Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Голямото скатаване на досиетата
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:28 Предишна Страница 2 от 2 1 2
Perkoles
10 Авг 2006 22:12
Мнения: 7,433
От: Australia
Голямото Скатаване...
beagle
10 Авг 2006 22:24
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
Барбарони , престанете ! Къде са ключовете за лодъчна палуба ?

paragraph39
11 Авг 2006 00:24
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
РИЖ,
Наистина БЪРКАШ!
Сигурен съм, че можеш да схванеш за какво говори/пише/ тук моята скромна персона, но или те мързи да /по/мислиш, или ти е кеф да НЕ мислиш?!
ПОЗИЦИЯТА ми по въпроса за т.нар. "досиета" на служители и сътрудници на ДС, както и на "ЖЕРТВИТЕ" им, е пределно ясна:
1. Който от тях и извършил Престъпление- да бъде съден и ОСЪДЕН! Едва след това да бъде даден свободен достъп до "досието" му- БЕЗ негово съгласие!
2. "Досиетата" на служители, сътрудници на ДС, както и на ЖЕРТВИ им, да бъдат разсекретявани само при КОНКРЕТНА Нужда и само с тяхно СЪГЛАСИЕ!
3. Всички други АРХИВИ на ДС и ВКР/ и РУМНО/ да се отварят само ако това НЕ представлява заплаха за "националната сигурност" или за ЛИЧНАТА сигурност на НЕизвършили Престъпления лица!
Ерго, НЕ виждам никакъв смисъл и резон някой да има право да прочете какво пише в "досието" на ДРУГ ! Все пак, става въпрос за ЛИЧНИ ДАННИ на този, другия- НЕзависимо дали са верни или НЕверни/а ако са НЕверни- изобщо няма смисъл да се четат, нали?!/! И НЕ съм съгласен, че служенето или сътрудничеството на бившето ДС е "Престъпление"- по дефиниция! Ако е Престъпление, значи тези хра ТРЯБВА да бъдат съдени и ОСЪДЕНИ/ако!?/! Но, дотогава, според Демокрацията, те са "НЕВИННИ- до доказване на противното в Съд!". Ако който и да е друг- пък бил той и от ДПС или цялото ДПС!-изрази същото мнение, аз ще съм СЪГТЛАСЕН с него! НЕ от любоФ, уважение или страх- от и към него- а от принципни съображения ! КАЗАХ!
П.П.: Споко, НЕ съм имал нищо общо с ДС, нито ДС с мен/предполагам- НЕ съм си чел "досието"!/. Но имам общо/иска ми се, поне!/ с НАРКОМАНИЯТА- аз съм 100%-ов "наркоман", а моят "наркотик" е Справедливостта! КАЗАХ!

Редактирано от - paragraph39 на 11/08/2006 г/ 00:28:05

Kar Lukovski
11 Авг 2006 00:45
Мнения: 2,427
От: 0
Ми той Параграфа си се гордее че е комунист. Чудя се що не се гордее че е доносник. Голяма разлика няма. Се е служба на Партията.
paragraph39
11 Авг 2006 03:16
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
KAR LUKOVSKI,
Аз на партии НЕ служа! Аз "служа" на ИДЕИ!
Поради това сега съм АТАКИСТ-комунист/по убеждения/ и гласувам за "Атака", а НЕ съм БеСеПеист-социалист и НЕ гласувам за "социалдемократизираното" БСП ! Ако и "Атака" ме разочароват- и на тях ще бия шута!
Комунизмът е Идея/най-близката до Християнството!/.
Комунизмът е Теория- научно обоснована и АТЕИСТИЧНА!
Комунизмът е ДЪРЖАВЕН Капитализъм- с тази разлика, че Печалбата влиза в държавния бюджет- и принадлежи на ВСИЧКИ граждани в държавата!- а НЕ в частни джобове и частни банкови сметки на Капиталисти-Работодатели!
"ДОНОСНИЧЕСТВОТО"/УВЕДОМЯВАНЕТО/ е гражданско ЗАДЪЛЖЕНИЕ за всеки!
СПРАВКА:
НАКАЗАТЕЛНО ПРОЦЕСУАЛЕН КОДЕКС
...
Задължение на гражданите и длъжностните лица за уведомяване
Чл. 205. (1) Когато узнаят за извършено престъпление от общ характер, гражданите са обществено задължени да уведомят незабавно орган на досъдебното производство или друг държавен орган.
(2) Когато узнаят за извършено престъпление от общ характер, длъжностните лица трябва да уведомят незабавно органа на досъдебното производство и да вземат необходимите мерки за запазване на обстановката и данните за престъплението.
......................................... ....



Редактирано от - paragraph39 на 11/08/2006 г/ 03:17:41

Kar Lukovski
11 Авг 2006 05:42
Мнения: 2,427
От: 0
Дълбоко се заблуждаваш Параграфе. Комунизмът не е друго освен религия. И като всяка религия е опиум за народа. Е, поне за бедните му и непросветени представители.
paragraph39
11 Авг 2006 15:12
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
KAR LUKOVSKI,
Дълбоко се ЗАБЛУЖДАВАШ!
Комунизмът НЕ е Религия! Ако беше, Царете/кралете/, Богатите и Властимащите НЯМАШЕ да са против Комунизма!
Защото, Религията им ТРЯБВА тъкмо на Царете/кралете/, Богатите и Властимащите- за да оправдава / с Госпд, Аллах, Авраам, Буда и т.н./ Властта им и богатството им, натрупано чрез ЕКСПЛОАТАЦИЯ на труда на бедните и онеправданите и пролятата в завоевателните войни НАРОДНА кръв!
Добави мнение   Мнения:28 Предишна Страница 2 от 2 1 2