Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Столичани имат шанс да спечелят делата за парното
Добави мнение   Мнения:12 1
Neglasuvacht
10 Авг 2006 00:59
Мнения: 1,861
От: Bulgaria
Ебе я стига с тези глупости - софиянци да заведат дела на кому е нужно да се водят дела за да може и едната и другата страна да плаща адвокати и съдебни разноски. Вместо правителството да реши че "Топлофикация" дължи на потребителите си еди колко си процента над взети суми и да приклячи цирка, !!!
economics
10 Авг 2006 01:45
Мнения: 21
От: Bulgaria
Едно възможно решение за избягване на проблема в бъдеще е публикуване на всички разходи на държавните/общинските фирми и държавната администрация в интернет. В Естония тази система работи и дава много добри резултати.

-----------------------------------------
Блогът за икономика
http://economics.blog.bg/
куче
10 Авг 2006 08:12
Мнения: 803
От: Bulgaria
Въпросната Зам. министър е била общински съветник от БСП. Е, как толкова години не е знаела какво става в Топлофикация? А иначе, върви успешен и изпитан сценарий: Драги софиянци, няма спасение, освен бърза приватизация на Топлофикация. Да, ама е силно задлъжняла и кой ли ще я иска! Ха, намери се кандидат, който е готов да я купи за един лев! Малко е! Държавата успява да договори поне два лева. Следва сделка. Топлофикация е частна. Минава месец и цените на парното се вдигат вече от частника двойно. Честито, защото сте забравили БТК, Софийска вода, Сметта, Кремиковци, Балкан и всичко "приватизирано", т. е. ограбено и след това с удвоени такси или направо съсипано.
El canario
10 Авг 2006 08:55
Мнения: 137
От: Bulgaria
Топлофикация София, бе ремонтирана основно и интензивно през последните години на кметуването на Ст.Софиянски. Нейното приватизиране щеше да бъде апогея на поледният му кметски мандат. Огромни комисионни щяха да го позлатят!
Но, едно са плановете, друга стана действителността и той трябваше да се спасява с местни и европейски депутатски имунитети от Прокуратурата и Съда, които си закупи от г-жа Анастасия Мозер!
Сега новият кмет му идва на готово и ще хариже основно ремонтираната Топлофикация на благодарен приватизатор, който 10 години само ще подържа без да инвестира! Ще изсмуче баснословни печалби и след това амортизираната и дефектираща от всякъде топклофикационна система, ще бъде върне обратно на държавата и общината за евентуална рехабилитация или тотално закриване!
reporter
10 Авг 2006 09:54
Мнения: 1,098
От: Bulgaria
интересно как ще се докаже надписването на сметките, като след всеки сезон показанията на т. н. топломери се зануляват и единствените следи са `замерванията`, изнвършени от счетоводните фирми (както и документите на самите топлофикации)
mary1001
10 Авг 2006 10:19
Мнения: 2,539
От: United Kingdom
Не знам дали столичани имат шанс да спечелят делата за парното, но си задавам въпроса: "Колко ще спечелят адвокатите?"

Редактирано от - mary1001 на 10/08/2006 г/ 10:21:00

Потърпевш1000
10 Авг 2006 10:22
Мнения: 60
От: Bulgaria
Kакво толкова се чудят всички държавни "мозъци" за тези 30 млн. лв.? Решението е от елементарно, по-елементарно!
Сумата ще се разпредели пропорционално на потреблението на всеки абонат за съответния период и ще се приспадне от следващите сметки. А тези, на които сметките са надписани, даже ще са на далавера (е, малко, де ). Кви са тия съдилища, федерации на потребителите, ДКЕВР-и... дрън-дрън ярина.
По-рано някой беше казал, че Топлофикация не можела да приспадне дължимото от следващите сметки, ама не каза причината
ЩО???? Нема "не може"! Поредната глупост на някой чиновник!
pisnami
10 Авг 2006 10:29
Мнения: 1,013
От: Bulgaria
21 хил. лв. е похарчило ръководството на "Топлофикация" за билети за концерти само за миналата година

Днес по НОВА телевизия се разбра, че тези билети са били за концерта на Нешка Робева през декември 2005 и са купени от "Топлофикация" за служителите си ( 3500 билета) с писмено нареждане на министър Р. Овчаров.
Ето как една зам. министърка забърква шефа си в далаверата.

Още, за предизборния щаб на БСП през 2005 год. "Топлофикация" е купила компютри.
Ясно е едно - всички са навързани като черва.
Top Gun
10 Авг 2006 11:20
Мнения: 5,874
От: Bulgaria
Някой има интерес непрекъснато да се атакува Топлофикация! Това ще доведе по-бързо някой чуждестранен мошеник, който по подобие на Софийска вода да почне да прелива средствата на софиянци в задгранични сметки!!!!! Парите похарчени за прословутите екстри на сегашното управление тогава ще бъдат джобни пари на чужденците!!!! От друга страна никой не влиза в сериозна дискусия с Кърлежа, който непрекъснато призовава да не се плащат сметките на Топлофикация! Това може да доведе до ФАЛИТ и спиране на парното на всички! КОЙ има полза от това???? Трябва да се разбере от всички ползватели на услугата че няма безплатен обяд. Друг е въпроса, че контролът върху ценообразуването и разходването на средства трябва да се засили. За сегашното състояние има вина ДКЕВР, където явно не си вършят работата за която получават солидни възнаглаждения! СТАНИШЕФФФФ СПИШ!
Heat
10 Авг 2006 11:26
Мнения: 13,716
От: Bulgaria
За билети, дъвки, близалки, минерална вода, манекенки и прочие екстри са изхарчени 187 хиляди лева.
Къде може да се прочете как са "откраднати" останалите пари до 33 000 0000 лв?
майор Цепеняков
10 Авг 2006 12:41
Мнения: 814
От: Bulgaria
При съответната статия в Наблюдател пуснах обясненията на "компетентния" чиновник, че всъщност никой и нищо не е крал през сметките на уважаемите граждани. Т.е. увжаемите граждани да заповядат на чаша студена вода (ма чешмяна, не горнобанска или, Боже опази, френска) или на паница гореща супа, всеки според вкуса си.

Редактирано от - майор Цепеняков на 10/08/2006 г/ 12:46:00

u
10 Авг 2006 18:44
Мнения: 322
От: Bulgaria
отново питам, топлофикационни дружества в този им вид /с топлопреносни магистрали по над 20км/ съществуват ли в цивилизования свят.
ако да как се обслужват, ако не защо се натискаме да ги поддържаме и приватизираме.
Добави мнение   Мнения:12 1