Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Оплакване до г-н Бота
Добави мнение   Мнения:14 1
Eisblock
04 Юни 2006 08:27
Мнения: 9,157
От: Iceland
ОПЛАКВАНЕ


Уважаеми г-н Бот,

с настоящето желая да Ви обърна особено внимание върху съдържанието на писаниците на ника чичо Фичо и в по-малка степен на съпругата му Нели в последните 10 дена.

Дали сте вникнали в смисъла им или не сте имали възможност е далеч от възможностите ми да правя или желая оценка. Вие сте Ботът на този Форум, имате написани Правила които Вие следите да се спазват. Оценки на Вашата безпристрастност и политиката на Редакцията - също не са моя работа, а още по-малко задължение. Без съмнение можем да бъдем единни в мнението, че не е наша работа да сме загрижени за нечие здравословно състояние – а само до последствията от нечии евентуални отклонения на тази плоскост и то единственно ако има непричом засегнати!

Въпросната двойка обладана от мисионерско-кръстоносен плам да донася “правилната светлина” до душите на “аборигените български” премина в цитирания период в темата за Коритаров (вече затворена от Вас) и в темата “99”, множество лимити и граници. С действията си и писаниците си те надхвърлиха значително не само добрият тон и елементарните правила за общуване, но навлязаоха масивно в полета където може и трябва да се търси Наказателна отговорност.

Думата ми е за нападки, твърдения за извършена криминална дейност не само от предполагаемите им опонети, а и към (така или иначе) обществени имена и изнасяне на лични данни. Аргумента, че щом те са се проецирали и експонират в интернет без срам и свян, то и другите трябва да го правят, не е ненужно да се оборва. А-приори отговора е ясен. Не само това, но тяхното нападение срещу форумката Фани, която се осмели да има друго мнение, мнение различно от тяхното, е дълбоко показателно. Щом една тяхна, величана от същите “приятелка”, можа така да бъде унижавана (според убогите им морални норми) – “Била се омъжила в САЩ със слепец по обява!!” – виждаме и можем да си представим, на какво са способни тези двамата спрямо тяхните въображаеми “врагове”!!

Стигнаха до там, че да питат ника Митничар, дали съпругата му е все още вярна към него, защото колегите’и уж говорели това или онова за морала ‘и!! Известно е коя е съпругата и как същите бяха изпаднали неотдавна в амок под статия за г-жа министър К.

Засегнат съм с купищата клевети към мен и свързването ми с едно предполагаемо мое “обкръжение”, с твърденията за криминални деяния и изнасяне на (в голямата си част превратно и злобно коментирани) на някакви си “Факти” и лични данни! Стигайки до твърдения за местоживеения и пр. и пр. безумия. Ако тези имат данни за всичко това - нека заведат дело. Нещо което всеки може.

Засегнатрите също могат да заведат дело за разпространяване на злостни клевети спрямо форумци, но тук вече ще има ответни действия с неща които вече биха засегнали Форума на в. СЕГА заради гадостите писани по адрес на обществени фигури!

Г-н Боте, благодаря предварително за евентуалните Ви усилия да съхраните доказателствата за пред съответните власти и се надявам да се постигнете умиротворяване на Форума – вече третият форум където подвизаването на тези две фигури е донесло само разправии и ядове за всички засегнати...

... Наличието на чума не е причина да се отказваме от ограничаването и лечението ‘и.

С поздрави: - Ейсблок
Старшината
04 Юни 2006 12:52
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
Присъединявам се!
Старшината
Геновева
04 Юни 2006 13:19
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
Онзи ден, в темата за досиетата, когато два-три пъти изоках за
вопиющата търпимост, нямах предвид незатварянето на темата, както мнозина помислиха, а именно изнесеното от Ейсблок - като действия и нулева реакция към тях.
Но понеже съм разбрала, че тази търпимост е някакси заложена, by default, (причините за което не ме интересуват и нямам желание да ги знам), не бих могла да се присъединя към горния апел.
Просто защото е така безрезултатен, както и протестът срещу данъка общ доход.
Да бъдем реалисти - поне при тази констелация.
Сибила
04 Юни 2006 15:25
Мнения: 15,613
От: Bulgaria

Не се присъединявам също към горния апел. Той е едностранчив и не съдържа цялата истина.
Битката се води от двата лагера с едни и същи средства и на принципа - каквото повикало, такова се обадило.



Понеже бях обвинена от колега съфорумец, че си затварям очите пред предизвикателствата на едните, а коря другите, то направих си труд да погледна кой е започнал разправията във фамозната тема за Коритаров и досиета. Доказателствата се намират на втора страница на темата - развитието е предвидимо.


Някои хора явно се намират във форума, за да водят тази единствено значима за тях битка, която осмисля иначе скучният им, вероято, реален и виртуален живот.


Спри и ти, Айс, нека спрат и другите "слабонервени" и не намесвайте г-н модератора тук.
Проблемът си е ваш, а го правите общ.
Хайде малко тишина по тоя въпрос, истината ми е по-скъпа, пък и съм минала отдавна по тоя път, омръзна ми всичко това, ей Богу.

Редактирано от - Сибила на 04/06/2006 г/ 15:29:22

Геновева
04 Юни 2006 15:45
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
Моля, моля, моят отказ от протест не е свободно избран, а е наложен от
констелацията, принудителен е, поради обречеността си, не знам как по-ясно да го кажа. Но мисля, че и от разяснение няма смисъл.

Сибила
04 Юни 2006 15:57
Мнения: 15,613
От: Bulgaria


Кое съзведие имаш предвид, Геновева - Воловар, Дева или Скорпион?


С тая пусна иносказателност, нашата, оплетохме се в чак в косите на Андромеда.
Геновева
04 Юни 2006 16:21
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
Пази Боже, съзвездие, чак такава възвисеност.
Имах предвид значението му като - съчетание. От фактори, овластени и подвластни, от политика - издателска и човешка, и най-вече от приоритети.
Не иде реч за нашите такива, т.е. на форумците.
Така че спокойно, няма нужда да поемаме ролята на развълнувани бръмбари под стъклото на музейната витрина.
Щото и без нас музей няма да има, нали, но пък кои ще са на централна витрина,
кои - турени в хранилището, краткосрочно или дългосрочно, кои - изметени от чистачките на музея на боклука, това всичко няма много голяма връзка с функционирането на музея като такъв.
Сибила
04 Юни 2006 16:34
Мнения: 15,613
От: Bulgaria

Ех, ех и ти - а как ми харесваха на мен тия съзвездия, свали ме ти на земята, в прозата скучна, .

Останали сме си всички, за радост ли, за ядове отровни ли, в хербария, между листята на нетните тетрадки.

Като първопроходници, от нас ще се учат идните поколения за доброто и за злото интернетно, като бащите на американската конституция ни виждам, а наште песни все ще се четат . Отидохме си ние курбан в тоя експеримент.

Но да се погрижим барем, викам си, за песните, дето ги пеем, всеки на свой глас, в тоя многогласен, пъстър хор.




Редактирано от - Сибила на 04/06/2006 г/ 16:35:29

bot
04 Юни 2006 22:16
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
За конкретната тема вече е пояснено защо е оставена и какви са причините да се развие така. Сибила (моите почитания) го е забелязала, както би го забелязал и всеки друг непредубеден човек. вероятните варианти да се развие тази дискусия са три:
1. приключва обсъждането й (вече станаха 3-4 опита).
2. остава ми някой свободен уикенд и я модерирам според правилата на форума, тъй като тя не успя да обсъди абсолютно нищо, а продължението й успя да постигне целта си (според мен). А тя е че за повечето провалени теми са си виновни самите участници, тъй като винаги търсят вината в други фактори, а не в самите себе си.
3. участниците самостоятелно изчистват постингите си, които не са свързани с темата и нарушават правилата, а после минавам и аз за блясък.

Останалите теми набързо - тъй като са разхвърляни, ще ги събера тук.
Не ме интересуват участниците в реалния им живот. Може да са много добри, задружни, интелигентни и приятни хора, но работата ми е да им преценявам постингите. Следователно, съдя само по постингите, а познанията ми за "невиртуалния" им живот само дооформят общата картина на моите представи. така че аз не смятам, че щом някой е извънредно симпатичен, обаче интриганства по форумите, то аз трябва да се съобразявам с общото мнение.

В темата се вижда как се развиват нещата - който не може да види, да се опита да мисли, докато чете. Останалото са инсинуации. В никакъв случай не оправдавам който и да е, писал извън темата лични нападки и т.н., но не съм морален съдник, задълженията ми се ограничават спрямо постингите на участниците, както вече написах. Но за мен е несправедливо участниците да имат различни права - една група, понеже е по-многобройна и има лични контакти помежду си, да обижда и провокира друга група. Но това не оневинява и другата група - и двете нарушават правилата и ще бъдат санкционирани.
Бих отбелязал специално участието на ник Геновева във ВСИЧКИ тези спорни и скандални теми - от "сеирджийското" разпалване на страстите до "оперното" вайкане накрая. Гледам, че е стигнала дотам дори да пояснява вместо мен кой за какво е изтрит и то дори с лъжа, която ме злепоставя и като човек, и като модератор, тъй като се старая да бъда принципен - никога не съм трил тема на Дон Микеле, никога 99 не е имал дългосрочен бан, а никът Простотия е получил бан, когато с него е писал друг участник и е нарушил правилата (всички тези никове са с общоизвестни пароли, публикувани във форума, което също е забранена практика по форумите, но беше заварено положение за доста никове и затова не се намесвам досега) . Съответно, Геновева получава краткосрочен бан, тъй като успя да мине границите дори на моята търпимост, която за тези 2 години бе уникална за който и да е модератор.

На другите "родници", "безродници" и "сеирджии" препоръчвам да почистят постингите си в темите от последните дни, които грубо нарушават правилата на форума.
steppenwolf
04 Юни 2006 22:27
Мнения: 4,887
От: New Zealand
Не съм забелязал Геновева да разпалва страсти, точно напротив - опитва се да убеждава участниците в съответната тема да не отговарят на провокациите.
bot
04 Юни 2006 22:35
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Вие не забелязвате, че дори подехте смешната тема за айпишките, камо ли нещо друго. Няма да търпя десетина човека със стари сметки да развалят удоволствието и дискусиите на останалите стотина, колкото и да са многословни и да определят сюжетните линии в дискусиите.

Все едно някой на мен да ми каже сега - не му отговаряй на този steppenwolf, той само се заяжда, разваля дискусиите, ах, ох, их, то тук, то там, ах, темата отиде, тези конвергенции преминаха в конвулсии, ама знаех си аз, ох, их, ах...

Редактирано от - bot на 04/06/2006 г/ 22:38:43

steppenwolf
04 Юни 2006 22:38
Мнения: 4,887
От: New Zealand
Предполагам нетърпимостта ще се разпростре и в днешните теми, апропо имахте ли време да хвърлите вече поглед и там? Имам предвид теми като "99", новата тема на Сибила и т.н.
bot
04 Юни 2006 22:39
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Не, утре като почна работа ще се постарая да погледна.

Но най-вероятно ще почистя към края на седмицата, към петък остават пролуки.
steppenwolf
04 Юни 2006 22:40
Мнения: 4,887
От: New Zealand
Ок, приятна неделна вечер и не пропускайте "Тримата от запаса".
Добави мнение   Мнения:14 1