Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Разширяването на платеното паркиране ограбва данъкоплатеца
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:32 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
Ловкия
28 Сеп 2017 21:10
Мнения: 56,087
От: Ghana
Най-просто казано, на общинските улици има разчертани места за паркиране и ако не се спазват, колата се вдига от паяк и се налага глоба.

Петров, по изключение обръщам внимание на мрънкялници като тебе и ще ти кажа само няколко неща.
В момента в София дневно се движат 6-8 паяка, които освен че репатрират неправилно паркирани коли, местят такива и при ВиК ремонти, а също и когато по кварталите режат опасни дървета и клони.
По данни отпреди година и половина в града се движат 800 000 регирстрирани в София МПС, които към днешна дата заедно с приходящите от четвърт Бг на работа през деня ги прави близо милион.
Айде сега, Петров, сметни колко паяка и колко паркинга /в момента са три/ ще са нужни на града, за да може да се даде отпор на хилядите чесъни, които нехаят за правилата дори днес, при всички ограничения, и паркират както им щукне в чесънските кратуни.
В сметката, Петров, включи и цената на един "паяк" на старо - около 100 000 лева, обмисли добре всичко дотук и пак ела да лееш акъл.
Разбирам, че под "проблеми с паркирането" ти и подобните ти капацитети разбирате безплатното паркиране където и когато на вас ви е удобно, но уви, тези неща отдавна са в миналото и навсякъде по света за паркиране се заплаща.
Това за градския транспорт, Петров, дето бил неудобен и миришел в по-голямата си част, е тъпотия, която е характерна за вас, мрънкялниците.
Мрънкялниците като теб, Петров, хем искате да живеете в Лозенец и спомогнахте за презастрояването му, хем сега мрънкяте, че нямало място И за колите ви, на тебе И на жена ти.
Петров, Петрооов...
EGATI
29 Сеп 2017 00:32
Мнения: 3,811
От: Switzerland
в тоз лозенец са махнали знаците на еднопосочни улици и си минава кой как си иска..
В Гърция и другаде по светът светофарите Не светят жълто! И преди еднопосочни улици имат знаци на къде е Забранен завоя и така от улицата към дадена пресечка човек Навреме вижда в коя посока е разрешено в булгаристан знаци бол основно не там където трябва.
няма ни един построен общински паркинг останалото от соца го застроиха...не зная сега дали не забраниха зад националния стадион паркирането...
len
29 Сеп 2017 07:29
Мнения: 5,045
От: Bulgaria
Аз в София не ходя с кола заради синьо-зелените зони. Но паркирането е проблем във всеки един по-голям, та и не толкова голям град. Едното решение, според мен, е това, за което говори и авторът, а именно по-добър обществен транспорт. Другото решение е изграждане на паркинги - многоетажни, подземни и прочие.
Perseus
29 Сеп 2017 07:34
Мнения: 2,726
От: Bulgaria
*
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sybil
Ловкия
29 Сеп 2017 09:41
Мнения: 56,087
От: Ghana
Другото решение е изграждане на паркинги - многоетажни, подземни и прочие.

Писал съм го и друг път, ще го напиша пак - в буферните паркинги на метрото има места за хиляди автомобили, цената на час е левче и е безплатно, ако ползваш метрото.
Натисни тук


Отделно от това в самия град има достатъчно паргинги, на Фритьоф Нансен пък има огромен подземен паркинг, където винаги има свободни места.
Проблемът обаче е друг - чесъните просто искат да паркират безплатно!
Затова буферните паркинги стоят празни, а чесъните се бутат с колите си в града, където паркират по тротоари, тревни площи и детски площадки.

Натисни тук
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Ловкия
Pazacho
29 Сеп 2017 10:10
Мнения: 421
От: Bulgaria
Филип Петров
.
Прав е авторът - по никакъв начин корумпираните общинари и импотентната Фандъкова не се борят с безконтролното паркиране (освен, разбира се със средства като синя и зелена зона и колчета), като първите две смучат пари от гражданите и отиват за подхранване на общинската корупция.
КатеринаK
29 Сеп 2017 10:22
Мнения: 64
От: Bulgaria
Жълта зона за паркиране: Аз карам колата си само събота, когато отивам до вилата. През цялото останало време колата ми ще стои паркирана на жълтата зона и няма да има сила, която да ме махне оттам.
Зелена/Синя зона: Аз мисля предварително дали ми трябва кола само за уикенда и дали е редно общината да ми обслужва този каприз.
Pazacho
29 Сеп 2017 10:23
Мнения: 421
От: Bulgaria
Освен жълта зона има и други неща, които общината може да направи.
1. Връщане на службата за контрол върху паркирането пред гаражи.
В момента хиляди собственици на гаражи в зоните не ги използуват по предназначение, защото нямат гаранция, че ще могат да изкарат колата си когато им потрябва. Вместо това собствениците на гаражи си плащат 150 шв такса и паркират на улицата, а гаражите стоят празни.
2. Въвеждане на данък "изход" от гараж - редно е собствениците на гаражи да си плащат, че уличното място пред гаража се пази ефективно от общината срещу паркиране.
3. Драстично повишаване на разрешителните собственицците на имоти да местодомуват колите си на улицата.
Това право трябва да се придобива не срещу 100-200 лева, ани срещу няколко хиляди годишно.
Повишената такса ще накара много собстеници на МПС да започнат да използуват вътршни дворове и гаражите си и ще облекчи трафика в София.
.
Прости и ефективни неща, но неприложими от корумпираната Фандъкова и общински съветници.
Дежурния
29 Сеп 2017 13:14
Мнения: 5,993
От: Bulgaria
Това което прави общината наистина е безумие и рекет за пари. Автомобилите които са паркирали в новите зони няма да изчезнат, а ще се преместят в съседство, където ще се измести и нетърпимото положение с паркирането. Нещо явно много трудно за проумяване от общинарски мозък, ако някоя от калинките искрено смята, че решава някакъв проблем, а не се цели само изземване на още пари.
В град като София няма никакво реално решение извън 100% платено паркиране и то навсякъде. Не на една и съща цена естествено за различните райони. При това има и много други съпътстващи неща. За коли със софийска регистрация - по базовата цена за района за първи автомобил, за следващите - с нарастване и то сериозно. За коли с несофийска регистрация и договор за наем - базовата цена плюс добавка в размер на годишния данък за возилото, без договор за наем - по 2 или 3...
Пак няма да се паркира "като бедуин в пустинята", но ще се доближим до нещо по-човешко.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Дежурния
Krass_
29 Сеп 2017 13:59
Мнения: 154
От: Bulgaria
Ловки,
като твърдиш нещо:
В момента в София дневно се движат 6-8 паяка


поне си проверявай информацията:
"Центърът за градска мобилност разполага с 14 "паяка", които се оказват недостатъчни на фона на толкова много нарушения в града", допълни тя и категорично отрече твърденията, че паяците вдигат предимно по-евтините автомобили.
............
"Всеки момент ще стартира процедура за възлагането на обществена поръчка за закупуването на 10 нови "паяка", което ще допринесе за по-добрия контрол на движението в столицата", допълни Румяна Милова (началник на дирекция "Паркиране и мобилност", към ЦГМ).

Прочети още на: http://www.dnes.bg/sofia/2017/04/21/taksidjii-propishtiaha-ot-koli-po-stoiankite-im.338771


ето и още:
Пускат нови 10 автомобила за принудително преместване

От началото на годината до края на август софиянци са дали малко над 3 млн. лв. без ДДС, за да приберат колите си от наказателните паркинги и да им премахнат скобите, показа проверка на „Монитор“. От принудителното задържане в касата на Центъра за градска мобилност са постъпили 2,06 млн. лв., а от преместване на колите малко над 964 хил. лв.
...........
Финализирана е и обществената поръчка за закупуване на 10 паяка.
ЦГМ ще преброи 2,5 млн. лв. за новите возила. Те ще бъдат изплатени на лизинг.
http://www.monitor.bg/a/view/31183-%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F%D0%BD%D1%86%D0%B8-%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B8-3-%D0%BC%D0%BB%D0%BD-%D0%BB%D0%B2-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%8F%D1%86%D0%B8-%D0%B8-%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B1%D0%B8/
Кайзер Созе
29 Сеп 2017 14:13
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
има два подхода-градове паркингу и булеварди или пешеходна зона в центъра, еко транспорт и кола-лукс. не става и двете. Имайте предвид че цикъла на Карно скоро ще остане в миналото и цялата градска инфраструктура ще се промени. със съответните обществени взаимоотношения. баварец скоро няма да е мерило за социален статус
Perseus
29 Сеп 2017 14:16
Мнения: 2,726
От: Bulgaria
3. Драстично повишаване на разрешителните собственицците на имоти да местодомуват колите си на улицата.
Това право трябва да се придобива не срещу 100-200 лева, ани срещу няколко хиляди годишно.
Повишената такса ще накара много собстеници на МПС да започнат да използуват вътршни дворове и гаражите си и ще облекчи трафика в София.


Верно? Още един гении на мисленето. Повтарям, пред блока ми в квартала колите паркират перпендикулярно на дълъг тротоар, а отзад има пешеходна алея за хората. Около блоковете НЯМА ГАРАЖИ С ДОСтАТЪЧЕН КАПАЦИТЕТ за живущите, НЯМА ВЪТРЕШНИ ДВОРОВЕ, НЯМА ЛИЧНИ ГАРАЖИ. За какво да плащам ЖЪЛТА ЗОНА? Че катеря два бордюра да си спра колата ли? И че като се прибера вечер едвам намирам къде да спра ли? Аре моля ви. НЯКОЛКО ХИЛЯДИ ЛЕВА годишно? Пази Боже да те чуят от общината. Теоретични ДЕОСки глупости.
Дежурния
29 Сеп 2017 14:28
Мнения: 5,993
От: Bulgaria
Имайте предвид че цикъла на Карно скоро ще остане в миналото и цялата градска инфраструктура ще се промени.

За градската инфраструктура просто не знам и не мога да прогнозирам, но оставането в миналото на цикъла на Карно няма да го видят и родените днес.
annetaz
29 Сеп 2017 16:40
Мнения: 1,778
От: Bulgaria
Никакви проблеми не се решават с тези зони! Може би само се събират пари! А тези пари трябваше да бъдат дадени за паркинги, където да домуват колите, ако собствениците им наистина ползват градския транспорт. Само че как? Целта е да се печели, не да се инвестира. Като има балъци! Които си купуват коли и плащат данъци, срещу които не получават нищо. Ще кажат някои, че ползват улиците? Да, ама като не могат да паркират никъде, за какво ли?
Проблем е увеличаването на автопарка с увеличаване на населението и сгъстяването на строителството. Като няма място, все таз как ще разчертаят града, за да прибират пари, положението ще се влошава. Голяма глупост е да се направят улиците еднопосочни със същата цел и да се затрудни още повече движението. Такъв град има нужда от подземни паркинги, от многоетажни.
atlantis
29 Сеп 2017 16:50
Мнения: 16,163
От: Bulgaria
50% от колите трябва да се вдигнат понеже паеркират перпендикулярно на тротоар, който не се ползва от пешеходци тъй като отзад има алея?



Тротоарите не се ползват от пешеходците ... защото отзад има алея

Това само човек който не ходи пеша може да сътвори такава чутовна глупост. Аз като един постоянен пешеходец мога да ти гарантирам, че ако една седмица върху въпросния тротоар не паркират коли, пешеходците , ще престанат да заобикалят "отзад" и, ще си се върнат на тротоара. Пешеходците, като опитат няколко пъти да се провират между колите по тротоарите започват да търсят алтернативни места. А колите на идиотите се кипрят по тротоарите, даже си имат и запазени места.
atlantis
29 Сеп 2017 17:04
Мнения: 16,163
От: Bulgaria
Верно? Още един гении на мисленето.


Верно е я. Отсреща комшията има един декар двор, но ми паркира буса си под прозореца. Даже и цепка няма на оградата си освен входната врата. Но къде, къде е по лесно да паркира от вън вместо да вложи малко средства и да направи място за паркиране в собствения си двор. Що му трябва да се главоболи и да отваря цяла врата, да си вкарва автомобила вътре, после пак обратно. Къде, къде по лесно е да ми закрие половината прозорец и да троши плочките до блока. Няма той да дава пари за нови плочки и за замазването на фугите дето е направил между блока и плочките. Това трябва да си го направиме ние, защото на нас ни се появява влага. Нали така.
Ловкия
29 Сеп 2017 17:31
Мнения: 56,087
От: Ghana
Ловки,
като твърдиш нещо:
В момента в София дневно се движат 6-8 паяка


поне си проверявай информацията:

Писал съм поне десет пъти, че имам човек в "паяците", мой близък, от когото черпя актуална информация.
Камионите мое и да са 30 на хартия, но в момента от тях дневно излизат 6-8, останалите са счупени или се рамонтират.
А за нови камиони се говори от поне осем години.
Ловкия
29 Сеп 2017 17:37
Мнения: 56,087
От: Ghana
Които си купуват коли и плащат данъци, срещу които не получават нищо.

И какво трябва да получават - безплатно паркомясто?!?
Я земи се разходи из кварталите и виж колко коли има около блоковете, които не се ползват със седмици.
И защо така, ще запиташ.
Ми щото секой завършил средно квартален юнак и секоя кифла требва за бала да получат кола, затова.
И като научат, че на тая кола требва да ѝ се сипва тунджа, да се плаща за поддръжка, гражданска, преглед, гуми, а татковците не смогват да спонсорират "детето", то просто заебва колата пред блока и хваща трамвая.
EGATI
29 Сеп 2017 17:42
Мнения: 3,811
От: Switzerland
пък в Атина Кавала Солун, Цюрих, Женева, Базел, Лозана и Люцерн. "паяци" няма никакви.

това безумие с начертаните по тесните тротоари колоездачни алей къде профучават нагли келемета на 2 колела няма никъде.
в чужбина никога не съм видял някой на колело да пресича на пешеходна пътека- слизат тикат си коолотУ и ги броиш за пешеходец.
В булгаристан се юрват от странична улица и едвам ги виждаш на ...пешеходната пътека- става бързо и никакъв шанс да реагираш..
установил съм за нивото на културата на една държава не по културните паметници а по състояние на път и поведение.
Ловкия
29 Сеп 2017 17:45
Мнения: 56,087
От: Ghana
И айде пак, за пореден път - в София към момента се движат всекидневно около половин милион -500 000 МПС.
Няма как зле планираната като цяло градска инфраструктура да поеме толкова автомобили.
Няма как да се противостои на трърдото нежелание на гордия столичанин да ползва градския транспорт, който е натоварен само сутрин и вечер, а през целия ден се движи полупразен, само пенсионери и ученици го ползват.
Застанете на кръстовището на България и Гешов и се полюбувайте на стоманената река в четирите посоки, вижте в колко коли се вози само по един човек, а после обърнете внимание и на полупразния, модерен, чист и редовен трамвай.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Ловкия
Ловкия
29 Сеп 2017 17:47
Мнения: 56,087
От: Ghana
atlantis
29 Сеп 2017 17:04


Такъв чесън само срязани гуми го лекуват.
Добави мнение   Мнения:32 Страница 1 от 2 1 2 Следваща