Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Полк. Стефчо Стоянов: Доброволният принцип да остане
Добави мнение   Мнения:6 1
ole-le
05 Дек 2003 01:04
Мнения: 5,620
От: Bulgaria
Армията не е работно място или поне работата не е да подпираш стола в канцеларията.
Нужно е договорите за кадрова служба да се предоговорят, като в тях залегне бланковото съгласие и подготовка за участие в мисии.
Ако всеки индивидуално и конкретно решава -защо въобще трябва да е на служба в българската армия, може индивидуално да се запише и да си получава заплатата от американската.
СветлоПиво
05 Дек 2003 02:02
Мнения: 8,839
От: Canada
Не на бюрото драга шапко. Земи пушката и бегай в Ирак доброволец, без заплата. След това философствай...............м............. ......а
VOCI
05 Дек 2003 05:21
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
Дайте да се разберем. Участието в мироналагащи и мироопазващи мисии НЕ Е въпрос на дълг от страна на български граждани , а инструмент , и то много важен, на външната ни политика. За да бъде инструмента ефективен не е нужно да се невротизира армията , а да се създаде специална част за изпълнението на мисии. Естствено това трябва да бъде абсолютно професионална , доброволна , отлчно подготвена , обучена и екипирана бойна единица със специално назначение. Високите изисквания при подбора на кадрите и големите разходи за заплати , подготовка и екипировка неизбежно ше наложат ограничение на числеността .
Нямам представа какви са възможностите на държавата - 1 или 2 баталиона. По-добре малко , но качествено. Мисля , че много се разкрачихме напоследък и поемаме ангажименти , които просто няма да сме в състояние да изпълняваме. Не коментирам политическата обосновка , а само техническата - от позициите на здравия разум. Не е нормално малка и бедна държава като нашата да поема прекалено голямо участие в тоя бизнес.
philipeto
05 Дек 2003 09:14
Мнения: 596
От: Bulgaria
Стефчо, къде си бе???

beam rider
05 Дек 2003 09:56
Мнения: 1,003
От: Bulgaria
Нека да увеличат заплатите на доброволците и много бързо ще се увеличи и броят на желаещите.
SJudge
05 Дек 2003 15:38
Мнения: 1,664
От: Bulgaria
Един пример,

че фуражка може да мисли по-нормално от един мазен канцеларски плъх (виж другата статия)...
Добави мнение   Мнения:6 1