Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Ако битката с ЧЕЗ е загубена, значи законът търпи поражение
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:32 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
Lulchev
31 Авг 2009 05:45
Мнения: 152
От: Bulgaria
Кунева -Пръмова
Целта и била да има присъствие в ЕК. И каква полза за България и българите от нейното присъствие? Никаква.
Drug
31 Авг 2009 08:37
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
Отваряйки виртуалния вестник забелязах че някой бе изтъпанчил Кастро и брат му над заглавие, че властта можела да се предава и чрез избори. След като прочетох интервюто с горното недоразумение се убедих, че май са сбъркали снимката над заглавието на първа страница с тази над тази статия. Разбрах също и че това недоразумение май защитава потребителите от цяла Европа, но не и тези от България. Е, освен ако не си мисли че България не е в Европа... Може пък и да ви каже като му дойде времето.
suhar
31 Авг 2009 09:01
Мнения: 6,222
От: Bulgaria
Ползата, Лулчев, е изцяло лична - да си получава тлъстата заплата, привелегиите и да си гъделичка самочувствието. Благодарение на такива като нея, България няма никаква полза от членството си в ЕС. Никаква. Да не би сърбите да живеят по- лошо от нас? Напротив. Дори в Европа такива като нея презрително ги наричат "Йесмени". Тя НИКОГА няма да напусне залата и да им тръшне вратата след себе си /образно казано/, ако нашите, български интереси са пренебрегнати. Или да ги заплаши с демонстративна оставка. Третата и цел била "да подкрепя съседите". С което си прави зле воалирана самореклама. Само че, пропуска, че не е пратена там "да подкрепя съседите".
alabala12
31 Авг 2009 09:10
Мнения: 2,417
От: Bulgaria
"Наистина ЧЕЗ не се подчиняват за връщане на едномесечното отчитане на тока при решение на регулатора и съда. Това дори не може да се предаде как е възможно да не се спазват изрични изисквания." - Ами много просто, не може един закон или изискване да противоречи на всякаква логика. Защото както се вижда биваt бламирани. Самото изискване за едномесечното отчитане е само популистко без каквъвто и да е смисъл. От една страна комисията казва на каква цена ЧЕЗ да продават ел.енергията си от друга ги карат да правят огромни безмислени разходи. В европа отчитането е даже на 6 месеца, че и година.

ivatiliev
31 Авг 2009 09:20
Мнения: 11
От: Bulgaria
Пълно безсрамие: Царят подари на чешката държавна фирма дълготрайни материални активи струващи поне 10 милиарда лева. Всъщност те платиха 600 милиона лева + комисионни (евентуално). Стана много просто. Създаде се фирма "ЧЕЗ Разпределение Б-я"АД в която страната ни внесе съоръжения (ел проводи, трансформатори) и др. за 10 милиарда лева и в резултат получи 33% от акциите на фирмата. С този дял министърът няма думата в управлението на фирмата. Ав устава е написано, че ако тя остане без лиценз, прекратява дейността си. Тогава половин Б-я бе останала без ток. Така господарят на г-жа Кунева постави страната ни в шах от страна на "ЧЕЗ Груп"АД, държаща 67%.
Няма излизане от положението, освен ако държавата ни изкупи акциите от "ЧЕЗ Груп"АД, които не са длъжни да ги продадат или ще поискат примерно 8 милиарда лева. Нека видната цари9стка да мълчи, докато от "ЧЕЗ Груп"АД и техните дъщерни фирми у нас (няколко на брой) си правят каквото си искат.
Това е вероятно най-съпата далавера у нас. Точната дума е национално предателство.
integer2
31 Авг 2009 09:20
Мнения: 613
От: Bulgaria
Да, Alabala12, в Европа е на 6 даже и 12 месеца. Нека и у нас да е така. Но пък фирмите да се постараят да не грешат и да направят реалистични статистически оценки на индивидуалното потребление. Така авансовите вноски да са близки до потребяваното.
alabala12
31 Авг 2009 09:31
Мнения: 2,417
От: Bulgaria
integer2 - Ами точно! Вместо комисията да ги натисне в тази посока, тя и кара да се връщат години назад.
Thorn
31 Авг 2009 10:56
Мнения: 100
От: Bulgaria
При положение, че законът в БЪЛГАРИЯ е такъв, ЧЕЗ са длъжни да го изпълнят. Ако не им харесва - пътят за промяна е чрез мнозинство в Народното събрание.

Иначе по вашата логика, с която ги защитавате, ако със закон им вдигнат данък печалба примерно на 40% /щото в европа има такива данъци, нали/, то те и тогава биха могли да си правят оглушки, щото щяло да им излезе скъпо.

Глоби, глоби, глоби. Нарастващи глоби. Ако нямат инкасатори - да си назначат. Ако пречи на инвестиционната им програма - да я променят.
Apolitichen
31 Авг 2009 11:08
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
Самото изискване за едномесечното отчитане е само популистко без каквъвто и да е смисъл
Това как го разбра? Взел си свидетелство за завършен трети клас или регулярно внасяш ДДС; отчиташ месечни разходи на наематели; получаваш месечна помощ от държавата; водиш статистика за потреблението и икономическите промени; изповядваш имотни сделки?
То по тая "велика" логика ЧЕЗ трябва да плаща за разходите на потребителите да си платят сметките: броене до 100 (третокласно свидетелство) - 5 лв.; ползване на e-pay (квалифициран труд) - 5 лв.; поддръжка на сградна инсталация - 5 лв.; възстановяване на щети от променено напрежение (други третокласници резнали кабела ... за вторични суровини) - 50 лв. Салдо: ЧЕЗ на всеки абонат трябва да плати между 5 и 50 лв. за това, че абонатът им е дал възможност да се упражняват в разпределението на ел. ток. Обучението струва пари!
Born
31 Авг 2009 11:09
Мнения: 1,994
От: Bulgaria
Бе тази жива ли е още и кого представлява?
alabala12
31 Авг 2009 11:09
Мнения: 2,417
От: Bulgaria
Thorn - Ако със закон ти наложат да правиш 1000 лицеви опори всяка сутрин, ще се подчиниш ли? Или те задължиш да казваш на черното бяло?
softwind
31 Авг 2009 11:32
Мнения: 5,658
От: Cambodia
Според мен най-много боли от пропуснатото.

много ми се иска тази политически нечистоплътна номенклатурна снаха да я свалят от медийното пространство и да спрат да й правят скрита реклама и PR. Някак си най-спонтанно ми се драйфа от бълвоча, който приказва. Та даже ми е трудно да го дочета до край.
За последните три седмици в София имам доста песимистични впечетления. В никакъв случай не мога да кажа, че българските граждани се чувстват що годе европейски граждани с европейски права (в това число и права на потребителя). Не мога да си представя как е в провинцията - сигурно още по-тъжно.
потребител,07
31 Авг 2009 12:12
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
"Като комисар по защита на потребителите, като част от комисарите, които се занимават с вътрешния пазар, аз мога да правя това, мога да предложа моята гледна точка."

Голяма защита на потребителите в България, нямам думи!
Въпросът не е дали можеш да правиш това, а какво и как го правиш!!!
Един простичък пример относно защита на потребителите.
Ако потребител купува някакъв продукт, в който и да е магазин в Западна Европа, и след това иска да го върне/рекламира, няма никакъв проблем.Потребителят носи в магазина купената стока заедно с касовата бележка и сумата се възстановява незабавно.Никой не го изнудва да купува друг продукт.Никой не му се кара.Никой не го мотае!!!
Щом клиентът не иска тази стока, парите му се връщат!!!
Гн Фотон
31 Авг 2009 12:16
Мнения: 1,612
От: Finland
От снимката разбрах защо ББ я остави комисарката.

Просвета
31 Авг 2009 12:47
Мнения: 2,958
От: United States
..подобно на станишевци, добревци и натам, така и тази женица е поредната номенклатурна отрепка второ и трето пололение, дето паразитира в/у обществения организъм(в този случай на европейска служба)
Всекидневно виждаме: подвеждащи и измамни етикети в/у основни хранителни продукти и напитки.Отказ от стандартизация на рецептитте и съставките им поне за традиционните от тях..(бг кисело мляко, кашкавали, сирена, колбаси и т.н.)
Кои потребители защитава и кой представлява тази другарка?!
Apolitichen
31 Авг 2009 13:28
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
Ако със закон ти наложат да правиш 1000 лицеви опори всяка сутрин, ще се подчиниш ли?

Всяка сутрин по 50 лицеви опори, по устав. Който не може, плаца и метлата са негови цял ден .
Месечното отчитане в България е въведено далеч преди ЧЕЗ барабар със сите й директори и работници да са се родили. Сега, не е казано всеки сулю и полю като не може да прави месечни отчети трябва да се занимава с бизнес. Като ЧЕЗ е некъдърна да си направи месечните отчети, да си ходи в Чехия и да си храни пенсионерите-акционери веднъж на тримесеца!
popangelov
31 Авг 2009 13:49
Мнения: 18,928
От: Bulgaria
алабала1 това, което важи за крупните монополисти, важи ли и за малките фирми и обикновените граждани? Щото ако така разглеждаме нещата, то ще стигнем и до момента, в който ще трябва да оправдаем кражбите на ток от циганите.
Въпросчо
31 Авг 2009 13:56
Мнения: 351
От: Bulgaria
В момента електромерите са адски лесни за отчитане от всеки човек.
Само трябва да се даде възможност на хората през форма в интернет да предават данните на ЧЕЗ или която и да е електрокомпания. А на 3 или 6 месеца нека си минава инкасатор който да свери данните. Сверка може да се направи и извънредно ако някой е потребявал ел. енергия за 50-60лв/месец, а изведнъж почне да дава показания за 10лв/месец.
Варианта да ти дават някаква сметка всеки месец и после да я изравняват и нормален ако почти винаги 1-ви и 2-ри месец плащаш по-малко от реалното, за да не ги кредитираш. Въпреки че и това не е добре понеже носи загуби на доставчика.
Проблема специално за България е с много решения, варианти, плюсове, минуси и т.н.
alabala12
31 Авг 2009 14:11
Мнения: 2,417
От: Bulgaria
Ами тогава да задължат и ВИК да минава и отчита всеки месец?
alabala12
31 Авг 2009 14:14
Мнения: 2,417
От: Bulgaria
Само, че тогава ще се вдигне вой до небесата от хората, щото трябва да осигурят достъп до водомерите си
Вратаря
31 Авг 2009 14:25
Мнения: 3,083
От: Bulgaria
Кунева си гледа кунките-сигурен съм, че, ако се направи референдум деведесет и курсур процента ще искат едно месечно отчитане-да бе ама кунката ти обяснявя от пет за шест за китайците-бе г-жо решете някакъв конкретен проблем
Добави мнение   Мнения:32 Страница 1 от 2 1 2 Следваща