Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Като раздава "стимули", държавата играе комар с нашите пари
Добави мнение   Мнения:4 1
Sine_metu
14 Май 2018 19:53
Мнения: 2,158
От: Bulgaria
целите в стратегията "Европа 2020", която предвижда до 2020 г.: 20% от потреблението на енергията да е от възобновяеми източници;

16%, Калояне, 16% предвижда
И не са от "потреблението на енергията"
генек
15 Май 2018 08:14
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
ИПИ...
----
Блогът на Генек
mamut
15 Май 2018 17:30
Мнения: 4,182
От: Bulgaria
за България целта е 16% от крайното енергийно потребление, ма там влиза и транспорт, охлаждане и отопление + ел.енергия за ползване. Кажи ИПИ и повече нищо.
20% е общо за ЕС
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: mamut
Apolitichen
16 Май 2018 00:46
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
Разходите за електроенергия най-общо се формират от три компонента - цена на електрическата енергия, мрежови услуги и държавни данъци и такси.

Глупости! Дори популистите-либертасти се кланят на мантрата, че цената се определя от “срещата” на търсенето с предлагането.
В действителност цената се определя от технологията на производство ( химически източници, ядрени или вятърничави) и целите, които преследва (мобилно ползване, битови електроуреди, безопасност на потрбителя). После идва “приносът” на посредниците - консултанти, пишман икономисти, превключватели, преобразователни, изключвате ли и други шалтето и “бушони”.
А ДДС-то никому не пречи, най-малко на производителите - плаща се от крайния потребител както за всяка стока.
Апропо, “таксите” не бяха ли “цената на услугите”, които държавата се е нагърбила за да няма спекулации и измами от “честни частници”, борещи се за монополна печалба!? Тия НПОшки от тая фондация да не са станали анархисти? Или Сорос им е спрял кранчето и те го дават на самотек?

Колкото до “глобалното затопляне” и мерките за неговото предотвратяване, всеки търговец си измисля фикция за да прилъжи консуматора. Лошо е, когато Държавата (ЕС) подкрепи/налага такава търговска безумност като директивата за “правата краставица” или за “въглеродните квоти” (СО2 не е “парников газ” при 70% водна повърхност и температури над точката му на кипене, минус 44 градуса).
Добави мнение   Мнения:4 1