Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
В гимназия в Златица от 250 деца едва 16 в час
Добави мнение   Мнения:5 1
Sistova1
06 Мар 2007 01:52
Мнения: 832
От: Bulgaria
мандатността е хубаво нещо
Каменарче
06 Мар 2007 09:55
Мнения: 163
От: Bulgaria
Учудването на министъра от излязлото наяве при проверките ( гледах го по новините на btv ) отново доказва , че човека няма представа какво представлява днешното училище.Тези случаи не са изключения , в малките градчета те са правило . В клас са десетина ученици , но никой няма отсъствие.
Старшината
06 Мар 2007 11:19
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
... и за чий к** са нужни тия школа, 'се едно с директори или без
alxnsc
06 Мар 2007 12:11
Мнения: 74
От: Bulgaria
За съжаление, от този текст не става ясно кои "недомислия" са на автора и кои - на министъра. Може да се предположи - и на двамата са, и то умишлени. На вредните за народа уравници яснотата вреди, за журналиста е по-безопасно да не пише ясно.
И така, поред.

1. "Срещу двамата директори са започнали дисциплинарни производства. "Бъдещето на двете училища е под въпрос, като се имат предвид посещаемостта и броят на учителите, който надвишава записаните ученици", коментира Вълчев."
Няма да коментирам политполицейския термин "дисциплинарни производства".
От полицай друг език не може да се очаква. Говори както си е свикнал, нищо чудно и в закона за образованието термините да са полицейски.
Нелепост е да се наказва директор на училище заради отсъствие или малък брой на ученици, ако не се докаже, че той е причина за това - гони ги, отвращава ги и т.н. Такава причина в текста не е посочена.

Сега да видим критериите на господин Ви министъра. Ако учениците са повече от учителите - ликвидираме училището. Това кому е нужно? На министъра! А нужен ли е този министър! Не на народа, разбира се! Ненависттта на царедворците към българския народ и култура е известна, но училище трябва да има. Народът може без царедворци, не може без училища.

2."...директорите на професионалната гимназия в Трън и на Аграрнотехническата гимназия в Златица са в болнични и не са упълномощили свои заместници." Ако редът е такъв, то той е явно недомислен. Заместниците трябва да са предварително определени, иначе при болест или смърт на титуляра, заместници няма КАК има!

3. "В част от учебните заведения не знаели за втория час на класа, който беше въведен от декември." Явно, класът има един час! Може и така да е, но какво следва от нечие незнание? Пропуск на управата да оповести или нещо друго - не е имало кой да чете? Или нечие безразличие? Кой не е знаел и защо? Директорът, домакинът, ученик ли някой? Пиши списувателю, пиши...

Интуитивно управление, интуитивна журналистика... Момент, да не сбърка някой, това не е похвала...
bm1914ls
06 Мар 2007 13:31
Мнения: 6,031
От: Bulgaria
Много поздрави на майката на министъра!
Добави мнение   Мнения:5 1