едно мислят, друго говорят, и съвсем друго вършат! Безмислено е да спорим, защото всеки един от нас е убеден в правотата си, и в никакъв случаи не можем да постигнем съгласие, а и всеки е свободен да вярва в каквото иска, а и да не вярва в нищо!Пожелавам ти успех!
Непременно ще прочета това което ми препоръчваш, благодаря!
Azia
09 Окт 2005 17:30
Мнения: 1,115
От: Italy
имам насреща си един блестящ интелект, убеден христянин и виден учен!


Тези хубави думи ми напомнят възхищението на една друга форумка към един друг форумец от неговата голяма обстоятелственост, аргументираност, дължина и широчина.
...
Архиман! Как можеш да останеш безчувствен към толкова много комлименти?! Не те ли е срам?! И престани с тези папируси!
arhiman
09 Окт 2005 17:35
Мнения: 2,069
От: Bulgaria
Драга Azia,

Къде изчезна пак като хубавото време и ниските цени? Честно казано, отдавна не се трогвам от комплименти. Първо, не са верни, аз самият имам доста ниско мнение за себе си и второ, интернетните флиртове водят до недоразумения, както може би си забелязала. И трето, граф Толстой е прав, когато пише: "Хвалят ли те, дай малко пари и бягай".

Azia
09 Окт 2005 17:49
Мнения: 1,115
От: Italy
Арчи, не съм изчезнала, дори ти пратих писмо миналата седмица, но така и не получих отговор. Защо това неоправдано ниско мнение за себе си?
galena
09 Окт 2005 17:56
Мнения: 240
От: Bulgaria
Азия, това не е възхищение, а признаване на качествата на един форумец, чието мнение ценя!
Архиман, нямам навика да флиртувам нито по Интернет, нито в реалния живот!Казах това което мисля за теб, и не съм вложила нищо повече!Поздрав!
Azia
09 Окт 2005 18:02
Мнения: 1,115
От: Italy
А, и аз го ценя. Само не мога да се съглася с него като цитира граф Толстой, но то не е заради бягството, а заради парите
arhiman
09 Окт 2005 18:29
Мнения: 2,069
От: Bulgaria
Галено,

Признай си, че си стара мома с кок и дълга пола, която преподава алгебра!

Azia,

Никакво писмво не съм получавал. Насън ли го изпрати или наяве??

П.
(третият член на епистоларната швед... пардон българска тройка).


Абе я прочетете нещо по-хубаво от Есенин - 110 г. от рождението му:

Я последний поэт деревни,
Скромен в песнях дощатый мост.
За прощальной стою обедней
Кадящих листвою берёз.

Догорит золотистым пламенем
Из телесного воска свеча,
И луны часы деревянные
Прохрипят мой двенадцатый час.

На тропу голубого поля
Скоро выйдет железный гость.
Злак овсяный зарёю пролитый
Соберёт его чёрная горсть.

Неживые, чужие ладони,
Этим песням при вас не жить!
Только будут колосья-кони
О хозяине старом тужить.

Будет ветер сосать их ржанье
Панихидный справляя пляс.
Скоро, скоро часы деревянные
Прохрипят мой двенадцатый час.
1920

Добави мнение   Мнения:24 Страница 1 от 2 1 2 Следваща