Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Нова държавна фирма ще събира парите от електронната винетка
Добави мнение   Мнения:9 1
aldycrown
12 Ное 2015 21:33
Мнения: 7,421
От: Bulgaria
Реалната цена на винетката би трябвало да е 150 лева,
заяви вчера регионалният министър Лиляна Павлова.

А за мене реалното място на тая госпожа е в панделата. Не може в една богата Швейцария годишната винетка да струва около 72 лева и да е с валидност 14 месеца, а в бедна, обрулена България, с крадливи властници, на практика страна от Четвъртия свят по коефициента на Джини, да се товарят гражданите с непосилни данъци, такси, вътрешни и външни дългове, за добруването на шепа ангстери, именуващи себе си "елит"...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: aldycrown
jastaprasta
12 Ное 2015 22:30
Мнения: 1,994
От: Bulgaria

В този мандат сме взели решение да не повишаваме цената на винетката. Това каза Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, по време инспектиране на критични участъци, предвидени за спешен ремонт при виадукта на 67-ми километър на АМ "Тракия", предаде Фокус.

"Все пак имаме ангажимент цената да е социално поносима. Това е причината да се търси баланс и социално приемлива цена", обясни министър Павлова. По думите ѝ трябва да се търси реализацията на някакви приходи, които да инвестират в поддържането на пътната мрежа.

"Ето за това работим, със съдействието на Световна банка, за въвеждането на тол системата, по която всъщност ще заплащат повече, тези които най-много рушат - тежкотоварният трафик. Надявам се 2018 г., а и европейската директива го изисква, след въвеждането на такъв тип заплащане, модела да е по-справедлив и да имаме повече приходи, с които да поддържаме пътищата", допълни министър Павлова.


Боко лъжел "харизматично".Затова Му "забравяли" лъжите избирателите от групата "и Вие сте прости".
Талпата с какво ще ошашави "и Вие сте прости", и непростите, за да се наредят пред гишето за винетки,вместо пред министерството?
Bacho Кольо
12 Ное 2015 23:54
Мнения: 24,761
От: Bulgaria
Това означава, че вероятно ще бъде създадена нова държавна фирма, която ще се занимава със събирането на приходите и налагането на глобите.

За мен има едно-едниствено неизвестно в това уравнение - С какви аргументи ще ни обясняват защо и тази държавна фирма работи на загуба.
alin
13 Ное 2015 08:26
Мнения: 10,233
От: Bulgaria
Има ли вече яснота къде отиват парите от екотаксите за коли, подлежащи на първа регистрация у нас? Няма? Е, тогава забравете за приходи от новата държавна фирма.
дъртреалист
13 Ное 2015 09:24
Мнения: 11,678
От: Bulgaria
Удивително овчедушие проявява българинът пред това явно, грубо и безогледно ограбване, на което е подложен чрез винетките.
Кога ще се събудим???
Пенчо бре
13 Ное 2015 10:54
Мнения: 20,364
От: Bulgaria
Реалната цена на винетката би трябвало да е 150 лева,

Какво е това понятие "реална цена"? А каква ли е цена 200 лв.

Махам това за моята реална и нереална заплата, че кайлето ще ме изяде!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Пенчо бре
mick
13 Ное 2015 20:15
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Какво ще стане ако хората започнат да пътуват малко и парите да не стигат за поддръжка? Ще останем без пътища? И след това който поиска да пътува, колкото и пари да иска да даде - пътищата бързо няма да бъдат поправени.

Поддържането на пътищата, както всяка инфраструктура която е скъпоструваща и трудоемка и времеемка за поддръжка изисква постоянно поддържане. Независимо колко автомобила преминават през нея. Т.е. - поддържането на пътищата има 2 компоненти - постоянна, при която всички заинтересовани от това да има пътища плащат и после променлива компонента зависеща от това кой колко амортизира пътищата. В момента държавата ни обяснява, че видите ли - само пътуващите трябва да плащат а тия дето тая година няма да пътуват или тия дето само 2 пъти на година преминават по пътищата трябва да платят само за това преминаване.

Това е глупост. Услугата пътища - не се измерва само с изминатите километри, ами и с това - че във всеки момент, човек може да се качи на колата и да тръгне да пътува - това изисква пътищата вече да се оправени. Т.е. някой вече да е платил. И кой да е този някой, ако не всеки в държавата? Ако пътищата бяха на фирма, тя щеше да ги поправя, но щеше да им вдигне цената на използване до огромни стойности.

Същото се отнася и за електрическия ток, за В и К - и там имаме огромна инфраструктура, която трябва всекидневно да се поддържа.. а не само когато някой му скимне да си включи ключа за осветлението или когато отвърти крана за вода. Ако искаме да се запази сегашната система - да се плаща само при консумация - това значи, да няма поддържане или цената да хвъркне до небесата. И пак това няма да е достатъчно, щото постоянно клиентите ще намаляват/щото цената ще става все по-висока/ и пак парите няма да стигат.
KOKO
13 Ное 2015 20:19
Мнения: 915
От: Bulgaria
Мила ми Винетке, след Ипотеката ти си ми най-скъпа.
mick
13 Ное 2015 20:32
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Всъщност сегашните винетки, сегашното ценообразуване на доставката на ел. ток, на ВиК, данъчната система при която се облагат само работещите, а тия които не работят не плащат нищо по постоянните разходи на държавата - прави така, че държавата реално отглежда една класа от търтеи и паразити, които живеят на гърба на активните хора в държавата.

Значи - пътищата са за всички, но само пътуващите трябвало да плащат за поддържането им??? защо? това, че някой не пътува днес или утре, не значи, че няма да пътува вдруги ден - т.е. пътищата трябва да се поддържат/за момента когато поиска да пътува човека/, ако някой не консумира днес ел. енергия, то утре ще иска - трябва ли тогава да прави заявка към ЕРП да му пускат кабели или всичко трябва да готово за момента в който включи лампата? Ами за В и К? нали пак трябва някой постоянно да му поддържа тръбопровода и канала.. независимо, че той не си го ползва днес, тоя месец? Но след 5 месеца когато пусне чешмата ще иска да има вода нали?

При данъците - в момента бюджета се пълно от ДДС, Акцизи, ДОД - данък имоти почти няма. Но реално всички имат нужда от държавата и всичките и структури - полиция, армия, съд, и т.н. - ами пътищата, болниците, училищата? Всъщност пътищата свързват имоти, не сте ли забелязали? градове в които има имоти - а не хора, хората са мобилни - пътищата не, те свързват имотите - така че собствениците им да имат във всеки един момент възможност да отидат някъде, да стигнат до имотите си. Т.е. който има повече имоти получава повече услуги от държавата. Да обаче в момента - данък имоти е символичен, няма върху земеделските земи - и какво излиза? Че купуващите с ДДС и Акцизи, работещите с ДОД - плащат за поддържане на цялата държава.. а реално тия които имат най-голяма полза са собствениците - но те реално не плащат почти нищо като собственици. Т.е. държавата си отглежда едни търтеи паразити - собствениците. Те получават удобствата.. а реално не плащат за тия удобства. За удобствата им - плащат активните хора - тия които купуват и които работят. Които консумират - пътуват, ползват ел. ток, вода и т.н.

Държавата си отглежда каста от търтеи и паразити.

---
http://mickideas.blogpost.com

Добави мнение   Мнения:9 1