Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
НАКРАТКО
Добави мнение   Мнения:3 1
paragraph39
02 Юни 2006 02:18
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Скандал! Парламентът разпуска армията 8 години предсрочно

Управляващите освобождават казармите, за да ги разграбят на безценица, заяви Борислав Ноев

В. "АТАКА"-02.06.2006- Натиснете тук
Безпрецедентно по своята национална безотговорност решение за закриване на наборната служба, 8 години преди предварително разчетените срокове взе комисията по отбрана и сигурност на парламента. В противоречие със стратегията и отбранителната доктрина на България управляващото мнозинство реши последните наборни войници да влязат в българските казарми на 1 октомври тази година. След това донаборници няма да се обучават, а ще имаме само наемна войска. С това нашата страна се превръща в прецедент в европейската и световна практика. Това съобщи за вестник "Атака" националистът Борислав Ноев.
При обсъждането на предложението е била предложена още една дата с оглед на сигурността на страната до приемането на България в Европейския съюз. Част от народните представители от управляващата коалиция са поискали това да стане от 1 януари 2008 г. Тоест поне година след влизането ни в ЕС.
"В света няма държава, която да разчита само на наемна армия. Освен това няма война, спечелена само от наемници", възмути се депутатът от АТАКА Ноев.
Съгласно стратегията за отбраната на България донаборната служба трябваше да отпадне постепенно до 2014 г. И да бъде заменена от наемници. Междувременно трябваше да се изгради структура, която да обучава населението за боравене с оръжие и да се създаде нещо като национална гвардия. Такива структури имат всички страни. Те се ползват в екстремни ситуации, а също така при бедствия, аварии и дори в случай на нападение на държавата.
"Подозирам, че управляващата коалиция се опитва да освободи казармите, за да ги разграби на безценица", заяви за вестник "Атака" Борислав Ноев. Според него те са апетитни парчета, тъй като разполагат с отлично поддържана инфраструктура - пътища, В и К, ток, телефони. Националистът смята, че на "апетитната хапка" са хвърлили око обръчите от фирми, които бързат да откраднат каквото могат, преди България да е станала член на Европейския съюз.
USA2-2
02 Юни 2006 03:29
Мнения: 1,520
От: Bulgaria
Параграфе, не разбирам защо пла4ете. Разбирам следващите избори да ви бяха в кърпа вързани, та да кажете: "Оставете нещо и на нас!" А вие така и така никога няма да се доберете до власт, така 4е какво ще ги правят казармите - това изобщо не ви засяга. И не пла4ете за Бг армията, нея и сега я няма никаква, а и едно време си беше абсолЮтен мухъл.
ТАПА
02 Юни 2006 11:50
Мнения: 6,883
От: Bulgaria
За мен армията е абсолютно ненужна . Ако има наемници то те по свое желание ще ходят по мисии и ще получават, да се надяваме добро възнаграждение. Така ще се избегнат невинни и насила , против волята давани жертви.
А колкото до това , че войска може да опази границите ни, това е несериозно. Примери колкото искате - Югославия, Бл. Изток и т.н.
Добави мнение   Мнения:3 1