Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Туш!!!
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:42 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща
Джиджи
01 Апр 2018 22:16
Мнения: 12,855
От: Bulgaria
Simplified Solutions
01 Април 2018 21:47
Да не би Комарницки да заявява …

duzov
01 Април 2018 22:05
А дали Бацко казва на Цуцко …
Мииии ....

Мииии … значи не само аз не знам. И виждам!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Джиджи
tonal
01 Апр 2018 22:56
Мнения: 289
От: Bulgaria
Цвъцвъ е кат ротвайлер , :-)
eklesiast
01 Апр 2018 23:32
Мнения: 1,462
От: Holy See (Vatican City State)
Еврокелепирът е важен!
СС
02 Апр 2018 00:21
Мнения: 630
От: Bulgaria
Уникално добра идея! Не гледайте така първосигнално, че субекта прегърнат от бай Ганьо е положителния герой, в този филм няма такива! Но все пак бай Ганьо в случая, колкото и цинично да изглежда, се явява въплащение на здравия разум, не забравяйте че в повечето вицове той е по-скоро това, а не толкова персонажа на Алеко Един вид, добре е че има кой да спира устрема на пламенните ни евро-атлантически комсомолци, пък било то и не от принципни съображения, а от чисто прагматичен инстинкт за политическо оцеляване
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: СС
Джиджи
02 Апр 2018 09:10
Мнения: 12,855
От: Bulgaria
А?! Още ноо малко били жлъчните любезните подмятания тук?

Нищо. Кат’ доди пак четвъртък, ше стигнат до следващия понеделник пак до 50.
СС
02 Април 2018 00:21
Уникално добра идея!

За „уникално” точния разрез на картинката. Като с прецизен хирургически нож.

Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Джиджи
аменеменема
02 Апр 2018 09:18
Мнения: 9,138
От: Bulgaria
Да не би Комарницки да заявява, че който плаща, той поръчва муз..., пардон, солидарността? Без да го интересува истината?
Точно това заявява, а също и че много го яде отвътре, дето не сме изгонили руски дипломати.
rover
02 Апр 2018 09:43
Мнения: 8,441
От: Bulgaria
аменеменема 02 Април 2018 09:18
апцалутно.
въпреки, че дежурните под рубриката се опитват да ни убедят в други едни неща.
Памфуций
02 Апр 2018 10:38
Мнения: 4,328
От: Bulgaria

За карикатурата:
====
Да не би Комарницки да заявява, че който плаща, той поръчва муз..., пардон, солидарността? Без да го интересува истината?

Ми не. Аз подозирам, че добре си разбрала карикатурата за бай Ганьо Банкянски, но отчаяно се опитваш да отречеш очевидното.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Памфуций
vance
02 Апр 2018 11:04
Мнения: 3,385
От: Bulgaria
Батьо, за какво са палчетата? За рисунката на Комарницки, или за практичния бай Боко?


...

- Ами че ти ум нямаш ли бе, серсем! Все аз ли ще ви оправям - вика почти просълзен от отчаяние бай Ганьо, - нейсе, хайде и тоя път да ви науча... Знаете ли какво?

По този въпрос бай Ганьо се позамисли намръщено, почеса се, дето го не сърби, поизкашля се еднъж-дваж в шепа, бръкна в джеба на редингота си, извади една хартия, сгъната на четири, и я подаде на бай Гуня.

- Я прочети още веднъж тая пущина, та после ще ви кажа какво ще правим.

- Ами защо, ваша милост, не я прочетеш ?

- Ама, Гуньо, каздърма бени! Ти знаеш защо не я чета, на тебе пó ти иде отръки да четеш онези папищашки думи...

Гуньо разгърна хартията и прочете горе-долу следното: "Ваше Царско Височество! Небесни гръмове се посипаха върху нещастните ни глави! Петвековното ни робство е приятен сън в сравнение с грозния удар, който Северният враг ни нанася чрез оставката на нашия - о! има ли думи! - най-гениален вожд, този Цицерон, този Нютон на българския небосклон! O tempora, o mores! "Не, Ваше Царско Височество! Ний още вярваме в здравия смисъл на доблестния български народ и очакваме, че той няма да се раздели с човека, който е олицетворение на неговите стремления и идеали, на всичко честно, благородно, целомъдрено, прогресивно, либерално! Ний няма да повярваме, че Ваше Царско Височество ще поверите властта в ръцете на ония развратни предатели, на ония невежи и невъзпитани нищожества, които денонощно се, стремят да подкопаят основите на нашия държавен строй и да хвърлят нашето мило отечество под миризливия ботуш на казака.

Ваше Царско Височество! Timeo Danaos et dona ferentes! Горната резолюция се прие от 11 000 най-видни граждани и се упълномощиха Ганьо Балкански, Михал Михалев и Гуньо Килипирчиков да я поднесат пред стъпките на Ваше Царско Височество. Ураа!"

- Ей, че сме калпав народ! - казва с клатене на глава и с цъкане бай Ганьо. - Като бъде за лъжата, дъртите цигани са нищо пред нас. Че хич дотам бива ли? 11 000 най-видни граждани! Ха-ха-ха! Махни хилядите, колко остава?

- Единадесет души - отговаря Михал.

- Толкоз ли бяха?

- Е, толкоз, бай Ганьо, правото - право. Аз нали ходих със стражар да ги събирам.

- Калпав народ!... Сега знаете ли какво? За връщане назад не може и дума да става. Ти, Гуньо, си едно парче адвокатин. Я се запретни, моля ти се, па дай тука всички заедно да изкалъпим един друг адрес, за новия... Н€, аз имам хартия. Па дано не узнаят, че сме дошли да молим за онзи хубостник, че ни е спукана работата. Особено твойта работа, Гуньо... Ако дойде други прокурор.

Гуньо се поизкашля...

- Дай хартията и калема - каза той тревожно. - Вий гледайте, аз ще пиша.

И той почна да пише: "Ваше Царско Височество! Небесни гръмове се посипаха върху нашите нещастни глави!...

- Сега трябва да го напишем наопаки. Как да го напишем?... Чакайте... Одобрявате ли така: "Небесата се отвориха и посипаха благодат върху нашето отечество."

- Само отечество много просто излиза - заявява бай Ганьо, тури "нашето мило отечество".

- И аз мисля, че без мило не чини - казва бай Михал.

- Добре, турих мило. По-нататък: "Петвековното ни робство е приятен сън в сравнение с грозния удар"... Сега наопаки: "Освобождението ни от петвековното ни робство е нищо в сравнение с бляскавото събитие, което разруши веригите на грозния тиранин." Съгласни ли сте?

- Да беше прибавил още "изчадие на пъкъла" - заявява бай Ганьо. - Ама нейсе, по-сетне.

- ..."който Северният враг ни нанася чрез оставката на нашия - о! има ли думи! - най-гениалния вожд, този Цицерон, този Нютон на българския небосклон."

- Сега туй как да го обърнем?... Чакайте... Ето как: "И което се дължи единствено на Ваше Царско Височество, всемилостивейши баща и татко, като приехте оставката на този - о! има ли думи - най-грозен мъчител, този Калигула, този Тамерлан на българския небосклон."

- Браво бе, Гуньо! - извика с възторжено блеснали очи бай Ганьо.

- Че ти как го мислиш Гуня? - ласкае Михал.

- "O tempora, o mores!"... Туй може да си остане. То, дето и да го туриш, все си е на мястото... "Не, Ваше Царско Височество!"... Да турим: "Да, Ваше Царско Височество!... Ний още вярваме в здравия смисъл на доблестния български народ и очакваме, че той няма да се раздели с человека..." Сега вместо "няма да се раздели" ще турим "и ще изтрие от лицето на земята", а вместо "человека" ще турим "свирепия звяр".

- Не, по-добре тури "бясното чудовище" - поправя бай Ганьо.

- Аз пък мисля да турим "Геена огненная" - каза Михал.

- Ех, че го набута! Ха-ха-ха! Че отде-накъде "Геена огненная?" По-добре да турим "мръсния кръволок" - казва Гуньо.

- Ха, видя ли сега! Аферим! - одобрява бай Ганьо.

- ... "който е олицетворение на неговите стремления и идеали - на всичко честно, благородно, целомъдрено, прогресивно, либерално!" Сега да обърнем наопаки... "който е олицетворение на народното нещастие!... на всичко безчестно, вагабонтско, развратно, мракобесно и тиранско!" По-нататък: "Ний няма да повярваме, че Ваше Царско Височество ще поверите властта в ръцете на ония развратни предатели, на ония невежи и невъзпитани нищожества..." Как да го обърнем сега?... Стойте! Дойде ми на ума! Ето как: "Позволете ни, Ваше Царско Височество, да се считаме честити и да изразим нашите най-безпределно верноподанически чувства, задето поверихте властта в ръцете на ония благородни патриоти, на тия образовани и възпитани държавни мъже... които денонощно се стремят да под-копаят основите на нашия държавен строй."

- Как така! Имаш грешка! - каза стреснато бай Ганьо.

- Сега ще го обърнем наопаки, така вместо ,,да под-копаят" ще турим "да закрепят". "И да хвърлят нашето мило отечество под миризливия ботуш на казака."

- Хайде сега да видим - казва бай Ганьо. - Сега е зорът! Не знаем, дявол да го вземе, сегашните как ще я подкарат с Московията. Да знай човек, че искат да се мирят - лесна работа, може сума неща да напишем: "Цар освободител; цар покровител; едноутробни братя; немските келяви чифути" и прочее; ама не знаем какъв вятър ще повее... Добре: "братя славяни", ами ако и днешните са против славяните, па току виж... хоп! - бай Ганьо предател! Не, знаете ли какво? По-добре онуй там за "миризливия ботуш" да го изхвърлим...

- Е, ами какво да турим!...

- Сто-ой! Недей бърза! Ще помислим... Знаете ли какво? Сега ний, като не знаем още какъв вятър вее, да турим и тъй, и тъй, па те нека го тълкуват, както им уйдиса. Да турим така... "И да се прегърнем братски хем с русите, хем с немците... Тю! Да ги порази господ!...

- Не, хич не уйдисва така! Какво е това "хем-хем"? Пред княз така ли се говори! - заявява адвокатствуващият Гуньо.

- Ами как се говори бе, келеш! Ти мене ли ще ме учиш! - пламна бай Ганьо. - Ти знаеш ли кой съм аз? Ти знаеш ли, че аз цяла Европа съм изходил? Не съм като тебе дърво! Ти знаеш ли, че туй Иречек-Миречек ей тъй - зяпнали са ме слушали, като им заприказвам. Мен англичани, мен американци ихтибар са ми правили в Дрезден... че ти ли на ум ще ме учиш?... Ти знаеш ли, че аз..
Penchobre
02 Апр 2018 11:05
Мнения: 2,914
От: Bulgaria
Всеки с хитростите си! Бай Бойко е по-симпатичен, с познатите ни дисаги, а европеецът ползва съвременни платежни средства, не го мислете!
Комарко
Дорис
02 Апр 2018 11:17
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Това,което държи Цв,трябва да е речта Му-на папир?


В пликчето му дрънкат запонки* и бонбонки!

Запонки - на руски копчета за ръкавели

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D0%BA%D0%B0#/media/File:Cuff-link.JPG -

DMC - Department of military cun*s
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Дорис
Джиджи
02 Апр 2018 12:39
Мнения: 12,855
От: Bulgaria
За карикатурата:


Но най-вече за репликата в „балона”, която разкрива целата картинка.


Щото е казано: „Една картинка с "балон" или снимка говори с повече от 1,000 думи”.


Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Джиджи
Simplified Solutions
02 Апр 2018 12:40
Мнения: 35,462
От: Bulgaria
Ми не. Аз подозирам, че добре си разбрала карикатурата за бай Ганьо Банкянски, но отчаяно се опитваш да отречеш очевидното.
Не разбрах кво се опитвам отчаяно да отрека. Обясни ми карикатурата. Разбий ме.
Penchobre
02 Апр 2018 13:19
Мнения: 2,914
От: Bulgaria
Разбий ме.


Разговор между мазохист и садист:
- Бий ме, бий ме!
- Няма, няма!
Дорис
02 Апр 2018 14:05
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Браво за цитата, Ванче́!
Дорис
02 Апр 2018 14:07
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
- Ей, че сме калпав народ! - казва с клатене на глава и с цъкане бай Ганьо. - Като бъде за лъжата, дъртите цигани са нищо пред нас. Че хич дотам бива ли? 11 000 най-видни граждани! Ха-ха-ха! Махни хилядите, колко остава?

- Единадесет души - отговаря Михал.

- Толкоз ли бяха?

- Е, толкоз, бай Ганьо, правото - право. Аз нали ходих със стражар да ги събирам.

- Калпав народ!...


zlatko_zlatev
02 Апр 2018 14:41
Мнения: 289
От: 0
Perseus01 Април 2018 19:36
Комара е пристрастен краен русофоб, а не българофил и като такъв с всяка нова пишман рисунка чупи тъпомера...
Имаме го този проблем с българската интелигенция. Уж умни хора, а не харесват всеотдайно Русия.
Филанкишията
02 Апр 2018 14:42
Мнения: 408
От: Bulgaria
А на мен най ми допадна Мишовото: Цвъки държи в ръце евроатлантическите ценности, защото няма място за тях в дисагите. Благодарности за Ванче за извадката. На двоимцатна
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Филанкишията
D4D5
02 Апр 2018 14:46
Мнения: 7,438
От: Bulgaria
Имаме го този проблем с българската интелигенция. Уж умни хора, а не харесват всеотдайно Русия.


Това ли значело "интелигенция"? Баси, толкова време живея в заблуда...
samuil
02 Апр 2018 14:51
Мнения: 1,970
От: Bulgaria
taidzi
01 Апр 2018 21:06

Поради какво Комарницки ви излезе виновен!!!
Koму е излезнал Комарницки виновен?

Има хора - всякакви ..
Комарницки с изповядването на ЕТАЦ си е ясен не от вчера ..
Добави мнение   Мнения:42 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща