Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Обидени форумци.
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:22 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
Николай Скаличански
03 Юли 2007 18:19
Мнения: 4,135
От: Germany
Надявам се, че пиша на правилното място, ако не, ще се радвам на корекция и указания.
p-k Lukash ме обижда и се държи много грубо и с други форумци.
1.
p-k Lukash Николай Скаличански
... Толкова добре си го описал, че нямам, какво да добавя.
бе ти остави добавянето ами виж дали нема нещо да поизвадиш, че да не те мислят хората за неграмотен

2.
p-k Lukash
[Напреднал][131]
03.7.2007 г. 13:22:18 bvdsoi Щом БНБ е решила да вдига лихвите ...
bvdsoi ти чете ли статията и не я разбра или си рупаш ли рупаш? аман от разбирачи

На основание на т.1, 1 и 1, 10 моля да се накаже въпросният форумец p-k Lukash.
bot
03 Юли 2007 18:25
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Степента не отговаря на определението "груба обида" . Ако беше по отношение на автор, то вероятно модераторите щяха да предприемат някакви мерки поради неравнитевъзможности (авторите не влизат в диспути с форумните участници) , но в случая се касае за равностоен сблъсък. Като позиции, нямам предвид интелекта.
Николай Скаличански
03 Юли 2007 18:33
Мнения: 4,135
От: Germany
За какъв неравностоен и равностоен сблъсък си говорим? Аз не желая да се заяждам с неврастеници, кой колко е глупав, неграмотен и прочие. Форумът по ваше мнение и като съдя от начина по който сте реагирал на моите изтрити постинги е място, където не трябва да се нападаме. Ето аз се опитвам да се въздържам, не отправям обиди, един вид приемам корекциите, които сте ми направил, но искам да видя справедливо отношение във форума към мен и всички останали. Не смятам, че защото аз имам възможността да му отговоря с някоя хаплива фраза това е нормално, ако правилата на модериране са да се поддържа една приятелска и спокойна обстановка. Иначе границите на обидите, които са позволени и непозволени много се размиват. Което би било наистина жалко, на фона на старанията които полагате да запазвате оума на СЕГА в прилично състояние.
С уважение!



Редактирано от - Николай Скаличански на 03/7/2007 г/ 18:36:09

bot
03 Юли 2007 18:35
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Мога само да приветствам подобни намерения в поведението.
Николай Скаличански
03 Юли 2007 18:37
Мнения: 4,135
От: Germany
Аз мога да слушам, когато виждам аргументи, а и малко тренировка на духа и смирението никога не са излишни.
Но все пак настоявам за пропорционално поведение към всички форумци.
bot
03 Юли 2007 18:39
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Няма "фаворити" , ако това сте имали предвид. Поручик Лукаш най-малкото може да претендира за модераторски любимец. Ако не е бил изтрит - значи не е имало причина да бъде изтрит.
Николай Скаличански
03 Юли 2007 18:44
Мнения: 4,135
От: Germany
Радвам се, че няма фаворити, а от отсъждането Ви разбирам, че мога да наричам всеки в този форум неграмотен разбирач, в това число и Вас предполагам, нали всички сме равни?
Е, може ли?
bot
03 Юли 2007 18:47
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Едва ли. Принципът е, че да наричате някого така трябва реалността да съответства на желанията. Но като израз да, можете. Ще разберете нивото на опонента по липсата на негов отговор (ако не е служебно ангажиран) .
hamer
03 Юли 2007 19:18
Мнения: 10,867
От: Bulgaria
Асклепий не бъди жалък!
Николай Скаличански
03 Юли 2007 19:21
Мнения: 4,135
От: Germany
Едва ли. Принципът е, че да наричате някого така трябва реалността да съответства на желанията. Но като израз да, можете. Ще разберете нивото на опонента по липсата на негов отговор


Краткия Ви постинг има за мен 2 части, в първата от вашето изказване се разбира еднозначно, че имам право да нарека някой във форума неграмотен, ако той действително е неграмотен, (т.е. искането ми отговаря на реалността). Значи, ако Вие сте пропуснал една запетая в някой постинг или сгрешил някой пълен или непълен член и мога да Ви нарека неграмотен?! - Все пак не бих го сторил, колкото и да Ви се струвам явно груб.
А защото въпросния форумец (редник Лукаш) цитира едно изречение от мен, в което той твърди, че има някаква съществена грешка, която ме прави неграмотен. И Вие не го изтривате, защото смятате явно, че твърдението му отговаря на действителността, и аз наистина съм неграмотен?!

Във втората част на постинга Ви разбирам отново еднозначно, че разбирам нивото на опонента ми, по липсата на негов отговор. Т.е. ако той не ми отговори въобще, то значи е неспособен да го стори и предполагам бих имал основание да го нарека публично: глупак?! А има ли и друг варианти, в които той да не ми отговори без да е глупак?
А има ли варианти, в които да ми отговори, но въпреки това да е глупак?
И изобщо, не става ли всичко доста сложно, и не е ли по-лесно да се придържаме всички, към коректни и неагресивни изказвания, а всяка проява на нетолерантност и нафуканост да се санкционира, както и го бях разбрал до сега?!
Пообърквам се да си призная. И малко започвам да се уморявам.

Редактирано от - Николай Скаличански на 03/7/2007 г/ 19:22:29

bot
03 Юли 2007 19:26
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Принципно може, но, първо, ако този форум нямаше история (за българските машаби неговата история е уникална) и , второ, ако стерилността можеше да реши проблеми.
Форумът не е пансион за благородни девици. Когато се прекали - се намесват модераторите, а когато прекалят модераторите се намесва редакцията.
Двустепенен контрол. Най-сигурната предпоставка за bone tone.
Николай Скаличански
03 Юли 2007 19:28
Мнения: 4,135
От: Germany
а bvdsoi от друга стана също е написал нещо съвсем логично свързано (според мен и куп читанки) и как прецени въпросния редник Лукаш, че bvdsoi, не е чел статията? А и дори да е допуснал някаква дефиниционна неточност поради да речем недостатъчност на образованието си, то с подобна хулиганска реплика ли трябваше да му се отговри?!
Това е силно пренебрежително поведение, което дадения форумец явно масово проявява. Не смятам, че е коректно към всички форумци този индивид да ръси "мъдростта" си по този начин наляво на дясно. Това неговото си е откровено хулиганско заяждане, без дори да е провокиран лично.
bot
03 Юли 2007 19:34
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Съгласен съм, че постингът на Лукаш е изстрел напосоки. Повечето форумци като си пийнат правят същото, но заради часовите разлики не си личи.
Но не е за бан.
Николай Скаличански
03 Юли 2007 19:37
Мнения: 4,135
От: Germany
Малко странно е, че когато аз апелирам да не го обръщаме на пансион за благочестиви девици, въпросния ми постинг бива просто изтрит, а после когато се опитвам да е държа спрямо изискванията Ви, а други си острят ноктите на мен, то чувам собствената си реплика. Но ОК, няма смисъл да спорим, безсмислено е нали.
Все пак не разбрах, да считам ли, че според Вас съм неграмотен и заради това сте оставил нередактирано онзи постинг? Защото аз леко по леко си изграждам това усещане, което започва да ми се струва, че отговаря на мнението Ви, дано да греша разбира се. Аз често се радвам, когато ми доказват, че греша, но уви ми се случва прекалено рядко.
А и разбирам, че е нормално да се наричаме за вбъдеще спокойно с епитети като неграмотен, за всяка малка грешка, било спорна или не. Определено ми светна поне едно нещо и днес.
bot
03 Юли 2007 19:39
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Личното ми мнение е, че не сте неграмотен (ако това питате) .
Николай Скаличански
03 Юли 2007 19:39
Мнения: 4,135
От: Germany
ми дори да е изстрел на посоки, заслужава ако не тридневен бан, то поне редактиране и изтриване на онази част от мнението, която накърнява честта и достойнството на друг форумец.
А и факта, че стреля доста често на посоки и то по различни мишени, показва цялостно профила му като доста нелицеприятен за мен поне. Дано да споделяме поне тук едно мнение. Ако не, ще се радвам на конкретни аргументи.
Николай Скаличански
03 Юли 2007 19:42
Мнения: 4,135
От: Germany
Да и това питах и се радвам на отговора Ви, а още повече ще се радвам, ако за в бъдеще, когато някой ме нарича неграмотен "стреляйки на посоки" да защитавате личното достойнство на мен и всеки друг форумец. За което разбира се предварително благодаря! (това снимче нали се пада да е на цветенце?), че да не съм се объркал нещо.
bot
03 Юли 2007 19:43
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Защо заслужава тридневен бан?
Дайте факти, а не мнения, базирани на "Pride and Prejudice" .
Николай Скаличански
03 Юли 2007 19:46
Мнения: 4,135
От: Germany
1.1 Постингите трябва да показват респект към другите потребители. Оскърбленията ще бъдат премахвани.

Ако не бан, то поне премахване на въпросното мнение трябва да има, а факта, че в рамките на един ден напада по подобен начин няколко различни форумци е показателно, че идваме и до точката: три корнера - дузпа.
bot
03 Юли 2007 19:49
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Показателно е само до размера на халбите.
Има си степени на обида. Степените при спорни случаи определям аз. Вярно, че звучи не особено ободряващо, но пък в края на краищата съм модератор.
Николай Скаличански
03 Юли 2007 19:55
Мнения: 4,135
От: Germany
да наистина не е ободряващо, още повече, че говорихме за липса на фаворизиране. Но спирам до тук, стигат ми толкова неободряващи новини за днес. Приятна вечер!
Добави мнение   Мнения:22 Страница 1 от 2 1 2 Следваща