Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Прокуратурата рови в стенограмите на кабинета за Царската болница
Добави мнение   Мнения:12 1
paragraph39
26 Юни 2006 00:58
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
/:/ "...Филчев вече обясни, че не може да се търси отговорност, защото решението е било на кабинета, който е колективен орган. А основен принцип в наказателното право е, че отговорността е лична."
......................................... ......................................... .....................................
Никой НЕ е казал и настоявал да се търси "Колективна Отговорност" от Министерския съвет/Кабинета/- сиреч, че всички членове на Мин. Съвет/Кабинета/са виновни по Дефиниция и Еднакво?!! НАПРОТИВ, Отговорността ТРЯБВА да се търси от всеки член на кабинета-ИНДИВИДУАЛНО! За "СЪУЧАСТИЕ" при вземане на НЕполитическо решение/каквото е решението за строеж на КОНКРЕТНА Детска болница- но без Търг или Конкурс!/!!! Такова Решение на МС НЕ е политика, а е, май, далавера?!? За която ВСЕКИ член на МС трябва да си понесе Отговорността- според "заслугите" му!
boby1945
26 Юни 2006 08:33
Мнения: 4,915
От: Bulgaria
Предвид събитията в Италия и доклада за влизането ни в ЕС, нещо трябва да се намери и едни уши да бъдат изтеглени! Подходящи са Милен Велчев , Министъра на здравеопазването по това време, Симеончо, Филчев във всички случаи и който още не ви лицеприятен!!! Ще звучи много гот, нов главен прокурор, веднага разкрития в стил "добри момченца за ЕС", положителен доклад през септември и Румъния ни "диша прахта"!!! Гот!
Pin1
26 Юни 2006 08:46
Мнения: 983
От: Bulgaria
Филчев вече обясни, че не може да се търси отговорност, защото решението е било на кабинета, който е колективен орган. Очевидно е, че само на Филчев не му е ясно?!, че той взема решението по принцип, а след това колективното решение се реализира от конкретeн министър със зададени и подписани от него параметри (цена, изпълнители, начин на финансиране и т.н.). Точно в конкретните параметри от всякъде светикорупцията. И точно затова от Величеството беше сменен и министърът на здравеопазването. А в Хитлерова Германия след колективните им решения качиха на бесилото отговорните министри, а главният им (Хитлер) се самоуби.
Бай Драган
26 Юни 2006 09:42
Мнения: 12,047
От: Bulgaria
Ако не реално, то тогава морално да осъдим , че цялото правителство на мошенника е било КОРУМПИРАНО.
Han
26 Юни 2006 10:00
Мнения: 18,932
От: Bulgaria
Много са забавни наште "висши" прокурори (нито са висши, нито са прокурори!)
Нямало начин да го обвиним, ей го на, умен е, оплел си е кошницата, прекарал е решението през колектива... Обаче Великият бандит Ал Капоне изгни в затвора не за десетките убийства и подкупи, а за дребния пропуск да си плати данъците.
Мадридския австрийско-италиански Велик "Цар" също не си е платил данъците !
Действайте!!!

Редактирано от - Han на 26/06/2006 г/ 10:02:38

paragraph39
26 Юни 2006 10:09
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
HAN,
Ти, май, си забравил, че НДСВ-то Му гласува промени в Данъчния закон и премахна "Данък Наследство" , за да НЕ плаща "Царя"им данък върху МИЛИОНИТЕ, които Той получи, като Наследствени РЕСТИТУИРАНИ Имоти!!!
veritas
26 Юни 2006 10:58
Мнения: 1,777
От: Bulgaria
Той поясни, че според италианския наказателен кодекс да си записан в списъка на разследваните изобщо не означава, че си обвинен в нещо.


Ха-ха-ха-хааааааааааа
Сигурно ги записват в списъка на разследваните за заслуги към световната наука , примерно?
Han
26 Юни 2006 11:06
Мнения: 18,932
От: Bulgaria
Не съм забравил, и не визирам само данък "наследство", който "царя" предвидливо си спести
Българските "прокурорите" нещо се ослушват, та трябва италианци да им вършат работата
emoto
26 Юни 2006 11:07
Мнения: 1,585
От: Bulgaria
Тоз параграф (не горепишещия) за колективната БЕЗотговорност е голяма работа. След като парламента гласува Министър председател отделно и му възлага да състави правителство, което също се гласува отделно, впоследствие не може да търси отговорност от примиера, защото подчинените му вкупум решили нещо, дето не било съвсем редно???!!!
Ужасно безуми.
Директора на фирма, дето е вписан в съдебния регистър на фирмата, ще бъде освобаден от отговорност за извършено нарушение, защото решението за това нарушение е взето от борда на директорите или управителния съвет. Кога ще стане това ?
paragraph39
26 Юни 2006 11:30
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
При Демокрацията, т.нар. "Колективна Отговорност" НЕ се налага и НЕ се прилага! Но...
Т.нар. "Колективна Отговорност" означава, че Отговорносттта се носи от ВСИЧКИ- БЕЗ значение на конкретния "принос" на всеки при извършването на Престъплението! Съвремеинната демократична Наказателноправна наука ОТХВЪРЛЯ такава НЕндивидуализирана Наказателна Отговорност- изхождайки от Принципа, че Наказателната Отговорност е винаги ЛИЧНА/а НЕ колективна/ и, че Наказанието на всеки е /трябва да е!/ съразмерно на степента и вида на участието му в извършеното Престъпление!
Т.нар. "Колективна Отговорност" я има в други клонове на Правото, но НЕ и в Наказателното Право- под формата на т.нар. "Солидарна Отговорност"! Например, Отговорността на екип продавачи в магазин, при установяване на липси- Отговорността се носи от всички- НА КУП!- но после всеки има право на Иск срещу останалите, ако той докаже, че НЯМА "заслуги" за Липсите или, че "заслугата" му е минимална!
В Наказателното Право, обаче, важи и се прилага формулата "СЪУЧАСТИЕ" на Съучастници! При това, прилага се при строго спазване на Принципа, че ВСЕКИ конкретен Съучастник отговаря единствено и само съразмерно на вида и степента на съучастието му!
Ерго, наистина НЕ може да се търси т.нар. "Колективна Отговорност" при извършено Престъпление, но МОЖЕ и ТРЯБВА да се търси СЪУЧАСТНИЧЕСКА Отговорност при извършено Престъпление! КАЗАХ!
......................................... ...................................
НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
...
Р а з д е л III
Съучастие
Чл. 20. (1) Съучастници в извършването на умишлено престъпление са извършителите, подбудителите и помагачите.
(2) Извършител е този, който участвува в самото изпълнение на престъплението.
(3) Подбудител е този, който умишлено е склонил другиго да извърши престъплението.
(4) Помагач е този, който умишлено е улеснил извършването на престъплението чрез съвети, разяснения, обещание да се даде помощ след деянието, отстраняване на спънки, набавяне на средства или по друг начин.
Чл. 21. (1) Всички съучастници се наказват с наказанието, предвидено за извършеното престъпление, като се вземат пред вид характерът и степента на тяхното участие.
(2) Подбудителят и помагачът отговарят само за онова, за което умишлено са подбудили или подпомогнали извършителя.
(3) Когато поради определено лично свойство или отношение на дееца законът възвежда извършеното деяние в престъпление, за това престъпление отговарят и подбудителят, и помагачът, за които тези обстоятелства не са налице.
(4) Особените обстоятелства, поради които законът изключва, намалява или увеличава наказанието за някого от съучастниците, не се вземат предвид за останалите съучастници, по отношение на които тези обстоятелства не са налице.
Чл. 22. (1) Подбудителят и помагачът не се наказват, ако по собствена подбуда се откажат от по-нататъшно участие и попречат да се извърши деянието или предотвратят настъпването на престъпните последици.
(2) В тези случаи се прилага съответно разпоредбата на чл. 19.
...
Чл. 35. (1) Наказателната отговорност е лична.
(2) Наказание може да се наложи само на лице, извършило предвидено в закона престъпление.
(3) Наказанието е съответно на престъплението.
(4) Наказание за престъпление се налага само от установените съдилища.
milcho
26 Юни 2006 14:40
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Да проверят и стенограмата от дебата в НС и там имаше отявлени защитници на тази прословута болница...
DILBER TANAS
26 Юни 2006 16:59
Мнения: 2,019
От: Bulgaria
Параграфе

Остави го Царя и министрите му. Савойската "афера" вече не е актуална! Нали знаеш - "Всяко чудо, за три дни".

Друга ми е приказката. Нали казваше, че от много инфо глава не боли? Прочете ли това - Натиснете тук- "Краят на китайския бум"?

Бъди здрав!



Добави мнение   Мнения:12 1