Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Шоуто на Кондолиза Райс
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:60 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща
cynepcmap
10 Авг 2006 08:49
Мнения: 216
От: Barbados
cynepcmap,
разбрахме що ти е на тебе ясно.
А за мен са невнятно неясни онез дето се напинят да цаливат ***** Райс


Посредствеността и некадърността никога не са могли да преглътнат интелекта и таланта у другите. Като сложим към това и дребнодушната балканска завистливост, бурните реакции на някои наши форумни колеги тука ни стават напълно ясни.

Редактирано от - bot на 10/08/2006 г/ 09:42:28

Пейчо Пеев
10 Авг 2006 08:59
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
около 12 милиона деца в африка са с хив вируса, пропагандене трябва, а не лекарства на империалистите от запад, и нефта, много разбирачи бе, кой го е правил, сигурно дедовците им, повишаваш цената, добро е, така ли, ами утре ще е същото с водата, живот заедно е простото нещо, което трябва да се разбере

Редактирано от - Пейчо Пеев на 10/08/2006 г/ 09:13:46

TUT
10 Авг 2006 09:47
Мнения: 774
От: Bulgaria
Кондом - Близа Раиз
Dedovec
10 Авг 2006 10:24
Мнения: 3,803
От: Bulgaria
Пейчо, голяма илюзия е, че Израел воюва сам. Това, дето го показват в хрониките, е работа на последно поколение боеприпаси и технологии. Което не е по силите на малка държава, на която половината население е от лениви изселници от съветските губернии. Много пари струва тая война и те явно не се плащат от дребния израелски данъкоплатец.
каруцаря
10 Авг 2006 10:42
Мнения: 5,516
От: Bulgaria
1. Изключително точен постинг на Зую. Трябва да си напълно сляп за да не виждаш радикализацията на исляма и действителните му дългосрочни цели. Става въпрос за идеология проповядваща открито превъзходство над ВСИЧКИ останали, облягаща се на извратена трактовка на и без това агресивния към различните Коран. Става въпрос за практики, които ако им се даде мегдан, офанзивите в Ирак и Ливан ще изглеждат като кротка семейна сбирка.
2. Късмет за всички нас е разцеплението в ислямския свят на ниво държавен елит (щото простолюдието вече е радикализирано) и липсата на силна държава-лидер. Та за това най-напред ще си проведат собствена "гражданска война" и от изхода й зависи какво ще се случи по сетне. По традиция в ислямския свят силна роля играят племенни и родови вождове (шейхове в арабския вариант)), които са били винаги автономни от "центъра". Именно там е разковничето за обезглавяване на радикалния елит.Там е кладенеца с водачи и спонсори.
3. Социалният елемент, свръхраждаемостта, свръхнаселеността и прочие социални аспекти са фактор, но не и първостепенен.
4. Най-глуповатата грешка на САЩ би била да се оттеглят от близкия и средния изток. Това ще бъде прието като грандиозно поражение и ще отключи повсеместна касапница (в т.ч. радикализация на европейските мюсюлмански малцинства), както и нови шериатски държави от Алжир до Пакистан. Само пълен ттъпанар или добър човек-будала не би видял това. Изнасянето на конфликта извън Европа и САЩ в Ирак, Афганистан, Ливан и пр., събирането на радикалния ислям във война на тяхна територия е единствено правилния стратегически ход, който можеше да предприеме администрацията във Вашингтон. Другото биха били половинчати и объркани ходове, непоследователност, лицемерие, глупост и слабост.
5. Аз досега съм чел само заклинания, хуманитарни експозета и просташки лозунзи за ситуацията в Близкия Изток и изобщо за американското присъствие там, както и за еврейско-арабския конфликт. Но никъде не прочетох алтернативно предложение за решение, подкрепено с реалистични аргументи.
6. Изказванията за Конди за типично просташки изцепки на изоглавени тъпанари.
Пейчо Пеев
10 Авг 2006 11:11
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
не знам причините за войната, от библейско време има проблеми още, а и като пиша комунистите от дс много ме алармят
hamster
10 Авг 2006 12:13
Мнения: 262
От: Bulgaria
Всеки път като покажат Конди по тивито, след нея се появява някоя говорителка и почва: "днес тук-и-там бяха убити толкова-и-толкова цивилни, от тях еди-колко-си жени, деца..."


Вече тръпки почват да ме полазват, като ми се усмихне Кондолиза от екрана. Все едно Смъртта ми се хили насреща, особено каквато е черничка и с бели зъбки...
Dante
10 Авг 2006 12:22
Мнения: 3,839
От: Bulgaria
*****

Редактирано от - bot на 10/08/2006 г/ 12:41:21

Defender of the Faith
10 Авг 2006 12:32
Мнения: 1,976
От: Russian Federation
"...тя има влияние и авторитет, остава й да покаже резултати..." показа ги:
в Ирак и сега в Израел...
kashaia
10 Авг 2006 13:20
Мнения: 582
От: Bulgaria
И Конолиса и Буш са слуги на един и същи господар, оръжейно-промишлиният комплекс на САЩ.Повече войни по големи печалби за оръжейниците.Ясно и просто.
RestorantPriRene
10 Авг 2006 14:07
Мнения: 475
От: Bulgaria

Ами каруцар, дай да почнем страна по страна а? Хайде сега кажи каква е основната причина за радикализирането на Иран например? Нямаше ли Иран демократично избрано правителство през 1953 година? И кой свали това правителство за да постави на власт марионетния режим на Шаха? Още ли не ти е ясно, каква е причината за Ислямската революция от 1979? Тези, , благодарение на които иранците живеят под ботуша на аятоласите отново са в региона и пропагандират свобода и демокрация?
RestorantPriRene
10 Авг 2006 14:08
Мнения: 475
От: Bulgaria
http://www.juancole.com
popangelov
10 Авг 2006 14:47
Мнения: 18,928
От: Bulgaria
Хитлер също е способен човек, произхождащ от бедно австрийско семейство. Пол Пот се доказа като прекрасен лидер, произхождащ от бедно семейство, само за няколко години обедини около себе си над милион привърженици. Да живеят свободните братски Германия и Камбоджа, които дават шанс на всеки способен да се издигне и да развие талантите си.
Вие напълно ли се видиотихте, или го правите нарочно, за да удивите света и себе си?
Чувате ли се изобщо какво говорите? Защо смятате, че причината за нападките срещу Конди е завистта? Нападките срещу нея са свързани с оспорване на моралността на нейните политически действия и на икономическите и връзки. Случайно да знаете, че по времето, когато започна войната в Ирак, една от петролните компании, които спечели най-много от заграбването на петролните източници на страната и едновременното повдигане на цените на петрола притежаваше танкер, кръстен "Кондолиза Райс"? Какво си мислите, че постигате с повтаряне до втръсване на идеологически свръхобременени понятия, които радикално противоречат на всичко което мислят няколко милиарда човека на планетата? Смятате, че някой ще ви произведе в светци на Светата Американска Мисионерска Църква на Свободата и Свещенната Демокрация и Смърт на Враговете, Които са Всички, Които не са Достатъчно Възторжени?
Нищо не оправдава фанатизма и фундаментализма, именно спореда постулатите на американската система от правила и ценности, развивана от Бащите основатели, та чак до Буш младши. Вие сте толкова демократи, колкото членовете на Светата Инквизиция са християни! Вече съсипахте окончателно този форум и аз ви пожелавам довиждане за дълго време, освен ако не се засечем някъде по темите за Левски!
А_така
10 Авг 2006 16:28
Мнения: 2,194
От: Bulgaria
Голем праз, че щели да избият неколко хиляди жени и деца, като после над 300 млн. ще живеят още по-добре! Такива като Кондолиза и *ичо.
Пейчо Пеев
10 Авг 2006 17:10
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
за войната в ливан Натиснете тук
цуцурко
10 Авг 2006 17:20
Мнения: 1,588
От: Bulgaria
Мда, требе да си много амбициозен и умен, за да търпиш шеф като Жоро Тъпото...
Зую
10 Авг 2006 18:08
Мнения: 3,322
От: Bulgaria
Ресторантски,
ние ще анализираме конкретните причини във всяка една ислямска страна, но знаеш ли до какви изводи ще стигнем? Че в различните страни причини и история разни, а последиците и резултатите еднакви- ислямски тероризъм, плюс ислямски халифат, плюс настъпление на Запад. Такова единство на ислямския свят се получава само за целите на една агресивна, завоевателна политика. Това обединява ислямския свят, а не че онова правителство било свалено не знам как си, на еди кой си от петрола парите му били малко, друг нямал пари да се ожени и т.н. За несъстоятелните ти глупоси толкова.
Друг въпрос. От ислямските страни подхвърлят- действията на Израел правят така, че и умерени ислямски водачи да се радикализират, или пък да бъдат измествани от радикални такива. И много хора от Европа, а и политици се стягат и пригласят- да бе, да бе, Израел правят нещо много лошо, че настойват арабите още повече. Хайванчетата, не могат да разберат, че каквото и да први Израел, каквито и мили очи да прави Европа, ислямът вече е тръгнал на завоевателен поход и нищо не може да го спре, освен военно поражение. Изместването на умерените лидери в илямските страни от радикални такива е неотклонна тенденция. Дали малко по-бързо или малко по-бавно, това е без значение. Тук може да се лавира, само ако на Запада му трябва малко време, за да организира отбраната си. Проблемът е, че европейските хайванчета си мислят, че просто може да им се размине и не мислят за никаква отбрана или противодействие.
Зую
10 Авг 2006 18:17
Мнения: 3,322
От: Bulgaria
Ресторантски,
твоите причини и следствия относно радикализирането на ислямския свят са като при онзи войник, който като погледне към жена, му се доебава, като погледне към къща, му се доебава, като погледне към ...... към какво и да погледне, все му се доебава. Причини разни, следствието едно и също.
el mojado
10 Авг 2006 18:22
Мнения: 2,807
От: El Salvador
С няколко думи Бушовата хунта се изсра на метеното дето го замита 200 годишната американска демокрация. we the people, in god we trust, ....and justice for all. All this stuff turn to shit.
KlientZ
10 Авг 2006 18:24
Мнения: 191
От: Bulgaria
Много не плямпайте защото Конди отлично чете български за ваше сведение. Това бе потвърдено при идването и тук. Нека някой фалшив "българофил" с "варяжки" произход да се похвали със същото.
Добави мнение   Мнения:60 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща