Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Училище в Бургас остава на улицата
Добави мнение   Мнения:9 1
Slava
06 Мар 2007 06:40
Мнения: 10,564
От: Bulgaria
А сградата на Немското училище от години стои празна и се руши, ама тия в общината нали са заети с техните си далавери, даже няма да се сетят, че има такава сграда.Или вече са я обещали на Ваклинчо.Че както е трагнало, до година-две-целия град ще е негов.
booob
06 Мар 2007 08:06
Мнения: 1,768
От: Bulgaria

Досега се помещаваше в Музикалното училище, но миналия месец министърът на културата Стефан Данаилов поиска бъдещите спортисти да напуснат сградата. -- Правелно Майор Дианов, на България не са необходими мъже и жени с здраво тяло и здрав дух!!!!!!!!
Simplified Solutions
06 Мар 2007 08:35
Мнения: 35,462
От: Bulgaria
Четири грешки в едно изречение, но с мнение за образованието. Браво!
Само не разбрах нездрав дух ли има в Музикалното училище?



Музикалното училище е на пряко подчинение на Министерството на културата и се финансира от оскъдния бюджет за култура.
Същевременно от много години е принудено да приема съжителството със Спортното училище, проблемите на което би трябвало да са грижа на институциите, на които е подчинено. Пък и я какви пари се въртят в спорта.

Редактирано от - Simplified Solutions на 06/3/2007 г/ 08:38:45

Nemam Nervi
06 Мар 2007 10:15
Мнения: 346
От: Bulgaria
Само не разбрах - каква е ползата от това Спортно училище?
Gong
06 Мар 2007 11:37
Мнения: 222
От: Bulgaria
Ами как ще разбереш като лицето написал статията не си е направил труда да напише поне 1-2 имена на известни спортисти излезли от това училище.
Bester
06 Мар 2007 16:57
Мнения: 248
От: Bulgaria
Siplified Solutions, приеми мнението на booob по същество. Иначе ще излезе, че насаждаш отдавна неактуални мнения принизяващи интелектуалното равнище на хората защитаващи спорта. И недей да бъркаш парите наливани в професионалния футбол с никаквите средства отделяни за ученически и масов спорт.
Bester
06 Мар 2007 17:06
Мнения: 248
От: Bulgaria
Nemam Nervi, ползата от това спортно училище, за такива като теб нямащи отношение към здравето на нацията най-просто може да се сведе до това, че неговите възпитаници няма да станат наркомани. Между другото карайки я по инерция след теб, спокойно можем да зададем въпроса каква тогава е ползата от музикалното училище в Бургас. Ще излезе, че с кмета Костадинов сте на едно мнение, когато става дума за спорт в града - нали съмсем наскоро беше продаден общинския стадион в кв. Славейково, на чието място частен инвеститор ще строи китни кооперации ... за "интелектуалци" най-вероятно.
schopova
06 Мар 2007 19:09
Мнения: 289
От: Bulgaria
Slava, сградата на това бивще училище е на улица "Кирил и Методий", на 2-3 минути от центъра. Знаеш ли колко пари могат да се спечелят от определени общински управляващи екземпляри? Затова никога няма да го определят за училище - училището е разход, не лична печалба. Пък и нали е ясно как става всичко в Бургас? А иначе идеята спортното да отиде в сградата на училище "Йордан Йовков" е най-тъпото нещо . Но какво ли умно се случва в последните 12 години в Бургас?
Simplified Solutions
07 Мар 2007 02:35
Мнения: 35,462
От: Bulgaria
Спортното училище няма отношение към ученическия и масовия спорт - то подготвя професионални спортисти.
Има си институции, на които се подчинява и от които трябва да търси и получава съдействие.
Министерство на културата, на което е подчинено Музикалното училище, не отговаря за спортните училища .

Сградата, в която досега се помещаваше И Спортното училище, е на Музикалното училище, което пък е на подчинение на Министерство на културата (тва за неразбралите от пръв път ).
Освен проблемът с недостатъчната и за двете съжителстващи училища площ, има и друг проблем, за който се мълчи - в тази сграда има ценни инструменти, събирани с години, много от които и с помощта на бивши възпитаници на това училище. Пак от години тези инструменти систематично се съсипват от учениците на спортното училище, което не говори за ... хм... особено здрав дух.
Слава богу най-после се намери министър на културата, който да не подмине тоз проблем и да се погрижи за подчиненото му училище. Евала и на Юлия Ненова.
Тва всичкото е по същество. Както, впрочем, и предишния ми постинг. На министъра на културата не му е работа да търси и осигурява сграда за спортно училище, което и да е то.


Трети път няма да обяснявам. Гледам имате се за интелигентни хора.



Редактирано от - Simplified Solutions на 07/3/2007 г/ 02:44:46

Добави мнение   Мнения:9 1