Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
И Си Ен Ен се вгледа в изчезналия GSM на Байърли
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:38 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
ОвенЕдинак
17 Окт 2005 21:54
Мнения: 1,901
От: Bulgaria
Кокошкари Някой знае ли как се назначават подобни боклуци на служба и не е ли редно отговорност да носят и началниците им.Голям резил.Само да не ги защитавате сега че видите ли малки им били заплатите.Боклуци.
ОвенЕдинак
17 Окт 2005 22:00
Мнения: 1,901
От: Bulgaria
Аха, щели да наказват и началниците им.Не го бях прочел.
American bastard!
17 Окт 2005 22:01
Мнения: 720
От: Tonga
Много журналистите демонстрират поразяваща техническа неграмотност, като пишат, че "Самсунг"-а на посланика имал GPS устройство за проследяване. НЯМА такова устройство за проследяване, а всеки апарат има т. н. международен идентификатор за мобилна техника - The International Mobile Equipment Identifier (IMEI), който представлява 15-цифрово число (състоящо се от четири части, означаващи кой е производител, за коя страна е произведен и т.н.). Този номер е уникален и ЕДНОЗНАЧНО ОПРЕДЕЛЯ ВСЕКИ GSM ТЕЛЕФОН. IMEI номера се намира на етикета на гърба на телефона, под батерията и автоматично се предава от апарата, когато мрежата го поиска. Мрежовите оператори могат да поискат IMEI, за да разберат дали дадено устройство е повредено, откраднато или да съберат данни за измами. Този номер няма нищо общо с IMSI номера на SIM картата и НЕЗАВИСИ ОТ НЕЯ! Всеки може да го види без да вади батерията само трябва да избере: *#06#.
В случая става въпрос за информация, която полицията получава от оператора. Щом апарата се включи с някаква валидна карта, веднага може да бъде открит в обсега на коя клетка от мрежата се намира.
Въпросът е защо до сега полицията не го прави за редовите граждани, когато им откраднат мобилните телефони, както впрочем го прави английската полиция, а само за негово американско превъзходителство?
риж
17 Окт 2005 22:15
Мнения: 2,075
От: Bulgaria
Щото как що?
Що да го прави? Некакъв си джи ес ем. Струва само една средна заплата в България.э К`во да се главоболят. Те са по едрите престъпления. Я гледай колко едри босове хванаха!!!
Просвета
17 Окт 2005 23:52
Мнения: 2,958
От: United States
Според мен е виновен американският амбасадор, щото име подхвърлил гсм-а нарочно! Империалистически провокатор, такъв!Един вид, според нашето законодателство могат да изкарат американеца, че е подкупвал, а не забравил фона!И то точно в тоя момент, дето аха и да скъшиме врато на корупцията!Ето защо мисля, че трябва да подведат под отговорност и посола!
Gasparini
18 Окт 2005 00:13
Мнения: 4,425
От: Germany
Бе имперялистическа провокация откъдето и да го погледнеш.
Забравил го, ниц де...
Филчев да заведе дело на тоз серсем посланика за склоняване към кражба на служебни лица по време изпълнение на служебните им задължения.
Съд до дупка с присъда от 30 до 50 години в Белене.
Давам думата на Парграфа за доизясняване и разковаване на казуса
haralampi_karamfilov
18 Окт 2005 00:20
Мнения: 2
От: Bulgaria
До "American bastard!": потърси Е911 и A-GPS в Google и ще разбереш за какво говорят хората. Verizon и Sprint поддържат тези стандарти, AT&T/Cingular още работят по въпроса.
666anti
18 Окт 2005 00:27
Мнения: 620
От: Bulgaria
Навремето КИТАЙЦИТЕ трепаха врабченцата, ама те им го върнаха наскоро с грипчо суматохин преди година и половина
Умрели окорло 20 жълтокожи от 2 милиарда 6 нищо като процент и дали са умрели от пичия грип един господ пардон Буда май може и да го знае
Ние си имаме поговорка СТРАХ ЛОЗЕ ПАЗИ
О о о баче тая задачка по Балкански с тумбак без пищове на него и грандоманщина има следното решение - ДА ИЗКОРЕНИМЕ ЛОЗЕТО и страх на кеф става а и пари за пазачо нема да дааме и оня дето ни е страх ще трябва да емигрира по държави дето са с лозя!
Да избиеме пернатите и кеф няма пичи грип у България целио сквет го лови а у нас м я я я у и оставаме само голотумбаковци у свето
Тая психоза е за унищожаване на храната за сега най евтина - птичето месо и после ще си ядете ушите я скивайте руменигите що че ручая след 10 тина дена
Това е световната стратегия евтината храна срам за печалбарите
И ако някой нашенец разхв.ърля измрели кокошляци из София егати и паниката и сеира с полицаи и ветеринаре и журналя и ботове по СЕГА
Oraсle
18 Окт 2005 00:51
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
И какво като търсят телефона по IMEI?
Най-много да разберат кои приемници на мрежата се намират в обхвата на телефона. И тогава ще обискират всички на летището?
Нели
18 Окт 2005 01:06
Мнения: 5,661
От: United States
Ама, че позор. Откраднали какво? - някакъв пластмасов телефон, дето тук ти го дават безплатно, ако им станеш клиент.
Chicho Dr.
18 Окт 2005 01:19
Мнения: 8,006
От: USA
Не само СИ ЕН ЕН, но и по Фокс премина новината: Две български чингета от граничен контрол (Ту бългериън баундър копс...) задигнали на Ю ЕС посланика сел-фона...Бесен съм по следната причина. Днес все още се дуех и помпах с новината за Веско Топалов и в операционната им редих на американците "Виждате ли бе, пичове, каква малка страна е България, а какъв голем (шахматист) го извади?" Цъкат хората с език, радват се, ама един ми казва "Верно сте бързи и умни. Как бързо вашите плицаи свиха на нашия посланик сел-фона?" Аз: таковата...хъката-мъката, ама той го е забравил, ала-бала, а бе ей Джейни (мед.-сестрата) защо не ми даваш тази клампа, която ти поисках?...Та в кацата с мед, тези чингизи, не лъжичка, а цело пълно нощно гърне изсипаха. Сега да очакваме някои "демократично" настроени чингета да откраднат на руския посланик манерката с водка. За да направим реванш, де!
СветлоПиво
18 Окт 2005 01:20
Мнения: 8,839
От: Canada
Наистина е резил........
paragraph39
18 Окт 2005 01:30
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
GASPARINI,
Деянието на двамата най-вероятно е от категорията "шпионаж в полза на НЕприятелска държава и във вреда на приятелска", май !!!
Тези са отмъкнали GSM-а на американския посланик, за да го предадат на руския, май?! А това си е, направо, шпионаж! НЕ, "Диверсия" , май, е?!
Сиреч, това НЕ е НЕпредаване в служба "Намерени вещи" на някаква си забравена вещ, а си е направо ОСУЕТЕН опит за създаване на "Casus belli"- т.е., "причина за война"! А тези двамата са си, параксаланс, подпалвачи на война, а НЕ най-обикновени "НЕправомерни владелци на чужда вещ" !!! Тъй че, правилно, май, варненският съдия е отсякъл: "Задържане под стража!"- най-тежката мярка за НЕотклонение!!! Защото, нали, "Деянието е с висока степен на обществена опасност, тъй като двамата са "лицето на България" за всички чужди граждани, които кацат или излитат от Варна, поясни мотивите си за налагането на най-тежката мярка "задържане под стража" военният съдия Николай Петров. Имало опасност Петков и Костов да се укрият, прецени съдът."
НЕ съм им аз виновен на тези двамата, че нямат депутатски имунитет и че прибират GSM-а на американския, вместо на руския посланик! Всеки да си носи кръста!!! "От ума си патят" !!!
Я колко от българските депутати и политици , като "лица на България и българите", ежедневно и ежечасно ПОЗОРЯТ България и българите! Ама си ходят до Брюксел и назад- БЕЗ белезници, даже!!!

American bastard!
18 Окт 2005 01:39
Мнения: 720
От: Tonga
haralampi_karamfilov,

това което имате пред вид не се отнася, доколкото ми е известно все още за нито един модел на Samsung. (цитирайте модела, като го знаете) Освен това по същество функцията assisted GPS е за третото поколение мрежа, която все още не е функционира в БГ. Петте честоти на GPS са в обхвата 1-2 Гхц и е наложително “чисто небе” за приемане на тези изключително слаби сигнали. Комбинацията с GSM системата се постига с допълнителен чип-приемник в телефоните от трето поколение, както и допълнителен сървер в клетъчната система, така че GPS сигналите, когато няма добра “видимост” се приемат от приемник в клетката на мрежата с пряка видимост към космоса и след това се предават на телефона. Това позволява силно намаляване на времето за установяване местоположението, но по същество на КЛЕТКАТА с която е свързан в момента апарата.
Ако сте запознати добре с GSM системата, би трябвало да знаете за възможността за локализиране на телефона, както и на конкретния апарат чрез неговия уникален идентификационен номер, а също така и как става подслушването им без достъп до съоръженията на оператора – но това е тема на друг разговор. Именно тези възможности отдавна се ползват от полицията в някои страни например Англия, където дори откраднатия телефон може да се блокира и става неизползваем в страната.

Oraсle,
чети внимателно и ще схванеш, че ЕMEI номера е уникален. Апаратът винаги по принцип установява връзка с най-близката клетка (тази с най-добро съотношение сигнал/шум), така че се локализира зоната (тази на клетката), в която се намира апарата. След това избираш номера му и ... той звъни в джоба на крадеца. Елементарно нали, иначе има по-сложен начин, без да се звъни, да се открие много точно къде се намира, но няма да го разбереш и да ти го обяснявам. При всички случаи трябва обаче да има в него заредена батерия и валидна карта за мрежата.
Както и да е – похвална е любознателността, а професионализЪмът си е друго нещо!
G5
18 Окт 2005 01:45
Мнения: 1,696
От: Bulgaria
Харалампи, американ бастард е описал много точно процеса. Лоцират апарата с точност до около 100 метра. Говорим за мтел, не за Singular :-). Няма gps, няма алабала. Друг е въпроса че за нашите журналя вече сичко що е секюрите система се фаща по GPSa. Ма като не плащат на журналята, тъй ще е - куцо и сакато ще просветява народа с псевдотехническа терминология.
Пък и то техническите науки... мани мани. За кво са и на една бананова страна? Я дай там - кво беше - пипни ме тук, пипни ме там.
oIo
18 Окт 2005 02:18
Мнения: 8,618
От: Bulgaria
Samsung i500 Натиснете тук


Samsung VGA 1000 Натиснете тукредник
18 Окт 2005 02:25
Мнения: 9,547
От: Bulgaria
Изложиха ни двамата полицаи - няма спор, но 10 години за един телефон - това не е справедливо...

Редактирано от - редник на 18/10/2005 г/ 02:26:43

Антибиотик
18 Окт 2005 02:36
Мнения: 2,905
От: Bulgaria
Не знам защо, но всеки път когато чета за случая с този телефон, прихвам в безконтролен смях ...
Е как няма да повярват хората по света, че сме стреляли по папата, след като с един поглед крадем телефона на представителя на най-силната държава и то го крадат тези дето трябва да пазят. Представям си каква фигура е в съзнанието на западняците за останалите , от които трябва да се пази имуществото ...
От другата страна на света едно момче прослави България, но какво от това - хубавото се забравя, а това ще се запомни! Принцип е...
Кракра
18 Окт 2005 03:36
Мнения: 1,762
От: United States
ЦиЕнЕн отразиха тази "топ-новина", но и дума за Първанката и медицинските ни сестри няма. Много са смешни нашите глупаци. Вместо да разкрият виновните и да забравят за случая (или поне инсцинират "загубване" и прехвърлят вината на разсеяния дипломат) - те сами го разгласиха. Тая държава с тия държавници е пълна скръб.
starija hush
18 Окт 2005 03:38
Мнения: 5,041
От: United States
Абе сиромашко не видело......
Кракра
18 Окт 2005 03:39
Мнения: 1,762
От: United States
МВР-то - пълно с аматьори. Защо не разпространиха "новината" с едно: двамата са от "ромски проиход".
Добави мнение   Мнения:38 Страница 1 от 2 1 2 Следваща