Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Осъди или ще бъдеш осъден
Добави мнение   Мнения:17 1
`Kaily
03 Ное 2005 23:00
Мнения: 4,963
От: Bulgaria
Ми фараона по банкера, кво друго...

_______________________
Дружество за защита на суверена от държавата.
За контакти-мен.
ngc800
03 Ное 2005 23:09
Мнения: 5
От: Bulgaria
Некомпетентността и непрофесионализмът на автора на тази статия е обида за всеки интелигентен читател на вестник Сега. Коментарът е излишен.
radikali
03 Ное 2005 23:48
Мнения: 207
От: Bulgaria
То и БСП подготвя нови финансовите пирамиди а ма засега народа не му е ясно какво става пак и какво скоро ще се случи и как хиляди Българи ще бъдат обрани до шушка и държават най късно до април догодина така ще се тресе та чудо че става!!!Защото трябва да приложат Законите дето ги гласуваха за приеманито ни в ЕС и доста фирми не отговарят на изскванията и нормите на ЕС!!!Затова те ще им прилажат новата схема за изкуствена инфлация за да фалират хиляди малки и средни фирми и така ще останат само големите редовни фирми с Европейските изсквания!!!Пак ще бъде леле майко що стана и откъде дойде та никой не разбра!!!Защото власта не може да накара да бъдат затворени всички фирми дето не отговарят на ЕС защото ще настане Бунт в България и ще им направят искуствената инфлация от 1994 година!!!Той Овчаров е специалист по тая работа!!!Така че спасявайте се кой как може защото за пореден път в България хората ги чака лошо след некой месец!!!Защо ви не казват за Прецедателя Барозо какво е дошъл наистина да прави в България та даже и хвали България!!!Всичко е лъжа и измама ама късно че се усетите тая работа!!!
sLawyer
04 Ное 2005 00:40
Мнения: 250
От: Borneo
Абсолютно правилна и справедлива статия. Истината е че държавните органи, призвани да осъществяват финансов надзор и да санкционират злоупотребите и измамите, подпомогнаха мошениците от всякъв ранг в грабежа на активите на населението/и на бившата НРБ. Преквалифициралите се в банкери бивши милиционери, келнери, спортисти и просто мошеници като Недялков се възползваха не само от бездействието на БНБ, МВР и прокуратура, но и бяха активно подпомагани и покривани от държавните органи както по време, така и след грабежа. Спорно е само твърдението че едва ли не цялата държава е "участвала в далаверата". Това разбира се не е вярно, т.к. в повечето случаи става дума за обикновен мързел и некадърност на чиновниците, което обаче не прави крайния резултат по-малко престъпен.
Но обществото и вложителите също изглеждат толерантни към виновниците на голямото източване. Един от бившите подуправители на БНБ например, е одобрил с подписа си не един превод на парите на вложителите на т.нар. банки към личните сметки на т.нар. банкери (милиционери, спористи, келнери и т.н.). Това между другите неща. За разлика от Недялков той даже не си направи труда да бяга във Франция. Все пак там полицията умее да работи. Напротив, въпросният тип не се свени всяка седмица да дава икономически акъл на страниците на в-к СЕГА...

Редактирано от - sLawyer на 04/11/2005 г/ 00:46:01

dartuha
04 Ное 2005 07:54
Мнения: 143
От: Bulgaria
Какво му е некомпетентното и непрофесионалното на автора?!
simo
04 Ное 2005 09:20
Мнения: 8,455
От: Jamaica
"Този важен извод може да се направи по аналогия и за организираното източване на банките през втората половина на 90-те години, което стана уж покрай властта, но всъщност благодарение на нейното съзнателно бездействие."

коя е тая власт? конкретно може ли да ни се каже? коя е тая втора половина на 90-тте години? 1996? 1997? 1999? какви са връзките между тая неясна власт и митичните римски същества? нещо много неясно.
lilliola
04 Ное 2005 10:29
Мнения: 5,222
От: Faroe Islands
Абсолютно вярна статия

Тази държава функционира в лъжи и подхранва лъжи
Истината трябва да излезе наяве
и това е големият смисъл от нашето влизане в Европа.[/purple]

Редактирано от - bot на 04/11/2005 г/ 15:22:34

Дядо Виктор
04 Ное 2005 10:33
Мнения: 316
От: France
Проблемът е достатъчно дълбок, и тази присъда в Страсбург е само едно от следствията.
Ако си спомняте, имаше едно изказване на все-още президента Първанов - "Процедурата няма да победи политиката". Това е тъпанарско изказване, когато го прави президент на една страна*. Но точно това е принципът, по който стават нещата у нас - водеща е не процедурата (т.е., законът), а политиката (т.е., сговорът между някакви лица). Върховенството на закона у нас отстъпва пред върховенството на политическите игри - защото законите (начиная с Основния закон - Конституцията) са писани и създавани "на парче", за да обслужат някоя поредна политическа игра или дори конкретна личност. Не е чудно тогава, че и самата съдебна система работи на "политически" принцип - "нагласявайки" прилагането (или неприлагането) на закона спрямо един или друг човек (или група от хора). Е, в такъв случай от места като Страсбург ще ни доказват с подобни присъди, че точно процедурата (а не политическият произвол) може и трябва да побеждава във всички случаи...


------
* защо е тъпанарско - защото в превод на обикновен език звучи така: "Законът да го духа, ще направим това, което сме решили". Е, при подобна схема ние и от президент нямаме нужда...
риж
04 Ное 2005 10:34
Мнения: 2,075
От: Bulgaria
Извинявай , Симо,
кои митични римски същества имаш предвид?
+-
04 Ное 2005 10:45
Мнения: 1,270
От: Bulgaria
Да удържат парите от бюджета на ВСС за следващата година, а те вътрешно да се разберат прокурора или съдията е виновен!!![/size=2]

Редактирано от - bot на 04/11/2005 г/ 15:23:03

работяга
04 Ное 2005 11:52
Мнения: 5
От: Bulgaria
За такива престъпници в Китай са намерили отлично наказание-плащат си куршума и на стадиона.
меф
04 Ное 2005 14:12
Мнения: 160
От: Bulgaria
за милиони няма закони... това е библейската истина!
Ако тези башибозушки кощунства се бяха случили век по-рано, тези изроди щяха да бъдат избесени по стрехите на къщите, ако изобщо някой от тях посмееше и да си помисли да прави подобни золуми! Но тогава важеше единствено закона "око за две, зъб за чене"!
Аххх, демокрация ли???
BoloY
04 Ное 2005 14:33
Мнения: 200
От: Bulgaria
Ако държавата е участвала в далаверата покрай пирамидите - това е по-малкото зло. По-голямото е, и по-вероятно, че държавата е знаела какво става, ама не се е намесила, просто за да не си дава зор. Какво и дреме за някакви си вложители.
pipe7
04 Ное 2005 14:39
Мнения: 1,055
От: Bulgaria
Чудесна статия! Браво г-н Донков!
Нима има живущи в България, които да се съмняват в по-горе написаното?
А препънката с НПК-то на какво се дължи?!
А зачестилите убийства?!
Влизането в ЕС е вредно за престъпниците!!!!!


Балканджи Гогов
04 Ное 2005 16:15
Мнения: 964
От: Bulgaria
Поддържам Bolo Y - държавата гледаше безхаберно как разни мекерета крадяха ачек-ачик лековерните българи в едва прохождащата пазарна икономика. Ивчо + Зеляра (Капустин, де) смърцафърцаха милиони от чичовци и лели, които и идея си нямат за борси и акции. Продаваха апартаменти, нивки и кво ли не, за да не изпуснат далаверката. Никой не ги е карал насила, но в неукия си унес мнозина гризнаха дръвцето. Кьорав не играе. Извинявайте, ама фалирах. Кой ви е крив, че ми повярвахте. Къ да не го оправдаят човека? (Па макар и Недялков)
Васуки
04 Ное 2005 22:32
Мнения: 3,605
От: India
Да им на европейскито правосъдие. Във Франция вече си плащат. Скоро ще си плащат и другаде.
Васуки
04 Ное 2005 22:34
Мнения: 3,605
От: India
Главен виновник за допуснатите грабежи чрез банки и финансови пирамиди очевадно е м-твото на финансите. Два пъти негов министър беше Иван Костов. Баш когато пладнешките разбойници най-активно мамеха и ограбваха наивните хорица.
Добави мнение   Мнения:17 1