Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Медсестрите в Либия съгласни да се борят за евродепутати
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:38 Предишна Страница 2 от 2 1 2
koran
20 Мар 2007 12:01
Мнения: 227
От: Bulgaria
Димитова, спокойно, просто бумеранга явно ползва редактор с UTF-16 кодиране, и после като копни и пастне текста в сайта, се получава това удвояване (добавяне на интервал) на текста
Андрей Куртенков
20 Мар 2007 13:27
Мнения: 491
От: Bulgaria
Това е извращение с обществения договор. То е все едно управляващото мнозинство да си поиска само вот на недоверие за цялостната си политика и да си го отхвърли, та да може после цели шест месеца да си е на спокойствие. Идеята на изборите за евродепутати е да се избират евродепутати. Останалото си е жива андрешковщина.
paragraph39
20 Мар 2007 14:01
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
STA,
BOOMERANG,
НЕ става въпрос медицинските ни сестри да станат евродепутати, а да бъдат ИЗБРАНИ за такива! Това са две различни неща! Още повече, че...
Всъщност, въпрос на тълкувание на закона е дали НЕдоброволното НЕживеене на тези мед. сестри в България през "последните две години" е пречка или НЕ е пречка те да бъдат избрани за евродепутати?! Но, щом "НЕ сте сами!"- би трябвало българският Съд да тълкува закона в тяхна полза, нали! Чак след евентуалното им избиране ще дойде проблемът с НЕвъзможността им да бъдат РЕАЛНО евродепутати, докато са в либийския затвор!
Но стига и самото им ВКЛЮЧВАНЕ в листа на кандидат-евродепутати- стига това да НЕ бъде изкористено от български партии!!! Надявам се, че мед. сестрите ще проявят РАЗУМ, когато дават Съгласието си да бъдат вписани в листата на някоя партия и НЯМА да дадат Съгласието си за партия, която била управляваща или парламентарна опозиция по времето, когато те бяха арестувани и през цялото време на този абсурден процес срещу тях в Либия!!!
......................................... .......

Чл. 5. (1) Право да бъде избран за член на Европейския парламент от Република България има всеки български гражданин, който е навършил 21 години към изборния ден, има постоянен адрес в Република България, живял е постоянно най-малко през последните две години в Република България или в друга държава – членка на Европейския съюз, няма гражданство в държава извън Европейския съюз и не е поставен под запрещение, нито изтърпява наказание лишаване от свобода.
......................................... .......
Андрей Куртенков
20 Мар 2007 14:20
Мнения: 491
От: Bulgaria
Но, щом "НЕ сте сами!"- би трябвало българският Съд да тълкува закона в тяхна полза, нали!
Страхотно мнение в контекста на темата! Значи, скъсахме се да оплюваме чуждия съд, че действа под диктат, че правото го няма за нищо и др.под.; нашият съд, обаче - ами да, разбира се, той да отсъжда под натиск е в реда на нещата, нали ние сме правите!
Съдът е създаден точно за това - да решава кой - крив, кой - прав. Да приемем, че либийският съд отсъжда неправилно, не приемайки очевидни неща. А българският какво прави? Абсолютно същото, ама в много по-отвратителен и нелогичен вариант - онези поне си слушат вожда на революцията, нашите слушат обикновени бандити.
paragraph39
20 Мар 2007 14:30
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
АНДРЕЙ КУРТЕНКОВ,
Тук става въпрос за ТЪЛКУВАНЕ от Съда на правна норма! А НЕ за заобикаляне или НАРУШАВАНЕ от Съда на правна норма!
Например, ограничението за двугодишна "отседналост"/"уседналост"/ НЕ важи за дипломатите и персонала в българските Посолства и Консулства, за студентите в чужбина и т.н.! Защо?! А защо трябва да важи за абсурдно обвинени, арестувани и съдени в чужда държава български граждани?! А?!
Андрей Куртенков
20 Мар 2007 14:36
Мнения: 491
От: Bulgaria
Защото "абсурдно обвинени, арестувани и съдени български граждани" има предостатъчно и в България. Страна, в която беззаконието е норма и навсякъде управляват местни феодали по средновековни правила, няма право да говори на други страни за правосъдие.
Pongo76
20 Мар 2007 15:23
Мнения: 570
От: Bulgaria
НЕ става въпрос медицинските ни сестри да станат евродепутати, а да бъдат ИЗБРАНИ за такива!


Да видим дали съм разбрал: Партия X без никакви задни мисли включва медицинските сестри в избирателните листи. Гражданите, на който им е все тая Дарган или Петкан ще са евродепутати, все пак решават да гласуват за партията X, защото нали "не са сами". Медицинските сестри биват избрани за евродепутати. Кадафи веднага се съгласява, че като евродепутати те би следвало да имат дипломатически имунитет в Либия. Кадафи освобождава сестрите. Те подават оставка като евродепутати веднъж дошли на Българска земя и тяхното място се заема от следващите в листата, хм.... кои ли ще са те?
Добър план, само се надявам Кадафи да не следи форума.
ТАПА
20 Мар 2007 15:30
Мнения: 6,883
От: Bulgaria
По-нечистоплътно, долно и подигравателно предложение от това не може да се измисли. Наглоста и алчността на тъпият картун пожарникар / не искам да обеждам пожарникарите/ е безгранична. Той е готов с цената на една безмилостна гавра със надеждите на осъдените да изчопли още някой процент влияние. Сега е момента всички честни хора не само в българия а и по света за го заплюят публично и да бъде осъден за гавра с обречени хора.
Освен това в тази идиотщина прозира и подтекста, че те са виновни но ще се опитаме да "изработим" съда.
ПОЗОР И СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ!
paragraph39
20 Мар 2007 17:44
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
PONGO 76,
НЕ си разбрал!
Кандидат-депутат може да бъде вписан в кандидат-депутатска листа на партия САМО с негово СЪГЛАСИЕ! Сиреч, НЕ може всяка партия да прави имидж с имената на медиц. сестри-те сами ще преценят КОЯ партия заслужава доверието и уважението им!!!
А аз мисля, че почти всички ДОСЕГАШНИ участвали и участващи във Властта български партии НЕ заслужават Доверието и Уважението на тези ИЗСРАДАЛИ заради осемгодишното БЕЗдействие на ДОСЕГАШНИТЕ наши български Гражданки!!!
paragraph39
20 Мар 2007 17:49
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ТАПА,
Ти откъде разбра, че ГЕРБ има претенции и очаквания мед. сестрите ни в затвора в Либия да "пристанат" на Бат` Бойко и ГЕРБерите му!? Доколкото знам, засега мед. сестрите САМО са дали принципно съгласие да им бъдат издигнати кандидатурите за евродепутати- БЕЗ да са казали на коя партия ще "пристанат"?!
Или греша, а?!
metamorph
20 Мар 2007 18:33
Мнения: 3,699
От: Bulgaria
И все пак аз също бих гласувал за тях. Ако не друго това е един директен начин да изразиш подкрепата си и да се опиташ да промениш нещата със лични усилия след като напъните на толкова извратено-елитарни политици не успяха.
Ако не друго това ще даде тема за обсъждане , а надявам се и нещо повече при избора им , на европейските политици.
Ако не друго , дори и символичен , избора им би намесил косвено българския съд в тълкуването на казуса и тяхната вина ( т.е. непризнаването на съдебния процес в Либия за справедлив) . Или греша?
А , че е популизъм - едва ли някой изпитва силни съмнения, но това не пречи идеята да е добра.
paragraph39
20 Мар 2007 18:58
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
METAMORPH,
Досегашните партийни величия се плашат от перспективата 6 от 18-те евродепутати да НЕ бъда техни протежета и под техен конрол! А и това би ги лишило от 33% властване в този случай!
НЕ е "популизъм" искането на Мнозинството от българите да влязат във властта хора, които се "ЖЕРТВИ" на БЕЗдействието на досегашните Властимащи, а НЕ "доверени хора" на ОМРАЗНИТЕ вече за Мнозинството от Народа ДОСЕГАШНИ български партии и вождовете им!
Аз съм сигурен, че Властимащите НЯМА да позволят/те си знаят защо- и аз знам!/ избор на мед.сестрите и доктора за евродепутати! НИЩО НОВО- досегашните "демократични" БЪЛГАРСКИ властимащи и Демокрацията-ДемоОСРАцията им НЕ позволиха на българския Народ и един, дори, само, Референдум!
18 ГОДИНИ ДемоОСРАция и ДемоОГРАБВАция СТИГАТ!!!
Кракатау
20 Мар 2007 19:37
Мнения: 4,538
От: Indonesia
Имам основателно подозрение че след прочитане на сия статия Божилов се е засилил накъм Либия с чанте спринцовки.
metamorph
20 Мар 2007 22:10
Мнения: 3,699
От: Bulgaria
PARAGRAPH39
Благодаря за коментара ти.
И все пак под "популизъм" имах предвид лансирането на идеята от колоритни БГ политици и евентуалното им възползване от нея. Играта с емоциите и нагласите на масата си е чисто политическо предизвикателство. А на колцина от настоящите ни полителитарни недоразумения можем да се доверим, че ще действат единствено и само в полза на страдащите медици в Либия?
баба златка
20 Мар 2007 22:56
Мнения: 19
От: Bulgaria
Даже да не съществувашезакона за отседналост, сестрите ни пак няма да могат да се кандидатират, защото лица с/у които се води следствие или имат присъда на може да се предлагат
HiFly
21 Мар 2007 00:03
Мнения: 634
От: Bulgaria
Тази идея е гадна популистка манипулация. За всеки трезвомислещ е ясно, че сестрите не стават за евродепутати по нито един показател. Просто политиците искат да извлекат дивиденти от нещастието им.
paragraph39
21 Мар 2007 00:37
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
БАБА ЗЛАТКА,
В ГРЕШКА си!
При Демокрацията, когато НЯМА "влязла в законна сила" наказателна присъда срещу някого, той се счита все още за НЕвинен! Една наказателна присъда влиза в "законна сила" след като са изчерпани всички по-горни инстанции за обжалването й/ т.е., присъдата НЕ е била обжалвана пред тях в законния срок, или е била потвърдена от тях/! Присъдата срещу мед. сестрите ни в Либия все още може да се обжалва / и е обжалвана/ пред по-горна инстанция на съдебната система в Либия и те- слава Богу!- НЕ са почнали да изтърпяват наложеното им наказание!
......................................... .....................
З А К О Нза избиране на членове на
Европейския парламент от Република България
/тук: Натиснете тук/

...
Чл. 5. (1) Право да бъде избран за член на Европейския парламент от Република България има всеки български гражданин, който е навършил 21 години към изборния ден, има постоянен адрес в Република България, живял е постоянно най-малко през последните две години в Република България или в друга държава – членка на Европейския съюз, няма гражданство в държава извън Европейския съюз и не е поставен под запрещение, нито изтърпява наказание лишаване от свобода.
Добави мнение   Мнения:38 Предишна Страница 2 от 2 1 2