Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Рецидивисти-2 ?
  Мнения:4 1
проф. дървингов
18 Апр 2018 16:10
Мнения: 14,308
От: Bulgaria
Booya 18 Април 2018 15:52
то ако ще надпис "Вова was here" с подпис и пръстови отпечатъци от вратата на Скрипалови да представят англичаните, пак ще има вълна на отрицание от форумните мурзилки
Натисни тук
проф. дървингов
01 Май 2018 14:36
Мнения: 14,308
От: Bulgaria
Натисни тук
Горскио 01 Май 2018 12:13
Не е лошо да се ремонтира и да се поддържат градовете в угледен вид.
Обаче в България Фашизъм не е имало - т.нар. антифашисти (едно време бяха борци против фашизма и капитализма, ама капитализмът им отпадна от логото) са обикновени бандити, предатели, руски храненици, жертви на ционистката пропаганда или евреи.
Така че трябва да се добави на паметника и исторически истинно обяснение за да не се залъгват младите поколения
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: проф. дървингов
vance
01 Май 2018 23:24
Мнения: 3,385
От: Bulgaria
Плътеник
29 Апр 2018 20:00
Мнения: 2,283
От: Bulgaria
Нацията е съпреживяване стъпило на общи митове-какъвто е и измисляният фолклор, записани на език и граматика също толкова синтетични. Отказът от съпреживяване , да не използвам пак библейски, универсални паралели, ще наречем космополитизъм.

Нацията е "въобразена общност". Тя не е даденост, тя е конструирана и съответно подлежи на реконструкция, а в определени случаи и на деконструкция. Отказът от съпреживяване на утвърдените митове не е задължително космополитизъм и "отказ от принадлежност", а различен поглед към същността на нацията. Впрочем утвърдената ни към момента митология определено не е основа за "съпреживяване", а за разделение и противопоставяне - примерите за това са безброй. В този смисъл "националната ни митология" е антинационална. Ако не си конструираме удовлетворителна за всички групи в рамките на нацията митология, нацията няма бъдеще и ще се разпадне. Ако искаме нацията да има бъдеще, митологията ни трябва да е възможно най-много отдалечена от миналото. Най-малкото защото нацията ни не идва "от недрата на времето", а е модерна конструкция (и далеч, далеч не е единствена в това отношение). Ако продължаваме по утвърдения и явно неработещ модел, ще се сочим с пръст, ще се делим на "българи" и "антибългари" до състояние на цялостен национален разпад


От цяла тема ей горното ме грабна.. Батьо и Плътеник може да да са съдчета с Варели/ по Битанем Банши/, но как да конструираме удовлетворителна за всички групи в рамките на нацията митология.. Имаме образовани инородци, те имат ли да кажат нещо??

Как да мериме с един аршин, като от памтивека се мери с 2-3.. Па на сегашно време
свободния свят
мери с 9- 10 аршина..

Имаме тука у Форума образовани инородци, те какво мислят??

пп Аз съм избягвал толкова дълбоки разговори с моите инородци.. колко да сме близки, има нещо шовинистично у тех.
sybil
01 Май 2018 23:26
Мнения: 979
От: Bulgaria

Помощ не е място за чат!

  Мнения:4 1