Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
МВФ настоява за излишък и догодина
Добави мнение   Мнения:3 1
Hifor
12 Окт 2005 09:04
Мнения: 218
От: Bulgaria
Защо не се проведе публична дискусия на високо ниво в България за причините пораждащи свърх високият дефицит по текущата сметка на страната? Има много причини от грозна по-грозни в "Политическата класа", за да не се поставя този проблем на обсъждане!
Всички от богаташите в страната знаят каква е причината , но на тях им е удобно и си траят. Наемният труд в България практически няма политическо представителство. Виде се, че БСП вече заема лидерското място в дясното политическо пространство.
В България всичко се продава на средно-европейски цени или по-високи! В България производителността на труда в никой случай не по-ниска в пъти от средно европейската! Напротив, в България се ползват всички съвременни технологии за производство и услуги!
Наемният труд у нас се заплаща по-ниско от тези лишени от свобода работещи в затвори в демократичните страни, т.е 20 пъти по ниско!
Това значи, че средно по 1000 евро месечно, поне от 500 000 работещи у нас вместо да им се дават като заплати се обменят във валута и се изнасят в чужбина с хиляди счетоводни хватки и офшорки! Ето го дефицита!
bengo
12 Окт 2005 15:17
Мнения: 71
От: Bulgaria
Hifor, добре си го написал и си прав. Но защо според теб това се прави изключително в България? Защо например не се прави в една Испания, Италия или Франция? Ще ти отговоря както аз го виждам. Защото в България има хора като теб които виждат за какво става въпрос. Тези хора са сериозна заплаха за управляващия "елит" и се прилагат всевъзможни номера за да се стъпчат. Пример за това са всевъзможните битови проблеми които са както стана ясно изкуствено създадени, етнически размирици, престъпност и т.н.
Затова мислете му вие умниците, защото в Европа а и в света малко останаха като вас.
Иванов
12 Окт 2005 18:54
Мнения: 2,891
От: Bulgaria
Международният валутен фонд МВФ има една единствена цел, да улесни и гарантира изтичането на капитали от България. Той в никакъв случай не защитава нашите национални интереси и още по малко гарантира някакво развитие на националната ни икономика. Твърди се , че МВФ е като интернационален доктор. Досега няма нито един оживял пациент. Ние вече се гърчим предсмъртно. Колко хора ще напуснат България, защото у нас вече не могат да изкарват прехраната си, колко ще пукнат от липса на топлина, лекарства и храна, това също не е важно. Важното е да има бюджетни излишъци, за да има и какво да се измъква. И колкото повече млади хора напускат , толкова товарът ще се разпределя между по- малко нещастници, толкова натискът ще става по- жесток и нечовешки. След наводненията пристига птичия грип. Нашите политици имат съвсем други грижи, КАК ДА УГОДЯТ НА своте ГОСПОДАРИ.- Живот без маска и без грим озъбено свирепо куче.

Добави мнение   Мнения:3 1