Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Птичият грип долетя
Добави мнение   Мнения:5 1
Manrico
11 Окт 2005 23:34
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Да не стигнем дотам, че да се молим на същите фармацевтични компании, дето обикновено ги обвиняваме във всякакви грехове?

_____________________
Кой ми изяде закуската?
lamb4o
12 Окт 2005 11:50
Мнения: 264
От: Bulgaria
Да не ни се случва наистина. Иначе не е лошо да инсценираме един и да понамалим циганите..
недообразован
12 Окт 2005 13:54
Мнения: 2
От: Bulgaria
Според мен автора на горната статия е писал "патетични глупости на таркалете", вероянто поради нежелание/мързел да се информира. По отношение на ваксината - вероятно би могла да се създаде ако имаше явен враг - вирус. Птичия грип ЩЕ бъде много опасен ако (малко) мутира - ако имаме мутация, имаме и нов вирус - е няма как да се създаде ваксина сега - да не говорим за масово производство и складиране - кой ще плаща за нещо дето не върши работа...
Що се отнася до упреците към "Европа" - не знам как е точно в "Европа" (коя точно има впредвид автора - здравеопазването е толкова различно организирано в страните членки, че няма смисъл да се коментира), но в Германия например мерки се обсъждат и сериозно вземат (според възможностите на държавния бюджет разбира се - не всичко което си пожелаеш можеш и да си купиш - важи и за децата и за държавите, дори и богатите). Например плащания на фармацефтичните концерни да поддържат 30 пъти повече мощности за производство на ваксини и анти-вирусни препарати (и те помагат) от пазарно необходимите в момента. Стратегически запаси на анти-вирусни препарати (ефективна ваксина не може да има още) и т.н.
Та тъй, и аз не съм специалист, но явно гледам различни телевизии от автора...
Минавам от тук
12 Окт 2005 20:55
Мнения: 5,214
От: Bulgaria
Не знам, но ми се струва, че нещо се замълчава канадската случка с птичи грип, а?
Чичо Фичо
13 Окт 2005 04:08
Мнения: 24,838
От: United States
Съгласен съм с недообразования - засега тоя вирус не може да се предава от човек на човек (предава се само от птица на човек птичар), трябва да мутира още.
Добави мнение   Мнения:5 1