Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Меркел се пребори за властта
Добави мнение   Мнения:4 1
opasen 4ar
11 Окт 2005 00:38
Мнения: 81
От: Costa Rica
ББЦ вече сравни Меркел с Маргарет Татчер!
Честито
paragraph39
11 Окт 2005 01:46
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Пак според ВВС, Шрьодер и Меркел били заявили, че ГСДП /"лявата" СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА партия!/ и ХДС/ХСС /"дясната" ХРИСТИЯНСКА коалиция!/ НЯМАЛИ спорове относно Политиката, а единствено относно канцлерския пост!!!
Докъде я докараха германиците-"леви" и "десни" да НЯМАТ спорове относно Политиката ?!? Ми що се пишат и изкарват, тогава, "леви", "десни", "средни" "извънземни" и прочие?!?
И, к`во сега: ЛИЦЕМЕРНО "левите" германци получиха 1/2 "Дясно Управление", а "десните" германци, пък, получиха ЛИЦЕМЕРНО 1/2 "Ляво Управление- сиреч, никой НЕ получи това, за което е гласувал!
ДЕМОКРАЦИЯ, обаче, е! И СОЦИАЛдемокрация, също, де-ЛИЦЕМЕРНА, при това!!!
starija hush
11 Окт 2005 03:58
Мнения: 5,041
От: United States
Да и е честито на Ангелика наи високия пост.Сега отношенията с Америка ще се затоплят което беше целта на занаятието.Герчо има нужда от пйочивка за известно време.Тои поступи много правилно като истински политик в интерес на партията и нацията.
Perkoles
11 Окт 2005 15:14
Мнения: 7,433
От: Australia
Може би е добре да се обърне повечко внимание на бъдещия кабинет. Соцялдемократите (СПД) успяха да спазарят (срещу главата на Шрйодер; :-) социялните министерства, на икономиката, вкл. това на Външните работи. Предлаганото повишение на мервертщойера (ДДС) се отлага, както се отлагат планираните съкращения на някои социялни придобивки (извънреден труд, законът за уволнение). За бъдещ Външен* министър е предложен досегашният - вътрешен Ото Шили. Юнйонът (ЦДУ/ЦСУ) заема т. нар. "министерства на развитието" и по този начин, при това разпределение се предполага един социално ориентиран (ако мога така да кажа) преход към реформите, които така или иначе би трябвало да се направят. Бизнесът е доволен, както и синдикатите (засега).
Г-жа Меркел ще има един много силен екип, което е добре не само за Германия, а и за Европа. (Остава да се надяваме, че тя ще бъде също толкова силна, за да може да го управлява :-)
*това е за тези, които смятат, че нещо ще се измени във външната политика на Германия като цяло, както и по въпроса за приемането на България и Румъния в ЕС.
Добави мнение   Мнения:4 1