Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
"Новичок" не може да се направи от случаен човек
Добави мнение   Мнения:18 1
Simplified Solutions
19 Мар 2018 20:18
Мнения: 35,462
От: Bulgaria
***
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sybil
Kinks
19 Мар 2018 20:28
Мнения: 524
От: American Samoa
https://bulochnikov.livejournal.com/?skip=10
Всё британские подпиноосники там перепутали...
Андрей Лазарчук Хвост вильнул собакой:

Источник информации не просите, всё равно не сдам. Всё написанное ниже весьма сильно отличается от того, что можно найти в сети.

"1. Уже в начале 1980-х годов СА перестала рассматривать ХО как оружие, пригодное к применению в условиях реальной войны. Примерно в 83-84-м гг. было принято решение о прекращении поставок ХО в армию, снижении оперативных запасов и вывозу ХО из войск на склады длительного хранения и полигоны для уничтожения. С того же времени и до 1996-го года никаких новых образцов ХО в армию не поступало, равно как и инструкций по применению и защите.

2. Мирзоянов по специальности - химик-аналитик, никогда не занимался ни теоретическими разработками, ни практическим синтезом. Все 80-е годы работал в Первом отделе.

3. Во второй половине 80-х КГБ провело масштабную операцию по дезинформации противника, имевшую также побочную задачу - выявить каналы утечки информации. Были разработаны два десятка "липовых", но очень подробных проектов "нового химического сверхоружия, которое не определяется существующими в НАТО детекторами и от которого нет защиты" (NOVA с индексами, "Новичок" с индексами, АСД и другие). Через руки Мирзоянова проходил именно "Новичок".

4. Завод-лаборатория в Кантюбеке ещё в конце 70-х годов был перепрофилирован с создания и испытания ХО и БО на производство и испытание гербицидов и дефолиантов - в основном для нужд хлопковой промышленности.

5. Мирзоянов как источник утечки был определён сразу, в 90-м году отстранён от всех материалов, имеющих реальную подоплеку, через него шёл поток дезинформации. В 92-м году он добровольно "расшифровался", опубликовав известную статью. С этого момента "Новичок" попал в сферу интересов СМИ. В 95-м о "новом русском сверхоружии" написала NYT.

6. На создание защиты от "липового" ОВ НАТО потратило более 10 млрд. долл.

7. Что фактически произошло в Солсбери, абсолютно непонятно; ни поведение отравленных, ни действия полиции, медиков, спецслужб не складываются в цельную картину. Более или менее правдоподобным выглядит отравление синтетическим нейротоксином, аналогичным токсину рыбы фугу.

Краткое резюме:
"Новичок" - это не название ОВ, а шифр операции КГБ по выявлению канала утечки информации, а также поставке дезинформации"
Tags:Эпизоды из истории разведок
Анонимен7
19 Мар 2018 20:37
Мнения: 800
От: Bulgaria
Преброих ги: думата "руски" е на шест места в инсинуацийката.

Вил Мирзаринов НЕ Е руски учен.
Освен това той просто тъпо лъже (всъщност ЛЪЖЕ съставителят на текста, татаринът не би излъгал толкова тъпо защото е по-хитър): "в Ирак, когато американските войски влязоха там, те завзеха складове с химически бойни отровни вещества".
В Ирак, когато американските войски влязоха там, те НЕ НАМЕРИХА складове с химически бойни отровни вещества https://bg.wikipedia.org/wiki/Война_в_Ирак_(2003)

Благодарим ти, обективна независима медийо, за true-нюза!
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: Анонимен7
cisco
19 Мар 2018 20:39
Мнения: 7,737
От: Italy
Тоя и американците не може да излъже, макар и да са доста тъпи и ограничени същества.
За какво му е на някой газ, 10 пъти по мощен от зарина? То и така в зоната на поражение на всички нервнопаралитични концентрацията е милиарди пъти над необходимото за да стерилизира всичко, а по широка зона на поражение не се получава.Явно за да е по трудно да се борави с него...
Къде намери в Ирак газ, че едно мургаво момче имащо се за генерал с години търси и не намери, та се опозори с фалшивата епруветка в ООН
То и изтезанията са забранени, но в Гуантанамо само това правят, та на едната конвенция ли ще мислят?
И защо РФ, способни да направят отрова поразяваща точно определен човек по ДНК-то както екзекутираха саудита Хатаб, ще ползва свръхмощно БОВ ? Могли са да го отровят с каквото си искат , от баналния рицин до свръхотрова действаща само и единственно на неговото ДНК, ако въобще е било нужно да се убива.
Индженеро
19 Мар 2018 21:01
Мнения: 767
От: Bulgaria
И аз да кажа: в Ирак не бяха намерени химически оръжия.
Бе нещо на бая химик започнахме да вЕрваме. Еле като ни е изгодно. Тоя не изкара ли нещо дневник, дискета, флашка. И не виждам ролята на Путин в разработката.
Лошо, Седларов!
mi6osp.
19 Мар 2018 21:02
Мнения: 5,428
От: Bulgaria


Да припомним хипотезите за отравянето на Скрипал и дъщеря му:
първа- отровени са с букет на гробище/не обяснява съпътстващите жертви/ ,
втора -отровени са в ресторант ,заедно с още десетина други /фугу/,
трета- отровени са в колата си/пак не обяснява съпътстващите жертви/
четвърта-отровени са с пренесено в куфара на дъщерата БОВ/но няма жертви около куфара/.
Снимката с пожарникарите, стоящи без защитни средства край специалистите с противогази и с изолиращи костюми показва, че вече са били наясно с отровите.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: mi6osp.
cisco
19 Мар 2018 21:43
Мнения: 7,737
От: Italy
Отравянето с каквото и да било вещество на базата на органофосфатите има съвсем различна от изпадането в кома клинична картина - предизвиква стягане на мускулатурата, ускорена работа на всички жлези- пот, секрет в дихателните пътища.... много по различно от описаното.
И като всяко нервнопаралитично вещество няма и не може да има ефект във времето, не е тежък метал да се натрупва, не се разгражда до опасни вещества в черния дроб....действа само на момента
onzi
19 Мар 2018 21:45
Мнения: 9,528
От: Bulgaria
добре де, защо толко плоско? тоя първо издал книга, в която сложил формулата, минали оттогава десет години, ей я британията как за секунди определили веществото, ама само в русия можело да се произведе. баси кретенизма, значи
cymen
19 Мар 2018 22:57
Мнения: 2,779
От: Bulgaria
Това е американски, а не руски учен. По народност татарин.
ablepsia
20 Мар 2018 01:46
Мнения: 26,566
От: Bulgaria
Руският химик Вил Мирзаянов


Аре стига папагалстване от западните "медии"!

Най-много - съветски, напуска СССР веднага след разпадането му, а е щял да го напусне още по-рано, обаче го съдили, та се позабавил.
Да не говорим, че се самоопределя като «президент независимого Татарстана в изгнании».

Та кое му е "руското"?
Обаче нали е спусната задачката да се набива в подсъзнанието на природонаселението "руски, та руски" и да се свързва с долни дела. Обаче тук примитивната гьобелсова бибисийска (в комплект с украинската - че коя друга - Наталка Писня)/наглосакска пропаганда не минава. Време беше да го усетите по резултатите от току-що приключилите президентски избори в Русия. Да няма пак изненадани, шокирани и шашардисани
Няма да се учудя, ако препечатат и "карикатурата" от "Сънди таймс", на която ошашавена бабичка отива да гласува под дулото на танк на фона на Василий Блажени, или оня "дейли" със 70 000 гладни мечки, които очаквали британските футболни фенове в Русия, за да ги изпапат.
Долнопробно!
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: ablepsia
ablepsia
20 Мар 2018 03:35
Мнения: 26,566
От: Bulgaria
Как пък не се намери един читав журналист в западните и присъдружните тям медии да проучи връзката Скрипал-Сирия и изнесеното от американците химическо оръжие на Сирия къде ли не, включително в Албания и СА. Един се намери - Сатановски, ама той нито е западен, нито е присъдружен на Запад(ащите) дописник.
Сичкото туй сега ще се използва в Сирия за химическа провокация срещу Асад. Скрипал беше за подгрявка на готвещия се химически апокалипсис, за да бъде свален "режимът на Асад".
Къде е анализът на тази новина?
Не видях в нашите медии също тъй да се спомене британското сериалче отпреди две години "Ответен удар", където един "руски", колкото е "руски" и тоз горният, злой чечен, не, не ползет на берег, ами разработва отровния газ "Новичок". И името на тоз злой чечен в британското сериалче е Зарин, много ще ви замоля.
Впрочем С начала гуманитарной операции в Сирии из Восточной Гуты выведены 79,7 тысячи человек, большинство из них дети, сообщил начальник российского Центра по примирению враждующих сторон в Сирии генерал-майор Юрий Евтушенко.
Де ви я таз новина, ммм? А интервю с някой от спасителите, ммм? При съвременните комуникации не се налага да се търчи до Източна Гута за интервю, вече има и други безопасни начини да бъде взето. Или пък препечатано, вместо съмнителните по качество наглосакси фейкове.
Редактирано: 7 пъти. Последна промяна от: ablepsia
Анонимен7
20 Мар 2018 06:20
Мнения: 800
От: Bulgaria
Повелители на асоциациите и инсинуациите.

Сигурно се гордеят с професионализма си и се подхилват на охрачените от тях.

И продължават да отричат, че перат пари с медията си.



"Новичок" е руски монопол. Веществото може да дойде само от Русия.

Кърти
Като че ли той самият не го е публикувал общодостъпно как всеки да си го направи, и не го е занесъл собственоръчно в ЦРУ. От ЦРУ обаче газта не може да отиде никъде, както добре знаем, защото е руски монопол.
Редактирано: 4 пъти. Последна промяна от: Анонимен7
плямпало
20 Мар 2018 07:32
Мнения: 1,090
От: Bulgaria
токсин, антидот
Ей пресушихте го този български език бе. Капка думи не оставихте бе. Иде ми да викна сипи ако няма донеси
agabaga
20 Мар 2018 09:24
Мнения: 2,145
От: Bulgaria
За какво си мислите, че ЦРУ плаща за хубавия живот на този предател?
tedavenger1
20 Мар 2018 09:50
Мнения: 341
От: Bulgaria
Защо продължават да ни занимават с тази аматьорска провокация на западните спецслужби? Путин вече е президент. Няма нужда вече!
Kinks
20 Мар 2018 11:19
Мнения: 524
От: American Samoa
tedavenger120 Март 2018 09:50
Защо продължават да ни занимават с тази аматьорска провокация на западните спецслужби? Путин вече е президент. Няма нужда вече!

Ето вариант за отговор на този въпрос - снимките на базата:
https://colonelcassad.livejournal.com/4060873.html:
Комплекс химической и биологической войны в Портон Дауне https://colonelcassad.livejournal.com/4047044.html, недалеко от которого был отравлен Скрипаль.
На фотографиях представлены сравнительные фотографии комплекса в 2012 и в 2017 годах. Как не трудно заметить, несмотря на то, что функции комплекса формально сокращены и Британия не ведет подготовку к химической или биологической войне, комплекс в Портон Дауне активно развивается, а после истории со Скрипалем, уже анонсировано получение дополнительного финансирования. После подготовки обвинительного заключения против России, центр сразу получил обещания от министерства обороны выделить 48 млн. фунтов, при этом дефицит военного бюджета в Британии достигает 20 млрд. фунтов.
PS. Как представляется, именно засвет этого комплекса СМИ стал причиной разброда и шатания в версиях отравления Скрипаля, когда перед СМИ Британия встала нелегкая задача объяснения причин отравления Скрипаля рядом с крупнейшим британским комплексом химической и биологической войны, который активно экспериментировал с тем же типом химического оружия, которым якобы отравили Скрипаля и который для типа вещества, которым якобы был отравлен Скрипаль, должен был иметь его контрольные образцы. Отсюда и чехарда версий, а также изменение позиции Британии по сотрудничеству с ОЗХО и Россией по расследованию дела Скрипаля.
Примечательно, но до сих пор не представлено ни одной вещественной улики указывающей на причастность России. А вот вопросов по Портон Дауну становится все больше.
venstar
20 Мар 2018 11:39
Мнения: 1,954
От: Germany
mi6osp.19 Март 2018 21:02
Kinks
19 Мар 2018 20:28

https://bulochnikov.livejournal.com/?skip=10


Да припомним хипотезите за отравянето на Скрипал и дъщеря му:
първа- отровени са с букет на гробище/не обяснява съпътстващите жертви/ ,
втора -отровени са в ресторант ,заедно с още десетина други /фугу/,
трета- отровени са в колата си/пак не обяснява съпътстващите жертви/
четвърта-отровени са с пренесено в куфара на дъщерата БОВ/но няма жертви около куфара/.
Снимката с пожарникарите, стоящи без защитни средства край специалистите с противогази и с изолиращи костюми показва, че вече са били наясно с отровите.


Аз така и не разбрах как и къде е станало отравянето.
Разбрах, че Скрипал и дъщеря му били ходили в кръчма, а после се разхождали в парка, където колабирали на пейка. Някой има ли точната хронология (според британските власти)?

Ум не ми побира, защо руските служби биха ползвали такъв метод, който предполага много странични жертви. При това с вещество, по което да ги обвинят директно. Но да приемем, че в този карамбол виждаме движението само на част от топките и то не през цялото време.
Dax
20 Мар 2018 18:37
Мнения: 4,462
От: Norway
Това е американски, а не руски учен. По народност татарин.

Незванны гост - хуже татарина !
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Dax
Добави мнение   Мнения:18 1