Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Шефът на пожарната пред уволнение
Добави мнение   Мнения:20 1
Fafo
02 Юни 2006 02:36
Мнения: 340
От: Bulgaria
..... и прасе. Как пък не се намери некой да си напише името под или над статията. Или е "ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ"?
По основното обвинение - невнвсени мита... - а бе уважаеми, тоз мискинин, тоз велик нарушител, съпоставим с най-тъмните образи от криминалната ни история, отпреди освобождението, да не би да си полива двора с внесените пожарни коли, или да ползва високите стълби да си обере джанката бре? Май дъгее контифигурацията, в ниския край, попрекали! Евала за статийката - "кон ухапа милиционер".
Chicho Dr.
02 Юни 2006 06:05
Мнения: 8,006
От: USA
Нищо, Бойко Борисов is available.
fire73
02 Юни 2006 06:38
Мнения: 53
От: Bulgaria
ейййййй, крайно време беше! в пожарната е едно безвремие заради него. дано само не сложат по-голям дебил
Алтънгого
02 Юни 2006 08:30
Мнения: 126
От: Bulgaria
Че в пожарната си стоят от 100 години в безвревие си е така , но да го обвиняват в това , че не е платил мита си е най-голямата глупост дето могат да измислят някои доганчовци. Да не забравяме , че те са се прицелили там . Тогава във всички пожарни командата при пожар ще е " ЮРУШ!"
Mitnicharъ
02 Юни 2006 08:35
Мнения: 6,877
От: Bulgaria
Няма дори да чета статията; не ме интересуват никакви обвинения срещу Войнов,
откакто го видях с очите си да влиза в огъня, и, също така, до ранни зори да бъде при спасителните екипи по време на наводненията. Когато видя Етем или Петков да постъпват така, може и да си променя мнението.
ЗИТО
02 Юни 2006 08:57
Мнения: 2,864
От: Bulgaria
Борбата е къде да отиде пожарната.Не можаха да сломят съпротивата на Войнов да бъде подчинен на Емел Етем и му спретнаха, проверка. А той си е професионалист със всички качества , който стоят зад това определиние.
voodo
02 Юни 2006 09:17
Мнения: 307
От: Bulgaria
Войнов си има кусурите, но е един достоен Българин, който винаги е защитавал каузата на ведомството и страната си. Понакога доста недодялано, но това си му е стилът. След като заяви категорично, че няма да ходи при кючекчийката, започнаха да му кроят капата. Обвиненията за неплатени мита са смехетверни. Първо, получените дарения са на много ниска стойност, защото техниката е стара и не меже да струва милиони, пък камо ли митата да са толково. Второ - не пожарната, а митницата е в нарушение за несъброни митни сборове. Трето - ако наистина е трябвало да бъдат платени, то министрите на МВР са виновни, че не са му осигурили финансов ресурс да си плати митата.
kolione
02 Юни 2006 09:56
Мнения: 307
От: Bulgaria
Имал съм възможността да се срещна с г-н Войнов и съм останал с впечатлението, че той е свестен човек, изцяло посветен на работата си и отдаден на ведомството, което оглавява и на хората, които работят там. Неговите подчинени се отнасяха с огромно уважение към самия него, като става дума наистина за уважение, а не за сервилничене. Малко са началниците в тази държава, които могат да се похвалят с такова нещо.
Поради това ми е чудно кой е този служител, който е пуснал "жалба" срещу него. Вероятно просто някой некадърник, който иска да седне на стола му. Такива има много, а във всяко стадо си има мърша.
Войнов е един от малкото хора в тази държава, начело на важна институция, който е "надживял" безброй правителства, премиери, министри... И винаги, рано или късно, е влизал в конфликт с някой от тях. През зимата на 1997 г. той лично се опълчва на Жан Виденов и му казва, че докато е шеф на пожарната, срещу хората, излезли на справедлив протест срещу некадърното управление на БСП, няма да бъдат пуснати в действие пожарни автомобили. Никой не е безгрешен, но той със сигурност е човек, който ако има и иска да каже нещо, не се снишава, а го казва без заобикалки, високо и ясно. Това е и "нарушението", заради което са започнали "проверки" срещу него. Нищо ново под слънцето. Лошото е, че в държавните институции миризмата на мазно овнешко и на гранясала баклава взе да става все по-неприятна и все по-непоносима.
emoto
02 Юни 2006 09:59
Мнения: 1,585
От: Bulgaria
Абе професионалист си е човека. И си е отдаден на службата. Лесно е да бъде оплюван, ама са малко способните да запазят пожарната функционираща - без пари.
2pee
02 Юни 2006 10:07
Мнения: 2,613
От: Bulgaria
Не ВОИНА - Войнов ми оназ МЕТЕМ да е хваща метлата и от където е дошла!!!
Но преди това ПРОВЕРЧИЦА и направете - за да разбере Духанчо как другите се обграждат с обръчи!!!


niki1234
02 Юни 2006 10:14
Мнения: 1
От: Bulgaria
Тук явно доста хора се изказват неподготвени или не знаещи за какво става дума.
1. За безмитната техника за която става дума, имаше статия преди време във в.Монитор.въобще не става въпрос за пожарна техника или оборудване а бяха написали за леки коли мисля, модел АУДИ 4 и 6, еее това лесно може да се провери - ако някой пожарен шеф се вози на такава като служебна да, но в противен случай????, също в тази статия тогава се писа за "продобивката" на Войнов на морето, в Приморско - хубаво "парцелче" ама доста хубаво (благодарност от кмета или общински съвет за това че там направил пожарничка, ами така де, нали Приморско стана община струва ми се, каква община е ако си няма пожарна) ) и как местните пожарникари му работили като ратай на местенцето.
2. Ако някой си спомня предаването по Нова телевизия за газостанциите в София и то специално за една на която разрешението от пожарната ( в пълно нарушение на изискаванията) било издадено от заместника на Войнов и на интервюто точно този заместник (вече пенсионер) мънкаше като идиот - в началото - не бил негов подписа, после ама може и да е моя и т.н. - абсолютен цирк)), в друга една статия по пресата Войнов се беше изказал нещо от рода пожарникарите да помагат на децата от домовете (нещо много благородно наистина) обаче как - да правят кисело зеле за да имали за зимата)))))) оставаше да прикани и ракийка да има сварят)) така де да си имат за зелето), друг идиотизъм който ако следите темата е как преди време беше обявил че пожарните правили списъци с хора който са инвалиди, лежащо болни и т.н. за да действали по бързо ако се обадят за пожар в такъв адрес - интересно ми е дали когато отиват на пожар екипите на адрес който не попада в тези списъци не бързат или спират да пият кафе или биричка по пътя)??, друг също идиотизъм е това с "влизането в огъня" - ами като не знаеш какво да работиш взимаш работата на другите и особенно ако има медий наблизо) да сте видияли м-р Орешарски на проверява коли на митницата, или м-р Р.Петков да ви е спрял с палка на улицата за да ви проверява книжката за колата или пък с пистолет да гони престъпници ... тук може много примери да се дадат, не е негова работа да влиза в огъня - за това си има подготвени и тренирани пожарникари на който точно това им е работа.
3. Относно "борбата" на Войнов пожарната да остане в МВР??? първите изказвания за това от негова страна се появиха чак когато Емел Етем и Доган май го "поразлюбиха" - нима не ходиха толкова пъти заедно ( Емел Етем, Войнов и Николов от граж, защита) по командировки по чужбина и по специално в Русия (където между другото има точно такова Министрество на извънредните ситуации и в него са всички тези спасителни служби).
emoto
02 Юни 2006 10:41
Мнения: 1,585
От: Bulgaria
Мики, това дето говориш не е злоупотреба със служебно положение. Става дума за незаконно забогатяване.
Ако Аудитата са внесени сато служебни пожарникарски коли (с такива наприме да се придвижват инспекторите и специалистите) то за тях пак не се плаща ДДС. Въобще за бюджетните организации ... какво ДДС. Преместване от единия джоб в другия и после връщане в първия.
Но че успя да сахрани пожарната и да се чудят чужденците как успяват да гасят пожари с коли и оборудване дето те са бракували и зачеркнали от преди десетилетие !!!
SINDBAD
02 Юни 2006 10:51
Мнения: 6,430
От: Bulgaria
Този червей, който е писал срещу Войнов наистина ще си заслужи съдбата да пълзи вечно! Ако махнат войнов, това означава, че в тази държава НЯМА ДА ОСТАНЕ НИТО ЕДИН КАДЪРЕН ШЕФ, който винаги е първи на всеки пожар или наводнение. Познавам го лично и го твърдя на 300%.!!
komar1
02 Юни 2006 10:59
Мнения: 7,007
От: Bulgaria
Niki, 1234, Идеята на Войнов за списъка на инвалидите хич не е идиотизъм!! Специално за теб ще се опитам да го обясня по-простичко.Човек в инвалидна количка живее на 4 етаж.Става пожар.Може ли той сам да избяга от сградада?? Невъзможно е!! И като дойде пожарникарите, след като знаят, че на този адрес, на 4 етаж има такъв човек, първо него да спасят, а не да гасят покрива.Включи ли?? Не е толкова сложно!!
voodo
02 Юни 2006 12:31
Мнения: 307
От: Bulgaria
Ники, въобще не си наясно за какво говориш.
Човека наистина си е професионалист и в тези условия - без пари и с техника на по 25-30 години, успяваше да закърпи положението. Ти знаеш ли, че от 1988 година до този момент не е купена нито едно специализирана пожарна кола? /тук не слагам астричките, даренията и конфискуваните от митница автомобили/. Знаеш ли как се поддържат Зилове и Татри на по 40 г. да са в изправност без пари? Като не знаеш, трай си и не препечатвай тъпи журналистически партенки. Войнов си има и кусури, на не са тези, посочени от нагласената проверка.
Клански
02 Юни 2006 12:53
Мнения: 592
От: Bulgaria
С всичко мога да се съглася за Войнов - наистина изглежда свестен човек. Не мога само с едно: как може шефът на "Противопожарна охрана" да хвали хората си, че всеки ден гасяли по 300 пожара! /Справка - интервютата му по телевизиите пред две години, когато пожарите не стихваха, а него го обявиха за "Мъж на годината". Осажден от огъня, обветрен от непрекъснатите вертолетни полети.../ Държавата плаща на тези хора първо да ПРЕДОТВРАТЯВАТ пожари, значи да ни пазят от пожари, и едва на второ място - да гасят. Щом има какво да гасят - значи тяхната лоша превантивна работа е била причината. Затова тази служба се нарича "противопожарна", а не "пожарна".
Такова разбиране имаше и Бойко Борисов, когато беше в МВР - той беше убеден, че е назначен там ЛИЧНО да хваща престъпниците или да ръководи "ювелирните" акции /камерите все го хващаха на местопрестъпленията.../ А МВР трябва преди всичко да работи за предотвратяване на престъпленията. МВР ще си е свършило работата тогава, когато в държавата са свършили престъпленията.
Едва ли е злоупотребявал - не ми изглежда на мутра /макар че...знае ли се?/, но шефът на Противопожарна охрана, допуснал за един ден в една малка държава да горят 300 пожара, си е за уволнение само поради тази причина.


pipe7
02 Юни 2006 17:56
Мнения: 1,055
От: Bulgaria
Лични впечатления нямам-гледала съм го при критични ситуации на репортажи по ТВ-то. Има вид на отговорен и честен човек. Май-май някой иска да му вземе мястото!
Монтен 1
02 Юни 2006 18:27
Мнения: 3,218
От: Bulgaria
Ясне е, че мърлата Етем е успяла да подготви нещата.
Войнов се надява още на Петков, ама щом е стигнал да се надява на Шадрафанчо ....явно вече е отписан
metamorph
02 Юни 2006 18:39
Мнения: 3,699
От: Bulgaria
Че е професионалист , професионалист е .
Де да можеше и други пожари да гаси.
Хрумва ми например следната противопожарна акция( инетервю от мястото на събитието): " .... противопожарните отряди , начело с Г-л Войнов, успешно овладяха и потушиха пожара на алчността и корупцията бушуващ в българския политически "елит" "
Дошло е време!
Клански
02 Юни 2006 20:48
Мнения: 592
От: Bulgaria
Не се е родил още такъв "пожарникар", човеко! Би било чудесно, наистина! Тогава по форумите щяхме да си бъбрим само за качеството на пиячката /ама то тогава и менте няма да има.../

Добави мнение   Мнения:20 1