Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Когато данъчните се правят на умрели лисици
Добави мнение   Мнения:10 1
хикса
22 Мар 2018 20:53
Мнения: 5,046
От: Bulgaria
Какво ли е искал да каже авторът?
annetaz
23 Мар 2018 03:36
Мнения: 1,778
От: Bulgaria
Бургаската община дава наред длъжниците на ЧСИ така, че дълговете им растат в пъти. Но държавата не може да си прибере ДДС-то??? Сериозно ли? Вратички в законите за свои5 хора са оставени навсякъде. Дори, ако някой голям тарикат бъде проверен, това означава, че е репресиран от властта. Така де данъците, законите, репресиите са само за балъците.
Непримирим
23 Мар 2018 09:27
Мнения: 23
От: Germany
Пладнешкият грабеж на ДДС трудно може да бъде заметен под килима, с някакви "законови права" на крадците. Затова се провежда политика на информационно затъмнение и липса на публично говорене. За останалите мегаграбежи /енергетика, КТБ .../ обаче се водят продължителни дискусии, в които ни разясняват, че крадците се ползват със закрилата на законодателството и конституцията.
sega_007
23 Мар 2018 10:24
Мнения: 3,510
От: Bulgaria
Извинете Светлана, моите уважения като автор, но чували ли сте, че така наречените данъчни си имат началници, а че тези началници си имат началници още по-горе и че накрая решенията се вземат не от редовите данъчни, а от депутати и министри ?
Дупките и пробойните в законите редовите данъчни ли ги правят ? Те само прилагат това, което умните юристи в парламента са приели като закон.
Хайде сега да помислим, този депутат който пише закон, няма ли да го нагласи така, че неговите фирми да не бъдат под ударите на закона ? Нали те в комисиите това правят, ако има някакъв текст в закона, който да им пречи, да го махнат. Законите се пишат от богати хора с богати фирми, а не от работниците.
Ако се прегледа списъка с тези така наречени несъбираеми данъци, ще се окаже същата история като онези несъбираеми кредити, които бяха отпускани на хора от голямото добрутро.
Не търсите на правилното място, топло, но не горещо, продължавайте.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sega_007
BGRED
23 Мар 2018 10:25
Мнения: 192
От: Bulgaria
От средата на 2009 г. НАП изпълнява политически поръчки на ГЕРБ.Ако си гербер и си придобил 6 апартамента, като Цветанов,без да си доказал доход си герой, ако не си гербер и не спонсорираш ГЕРБ със суджици например, бизнесът ти загива. За тези 16 милиарда лева несъбрани данъци данъчните са взели допълнителни материални стимули в размер на 5%.Поне половината от тези пари са от писане на ревизионни актове с цел да се вземат пари за материални стимули, като предварително се знае, че сумите са несъбираеми."Боец" могат да искат и информация за допълнителните материални стимули на служителите от ЦУ на НАП и ще им се завие свят за какви суми става въпрос.
sega_007
23 Мар 2018 10:34
Мнения: 3,510
От: Bulgaria

Когато от БНБ се правят на умрели лисици

И измамите с кредитите, и сделката с Пеевски и компания се случват под носа на контролните органи от БНБ, а те се правят, че не ги забелязват

Ето, това е по-актуална тема, нали, но запради нея доста журналисти си ритнаха трудовите книжки, а Ани Цолова си отиде от национална телевизия заради един въпрос.
Въобще, май най-добре е за всички нас, и за телевизиите и за журналистите, да се занимаваме с готвене, заради готвене не са уволнили никого.
Включете вечер телевизора и се разходете по каналите, такива рентгенови лъчи не е имало никога. Но един ден това ще се върне като бумеранг.
Дежурния
23 Мар 2018 10:51
Мнения: 5,993
От: Bulgaria
Чудно ми е кой плаща за последните нелепи кампании свързани с ДДС измами. Пълни глупости, но многобройни за сметка на това.
За 18 години от ДДС са събрани бруто към 200 (двеста) милиарда и според писанията - несъбрани 5 и нещо милиарда. Тоест събираемостта е около 98%, което ако е така си е резултат за поздравления, а не за оплюване. Някой обаче май лее парички за поредната кампания, която да надува разни работи...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Дежурния
Яна
23 Мар 2018 11:57
Мнения: 172
От: Bulgaria

Дежурния
2018-03-23 10:51:07
Чудно ми е кой плаща за последните нелепи кампании свързани с ДДС измами. Пълни глупости, но многобройни за сметка на това.
За 18 години от ДДС са събрани бруто към 200 (двеста) милиарда и според писанията - несъбрани 5 и нещо милиарда. Тоест събираемостта е около 98%, което ако е така си е резултат за поздравления, а не за оплюване. Някой обаче май лее парички за поредната кампания, която да надува разни работи...


От поста Ви следват два извода: Вие или сте трол или сте данъчен. В интерес на Вашите собствени доходи би било по-добре да сте данъчен - възнаграждението във вид на премии(особено от не събрани данъци) и подкупи(пак от същите) е по-високо.

Що се се касае до не събраните 5 милиарда от ДДС, моля съпоставете сумата с недостига на пари за пенсии и ако не Ви е неудобно, пак оправдайте данъчните. Те са държавни служители с явно неоправдано високи привилегии(освен изброените по-горе осигуровките на същите ги плащаме всички ние от данъците си).
Дежурния
23 Мар 2018 12:44
Мнения: 5,993
От: Bulgaria
В жаргонната терминология на Интернет, тролът е човек, който публикува противоречиви, провокиращи или извън темата съобщения във Фейсбук, в онлайн дискусионни форуми, стаи за разговори (chat rooms), блогове, коментари към вестникарски статии и др.п., с основна цел да предизвика емоционален отговор от другите потребители, да ги провокира или тормози, или просто да попречи на нормалния тон на водения разговор.

Троловете могат да бъдат и такива, които са наети от политически партии или конкуренти за извършване на рекламна дейност, която би могла да се съчетае и с тролско поведение.

При мащабите на кампанията за тези несъбрани 5 милиарда за 18 години, така както са описани в настоящия анализ, участието на наемници из интернет пространството изобщо не е нещо неочаквано.
kokaracho
23 Мар 2018 14:54
Мнения: 521
От: Bulgaria
Да не говорим, че и тези милиарди нямаше да ги знаем, ако не беше неправителствената организация БОЕЦ да зададе въпроси. И заради шума, който се вдигна нежелателно, сега НАП щяла да взема мерки.


Авторката на материала лъже. Още на пресконференцията на въпросната БОЕЦ, ваша колежка посочи, че въпросните цифри ежегодно се публикуват в годишните отчети на НАП. Та понеже и аз съм ги чел, та един съвет, пробвайте да ги прочетете с разбиране има интересни неща.
Добави мнение   Мнения:10 1