Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Голямото замазване за Кербала II
Добави мнение   Мнения:20 1
tupitalist
07 Фев 2004 00:13
Мнения: 754
От: USA
султане, що не я поемеш тази отговорност?

sos
SAKI
07 Фев 2004 03:58
Мнения: 1,016
От: Bulgaria
Как няма да търси позитивното Свинаря бе, тои тва го е научил от бащицата си Царо
Светло Пиво
07 Фев 2004 04:56
Мнения: 2,124
От: Bulgaria
Ма донякъде са прави господата. Ако набирането на бойци е доброволно, каква отговорност носят. Ако във изпратените подразделения, има поне един наборник, тогава правителството барабар с президенто, требва да си грабнат капите и чао...........
Чок觧
07 Фев 2004 09:59
Мнения: 7,337
От: Israel
Независимо доброволци или наборници, организацията или институцията, която ги изпраща, трябва да проведе с тях предварително обучение и подготовка, като се почне от физическа, стрелкова, в условия близки до реалните, запознавайки ги с особеностите на климата, природата, мантатлитета и традициите на населението и изучаване на минимум от 800 думи и изрази на съответният език! За наличието в контингента поне на двама арабисти и преводачи също те носят отговорност! Така, че да не се правят на невинни овчици, ами да поемат своята отговорност!
raven707bg++
07 Фев 2004 10:17
Мнения: 126
От: Burundi
Веселите самоубийци може да са доброволци, но в края на краищата са и българската армия...
Цялата ни епопея в Кербала е на принципа "Направи си сам" - като почнете от Пасито и Свинарчето и свръшите с редовия плъх на войната...
Някои от рейнджърите признаха, че са си купували оборудване на място...
Това кво ви говори?
За отбраната на базата сме дискутирали много пъти - аматьорщина и самовнушения от типа "Точно на нас няма да се случи"...
Да, ама, не...
За жертвите е виновен лично подп. Маринов, обаче и косъм няма да падне от главата му, щото таткото е дженерал...
Напротив, гарантирам ви, че Маринов ше направи кариера в армията, защото е изпълнявал интернационален дълг...
Иначе има поне две дузинни шапкари, които са за трибунал от сталински тип...

Виолета
07 Фев 2004 11:45
Мнения: 2,940
От: Bulgaria
Made in Bulgaria. Поемаме вина всякакви: бяпо, розе, червено, сухо, полусухо, полумокро, мокро. Полека... Отиваме да се центруфугираме. Така се измъкваш сух от всяка кофти ситуация.
Zujo
07 Фев 2004 12:00
Мнения: 164
От: Bulgaria
Позитивисти = WAR PIGS
Виолета
07 Фев 2004 12:59
Мнения: 2,940
От: Bulgaria
Маринов може да е под чадър, но Дачев е изписал кило мастило, разпъват го на кръст, беше му замръзнала усмивката при Слави след връщането от Кербала.
raven707bg++
07 Фев 2004 14:19
Мнения: 126
От: Burundi
Виолета, Дачев е пушечно месо и може да го отстрелят наистина нашите, вместо кербаланци... Но едва ли, защото кръговата отбрана, която направиха цивилни и военни чинове от МО след смазването ни в Ирак, е железна...
Еееее, ако Аспарух така ограняваше Онгъла, нямаше да има изобщо българска държава...
LZ
07 Фев 2004 14:55
Мнения: 968
От: Bulgaria
Е все някога ще се разбере каква е била истината, но няма да е скоро. Кой шапкар ще си признае, че е виновен? Всичките ни старши офицери са обучавани в максимата "важното е да издържите ден-два докато дойде Съветската армия" и да разчитат на съветските военни съветници. Сега няма ни Съветска армия, ни съветници - какво да правят освен глупости, прикрити зад секретност?
Наскоро гледах интервю с бивши наши бойци от Кампучия. Един от тях каза, че пак би отишъл на подобна мисия, но само ако не са му българи командирите! Какво да говорим...
raven707bg++
07 Фев 2004 15:15
Мнения: 126
От: Burundi
LZ! Навремето поне имаше Съветска армия, някаква надежда уж...
Днеска американската да не би да ти дойде за Чиренското газово находище...?
Че и бази, май, не им се иска тука да турят, за ужас на магистралните труженички...
БДЖто
07 Фев 2004 15:17
Мнения: 342
От: Bulgaria
Драги LZ,
старши офицери са тези от майор до полковник. Истината е, че в последните петнайсетина години не останаха много от тях, подготвени според твоя възглед, пък и е много спорно дали той е верен...Но щом не правиш разлика между Камбоджа и Кампучия, ще ти простим всички извратености във възгледа...
LZ
07 Фев 2004 15:51
Мнения: 968
От: Bulgaria
БДЖто - каква е разликата между Камбоджа и Кампучия? Това не са ли две наименования на една и съща страна? Или на твоя атлас ги има и двете страни
Ако си старши офицер - sorry, nothing personal. Такова ми е мнението.
БДЖто
07 Фев 2004 16:04
Мнения: 342
От: Bulgaria
LZ,
ще ти отговоря, въпреки че едва ли си струва.
Споменатите от теб "наши бойци" не можеха да бъдат в Кампучия. Тяхното присъствие там стана възможно едва след като въпросната страна ОТНОВО стана Камбоджа.
Но не това е същината. Ти протестираше срещу "насадения" в българската войска дух да се осланяме на помощта на Съветската армия. Веднага обяснявам, независимо от пристрастността ми. Брат ми се пенсионира със звание полковник от ВВС след извършени 11000 (единадесет хиляди) полета за около 30 години. По-миналата година ген. Михов заяви, че един военен пилот сега може да "навърти нальот" от 80 часа годишно.
Имаш ли смелост да сравняваш квалификации ? И Съветската армия ли е виновна за некадърността ни в Ирак ?
LZ
07 Фев 2004 16:11
Мнения: 968
От: Bulgaria
Рейвъне, прав си, че сега ни янките, ни руснаците ще дойдат да спасяват Чирен. Ама няма смисъл и да идват, щото не съм чувал някой от съседите ни да се кани да ни напада.
LZ
07 Фев 2004 17:10
Мнения: 968
От: Bulgaria
БДЖто, доколкото разбирам сме на едно мнение за сегашното ни военно командване. По времето когато са били във военните училища или лейтенанти доктрината беше, че армията ни трябва да задържи врага 2 дни, докато дойде червената армия. Научени са да чакат някой друг да им реши проблемите. Години наред съкращаваха основно хората, които знаят за какво става дума, а чантаджиите си останаха. Няма пари за подготовка и техника, армията не е това, което е била преди години.
Не съм военен спец, но мисля, че в момента некадърниците са повече отколкото способните хора в армията.
raven707bg++
07 Фев 2004 18:08
Мнения: 126
От: Burundi
LZ! Смисълът на казаното от мен е, че ти по-горе проплака, е си нямаме сериозна "братска" армия...
LZ
07 Фев 2004 20:18
Мнения: 968
От: Bulgaria
Рейвъне, ти ме разби Къде съм писал, че тъгувам за нова, братска армия? Не съм фен и на идеята за бази на янките.
Галилео
08 Фев 2004 11:29
Мнения: 156
От: Bulgaria
Писна ми тъпите журналисти да пишат кой ще понесе отговорността за Кербала. А кой понесе отговорността за атентата в Ню Йорк. Кога вестникарите ще си изчистят мозъците от сталинизма? Все трябва да има уволнени, наказани, някой да поеме отговорност. Кухи лейки сте в тоя вестник, и в много други.
Su38
08 Фев 2004 12:09
Мнения: 13,718
От: Bulgaria
Първият въпрос на който трябва да отговорят политиците, но на който те НИКОГА няма да отговорят, е ЗАЩО трябваше да заминат наши войници? С това се опозорихме пред целия свят като съучастници в една измислена война за чужди интереси. Вторият въпрос е: Какви са облагите за България и какви за тях от това действие (ако има такива. За България, съдейки по развитието на събитията, няма, но за другото... )
Видяхме, че дори и на американците почнаха да им увират главите, че това не е война за демокрация, а за печалба, играта загрубя и те почнаха да търсят изкупителната жертва - Буш ще прехвърли горещия картоф на ЦРУ и службите (макар че те явно имат големи заслуги пред този дебил, макар че проспаха 11 септември и не бяха наясно с оръженийния арсенал на Саддам), те пък от своя страна ще се мъчат да натопят антивоенните сили (виж "оня" списък в арабския вестник).
Циркът е пълен, ама защо ние да сме идиотите?
Добави мнение   Мнения:20 1