Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Над 13 000 подписа срещу мизерните майчински
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:23 Предишна Страница 2 от 2 1 2
KaizerSoze
02 Юни 2006 16:15
Мнения: 5,044
От: Bulgaria
Каките

Хубаво е на майките да бъдат давани повече пари или да им се плащат разходи - детски ясли, градини, учебници, транспорт и др. за да отидат парите при правилните хора - осигуряващи се.
Ясно е обаче, като бял ден, че раждаемостта зависи много силно от икономическото състояние на държавата, ако хората са материално добре - те имат повече деца, ако не - никакви облекчения и пари не могат да ги накарат да си отгледат повече деца.
lubopitnatanusha
02 Юни 2006 17:51
Мнения: 1
От: Bulgaria
След като държавата прибира по 3.5% месечно от заплатите на родителите за фонд майчинство, от къде на къде същите тези родители трябва да мизерстват като им се роди дете? Защо след като съм работила и съм си плащала данъци и осигуровки, за да издържам държавата, тази същата държава ме оставя със 160 лв, когато не мога да работя, за да отгледам бъдещия й данъкоплатец? Говорим за 2 години подпомагане на фона на 30 - 40 години плащане! Аз не искам държавата да ми гледа детето а искам да не ме оставя на социалния минимум след като родя! И в професията "майка" няма нищо лошо. Защо една жена да не може да направи този избор - да отгледа 3, 4, 5 деца, които да увеличат населението на България и да плащат данъци после? В крайна сметка населението издържа държавата и колкото повече е то, толкова по-богата е държавата.
Добави мнение   Мнения:23 Предишна Страница 2 от 2 1 2