Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Необявената политическа война срещу свободата на словото
Добави мнение   Мнения:12 1
`Kaily
31 Окт 2005 22:58
Мнения: 4,963
От: Bulgaria
Ми не е лошо журналистите да не блеете овчи по тоя въпрос, а да действате като чук на наковалня.
Кога?

_______________________
Прехода зе да еде децата си.
Doctora
31 Окт 2005 23:31
Мнения: 19,503
От: Bulgaria
Това се нарича смяна на правилата на играта в движение.
Излизаш с екип за бадминтон, но вече се играе айкидо...


Възможно решение е пишещото братство масово да се зачисли в шареното ромско семейство. Цензорите трудно ще устискат на обвинения за етнически тормоз.
FL
01 Ное 2005 03:04
Мнения: 6,942
От: Canada
А бе вие журналистите сериозно ли искате свобода на словото?
Та нали президент, премиер а и някои министри ви привикват отвреме навреме под строи и ви казват кво да пишете.
Гледам че всички от вас като един поднесохте венци на Кюлев..и запяхте в хор славословни химни..
Продължаваите да казвате това за което ви се плаща!
Не ообръщаите внимание на народа "мижитурка"!
yapayapa
01 Ное 2005 03:20
Мнения: 2,222
От: Belgium
FL, прощавай, катастрофално сбъркана теза. Журналистите не искат нищо. Ти, аз, другия, она, всички, народът трябва да са оценили и наложили свободата. Иначе е точно това, което правиш - демагогия.
yapayapa
01 Ное 2005 03:36
Мнения: 2,222
От: Belgium
Пак съм аз, извинявай, FL, пропуснах това, че авторът прави абсолютно същата грешка ("Българските аналози на германските политици обаче явно не са достигнали до тези простички истини.". Ми, то, никъде - ни в свещени текстове, ни в несвещени - не е споменато Господът да е съжелил, че е зарязал творенетеи спрял да почине.
Не към теб, а за нуждите на неграмотниците, които си избирате: European Data Protection Supervisor . В случай на нужда, за партийни активисти и кандидат-депутаци; методологически и правни обяснения Европа има още бол.
sim_e_on
01 Ное 2005 03:40
Мнения: 167
От: Canada
Мен ми се види, че бая от налистите доста се величаят. 4-та власт ли сте, 5-та ли сте, не знам. Ма кат доде реч за отговорности, почвате с вашта алабалистика. Така че по некой профилактичен бой отвреме-навреме няма да ви се отразява зле. Защото една добра част от цялата гадост, която залива БГ в момента, я ДЪЛЖИМ на вас. [/b]

Редактирано от - bot на 01/11/2005 г/ 16:18:03

Радикална Партия
01 Ное 2005 03:55
Мнения: 728
От: Bulgaria
Този закон Радикална Партия го коментира преди няколко дена във вестник Сега но явно никой не му обърна внимание тогава на това нещо и какви последствиия щи има за Българските журналисти!!!Дори и прослувутия журналист от Скат Георги Ифандиеф с неговото Предаване Между Редовете го беше пропуснал вечерта когато беше гласуван този закон на първо четене в Народното Събрание- прие на първо четене с 83 гласа “за”, 9 - “против” и 3-ма въздържали та се наложи и него да го търсим и той чак на другия ден го коментира и се извинина Българите за своята така по български направена работа набързо без да гледа и да се интересува къде, какво и кога и как се е случило и ще стане!!!
nesnaecht
01 Ное 2005 03:58
Мнения: 15,180
От: France
425 дена ще имат още свобода да правят каквото си искат . След това е смърт за тях по добре да си подготвят отсега кои ще остане в попрището на журналистиката ! за лъжа или взимане на подкупи или какво забрана да употребяваш професията за срок ! Низвергнат демек !
Никой от вас не си спомня сигурно но за фалшива сметка и бонове хванати на място сервитьора няма право да работи по професията си 2 години ! не съм наказвам но закона беше такъв - така че журналистите ще си закачат своите наказания като им дойде времето !
ПП - забравих отсега се подготвяйте и за да станете свестни журналисти за да имате име бъдете обективни , и не показвайте какво мислите лично !
Йоана Гъндовска е добра като журналист и ако извади своите си мисли от това което пише ще е супер , и не само тя е така !

Редактирано от - nesnaecht на 01/11/2005 г/ 04:04:45

FL
01 Ное 2005 13:26
Мнения: 6,942
От: Canada
Да сме наясно!...Законите, ограничаващи свободнотo слово, за които говори автора са комунистическо безсрамие!
Автора има всяко право да се възмущава!
Малко гневната ми реплика е насочена към журналистите(по голямата част) които колаборират с пълзящата цензура и диктатура на това управление и на този президент!
Автора да не хленчи а да назове по име виновниците!
Djok
01 Ное 2005 16:13
Мнения: 4,498
От: Bulgaria
За каква свобода става дума и за кое слово- това мисля, че е същината на въпроса- останалото е "мижи да те лажим"! Ако става дума някой да напопържа опонента си по вестник, телевизия, или да го нацапа където си поиска- свободата е пълна... Ако трябва да се избират говорители с говорни дефекти и речник натъпкат с изрази от каруцарският фолклор... също може! Ако изданията са превърнати в подлистник на гробарска агенция, да осведомяват кой къде са убили, изнасилили, пребили, къде има наводнение, буря ураган и колко са загинали, къде Азис си е сменил, или удължил мъжкото достоинство- свобода колкото щеш! А някъде да сте чули задълбочени политически анализи? Да сте запознати с подробности за плюсовете и минусите от влизането ни в ЕС? Да сте чули ясно защо и по каква причина сме в "пакет" с Румъния? Защо затваряме АЕЦ-а си, а Румъния си построи? Защо съсипахме страната си? Защо най- богатите, умните и проспериращите са от спортните училища и от школата в Симеоново? И не ми казвайте, че народа не го интересува... Не ми казвайте и че се говори по тези теми- нито М. Михнева е пример за говорене нито има практически смисъл от нейното говорене- тя просто изпуска парата събрана в обществото. Аз говоря за задълбочени анализи на хора, които са в състояние да ги направят. Вярно, че не всички се интересуват, но тези които искат да научат какво да направят? Да си чешат езиците по форумите, да ги препрочитат и анализират, да създават специални отдели към съответните служби за проследяване на общественото мнение? Така, че тук е същината на въпроса за свободата на словото- а другото- СЕМ- ки, НЕСЕРЕТЕ или противното са част от масовката! Така, че кажете за коя свобода иде реч и отговорете къде работят и публикуват статии изявени политически анализатори, социолози, учени... Къде е направен разрез на безкрайният ни преход и какви са причините за него? ИМАМЕ ЛИ ШАНС НЯКОГА ДА СЕ ИЗМЪКНЕМ ОТ ТОЗИ ПРЕХОД? СЪСТОЯНИЕТО В КОЕТО СМЕ ВЪБЩЕ ПРЕХОД ЛИ СЛЕД КАТО НЕПРЕХОЖДА? А някой иска ли на анархията да се сложи край? Сега ми отговорете за кое слово ставаше дума в статията.
Васуки
01 Ное 2005 16:48
Мнения: 3,605
От: India
Демокрацията е кратък интервал между две диктатури. Сегашният интервал изтича, не е ли очевадно? В САЩ тече скандал, свързан с принуждаването на журналистка да издаде източника си. Заебете ги ЕИС, тук ще се чува ционистка дума. А тя без цензура не може и да съществува повече от 2-3 години. Гайките постепенно се затягат, правилата се сменят и налагат в движение.
А_така
01 Ное 2005 21:03
Мнения: 2,194
От: Bulgaria
Докато хартията, мастилото, компютрите, разпространението на печата и журналистическите хонорари и заплати струват пари, не ми говорете за свобода на словото. А цензурата е неизтребима и няма да посочвам примери, за да не бъда баннат или ботнат.
Добави мнение   Мнения:12 1