Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Правителството е в цугцванг
Добави мнение   Мнения:9 1
хикса
05 Фев 2018 21:00
Мнения: 5,046
От: Bulgaria
Апропо, не много по-различна беше картинката и когато трябваше да ни приемат в Европейския съюз. Тогава трябваше да демонстрираме как работи върховенството на правото и тогавашното правителство не се правеше, че не разбира за какво става въпрос. И поне изимитира борба с организираната престъпност, като се наложи няколко гангстери да полежат в затвора.


Кой е лежал?
ПлесNick
06 Фев 2018 09:28
Мнения: 2,020
От: Bulgaria
Поздравления, Кънев!
Право в очи! Бойко и тарикатите край него (с претенции да са по-умни от Бойко - Дончев, Горанов, Менда, дето банкерка смята да става, в една общинска банка,...) треба да си проверят слуха! Час по-скоро! Защото май не чуват все по-големия шум от пляскането на криле - Черният лебед пристига веч! Няма да се забави много!
pigeon2
06 Фев 2018 11:09
Мнения: 1,180
От: Bulgaria

Begemot
06 Фев 2018 12:47
Мнения: 4,428
От: Bulgaria
Правителството трябва да извади главата от пясъка и да покаже, първо, че разбира проблемите, а не ги отрича. И, второ, че има политическата воля да почне да се справя с тях.

Това, на фона на останалото написано, звучи прекалено наивно. МОже да е ашладисано, та да мине материала.
Правителството отлично разбира проблемите, защото то ги поражда. То е еманация на мафиотско-милиционерския тоталитарен модел, а иммено това е най големия проблем , в който си живеем. Не е ли властта - явна и скрита - рейдерския фактор във фалита на КТБ? Не е ли властта - явна и скрита - на страната на офшорния концесионер Юлен в Пирин? Не е ли властта - явна о скрита - във атаката на собствеността на Дунарит ( виж съседната одая с Ясен Бояджиев)? Трябват ли още примери? Има бол. И перките и голф игрищата в Каварна, и далаверата с фотоволтаиците, концесиите на"Дънди", абе списъкът е дълъг, та дъдъг. На местно ниво всеки може да го допълва до безкрай. И да чакаме от тази власт
да извади главата от пясъка и да покаже, първо, че разбира проблемите, а не ги отрича. И, второ, че има политическата воля да почне да се справя с тях.
- това е абсурд. Иначе Баш Бакана напоително обяви, че до 2-3 годин, най много, ще пребори корупцията, т.е така ще я канализира, че никой и да не гъкне.
Второто наивно твърдение в иначе хубавия материал е, че Европа разбира, но не може нищо да направи и затова ни държи максимално далеч, все пак с оглед на нашето членство.Т.е далеч от Шенген, еврото и т.н. Отлично разбира нещата Европа, отлично, именно тя е курдисала туй правителство и именно тя храни корупцията и компрадорските елити с еврофондове - и го прави съвсем съзнателно. Това става обяснимо,ако човек се запита: за чий и сме и ние на Европа? Ами нова форма на колония сме, периферия... А там, където има колонии, има колониална администрация и тя трябва да се храни.
Това са огромни проблеми, но ето го и най -големия: Българите масово желаят корупцията и сегашния модел. Искат да се слеят с тах във взаимен екстаз! Според мен, разбират, че по никакъв начин не е в силите им да променят статуквото; остава да искат да го използуват. В индивидуален порядък - значи не е лоша корупцията, лошо е ако конкретно аз не съм включен в нея по някакъв начин. Е, търсят и намират начини, всеки на своето си ниво.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Begemot
Dax
06 Фев 2018 12:53
Мнения: 4,462
От: Norway
"Корупцията в България е огромна", тръбят западните медии и цитират като доказателство......българските медии.
"В Норвегия / Швеция, Холандия, Дания, ...... и т.н. ,че даже и в мафиотска Италия/ корупция няма, или е под контрол", тръбят същите западни медии и се самоцитират едни други.
Бойко хубаво го е казал на швейцарската президентка за контрабандата на цигари. Трябвало е да каже и за милиардите мръсни пари в швейцарските банки.
Ма ние си траем. Мазохизмът на съвременния българин е безграничен.
А, че има в България хора за затвора заради корупция - това е безспорно. Но как да попаднат там, като са биз-бизе с европейските си покровители-съучастници.
Редактирано: 4 пъти. Последна промяна от: Dax
Targus
06 Фев 2018 12:58
Мнения: 2,170
От: Australia
А "опозицията", окрилена от народната любов и поддръжка, бъка с идеи, които без съмнение ще превърне в "живо дело" също както развитото социалистичческо общество и неизбежния куманизъм! Венсеремос!
И никакви мачета, диреци, шкембета и дувари! Шшшшшшшт!
КараКолю
06 Фев 2018 13:05
Мнения: 1,299
От: Russian Federation
Begemot
06 Фев 2018 12:47
Мнения: 4,078
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP

Kinks
06 Фев 2018 13:26
Мнения: 524
От: American Samoa
Евгений Кънев
Boev
06 Фев 2018 22:56
Мнения: 2,544
От: United States
Dax 06 Февруари 2018 12:53

Добави мнение   Мнения:9 1