Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Модерният абсурд спрямо Иран
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:82 Предишна Страница 3 от 5 1 2 3 4 5 Следваща
Meto ot Interneto
01 Ное 2005 18:49
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
Г-жа Нели, комунисти са може би тия, които навремето са кандидатствували да следват марксистко-ленинска философия. Мене не ме търси там
Meto ot Interneto
01 Ное 2005 18:56
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
Ето, чиче, в твоята уикипедия никъде не пише, това, което ти излъга, че Садам Хюсеин е казал.
Г-жа Нели, защо сте следвали марксизъм-ленинизъм? За друго акъла не ви достига ли? Не ви ли стигна балът за друга специалност? На общо основание ли ви приеха? За каква кариера се подготвяхте с половинката си? Кой навремето в БГ следваше марксистко-ленинска философия?
Иванов
01 Ное 2005 19:15
Мнения: 2,891
От: Bulgaria
На тая планета има май само няколко Президенти, които имат дързоста и куража да изкажат високо мнението си. Всички останали, че и простолюдието от Форума смятат, че едни могат да имат ядрени бомби, а останалите да превиват гръб в овчо послушание. Нали това овчо послушание ни накара да си унищожим ракетите, да си затворим ядрените реактори, да си унищожим стотици фабрики и да прокудим стотици хиляди млади българи в чужбина. Е откак се помни светът хората се делят на два вида, с робско мислене и свободни по дух. За най- голяма скръб у нас свободно мислещите се броят на пръсти. Такива като Петко войвода като че ли почти не са дали поколение.

Нели
01 Ное 2005 19:15
Мнения: 5,661
От: United States
Този ми ти Мето заприлича на партийния си другар Груев-Шопарев по брой на постинги в минута.

Философията в България, като специалност, е само една - философия. Философският факултет на СУ преди 1989 може да се обвини във всички други грехове, но не и в залитане по м.л.философия. Преподавателите ни бяха любители главно на немската класическа (и съвременна) фолософия. Гнусяха се от позитивизма.
SuperHornet
01 Ное 2005 19:28
Мнения: 34
От: Bulgaria
Однажды Владимир Владимирович™ Путин сидел в своем кремлевском кабинете и смотрел программу новостей. Показывали сюжет о проходящей в Тегеране конференции "Мир без сионизма".
- Вот ведь где-то я уже слышал это слово, - задумчиво бормотал Владимир Владимирович™, - Сионизм…
- Как сказал имам Хомейни, - говорил с экрана мужчина, лицом напоминающий стоявшую в одном из кремлевских коридоров реконструкцию черепа неандартальца, - Сионистский режим должен быть стерт с карты мира!
- Президент Ирана, - прочитал Владимир Владимирович™ титр внизу экрана, - Махмуд Ахмади Нежад. Похож, а че…
- И с помощью божественной силы, - восклицал Махмуд Ахмади Нежад, - В скором времени мир будет жить без США и Израиля!
- Ух ты! – восхищенно прошептал Владимир Владимирович™, - Во дает!
Владимир Владимирович™ немедленно снял трубку с аппарата для связи с главами иностранных государств и набрал прямой номер президента Соединенных Штатов Америки Джорджа Буша.
- Слышь, брателло! – радостно сказал Владимир Владимирович™, - Слышал последнюю новость? В скором времени мир будет жить без твоей страны!
- С помощью божественной силы, - грустно ответил Джордж Буш, - Это уже происходит. Позавчера сдуло Флориду.
- Пустячок! – веселился Владимир Владимирович™, - Но приятно! А еще, говорят, не станет Израиля.
- А че ты радуешься? – удивленно спросил Джордж Буш, - В Израиле живет два миллиона русских евреев. Что ты будешь делать с ними, когда они вернутся в Москву?
- В смысле… - не понял Владимир Владимирович™, - Почему в Москву? Откуда вернутся?
- Из Израиля, - пояснил Джордж Буш.
- Так его же не будет! – не понимал Владимир Владимирович™.
- Брателло, - устало сказал Джордж Буш, - Они – евреи. Они вернутся до того, как его не станет.
Владимиру Владимировичу™ вдруг стало страшно.
Чичо Фичо
01 Ное 2005 20:05
Мнения: 24,838
От: United States
Аз също не съм следвал "марксизъм-ленинизъм", а философия, и се занимавах с "гнусен позитивизъм". А на кой колко му стига акъла - тука може да се види само от постовете му, и те са пред очите ни.
*
Саддам се фукал на маса, а официално естествено отричал. Така американската посланичка в Багдад на маса казала нещо, което той изтълкувал като мандат за Кувейт. Хрушчов пък в деня на катастрофата на първата руска МКБР се фукал от треибуната на ООН, че в едно негово предприятие правели ракети как сосиски. Обективния анализ на реактора Озирак показал, че вероятността да е за бомба е прекалено голяма.
Meto ot Interneto
01 Ное 2005 20:40
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
Брей, тая философия в БГ-то въобще не била залитала по маркисзма и ленинизма. Особено преди 1989
Чиче, хайде да довършиш пейзажа: кажи и ти нещо по въпроса за членството на Израел в Арабската Лига, или пък за Брауновото движение. Или дай некой цитат (може и с многоточие) от Чембърлейн
We luv'em!


Meto ot Interneto
01 Ное 2005 20:46
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
Ааа, на маса значи
На коя маса? Кой го е чул? Къде е публикувано чутото?
Излагаш се като кифладжия.
Чичо Фичо
01 Ное 2005 21:22
Мнения: 24,838
От: United States
На своята си маса, чули го хора от иракската информационна агенция, която "заявила":

"The Iranian people should not fear the Iraqi nuclear reactor, which is not intended to be used against Iran, but against the Zionist entity." тук

Това било след първото въздушно нападение срещу реактора в строеж, от страна на Иран, през 1980, в началото на войната между двете страни.
*
Иначе и аз съм бил "на маса" - не със самия Саддам наистина, но с други арабски и пр. лидери и съм слушал какво ли не.
Чичо Фичо
01 Ное 2005 21:29
Мнения: 24,838
От: United States
В последния бр. на сп. Атлантик Мантли тук има статия за "бащата" на пакистанската бомба, металург, който откраднал чертежите за центрофугата (от Амстердам). Там пише, че Пакистан снабдявал с ядрени материали КНДР, Либия и Иран.
Чичо Фичо
01 Ное 2005 21:43
Мнения: 24,838
От: United States
Както много пъти съм обяснявал, но Мето не е слушал и е лапал мухите в клуба на БКП и ОФ по местоживеене, Нобеловият лауреат, бивш външен министър и сегашен (доколкото знам все още) вицепремиер на Израел Шимон Перес, а не аз, иска(л) Израел да стане член (някога) на Арабската лига, а може би и Ицхак Рабин преди него. Например тук Коментара ми е - защо не, след като в Израел живеят над един милион араби (над 20%) негови граждани, със свои бизнесмени, професори, адвокати, журналисти, медии (арабския език е официален) и май осем депутати в кнесета, и които са сигурно най-добре образованите, свободните и добре платени (голяма група) араби в света. За това ще трябва добра воля и от арабска страна.

Редактирано от - Чичо Фичо на 01/11/2005 г/ 21:51:04

А_така
01 Ное 2005 21:59
Мнения: 2,194
От: Bulgaria
"Оказва се, че модернизиращият изисква от модернизирания да е по условие по-модерен от него, за да пожелае наложената му модернизация. Проблемът е защо набеденият за по-модерния да понася модернизацията на модернизатор, воден от националистически и религиозни мотиви, отнети на него самия"
&
Това сигурно самият Каламбуров не би могъл да го разбере на второ четене. А ЧФ е гнусен позитивист, както се саморекламира. Остава да отрече, че се е клел в маркс-ленинизма, никой нема да му поверва. Без това не би могъл да изкласи. Другарката му - ич.
Чичо Фичо
01 Ное 2005 22:00
Мнения: 24,838
От: United States
Колкото до последните трупове, с които ме замеря Мето, за "Брауновото движение и Чембърлейн", доколкото си спомням - Мето твърдеше погрешно, че Айнщайн не бил се занимавал с Б. дв-ие, или с термодинамика, или нещо подобно. За Чембърлейн, който се смята по традиция за мекушав премиер, сменен от твърдия Чърчил, преди години разказах за една рецензия в сп. Икономист за нова биография на Чемб., която не съм чел, и дето пишело, че той всъщност бил много корав пред немската агресия, държал много пламенна реч, "антиципирайки" Чърч. по-късно, а освен това Чърч. не бил прочел речта по радиото за "кръв, пот и сълзи" сам, а бил заместен от актьор, понеже бил пиян.

Редактирано от - Чичо Фичо на 01/11/2005 г/ 22:03:03

Чичо Фичо
01 Ное 2005 22:05
Мнения: 24,838
От: United States
Клел съм се само в казармата, "по заповед на народното правителство да защитя... без да щадя кръвта си и дори живота си". Никога не съм кандидатствал за член на БКП, макар че ме каниха насаме два пъти в СУ - смятаха, че имам авторитет сред колегите.
Meto ot Interneto
01 Ное 2005 23:46
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
Трогателен е горкият - пак лъжа след лъжа, плюс малко амнезия за колорит

Чичо Фичо
02 Ное 2005 00:07
Мнения: 24,838
От: United States
Лъжа = нещо, написано на чужд език (англ.)

Речник на агитатора
yapayapa
02 Ное 2005 03:15
Мнения: 2,222
От: Belgium
А бе, хора, не е ясно имате ли дейййствително проблем и какъв е той. Както и на какъв език пише Фичо.
oIo
02 Ное 2005 03:52
Мнения: 8,618
От: Bulgaria
Проблемът е, че Мето е махмудясал и не пуска Израел в Арабската лига. Като резултат че требва да бомбим Иран. Друг проблем е, че не всички разбират великата ислямска демокрация и нейните исторически завоевания. Някои даже се осмеляват да поставят под съмнение законното право на аятоласите да пращат деца на самоубийствени атентати. Да не говорим пък за онези, които по един възмутителен начин искат правата на жените в Иран да се изравнят поне с правата на домашните животни. Рзни димукрати тука пък се лигавят и питат къв ще да е тоя ирански социум дето религията онодила изотдире държавата, па се заклещиле и така си седят на калъп.




Чичо Фичо
02 Ное 2005 04:17
Мнения: 24,838
От: United States
Япа, става дума за линковете в постовете ми. Щракни лявото копче на мишката на думичките "тук", казва се "хипертекст", ако не си с чернобял екран "Оргтехника" - Силистра, трябва да са сини. Мето иска източници на български и съветски, другото е от лукаваго. Затуй не дохажда в темата за Россия, дето източниците са руски.
Meto ot Interneto
02 Ное 2005 10:45
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
А, не – лъжа е нещо, написано от чичето. Почти всеки коментар на чичето съдържа поне една опашата лъжа. Ето, дори и в препратката, която е дал по-горе никъде не пише това, което чичето излъга, че Садам Хюсеин е казал. Ироничното е, че тая статия всъшност демонстрира и лъжите на американската администрация за ОМП на Ирак. Но това в случая за мен е периферен въпрос.
Това, което искам да подчертая тук е, че чичо ви Фичо е феноменален лъжец. За разлика от коментарите на много други форумци, човек никога не може да приеме неговите на доверие. Включително и когато пише за себе си. Как да му верваш, че не е бил член на бекапето, като е бил на държавна синекура в чужбина по време на правителство на бекапето. Всички служители в западни посолства бяха номенклатура на бекапето. Как да му верваш, че е либерал, а не пребоядисан комунист, когато от всички специaлности в сеуто си е избрал марсистко-ленинската философия. Как да му верваш, че не е школуван тоталитарен кадровик, когато очевидно знае биографиите на половината форум. Да не говорим за доносите, които пишеше заедно с жена си.
Но ако изключим тия малки дефекти, не отричам, че и двамата са забавни понякога
П.П. Чиче, мерси за поканата да давам приноси към темата за Русия, но не познавам добре Русия и не знам добре руски. Освен това уважавам Русия твърде много, за да участвувам в тема, създадена, за да оплюва Русия.
Добави мнение   Мнения:82 Предишна Страница 3 от 5 1 2 3 4 5 Следваща