Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
БНТ или да инвестира, или да се откаже от Евровизия
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:47 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
!co
19 Май 2006 23:19
Мнения: 36
От: Fiji
Поредният тъп и комплексиран кретен, който плаче за държавата-майка.

Ми да ти дам един друг пример - страната с най-много последни места - Норвегия и кво? И да не би Македония или Армения да имат по-голяма подкрепа за изпълнителите си.

Просто истината не е толкова проста.
Мол Фландърс
19 Май 2006 23:28
Мнения: 105
От: Bulgaria
То пък македонската песен, че и певицата- не знам какви са им критериите на гласувалите за тях. Изобщо някой гледа ли колко са гласували?!
Muktadasaxkoburgidiotski
19 Май 2006 23:29
Мнения: 14,528
От: Mali
Истината е , че нашата песен беше една СЛАБА песен А Евровизията е конкурс за ДОБРА песен , а не класация на страните по държавни подкрепи за певците им. Слаба песен, даже дразнеща слуха , колкото и да се напъва певицата , по-добро не можеше да стане. А и Азис като беквокал... Направо ужас , предизвестен провал.
WHATS UP
19 Май 2006 23:52
Мнения: 2,363
От: Germany
В последните години печелят страните дарили Европа с най много емигранти.Който организира своята диаспора по добре, печели.Условието е само песента да не е пълна боза и да е в състояние да привлече и малко странични гласове.
Минавам от тук
19 Май 2006 23:57
Мнения: 5,214
От: Bulgaria
Не мога да споря за това дали е слаба или е силна песента
Но не е хубава. Не е весела, не е радостна, отразява обаче правилно
Занудливо тържествена с лека гнусотия на края
Освен това точно възпроизвежда идеологията на режима -хари рама харя ти е като рама
Досущ като на повечето авторитети на сцената
С други думи отлична е песента
Dominus
20 Май 2006 00:04
Мнения: 1,056
От: Bulgaria
Стига с този посредствен конкурс! Една от тежките ни неврози ни е докачливостта - всичко го приемаме лично и патриотично. Щом и такъв слаб и кичозен фест може да ни определя самочувствието - много сме зле! Големите нации се забавляват и самоиронизират по такива поводи - това е, което ни липсва. Самоирония!
Вени Марковски
20 Май 2006 00:10
Мнения: 345
От: Bulgaria
Къде ни е мястото?
По принцип Емил е прав, но не и това, че ние сме там, където ни е мястото - "на дъното".
Не ни е мястото на дъното, не и в изкуствата. Това е комплексът на малката нация, от който страдат много българи.
Мястото ни е там, където си го направим. Ако си го направим да ни е на дъното, тогава ще е там. Да се сравняват държави е все едно да сравняваш ябълки с круши. Гърция е толкова различна държава от България, колкото България - от Сърбия. Нищо общо няма между нас, освен историята. Но дори и тя по-скоро ни разделя, отколкото да обединява.
Един пример - в момента в чужбина има около 2 милиона нови български емигранти, на възраст от 20 до 40 години. Мнозина от тях са на отлични позиции и в никакъв случай не са на дъното. Но все още няма българско лоби - такова, каквото си имат поляци, гърци, арменци, евреи и т.н.
Защо те не са на дъното, а нашата певица се е оказала там? Защо не са си направили лоби, а другите са си го направили?
Защо България не използва тези млади, можещи хора, които със сигурност не са забравили Родината си?
Но вместо да се чудим над тези въпроси, по-добре да прочетем малко Кирил Христов и Иван Хаджийски. Нещата ще ни се изяснят много бързо.
Лошото е само в това, че българите непрекъснато гледат в канчето на другарчето, вместо в своето. И ако другарчето има повече ядене, не се хващат да си напълнят - С РАБОТА - и своето, а веднага почват, "Ама защо той", "Откъде-накъде ще има повече от мен?" и т.н.
И в тази връзка ще припомня едно старо съобщение, което си е актуално:

Димитър Ганчев, Вторник, 13 Юли 1999 - 14:46

Когато той (българинът) се възхищава от някого, инстинктивно си казва: "Абе я! Тоя да не е по-добър от мен!". И веднага си отговаря - "Не е!".
А щом не е по-добър от мен, а въпреки това [ e по-богат | e по-известен | има по-хубава жена, кола, къща, работа ] (ненужното да се задраска), следователно трябва да го мразя, защото ако него го нямаше, аз може би щях да съм на негово място!

Нека всеки, четящ тези редове, да си сложи ръка на сърцето и да каже че не съм прав като твърдя, че ние българите мислим как да премахнем конкурента си, вместо как да станем по-добри от него.

Бай Ганьо никога няма да признае, че някой е постигнал нещо благодарение на собствените си способности. Винаги ще отдава чуждите успехи на [ връзки | мръсни пари | мръсни сделки | криминални фактори ], или в краен случай - на късмет. И това е нормално. Другото би породило у него комплекс за малоценност. За 50 години у българина така беше насаден шаблонът "всички сме равни", че той по никакъв начин, дори подсъзнателно, не може да приеме противното...


Може би българите в чужбина, които са постигнали значителни неща - дори по западните стандарти, а да не говорим по българските мерки, не искат да правят лоби, защото могат да станат жертва точно на описаното по-горе от Митко.
Gan(ю)гоТрий
20 Май 2006 00:25
Мнения: 20,679
От: Bulgaria
Какво “на дъното”, бе глупаци. Напротив, и песента и Мариана Попова са доста НАД средното европейско ниво и песента ще си я свирукат и в Гърция. Хубавото си е хубаво - лайф из лайф. Комерческото е съвсем друго, но колко са като Нешка Робева да наложат хубавото над комерческото дори и при най-трудни условия?
Rednik South O.Z.
20 Май 2006 00:30
Мнения: 2,839
От: Burundi
Айде още един на който народа му е крив. Имам предвид колегата с ник Марковски. Ми като не ти харесва тоя народ, смени го с някой друг народ бе! Няма ли някой по-подходящ народ за тебе, македонски там нещо, сръбски, който да си харесва елитите, може да те хареса, а и ти него, вместо да псуваш българския народ по форумите. Айде смени си народа, че тоя не ти е на нивото, щото си кепази елитите, и следващия път си избери някой по подходящ за вкуса ти. Няма да си нито първия, нито последния. Тя, Родината е като носна кърпичка, нъл тъй?. .И други преди тебе са го правили, някои и по два-три пъти.
famous
20 Май 2006 00:32
Мнения: 552
От: Bulgaria
А-а,
новата "правилна" политическа линия - за доброто лобиране и създаването на впечатление. Да изглеждаш, вместо да си. Това много го можем: достатъчно е да се разходиш из София за да видиш какъв панаир на "създаването на впечателние" сме - ботоксирани дами с ежедневен бръшинг, излишно напомпани поръчкови коли, кули, охрани и др.
Незнам нито Англия, нито Франция да впрягат лобистки кръгове за някакъв жалък конкурс за дебютанти. Защото последното нещо, за което се гласува на него, са песните.
И друго питам - какво, ако например България беше спечелила Евровизия? Какво също питам като Гърция спечели Евровизия? Ако малко разширим балканския кръгозор, ще установим, че разликата са няколко реда в нашенската и комшийската преса.
Grosskopf
20 Май 2006 00:53
Мнения: 695
От: Bulgaria
Това матрялче ми прилича малко от вида - ако спечелим пускаш тая статия, ако загубим - оная...
Понеже не съм запознат в детайли с останалите изпълнители, ще говоря за моите любимци - финландците Lordi. При тях имаше опасност въобще да не ходят, щото нямаха достатъчно пари за пироефектите на сцената. Некви немски монополисти държали правата за Евровизия и им искали непосилни суми. Тогава се намесили организаторите на един финландски рок фест и додали необходимото. Иначе основен спонсор им е националното радио. В страната пък дори имало слух, че били агенти на КГБ, пратени от Путин да дестабилизират Финландия преди руска окупация, което обяснявало защо не искат да си показват лицата... Искаха даже г-жа президентът им да отмени класирането и да тури типична финландска фолклорна песен. А пък некъв финландец направо казал, че ще емигрира, ако тия спечелят конкурса... И кой знае още колко подобни дивотии. И въпреки че по време на изпълнението гърчолякът режисьор си сра в гащите и нито нещо се чу, нито нещо се видя - продължиха. Пък току виж с общи усилия сме ги вкарали в десетката
Поздрави...

---

[...] работа необмислена или недомислена, зле започната, без ръковоство или нескопосано ръководена, която сякаш по съдържание свършва със скандал, за да служи само за грозна регистрация на печалните си герои.
Що е то?
Gan(ю)гоТрий
20 Май 2006 01:09
Мнения: 20,679
От: Bulgaria
"Четете книги и гледайте филми... "Бразилия" на Тели Гилиъм, или "1984" на Оруел, "Фермата", Ан Райд.... Големия брат... - ха-ха..... "
Sta
20 Май 2006 01:32
Мнения: 5,780
От: United States
Защо Българина не си бил направил българско лоби в чужбина - се пита г-н Марковски. Да лобира и да избутва Българи напред във всяка една област? Да печелят Българите повече мачове и надпявания от представителите на другите нации? И ни пробутва отговора на г-н Ганчев че Българите си били такива - загрижени най-вече Вуте да е зле, докато другите нации били онакива - по загрижени да пробутват техните си хора и да правят мръсно на нас, Българите (демек и те загрижени за същото, но при друга дефиниция кой е Вуте).
Според мен това доста посредствено и елементарно обяснение не се дължи на това че г-н Марковски и г-н Ганчев са Българи, а се дължи на техните си лични качества, посредственост и елементарност. Среща се навсякъде. Доста хора, Българи и от други нации, не страдат от споменатия комплекс. Те нямат нужда някой да ги пробутва където им се иска да бъдат по причината че са Българи. Съответно нямат нужда те да избутат някой с цел да придобият малко самочувствие покрай него. И ако в някой ден това което правят не сполучи, няма да чуете "съдията е хомосексуалист", а ще го видите да се борят и да постига целите си без лобита. Да са Българи не е единственната им гордост и нямат комплекса и нагласата точно този да е критерия по който да превъзхождат конкуренцията.
Това е причината поради която победите на Топалов ме изпълват с гордост, а "загубата" на певицата да не ме натъжава никак. Щом е песента е станала шлагер, значи е добра. А на "европейците" , ако се фукат че тяхната певачка спечелила а нашата не - не им завиждайте. Даже вниманието дето сте им отделили досега не си струва.
Зую
20 Май 2006 02:44
Мнения: 3,322
От: Bulgaria
Какво ти лоби бе, Вени! Ти от форума не разбираш ли, че българите в България ненавиждат българите, които са в чужбина? По същия начин се отнасят и българските официални власти. Настройката в България е, че можем без всеки и прав му път. Не чакайте лобита за България от чужбина.
Gasparini
20 Май 2006 03:36
Мнения: 4,425
От: Germany
Зуе, по леко брат. Не българите , а само червените милиционери и назначени капиталисти храчат и беснеят срещу БГ имиграцията, защото си въобразяваха,
че ще им седят и работят бадева като кога ги беха заградили с мрежи.
Е разбира се че и разни по тъповатички им се водят по акъла и дуднят за изневери на родината, отце и майкопродавци, но то се па връща със както казваш, нема лоби -да са оправят.....
Rednik South O.Z.
20 Май 2006 05:08
Мнения: 2,839
От: Burundi
Не си прав, Гаспарини: Много от дечицата на червената номенклатура се изнесоха на запад , брата на луканов, дойнов в австрия, оня гуй гасан в хамбург, покойния павлов в америка и т.н. Повечето български емигранти обаче, са реализирани, улегнали хора, справили се с живота на запад, постигнали за 3-4 години това, което местните постигат за 30-40 - кой по-бързо, кой по-бавно. И всички побесняват, като чуят някой да се изказва обидно за родината им България. Направило ми е впечатление, че малцината неудачници плюят България като изоглавени скотове. И колкото по-пропаднали и неуспели се чувстват в чужбина, толкова по кресливо ругаят България. Грешиш и за лобитата. Лоби не се прави от пицаджии и метачи като тези, които кряскат подир България във форума. Няма нещо, което справилите се, да не биха направили за България, защото я обичат до полуда, както дядо Вазов обичал България, докато писал Под Игото в Одеса и както са я обичали хъшовете на Странджата.
Накрая една лична молба, Гаспарини. Само като ти видя Ник-а и ми се дояжда пица. Приемаш ли он-лайн поръчки? Давам добри типове. С тва "Гаспарини" приличаш на самоходна реклама на веригата пицарии от които разнасяш пици? Поздрави и две пици сичилиано с чесън, пеперони, сирене и една маслинка, ако обичаш.
Gasparini
20 Май 2006 06:04
Мнения: 4,425
От: Germany

Хм, Реднек south, абе български корнуто ... къде си тръгнал да чепкаш никове като само посоката ти показва мисловната ти и физическа нищета и импотентност и много помощ за жена ти от милозливи frendowe..
Кви си ги наброщолевил по горе, лобита, номенклатура, пропаднали , преуспели
Вазов, Ботев..бре психопат..???
Моя бизнес е малка фабричка за доматено пюре край Детроит. За пица че ти пратим 20 долара а иначе от мен един кашон доматено пюре free да си мажеш и без това червената мутра и задник, аре сега у лево и ногу по здрави на женка ти, корнуто....
Пешо Мастиката
20 Май 2006 08:07
Мнения: 2,018
От: Bulgaria
На мен пък песента не ми хареса. Много бавна и протяжна. Трябва нещо весело, леко, запомнящо се. В мажорна тоналност. Не ги разбирам тези глупости за лобите и диаспори.
pechen
20 Май 2006 08:16
Мнения: 108
От: Bulgaria
.. като "Градил Илия килия...
Aleksandrov
20 Май 2006 09:26
Мнения: 82
От: Bulgaria
Вени Марковски, поканвам те да посетиш сайта - (www.Belleville sur Loire) и да видиш какво правят българите в чужбина и как на България се възхищават...и и благодарят...!
Cruella de Vil
20 Май 2006 09:57
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Абе този конкурс ми се видя доста чалгясал и кичозен. Голямата част под вличнието на някакви ориенталски ритми. Хайде, на нашите географски ширини как да е, но от Запад се мъчат неумело да имитират направо да ти писне от безвкусицата. Със зараждането на толкова много независими държави тези от Изтока започнаха да доминират на този конкурс и да налагат модата. Това го обрича (с малки изключения!) на еднообразие. Вече от всички се знае, че ще спечелят участници от Изток.
Няма какво толкова да се вълнуваме, дори и страни с традиции в поп музиката (Ирландия например) трудно могат да пробият до челните места, а преди са печелили няколко конкурса. Конюнктура! Това да ни е кусурът!
Пък като гледам какви бози класираха (Литва например!) едва ли е толкова голяма загубата от участието на финала на този цирк!
Добави мнение   Мнения:47 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща