Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Няма конфликт между МВР и съда
Добави мнение   Мнения:8 1
Luca
19 Фев 2012 19:24
Мнения: 1,597
От: Bulgaria
И ти си един мишок, омбудсманееее
Поглед_отстрани
19 Фев 2012 22:30
Мнения: 596
От: Germany
... - Няма объркване, омбудсманът има точно толкова правомощия, колкото трябва да има, и то не само в България...
Ами да! Даже си има и арменски поп. Има и български попове... Ама омбудсман...??? Перке бе, джанъм? 3 в 1?! Аман от синекурници - и в България, и в ЕС!
voivodata
20 Фев 2012 08:56
Мнения: 3,135
От: Bulgaria
"Няма конфликт между МВР и съда",ама между редовете пише,че има.
deneb
20 Фев 2012 08:57
Мнения: 11,416
От: Bulgaria
Този конфликт вече не е между министъра и съдебната система, не е между МВР и съда, а е между Цветан Цветанов и Мирослава Тодорова


Ето тука Г-н Омбудсманът не е прав, макар и да му се иска да е така. Всички сме свидетели на нападки срещу съдебната система в стил "На крива ракета ...", които датират от 2-3 години, а обвиненията срещу съдия Тодорова са поредният, вече персонифициран израз именно на същия конфликт. Показателно в този смисъл е, че именно съдията бе упрекната за неправилното внасяне и разглеждане в СГС на дело за изнасилване със съучастник полицай. Да обвиниш съдия, че е разгледал внесено от съответната му прокуратура дело, без данни за особеното качество на извършителя, което се установило едва в съдебна фаза, е меко казано безобразно. Съдията не внася делото, нито определя компетентността на прокуратурата.
Ако въобще някой трябваше да бъде упрекнат в непрофесионализъм по този случай, то трябваше г-н Цветанов да се запита кой е разследвал случая, как така разследващият не е установил, че има извършител полицай, как така обвинението е повдигнато от некомпетентна прокуратура и поради това внесено в некомпетентен да го разгледа съд, защо чак в съдебна фаза се установяват факти, които имат значение за определянето на обвинителя и съда?
Ето това са въпросите, другото е приказки за неграмотно и лесно манипулируемо общество, за каквото очевидно ни смятат, пък и даваме повод да ни смятат.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: deneb
Firmin
20 Фев 2012 09:09
Мнения: 33,549
От: Bulgaria

Този конфликт вече не е между министъра и съдебната система, не е между МВР и съда, а е между Цветан Цветанов и Мирослава Тодорова.


Ние пък си мислехме, че става дума за ... принципи и ценности, за морал и етика. Сбъркали сме. Омбудсманът предлага услугите си. Удобно да замете под килима срамния конфликт. Защо? Кому е нужно? Стъпка в предначертаната от Борисов посока - да си мълчим, че ставаме за кашмер на Европата. Жалко поведение. Но не ни изненадва. Публичната кариера на Косьо Пенчев се основава на удобството. Да си удобен на властимеющия, който и да е той. Ако сте очаквали омбудсманът ви да е нещо като народен трибун, лъгали сте се наивно. Неговата длъжност е друга. Да помазва. Не, не да миропомазва. Да помазва. Със зехтин. Намазаните панаирджийски пехливани. Да не изсъхват, че зехтинът попива в телесата им. Мазно да е. Че да върви намазаният гюреш ... гладко.
Baldur
20 Фев 2012 09:16
Мнения: 458
От: Bulgaria
Само хора, които са виждали(но не и слушали) този човек по телевизията, могат да хвърлят оценки за арменския поп. Истината е, че това е един от най-умните хора в страната. За първи път накара тази институция да работи, създаде изключително компетентен екип, който разследва жалбите изключително коректно. Много последователно превръща интитуцията омбудстман в реална, работеща машина. Не се подлъгвайте по външния вид, така си докарахте Тиквата и сега берете ядове.
Вишински
20 Фев 2012 11:27
Мнения: 640
От: Bulgaria
"Мога да помиря министър Цветан Цветанов и шефката на съдиите Мирослава Тодорова, смята общественият защитник Константин Пенчев"


"... старчоците дневални се скараха кой да ходи за вряла вода. Караха се свадливо, като жени. Електроженистът от 20-а бригада кресна:
— Ей, мърши — и запокити по тях валенката. — За нула време ще ви помиря.
Валенката се фрасна в дирека. Млъкнаха."
Doctora
20 Фев 2012 11:45
Мнения: 19,503
От: Bulgaria
Интересно се получи. Две заглавия едно до друго в "Наблюдател":
Няма конфликт между МВР и съда ....Кокаинът намери нов път към САЩ ...
Сега остава да си разделят и контрабандното карго и всичко ще се усмири и притихне.
Шегичка бе, Уили...не ли?
Добави мнение   Мнения:8 1