Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
САЩ
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:23 Предишна Страница 2 от 2 1 2
Engels
31 Дек 2017 01:48
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Сефте разбирам, че в Америка човек, който никога не е работил там, може да получава държавна пенсия. То ще излезе, че и пенсионната им система е социалистическа.

Е затова мразят САЩ толкова много, особено прецаканите социалисти.
САЩ излъгаха бившия соц лагер да си ликвидира социализма, а те запазиха и доизградиха своя социализъм.
Не случайно за САЩ казват следното:
От определена гледна точка всичко това би могло да изглежда много разумно – затварят се чуждестранните данъчни убежища, след което се краде техният бизнес. Именно този начин на мислене подкопава позициите на САЩ в толкова много области – от търговията до климатичните промени. Вместо да използва силата си, за да установи справедлива система на международно управление, страната изисква един определен стандарт от другата част на света, който самата тя отказва да приложи. Това не е лидерство, посочва Bloomberg.

И със социализма стана така, ликвидираха го в СССР, за да го разгърнат в пълна сила в САЩ.
Как руснаците да не ги е яд, че така са ги прецакали. Затова толкова много държаха на Тръмп, надяваха се да затрие социализма в САЩ.
Само че той вместо да затрие социализма в САЩ, се опитва да съсипе социализма в ЕС.

Engels
09 Апр 2018 14:19
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Как търговската война с Китай ще удари американските потребители?
Китайското правителство вече обяви отговор за обмитяване на американски продукти, изнасяни за Китай. Те ще бъдат наложени на 130 различни стоки в САЩ и варират от 15% за плодове до 25% за свинско месо.
„Това беше само първият изстрел“, смята Мери Ловли, професор по икономика в университета в Сиракуза.
„А ако Китай и САЩ не постигнат споразумение? Американските потребители ще претърпят загуби“, каза Дейвид Френч, старши вицепрезидент за правителствените отношения в Националната федерация по продажби на дребно във Вашингтон.
Митата биха могли да направят пазаруването доста по-скъпо.
Лоши новини за бюджета за пазаруване - за търговците на дребно ще бъде по-скъпо да купуват електроника от Китай и това би означавало по-високи цени за потребителите. Всъщност цените могат да се покачат дори преди да бъдат обявени нови мита от Китай и САЩ.
„Ако търговците на дребно очакват поскъпването, те могат да започнат да увеличават цените сега“, каза Кент Джоунс, професор по икономика в Бабсън Колидж, частно бизнес училище в Уелсли, Масачузетс.

Информация от първа ръка: Вчера говорих с приятел, с когото 2004г. бяхме на студентска бригада и той остана в САЩ, ожени се и придоби американско гражданство. Преди година си продаде къщата, колите и всичко, което имаше там, завърна се окончателно в България и започна малък бизнес тук. Разказа ми, че в завода за бира (Coors), където работехме тогава, а той до последно работеше там, Manpower набират хора на същата заплата както преди 14 години (бяхме на $10.50/час, сега било $10.70/час). Обаче тогава за $70-80 пълнехме цяла количка с храна в King Soopers, а сега, казва - две торбички. Данъка на къщата му станал $4000/година и т.н. един куп сравнения ми разказа, от които ми стана ясно, че американците са обедняли... Отделно му беше писнало от мексиканци (сравни ги с наште "мексиканци", които станали половината население. За Денвър става въпрос.

Това е резултата от ниските лихви и печатането на пари.
Така е и в Западна Европа, Канада и Австралия.
Скрита инфлация се нарича.
Ама нали си е продал къщата с печалба ?? ...спрямо цената която я е купил.

На доста яка печалба. Купи я някъде 2007 - 2008г. в разгара на кризата за $180к, продаде я за $350к. Каза ми, че тогава са му се молели да я купи и доста са му свалили цената. Освен това Колорадо разрешиха марихуаната и цените на недвижимите имоти скокнаха още повече. Късмет, не е спекулирал. Мислеше да живее там.
Добави мнение   Мнения:23 Предишна Страница 2 от 2 1 2