Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Батков: "Челси" иска от "Левски" Ричард
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:92 « Предишна Страница 4 от 5 2 3 4 5 Следваща
GIANNI
06 Дек 2006 17:57
Мнения: 13,991
От: USA
Zawinagi,
Кога започвате претопяването ?
Разбра ли сега, какво е план 2007 ?
James W.
06 Дек 2006 18:09
Мнения: 12,688
От: Gibraltar
Догодина ЦСКА ще играе в ШЛ!
James W.
06 Дек 2006 18:10
Мнения: 12,688
От: Gibraltar
Джани,
проблемите на лески не ме интересуват я само пасте-вам разни статиики да става дискусия
Бай Желязко
06 Дек 2006 18:35
Мнения: 3,418
От: Bulgaria
Не черния бе, Бай Ганю поискали за нов шеф!
GIANNI
06 Дек 2006 19:34
Мнения: 13,991
От: USA
Ами бе,
не те интересуват !?
Пениш се понякога като свекърва.
После, като ти излезе това "КЗЛ" от устата, малко се поуспокоиш !
Dokich
06 Дек 2006 19:37
Мнения: 20,970
От: Bulgaria
Във футбола от двете страни на игрището са сложени две врати с еднакви размери. През първото полувреме единият отбор напада в едната посока, през второто в обратната. Допреди появата на план 2007 година и назначението на треньора Мъри Стоилов начело на Левски, българските клубове при гостуванията си в чужбина играеха на една врата. Собствената!

Мачовете се разиграваха по следния сценарий – всички зад централната линия с патентованото опълчение, здраво кюскане напред в неуточнена посока, бавене на играта, симулации, понякога разправии със съдиите завършващи с червени картони. Най-често имаше и жестоки персонални опеки за най-изявинете играчи на съперника, гарнирани с жестоки балтии. Топката максимум се подаваше до три пъти, последния от които винаги се превръщаще във фатален. И на талази на талази атаки към нашата врата.

С опълченска тактика понякога се случваха и чудеса. Така например с две минавания на центъра ЦСКА вкара два гола на Барселона на “Камп ноу”. С два удара във вратата България вкара два гола на Франция на “Парк дьо Пренс”. С едно минаване на центъра ЦСКА вкара гол на Сервет в Женева. С един удар във вратата бе спечелена знаменитата победа на ЦСКА над Нотингам.

Гениалният гол на Гунди на Уембли също е вкаран от единствената смислена атака на българите. Срещу Аржентина на световното първенство в Щатите и двата удара на българите във вратата на Ислас се оказаха голови. Всичките тези подвизи са влезли в митологията на българския футбол. Заслужено, защото изстрадания и малко случаен успех пак си е успех. Нали в историята остават фактите, а не техните тълкувания.

В последните 2 години един български клуб отказва категорично да играе грозно. Отказва да практикува опълчение и иска да играе футбол според нормалните разбирания за тази игра. При който ако си по слаб нямаш никакви шансове срещу съперника.

Левски загуби и шестте си двубоя в Шампионска лига, но не отстъпи от своята константна физиономия на тим търсещ креативното, градивното и красивото във футбола. 11 голови опита пред вратата на Челси говорят повече от всичко друго за манталитета и философията на Левски на Мъри Стоилов.

Левски дотам заложи на атукуващия, открит футбол, че се стигна до ситуацията 90 процента от положенията на Челси да са вследствие на техни контраатаки. Това не се случва на “сините” от Лондон дори в местното първенство, където на “Стамфорд Бридж” се затваря дори Юнайтед. А всеизвестен факт е, че най-нападателните клубове в света са Барса, Реал и Манчестър Юнайтед.

Куриозно е но Левски отказа да играе срещу Челси като Чарлтън или Блекбърн с прибрана игра и ако може нещичко да се открадне. Левски реши да се надиграва, което е самоубийствено, когато насреща са Шевченко, Дрогба, Балак, Лампард.. Но и симпатично, защото мача бе супер, а все още на този свят има хора които се наслаждават и на играта. А в двубоя Челси – Левски имаше всичко от най-красивото в играта.

Цифрите са ясни 0 точки, 1:17. Но и вледеене на топката в почти всички двубои 50-50, нищожно малко извършени нарушения, само няколко жълти картона, цивилизовано поведение, никакви изцепки от сорта съдията и световния империализъм са ни виновни за всичко.

Цялостното представяне на “сините” в Шампионска лига може да се приеме само с неговите безспорни позитиви. Не случайно в тази посока бе и куртоазната оценка на Жозе Моуриньо за съперника. Отбор, дошъл според него да играе агресивно на “Стамфорд Бридж”.

Последният мач на Левски в групата ще се запомни с изключителното представяне на младия вратар Божидар Митрев, който направи толкова спасявания, колкото не е правил досега живота си. Държа си като лъв, отрази невороятни удари, прояви уникална смелост и показа качества, които могат още след два месеца да го направят номер едно на вратата на “сините”.

Другият герой е треньора Мъри Стоилов, който потвърди впечатлението, че е друго измерение в тази професия с решението си да пусне 18 годишните Николай Димитров и Лъчезар Балтанов срещу световния номер едно във футбола. По финанси! Мъри наистина доказа, че думите му за приказката, за забавлението, за правилния футбол не са хвърлени на вятъра празнословия.

Резултатите нагарчат, но играта на Левски е повод за гордост за феновете. Които пяха и скандариха до последната секунда на мача с увереността, че евпоприказката много скоро ще продължи с нови подвизи. Защото каквото и да говорят критиците, мястото на Левски е в Европа.
Makaay
Регистриран на: 10.04.2006, 09:23
Пуснато на: 06.12.2006, 19:16

Force
06 Дек 2006 19:39
Мнения: 9,360
От: Bulgaria
Къде са тези аналитични капацитети като Dokich, Bibari, bms1911, Alcek ... които така ожесточено отхвърляха "конспиративната" хипотеза, че титлата е била спазарена?
Е, последното камъче от мозайката си дойде на мястото за всички невярващи -Черепа иска 50% от ФК Подуяне!"Благодетелят" на ЦСКА, бизнесменът "дал повече, отколкото е е получил"Ето как ще се осребри цената на сдадената титла, респ. влизането в ШЛ
.

GIANNI
06 Дек 2006 19:41
Мнения: 13,991
От: USA
J.W.B.,
Ако не знаеш, случайно днес някои имат имен ден !
Няма ли да викнеш по едно...на български, май му викаха виртуално ?
GIANNI
06 Дек 2006 20:02
Мнения: 13,991
От: USA
Dokich,
Всичко е точно, вярно написано, само с едно не съм съгласен.
Не Мъри, а Наско е пуснал младоците .
Не Мъри, а Наско реди състава .
Наско е голям левскар.
И мястото му на "Герена", трябва да е до живот!
Единственото което трябва да разбере е, че приятелството си е приятелство-сиренето с пари!
На всеки е ясно, че той командва парада.
На всеки е ясно, че Мъри все още не е дорасъл за този пост.
Няма опит, няма идея, няма и перспектива.
Само бъдещето е пред него.
Да го прати в Европа да завърши някоя школа, да се докаже при юношите и тогава да мисли за представителния тим.
А за сега, ЛЕВСКИ се нуждае единствено от един добър тренъор .
Force
06 Дек 2006 20:12
Мнения: 9,360
От: Bulgaria
Gianni,
Действително НСПП е манна небесна за вас, но като цяло е най-голямото зло за нашия футбол.
Дръжте си го на Герена и паметник му направете, той е с най-голям принос за шампионските ви титли през последните години.
bm1914ls
06 Дек 2006 20:31
Мнения: 6,031
От: Bulgaria
Тук сме, прасчо!Само цитирам:"За 6 години управление В.Божков закупи за клуба над 90 футболисти..."Т.е. каквото е поискал треньорът -получавал го е.И стига сте ревали за заговори, грухтящи нещастници.Никой не знае колко пари точно е похарчил Черепа за вас, но сигурно скоро ще го търсите.Ако има някой виновен за миналогодишните ви изцепки- то това е оня нещастник, дето сега се дъни с "Партизан", но сигурно скоро ще си го вземете да ви дозакопае.
А Индия е вашата родина,
и чер мангал е вашият сахиб...
GIANNI
06 Дек 2006 20:33
Мнения: 13,991
От: USA
Force,
А с какво е Стиви О. по различен ?
Друг е момента, че вие тепърва за него ще плачете !
bm1914ls
06 Дек 2006 20:40
Мнения: 6,031
От: Bulgaria
Джани, не се прав.Познавам Мъри лично още от дете.Тогава ритахме заедно в махалата.Беше с 5-6 години по-малък, но винаги искаше да играе с нас, по-големите.Единственото нещо, което го вълнуваше беше топката.Той е човек, чийто живот е посветен на футбола, който дори и насън мисли за играта.Така, че не вярвам някой да му реди състава, още повече, че познанията на Мъри за футбола са енциклопедични, а освен това е обиколил доста отбори и видял много треньори, от които е научил много.
GIANNI
06 Дек 2006 20:43
Мнения: 13,991
От: USA
Сега се сетих.
Дон Цеци, май притежава членска книжка под #1 на Катуна .
Примат Мангал, като нищо може да го направи председател на фен - клуба.
Поне 2-3 000 от кв. Факултето, още толкова от Кремиковци и ето ти стадиона пълен !
А Дучето да го дудука !
GIANNI
06 Дек 2006 20:47
Мнения: 13,991
От: USA
bm,
кучето,
само с желание и гледане,
месар да е стАнало !
Dokich
06 Дек 2006 21:09
Мнения: 20,970
От: Bulgaria
Джани, знам че си предубеден към Мъри но си в дълбока заблуда, че Наско му реди състав и тактика. Наско се опита на няколко пъти да треньорства. Ами някак си хич не се получи. Не знам нали знаеш тези подробности от биографията му. Ако искаш мога и да бъда по-подробен. За това, чест му прави, че заложи на Стоилов който благодарение на него беше ръкоположен за треньор. Сираков е широкият гръб който осигурява спокойствието така необходимо за всеки наставник за да върши качествено работата. Мъри вече е име сред най-известните си колеги в Европа. Мислиш ли, че хора като Фърги и Моуриньо не биха разпознали в негово лице ментето от оригинала. Мъри е не само работохолик. Примерно след отстраняването на Оксер в 7, 30 ч. на другата сутрин той е бил на Герена за да гледа видеозаписа на мача. Той е и природно интелигентен и е като попивателна за всички новости във футбола. Аз го уважавам и за това, че е реалист. Никога не се изхвърля.
С две думи познавам хора които мислеха като тебе, в смисъл, че е чучело, ама с времето си смениха мнението. Неговият пост не позволява да бъде поставено лице. Ти си далеч, информацията при тебе идва опосредено и е нормално да сбъркаш в преценката си.
Hauptmann
06 Дек 2006 21:11
Мнения: 8,010
От: Bulgaria
е обиколил доста отбори

верно е, даже и чорбица малко е сърбал, и съвсем заслужено - щото вкара един на левски
/\\eko
06 Дек 2006 21:26
Мнения: 4,397
От: Bulgaria
Гледам някои червеноперки пак са се разпенили в статия за Левски.Споко бе, ще се гътнете от вълнение.В тази група отбор като Вердер отпадна, какво да кажем за Левски, още повече, че никой не обещавал нещо различно след жребия.
Lowec
06 Дек 2006 21:31
Мнения: 14,522
От: Zimbabwe
леле, докич, верваш ли си, или нещо Никулден дава отражение
GIANNI
06 Дек 2006 21:38
Мнения: 13,991
От: USA
Dokich,
С това спокойствие, което Наско гарантира, един добър тренъор да е класирал ЛЕВСКИ за УЕФА.
Наско не става за тренъор, но е велик като ръководител.
...ако Мъри не му беше голям приятел.
Хайде, че започва английското ЛЕВСКИ с португалското цигане !
Добави мнение   Мнения:92 « Предишна Страница 4 от 5 2 3 4 5 Следваща