Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Открадната реалност
Добави мнение   Мнения:17 1
suhar
29 Окт 2017 19:32
Мнения: 6,222
От: Bulgaria
"Юрова на младини била сексуално насилена". Била е "въртиопашка" и каквото й се е случило, не е изненада.
geo_19
29 Окт 2017 19:58
Мнения: 2,273
От: Bulgaria
покрай скандала с холивудския сексманиак Харви комисар Юрова обади #MeToo, и тя на младини била жертва на сексуално насилие.


Струва ми се, че и сега е била насилена. То е видно от снимката:

http://www.segabg.com/pic/12611/878941-l.jpg
Tashunko
29 Окт 2017 20:12
Мнения: 163
От: Bulgaria
kiro or efiro
29 Окт 2017 20:42
Мнения: 1,468
От: Bulgaria
ОБЛАК
29 Окт 2017 21:18
Мнения: 1,029
От: Bulgaria



Открадната реалност

В замяна ни пробутаха виртуална реалност. Стабилно правителство, евроатлантически ценности, агресивен враг от североизток, демокрация за единствената управляваща партия, неизбежния вожд на правителството, съсипване на пенсионното осигуряване, ръчно управление от Рабинович, брюкселски комисарки, паниране на санелките.
Шако
29 Окт 2017 23:53
Мнения: 1,224
От: Saudi Arabia
Не знам дали има наистина някакво "облъчване" и заблуждаване на мозъците на по-способните в София и България, че се натискат да работят за чужди (западни, или още по-добре американски) фирми, където заплатите са 2-3 пъти по-високи от това което предлагат националните бизнисмени и меринджеи.
Обаче, когато се наливаха капиталистическите основи д-р Хърсев не може да няма представа колко бонуса се раздадоха, от къде стартираха "нашите" хора. В най-ранните години едно телефонно обаждане ти осигуряваше да изкупиш продукцията на цял завод за година напред каквато цена предложиш, кредит от банка като за специални хора, закон можеше да се промени за тебе и пр. Това хич не са конспирации а си беше самата реалност.
То не бяха черпаци, порции.
Няма лошо. Капитализъм е това и в началото винаги е така.
Да, ама къде са 30-те, айде 5 да са фамилии като в Кореята, дето да са си нагласили конгломератите и холдингите продаващи по света?
Ми няма ги, бат Емо. Има офшорни дебелаци с чалгарки, дето две думи на кръст не могат да обелят публично, "пишат" писма и го играят представители на офшорки, през които се точат милиарди всяка година към истинските им чорбаджии.
Туй е то сегашното положение на българския бизнис и затова младите се натискат да работят за западни, американски фирми.
Друго нема.
Откровение Варухово
30 Окт 2017 02:17
Мнения: 736
От: Bulgaria
Предполагам авторът никога не е работил 'на терен' в България.
Искам да споделя някои лични впечателния от петгодишния период в който бях управител на собствената си фирма:
1) Почти всички сектори в България са монополизирани от 'групи' хора. Някои от тях са откровено престъпни, други сами по себе си не са, но не позволяват външна намеса по никакъв начин.
2) В България организираната престъпност има голямо влияние в икономиката. Много по-голямо от колкото се говори. Моят опит е с ТИМ (слава Богу индиректно). Интересното е, че дори западни корпорации нямат шанс с ТИМ.
3) В България общинските служители са на 98% неефективни. Става дума за амалагама от корупция, некадърност, безхаберие и завист. Един път ми се наложи да навъртя около 300км напред-назад заради един кретен от една община, за да разбера накрая, че човекът искал подкуп от 30 (тридесет!) лева.
4) Подкупи се искат и се плащат масово. Включително чичкото на бариерата на улица "27 юли" във Варна искаше кутия портокалов сок за да я вдигне за товаро-разтоварни работи.
5) В малките населени места полицията действа като башибозук. Влизат в магазинчетата по селата, взимат каквото си искат и не плащат. Зареждат в малки бензиностанции и не плащат. Ако искаш полицията да те пази си плащаш.
6) Знам за поне две 'български' банки в които действат организирани престъпни групи. Действат по схемата на отпускане на кредит срещу 50% дялово участие. След това увеличват капитала на дружеството и го присвояват. Мои клиенти бяха отишли в София да говорят лично с директора на една от банките (известна личност), който уж обеща всикчо да оправи, но в крайна сметка потули работите. Хората бяха принудени да спрат проекта и да търсят финансиране от друга банка.

В крайна сметка човек е изправен пред избора - да се интегрира в корупционните схеми ако иска да продължи с бизнеса си в България или да си събере парцалките и да замине в чужбина.
Как е в чужбина:
Имам конкретни впечателния от източна Азия и Австралия/Нова Зеландия (в т.ч. Южна Корея). За сведение на Хърсев такава дива корупция като в България никъде там няма. Просто няма. Има вероятно елементи корупция на много високо ниво под формата на лобизъм, но нищо като в България.
Та, г-н Хърсев, ако трябва да перефразирам Гьобелс: отричането на един проблем хиляда пъти не го решава.
Дорис
30 Окт 2017 02:39
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
комисар Юрова обади #MeToo


??? Обади на #MeToo, че...

Прав си, Хърсе, че ни тъпчат целенасочено националното самочувствие. Варух, и ти си прав, но как другояче, като хорицата са просмукани от слободия и безконтролност? В това число най-вече Ония от Горните етажи на властта. Някой наказан???
sluncho6
30 Окт 2017 07:29
Мнения: 10,597
От: United States
>>><<<
И аз това се чудя, ако сме успели по корупция да се доближим и дори изравним с ЕС, защо ни слагат допълнителни пречки,
колко повече корупция искат тези тюфлеци?!
TeoremaPi
30 Окт 2017 09:29
Мнения: 347
От: Bulgaria
Все пак полезно е, че се явява статия където се обсъжда проблема с масовото промиване на мозъци. Да си спомним, че имаше времена, в които бяхме хипнотизирани от идеята за ЕС, а САЩ се явяваха връх на демокрацията. А всъщност последните са връх в промиването на мозъци (точно тук се провали социализма, защото човек може да бъде щастлив и с малко пари).
Forza NATO
30 Окт 2017 10:16
Мнения: 11,582
От: Bulgaria
Откровение Варухово

Предполагам авторът никога не е работил 'на терен' в България.

Ооо, работил е, работил е.
И на терен, и с характерни "теренници" е работил.

Истината е по средата и това не изключва само по себе си всяко твърдение да е вярно.
Дорис

Прав си, Хърсе, че ни тъпчат целенасочено националното самочувствие. Варух, и ти си прав, но как другояче, като хорицата са просмукани от слободия и безконтролност? В това число най-вече Ония от Горните етажи на властта. Някой наказан???



Това е тъжната истина - и едните целенасочено, и другите целенасочено.

Смучат ни наши и чужди гости, както е казал поетът.
Щото и "нашите" са гости - тук са за малко, само докато натрупват и изнасят необходимото им со се дечинята си.

Та, в този контекст смешният плач за незаслужено обруганата ни съдебна система и неоценената ни "борба" с корупцията, става нещо повече от просто смешен...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Forza NATO
Forza NATO
30 Окт 2017 10:23
Мнения: 11,582
От: Bulgaria

За сравнение:
...корейският премиер ми дойде в повече,

когато на свой ред ни поучи, че трябвало да се справим с "корупцията и съдебната система", за да могат корейските чеболи (тридесетината семейни конгломерати, които доминират икономиката на Южна Корея) да инвестират в България.

Корейският премиер, Господи! Това е същият г-н Лий, когото обвиняват, че подправял документи и укривал данъци. Дето предшественикът му влезе в затвора за явна корупция, а неотдавна свалиха президентката - за корупция, естествено.

Очевидно именно корейският премиер има всички основания да дава мнения, след като:
- самият той е обвинен;
- предшественикът му е влязъл в затвора;
- президентката беше импийчната.
Корупция явно има, но явно се и преследва.

А у нас?
Съзнавам, че въпросът е риторичен.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Forza NATO
mick
30 Окт 2017 10:44
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Корупция явно има, но явно се и преследва.


И там се преследват само неудобните по една или друга причина.
Peko
30 Окт 2017 13:53
Мнения: 51
От: Bulgaria
Докато преследването на корупцията върви, дръжте молив в захапката си. Ще помогне!
Дорис
30 Окт 2017 14:16
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Forza, и на теб

Отлитам да се трудя.
AlabalaNItsa
30 Окт 2017 18:24
Мнения: 91
От: Bulgaria
Дрънкането по всички медии България - корупция - крадци - мафия - бедност - нищета - бандити - и пр. каквото гадно и пошло се сетите, създава отровена реалност.


То че е пропаганда е ясно ... Лошото е, че е и истина ...
Maximus II
31 Окт 2017 09:45
Мнения: 9,741
От: Bulgaria
"Който се е хванал за пешовете на американците все е затънал в корупция,измами и лицемерна политика!"

Гор Видал
Добави мнение   Мнения:17 1