Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
МВР отпусна примката около Arenabg.com
Добави мнение   Мнения:15 1
Вени Марковски
20 Мар 2007 00:57
Мнения: 345
От: Bulgaria
БТК беше единствената компания, която прекрати достъпа, за което има достатъчно доказателства. Това, че те са казали, че имало и други не е факт, а опит да кажат "Не сме сами". Е, хубаво, дори и да е имало още една фирма, това не прави постъпката им по-правилна. Просто я прави масова. Горе-долу да кажеш, че "Не заглушавахме само "Свободна Европа", ами и "Гласът на Америка". И да се измъкваш с това, че и в СССР са го правили. За БТК има текст тук.
simo
20 Мар 2007 02:49
Мнения: 8,455
От: Jamaica
мдаа ... в бг-то произволът отдавна е на почит. между другото, какви са инструкциите за момента -- бг-то задунайска губерния ли е, задокеанска или нещо друго?
Sistova1
20 Мар 2007 06:11
Мнения: 832
От: Bulgaria
Ако има някакво оплакване от някого, може да се затвори само определен линк от сайта, но не и цялия сайт. Освен това, МВР не е контрольор по закон; да гледат къде другаде да хвърлят усилията си, а не върху беззащитните фирми за музика и фирлми.
beduin
20 Мар 2007 06:36
Мнения: 1
От: Bulgaria
Гешев бил обвинен за разпространение на порнография?!
Еми, че в пуснатия от амотера уеб сайт си се продава съвсем спокойно порнография.
Защо не ги преследват и тях???
А за бтк пълен бойкот.
Филтърът на бтк ме върна отново във времето на комунизма.
А дали комунизмът въобще си е отивал някога?
Да изметем комунистите на другаря Станишев на следващите избори!
plamen44
20 Мар 2007 07:49
Мнения: 2,341
От: Bulgaria
Поредната показна акция на крадливата тройна коалиция! Предлагам всички потребители да се обеденим и да им скочим на шията! Бах мамаму имам чувството , е съм се събудил в китай!!!
Fryslan
20 Мар 2007 08:13
Мнения: 101
От: Bulgaria
Не, не си се събудил в Китай! И там има торенти, но за корупция в особено големи размери разстрелват!
ole-le
20 Мар 2007 08:55
Мнения: 5,620
От: Bulgaria
Дори и да бъде осъден, собственикът на сайта ще се размине с глоба

Не може да бъде осъден ! Няма извършено престъпление ! И съда вече го каза.
*
За съжаление, ако наеме "адвоката", който уж трябваше да защитава тезата на "пиратите" по Канал 1 тази сутрин, нищо чудно да го осъдят и за убийството на Кенеди и взривяването на кулите.
Han
20 Мар 2007 09:56
Мнения: 18,932
От: Bulgaria
Той обещал строг контрол да не допуска качване на порнографски материали на сайта.
Безплатната първоначална дрога (най-вече порно, но и други филми) свършва. Изследванията, провеждани от разпространителите на дрога показват, че вече достатъчна част от потребителите ще са съгласни да си плащат, за да се дрогират. Затова - гонка за безплатното порно (било пиратско!) и good luck, Амотера! Време е за обратна възвръщаемост - онлайн филми, но срещу смс-чета. Същото важи и за другите бози made in Holywood.
Можете ли да се откажете от дрогата, т.е. от желанието да не гледате (без значение дали сте платили) поредния "изключителен" екшън, който приятелите ви обсъждат?
ole-le
20 Мар 2007 10:26
Мнения: 5,620
От: Bulgaria
Han,
може и така да разсъждават, но грешат. И причините са много.
*
Тинейджърите, които са 99 % от тези които качват и свалят филми и музика, нямат собствени доходи. Познай от къде и като как родителите им, вместо да им купят дрешки и обувки, ще им заредят картите на GSM-ите и ще им дадат парички за "глупости". Че за ограмната част от родителите компютърът е само безполезна щайга, която са го взели за децата да си играят, щото така е престижно. Просто ще ги отсвирят да се оправят.
*
А те ще са оправят от чужди тракери, които няма как да преодолеят, освен , ако не затворят целия Интернет (което няма как да стане).
*
Ако случайно затворят Интернет, то почти всеки домашен компютър си има записвачка (а и вече има достатъчно преносими устройства за запис с голям обем), така че обмена пок ще продължи.
*
И сега нека предположим, че ГДБОП реши да ги преследва. Не може. Те са малолетни или непълнолетни деца.
*
Просто цирка е пълен и скоро световните агенции ще разпространят " България преследва свободата на Интернет и децата си. " А тези деца до следващите избори ще са и гласоподаватели. И няма да са апатични, защото са пряко засегнати. Властта им е взела играчките. А това ги боли.
Локи
20 Мар 2007 11:19
Мнения: 4,862
От: Bulgaria
за които е доказано, че са качвали най-голям обем информация или от техен компютър е качвано за първи път

И как са доказали? По ИП-тата ли? Нали точно министерствата твърдяха, че ИП-тата не стават за доказателство, след като излезе инфо, че министерствата генерирали над половината трафик към аренабг.
Избирателна работа...
А и взимането на адресите по ИП-та при тези нарушения е в разрез с ЕС норми за анонимност при достъпа до интернет.
А защитата по български ИП-та... хе тук дори не ми се задълбава в неефективността на това решение...

Редактирано от - Локи на 20/3/2007 г/ 11:21:38

марин розата
20 Мар 2007 14:52
Мнения: 14
От: Bulgaria
правят акция и не знаят че ще станат пак за резил
Recycler
20 Мар 2007 16:02
Мнения: 1,704
От: Germany
Института за компютърни технологии


Тия па кои са ? Пак някои на държавна ясла ?!?
maxHero
20 Мар 2007 19:08
Мнения: 4
От: Bulgaria
Ако някой можеше да бъде осъден за торенти, то в световен мащаб това вече щеше да е направено. Даже и в щатите филмовите и музикалните компании не можаха да докажат, че торентите сами по себе си са нарушаване на авторско право. За сега се умува зад океана и в европейско (немци и френци) как да докажат, че наличието на информация къде се намира една книга, нейното заглажие и друга подобна информация е нарушаване на авторското право на някой. Причината е, че от позицията на вид информация това не е филм или песен, а някаква форма на адрес, и така е по-близко до други типове адреси за интернета, а не до една картина или художествено произведение.
Че нали интернета се крепи на сървъри с множество адреси !!! Затова и не могат досега да забранят торентите, както забраниха други видове сървъри с музика и филми.
metamorph
20 Мар 2007 19:11
Мнения: 3,699
От: Bulgaria
От БТК, които също лишиха клиентите си от достъп, до снощи чакаха писмено съобщение от МВР за отмяна на заповедта. От компанията коментираха, че не само те са изпълнили заповедта, а и повечето големи доставчици, между които и "Евроком".
Ето това е класически пример за бягство от отговорност. Май от БТК още си мислят че са монополисти в доставката на интернет? Или им се ще да станат /

П.С. Още си спомням навлизането на първите видеоплеъри и разменянето на филми ( верно с лош превод и качество) между познати и приятели . Въпреки цензурата!
HiFly
21 Мар 2007 00:09
Мнения: 634
От: Bulgaria
Какви "авторски права" и "интелектуална собственост" притежават разпространителите? Те с аобикновени търговци търсещи свръхпечалба и използващи държавните органи в БГ да им я осигури.
Добави мнение   Мнения:15 1