Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Франция: Ще получите компенсации за АЕЦ
Добави мнение   Мнения:17 1
Vlaha
04 Дек 2003 21:59
Мнения: 469
От: Bulgaria
Абе, тая Миглена Кунева, дето си е изгасила фаса на джуките, що не взема да се гръмне! Тя заради това ли си предателство към Родината получчава почетен френски орден! Филче-е-е-в, Бойко-о-о, къде спите?
raven707bg
04 Дек 2003 22:14
Мнения: 5,137
От: Bulgaria
Каква компенсация - квадратен и ръждив?
Capt.Vimes
04 Дек 2003 22:38
Мнения: 1
От: Bulgaria
Абе тия франсета за идиоти ли ни мислят? Слушам я тая ..... Лъоноар и какво достига до ушите ми? Ами как какво- тя реши да ни припомнни аварията в Чернобил. Щях да метна нещо по ТВ-а, ама те японците(или корейците ) нищо не са ни направили.Ами нека си затворят и те(французите) централите щом смятат че атомната енергия е опасна. А те гадовете имат цели 56!!!!!! АЕЦ-а, а на нас в г...а. Те задоволяват 77% от потрребностите на Франция от електроенергия. Като резултат Франция е с високо ниво на енергийна независимост, а електроенергията и е една от най-евтините в Европа. То коментара от тук нататък не може да бъде нормален. Ех дано ги срещнем на Евро 2004 да им скъсаме главите от бой на гадовете. Чернобил- баси негодниците!!!
Vlaha
04 Дек 2003 23:05
Мнения: 469
От: Bulgaria
Цялата истина е там, че нашите реактори са руски, а румънския е френско-канадски. и естесвено, че гадовете ще искат да продават техния си ток, не нашия. Лошото е, че нашите подплатени управници - дупедваци им се подлагат за щяло и нещяло. Ето, че ипрезидентът заигра по тяхната свирка. Майко Българийо, лошо ти се пише... Жалко, че "големия" го тегли целия народ... Бил съм във Франция няколко пъти, бил съм в техни АЕЦ - че нашата е кукличка в сравнение с техните. Да не говорим за други неща. Това, което например един от нашите специалисти го извършва сам, там за същото нещо са необходими няколко човека. А аз в нашата централа съм бил и знам какво е... Интересно е и друго - докато бяха тук гадовете европейци на всевъзможни проверки, то не бяха хвалби, то не бяха благодарности, то не беше чудо... И Изведнъж - Чернобил?!? Мичка им Пайчина!!!!!!!!!!!!
pipe7
05 Дек 2003 02:38
Мнения: 1,055
От: Bulgaria
Французите винаги са поддържали Румънците във всяко едно нещо!
Ако ще се затварят 3 и 4 блок и французи и румънци да си затворят АЕЦ-те.
Аз оба4е слушах един български физик , работещ за нашия АЕЦ и по негово мнение правителството се натиска за затваряне. Още по-ве4е , като 4ета недомлъвките за конпенсациите"били дадени , били предвидени" май ще влязат в не4ии български джобове тези конпенсации. И след затварянето да му мислим. Електроенергията от АЕЦ е най-евтинаКрадците не им пука с какво и на какви цени ще се топлят.
Царя пак ще каже "да гледаме по-дале4 от празните си джобове"
Май е време да се дигаме на протести!!!!
VOCI
05 Дек 2003 04:11
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
Нали искахте в Европа бе !? Те ви я теле ! Нали французите са баш гръбнака на независима нова и не нам ква си Европа , а ? Били ни били дали !!! Грешка в превода! Ха-ха-ха! По- голяма глупост до края на годината трудно някоа ще измисли.
Истината е , че точно французите са най-големите националисти в целия свят . Пикат кръв, че не им стигат силиците те да управляват света, ами това го правят англосаксонците. Затова са против всичко , що е на английски , и после питат за какво става въпрос. Ама ние нали сме малки и слаби - нас могат да ни газят колкото си искат. И посланика им преди време беше организирал експорт на проститутки от България заФранция. Това може , ама АЕЦ -а бил опасен. Путкини им работи. Пардон - френски .
beam rider
05 Дек 2003 09:41
Мнения: 1,003
От: Bulgaria
Дайте да дадем на румънците! Дайте да дадем на французите! Ние нали сме цъфнали и вързали...
ТАПА
05 Дек 2003 10:07
Мнения: 6,883
От: Bulgaria
Щели да ни компенсират и било за наше добро?!
Преди 13 г. ни лъжеха , че при Тошо било лошо и ще стане много хубаво. Какво стана, оставям на Вас да кажете. Първанката имаже шанс да повтори и потрети мандата си , но покрай АЕЦ и той ще отиде в историята , при боклуците. Затварянето на АЕЦ ще е най-голямата катастрофа за всички. Губим и от присъединяването в НАТО и от присъединяването в ЕО. Защо да не сме неутрални? За тази продажна и антибългарска политика, управниците получават големи пачки!
Посейдон
05 Дек 2003 10:12
Мнения: 2,453
От: Bulgaria
Че какво разбира политик като Льоноар от атомна енергетика!
Ясно е, че натискът е политически.
Гарван
05 Дек 2003 10:18
Мнения: 9,350
От: Bulgaria
Що не вземем да ги взривим тези реактори, така ще вкараме мирния атом във всеки дом. И Чехия и Латвия ако не я бъркам с Литва си запазиха техните АЕЦ, които са къде по-опасни от нашата, но там хората си проведоха референдум и затвориха устите на всички страни имащи претенции. При нас обаче поредица от правителства подписват и преподписват договори, които са си чисто национално предателство - изцяло във вреда на държавата, но подозирам от голяма лична изгода за подписалите. Като си затворим АЕЦ, ще започнем да внасяме ток от Румъния и познайте кой ще е по-скъп, да не говорим, че ако не са на кеф румънците, просто ще ни дръпват шалтера. Къде е АЕЦ Белене, който отдавна трябваше да работи? И къде сме ние, които сме длъжни да спрем това безумие
mila zorina
05 Дек 2003 11:34
Мнения: 1,360
От: Bulgaria
Нашата АЕЦ няма нищо общо с Чернобилската като технология , защото е ВВЕР. И няма начин да се случи това, което се случи в Чернобил. Била съм в централата и при посещението на някои мисии на МААЕ и на други проверяващи. Знам колко подобрения бяха направени през изминалите години и колко още може да работи централата. Всичко е точно, както казват и другите форумци- пари и политика. И няма как да защитим интересите на държавата, когато управляващите са поели ангажименти в защита на чужди интереси.
Doctora
05 Дек 2003 11:51
Мнения: 19,503
От: Bulgaria
Компенсация? Знаем я: три пръста с преобладаване на средния!...ама изтриха този емотикон...
lelka
05 Дек 2003 12:11
Мнения: 1,421
От: Bulgaria
С тая компенсация ще можем ли да се стоплим и светим, когато България се превърне в дискотека. Вече сме го гледали тоя филм. Заболя го някой, че продаваме ел.енергия и хайде глупавите българи да ги залъжем с компенсации.
atlant
05 Дек 2003 12:31
Мнения: 3
От: Bulgaria
ПАК ЛИ НИ ПРОПУСНАХА. ЕЙ И ТОЗИ ПЪТ!
РЕВЕТЕ БЕ! ЕДНО БЕБЕ КАТО НЕ РЕВЕ - НЯМА ДА ГО НАХРАНЯТ!
ЧЕ ЩЕ СИ ЗАТВОРИМ 3-4 БЛОК НА АЕЦ Е ЯСНО, АМА ПОНЕ ДА СИ ПОИСКАМЕ НЕЩО ЗА УТЕХА.
ЧЕ НИ ПРЕЕ... ДА, АМА ДАЙТЕ ПОНЕ ДА ИЗДЕЙСТВАМЕ ВАЗЕЛИНА...
ХУБАВА РАБОТА.

МИСЛЯ ЧЕ МАЛКО НИ Е БИЛО ТУРСКАТА ВЛАСТ ПЕТ ВЕКА - БЪЛГАРИТЕ НАИСТИНА СА ТВЪРДИ КРАТУНИ - НЕ УВРЯХА! ПРИЕХМЕ ТОЛКОВА - ОРИЕНТАЛСКИ ЧЕРТИ ( ИМПРИНТИНГ), А НЕ СЕ НАУЧИХМЕ ДА СЕ ПАЗАРИМ!
ПОНЕ ТОВА ДА БЯХМЕ НАУЧИЛИ ОТ ТУРЧИНА! ЕЙ СЕГА ЩЯХМЕ ДА СМЕ ПО-БЛИЗО ДО ЕВРОПА, АМА БЪЛГАРИНЪТ Е КРАТУНА ТВЪРДА НЕУВРЯВАЩА...

ПРЕДЛАГАМ ЗА ГЛАВЕН ПРЕГОВАРЯЩ С ЕС СЛЕДВАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДА ОПРЕДЕЛИ ЧОВЕК НА ДОГАН. ДОКАЗАНА МАРКА ИНТЕРЕСЧИЯ И ИНТРИГАНТ! ПОЛИТИК ОТ КЛАСА! АФЕРИМ БЕ ДОГАНЕ! ПРЕМИЕР ДА НИ СТАНЕШ, БАРЕМ СА НАУЧИМ ДА СА ПАЗАРИМ...ДА НИ ОТУЧИШ ВИНАГИ ДА ОТГОВАРЯМЕ С "ДА", ЧЕ СВЕТЪТ Е ЛОШ...ЕДИН ТАКЪВ ВЪЛЧИ СВЯТ...А ТЕЗИ ГОРЕ СА ТОЛКОВА НЕЖНИ...ДОБРИЧКИ.
hamer
05 Дек 2003 12:54
Мнения: 10,867
От: Bulgaria
Докторе, не са го изтрили, просто няма начин да ог изтрият, защото това е същността на живота ни от 14 години насам
PQP
05 Дек 2003 12:57
Мнения: 168
От: Bulgaria
Kato se zamisli pyrvo chovek, zashto tochno francuzite sa se zacheknali za tazi pusta glava "Energetika"?Zashto ne Nemci ili Ispanci?Prichinata e mnogo prosta i elementarna - ikonomicheski interesi! Germaniq ot 1998 godina vze reshenie da ne razchita mnogo na qdrena energetika i leka poleka shte zatvarq atomnite si centrali. Obache tyi kato Franciq se vodi tretata atomna sila, i imaha naglostta da pravqt qdreni opiti sled kato Rusiq i US prikluchiha s tezi si zanimaniq, te si postroiha edna malka armiq ot atomni centrali. Obache za da moje da se izpolzva tazi armiq v s pylniq si potencial, trqbva da se prati v realna bitka! Ta zashto da ne stane Bylgariq pyrvoto boino pole? Strategicheski poglednato tozi plan e izdyrjan ot vsqkyde. Tyi kato te imat potenciala za energiina nezavisimost, te se stremqt da napravqt Evropa energiino zavisima ot neq! Blestqshto, upravnici bylgarski, vadete tefterite i zapisvaite, shtoto tva e mnogo vajen urok! A v sluchq s BG, tova e edna prekrasna vyzmojnost da se zapochne tozi proces. Iskate v EU-zatvarqte AEC! I ako ima nqkakva kompensaciq, tq nqma da e pod formata na pari, ami pod formata na elektrichestvo, dostaveno ot tehnite centrali! Genialno, i sled kato se izrazhodva, shte pochnem da si plashtame, poneje nikoi nqma da trygne da tyrsi novi dostavchici, i shte se bylva na obshtestvoto obqsneniq ot sorta na "kolko dobre sme se srabotili sys francuzite, za kvo da tyrsim novi?" Srabotili...Ili te ni rabotqt?
Za syjalenie Evropa se stremi da napravi ot Bylgariq samo edno kato nov chlen - PAZAR na tehnite stoki. Te shte ni davat pari, shte ni vnasqt stokite, kakvito i da sa te, i nie shte gi kupuvame s tehnite pari! Pravilo nomer edno na mladiq kapitalist - NE DRYJ PARITE NA EDNO MQSTO! Ima oste mnogo da se uchim!
zzzzzzzzzz
05 Дек 2003 13:55
Мнения: 81
От: Bulgaria
Още един пример как някой, който не знае какво говори, ще решава съдбата ни.
Аз съм категорично против затварянето на 3 и 4 блок на АЕЦ "Козлодуй". Вандалската политиката на някои фрески дипломати, подчинена на принципа “разрушавайте срещу обещания” ме настройва остро негативно спрямо Франция и всичко френско.
Добави мнение   Мнения:17 1