Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Южната чаровница Славянка планина
Добави мнение   Мнения:5 1
Angel Kandiloto
30 Юни 2007 10:09
Мнения: 3,829
От: Burkina Faso
Със Google Earth Бета версията е наистина вълнуващо!!!
глогинко
30 Юни 2007 10:16
Мнения: 26
От: Bulgaria
Щом народа я е наричал Алиботуш нормално е и сега така да се нарича - много са жалки тези преименувания на планини - славянки, османки и пр. каква е тази политика и при природните местности. На балканите единствено в албания старите названия си стоят и се четат на картата както са си били - затова има и толкова различни славянски название - Поградец, речица и прочие. Да вземем да се поучим от албанците, а не от опита на гърците дето не са оставили едно негръцко има например из Костурско. Това е някакъв географски шовинизъм - защо трябва да се изличават названия на селища и планини.
глогинко
30 Юни 2007 10:33
Мнения: 26
От: Bulgaria
И у нас е така - например с поморие, което си е Анхиало, Василико и Станимака, макар и слава Богу не докрай - поне за Ахтопол и Созопол не са измислили имена или за Никопол на Дунава. Само албанците имат някаква м почтеност към географските имена на Балканите- и елбасан си с стои въпреки че името го е оставил онзи мръсен тип и Мехмед ІІ докато е нападал Скендербег/ ако бяха с гръцкият или с нашият ум трябваше да преименуват на Кастриоти/, и славянските название си стоят , и гръцките като Саранда, Химара, предполагам има и арумънски.
Yantar
30 Юни 2007 22:20
Мнения: 5,304
От: Bulgaria
Поморие било Анхиало?? Било е чиче. Но докато свят светува все ще е Поморие. А с малоумните разсъждения внимавай - ще вземеш да напишеш някаква подобна глупост под по-четена тема и малко ще бъдат учтивите като мен.
ОвенЕдинак
30 Юни 2007 22:43
Мнения: 1,901
От: Bulgaria
а от Гоцев връх се вижда Олимп

Кога са кръстили на наш Гоце връх? Пропущил съм тоя момент.
Добави мнение   Мнения:5 1